Πέρα από τα εξαιρετικά γλυκά, η Μπέτυ Αγγελοπούλου - Γκιντζίρη, έχει πάντα υπέροχες συνταγές και για το φαγητό. Επιλέγουμε λόγω των ημερών αυτή για την αρνίσια συκωταριά αυγολέμονο ή αλλιώς μαγειρίτσα.
Το Μ. Σάββατο το βράδυ συνηθίζεται να τρώμε την περίφημη , υπέροχη , απολαυστική πατροπαράδοτη “μαγειρίτσα” . Σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όσο ξέρω η μαγειρίτσα έχει τη μορφή σούπας και περιλαμβάνει εκτός από τη συκωταριά του αρνιού , τα ποδαράκια και τον “πατσά”. Βέβαια υπάρχουν πολλοί , ένας από αυτούς είμαι κι εγώ , που δεν την προτιμούν και τόσο αυτή την εκδοχή . Ωστόσο υπάρχουν οι εναλλακτικές λύσεις οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα...Η συγκεκριμένη πρόταση που θυμίζει πιο πολύ φρικασέ είναι για μένα η ιδανική: Τρελαίνομαι για αυτό το πιάτο όπως και όλοι στην οικογένειά μας , στη συγγένειά μας και στην περιοχή μας , ευρύτερα. Ένα πιάτο που ουσιαστικά τερματίζει την περίοδο της νηστείας και δίνει το έναυσμα για τη γιορτή και τη χαρά.
Διαβάστε περισσότερα στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΠΑΣΧΑ 2018