Life & Style

Πωλείται το σπίτι όπου ζούσε ο Μιχαήλ Αγγελος - Πύργος στα αμπέλια της Τοσκάνης

Πωλείται το σπίτι όπου ζούσε ο Μιχαήλ Αγγελος - Πύργος στα αμπέλια της Τοσκάνης

Πωλείται η αγροτική φάρμα στην οποία έζησε ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, ο Μιχαήλ Άγγελος, ή αλλιώς Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα.

Ο διάσημος γλύπτης είχε ζήσει σε αυτή την αγροικία στην Τοσκάνη κατά την Αναγέννηση και παρ' όλο που από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται, στην πραγματικότητα το αρχοντικό του είναι τεράστιο.

Περιλαμβάνει τρία κτίρια με οκτώ υπνοδωμάτια και επτά μπάνια, ενώ συνολικά όλη η έκταση είναι έξι στρέμματα.

Οσον αφορά την διακόσμηση αυτή είναι απλή και παραδοσιακή και δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα με τα χρόνια, καθώς στην κουζίνα υπάρχει ακόμη ο παλιός φούρνος από ξύλα.

Επίσης στην όμορφη αυτή αγροικία θα θαυμάσει κάποιος τον κήπο γεμάτο από λεμονιές, τα αμπέλια καθώς και τον ελαιώνα όπου προσφέρονται για καλλιέργεια σε όποιον αγοράσει το αρχοντικό του Μιχαήλ Αγγελου.

Το ακίνητο αυτό παρέμεινε στην ίδια οικογένεια για 300 χρόνια με αποτέλεσμα έτσι να περάσει και στα χέρια του διάσημου γλύπτη, ωστόσο τώρα τίθεται προς πώληση.

Ποιος ήταν ο Μιχάηλ Αγγελος

Ο Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι (Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, 6 Μαρτίου 1475 - 18 Φεβρουαρίου 1564), γνωστός περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελος, ήταν Ιταλός γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης, που άσκησε απαράμιλλη επίδραση στην ανάπτυξη της δυτικής τέχνης.

Σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Υπήρξε ο μοναδικός καλλιτέχνης της εποχής, του οποίου η βιογραφία εκδόθηκε πριν τον θάνατό του, στους Βίους του Τζόρτζιο Βαζάρι, ο οποίος επέλεξε να τον τοποθετήσει στην κορυφή των καλλιτεχνών, χρησιμοποιώντας για τον Μιχαήλ Άγγελο το προσωνύμιο, ο θεϊκός (Il Divino).

Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν οι νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήσιο του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), το άγαλμα του Δαβίδ και η Πιετά (αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στη Ρώμη.

Φωτογραφίες; Handsome Properties/ Wikipedia

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup