Στην Αμερική τα μπολ poke έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και καιρό, αλλά τους τελευταίους μήνες, το νέο αυτό food trend έχει έρθει και στην χώρα μας, και μάλιστα από την Χαβάη.
Πρόκειται για ένα μπολ που ουσιαστικά περιέχει ωμό ψάρι μαριναρισμένο, κομμένο σε κύβους. Στην Χαβάη το καταναλώνουν, είτε μόνο του, είτε συνοδευόμενο από το ρύζι που χρησιμοποιείται και στο σούσι. Στις υπόλοιπες χώρες, τώρα, μπορεί να το βρει κανείς σε πολλές και διαφορετικές εκδοχές, όπως με κινόα, κολοκύθι, ακόμα και τόφου.
Πολλοί το ταυτίζουν με κάτι σαν αποδομημένο σούσι, αλλά όπως αναφέρει η αμερικάνικη έκδοση της HuffPost, για τους ανθρώπους της Χαβάης είναι ένα δείγμα της κουλτούρας τους.