Life & Style

5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, εάν θες να κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου

5 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις, εάν θες να κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου

Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι ένα κεφάλαιο πολύ δύσκολο, που δεν ακουμπάς εύκολα. Βλέπεις όταν έχεις μοιραστεί όλη σου τη ζωή με κάποιον δύσκολα παίρνεις την απόφαση να χωρίσεις, όσο και αν έχει ρουτινιάσει η σχέση σου. Μπορείς όμως πολύ εύκολα να κάνεις κάποιο διάλειμμα αν νιώθεις πως έχεις κουραστεί πολύ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι υποχρεωτικό να χωρίσεις.

Εάν μετά από το διάλειμμα αυτό εσύ νιώσεις πως η σχέση αυτή έχει ολοκληρωθεί και ο χωρισμός είναι μονόδρομος, φυσικά και δεν θα σε αναγκάσουμε να επιστρέψεις. Άλλωστε το διάλειμμα έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να σε κάνει να καταλάβεις τι συμβαίνει στη σχέση σου.

Ακολούθησε λοιπόν τους 5 κανόνες παρακάτω και να ξέρεις ότι θα σε βοηθήσουν πολύ.

Ψάξε να βρεις το γιατί
Σε πρώτη φάση αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μία εσωτερική αναζήτηση, προκειμένου να μάθεις και να καταλάβεις γιατί θες να κάνεις αυτό το διάλειμμα. Αισθάνεσαι ότι η σχέση σου στερείται ενθουσιασμού; Ξεκινάς κάτι καινούργιο στη ζωή σου (μετακόμιση, άλλη δουλειά) και πιστεύεις ότι δεν πάει άλλο το μεταξύ σας; Το θέμα εδώ είναι να συνειδητοποιήσεις και να αντιληφθείς εάν το πρόβλημά σας είναι τόσο σημαντικό, ώστε να δημιουργήσει και μελλοντικά θέματα ( πχ. Αυτός δεν θέλει παιδιά κι εσύ θέλεις).

Αν συμβαίνει αυτό, δεν υπάρχει λόγος για διάλειμμα – Ο χωρισμός είναι μονόδρομος. Όταν κάνεις μία διακοπή την κάνεις για σένα και όχι για τον σύντροφό σου. Εσύ είσαι αυτή που πρέπει να κάνεις τον επαναπροσδιορισμό και να δεις τι είναι αυτό που θέλεις τελικά. Οπότε ψάξε καλά να βρεις τον λόγο του διαλείμματος.

Συζητήστε το διάλειμμα από κοντά
Δεδομένου ότι ένα διάλειμμα στη σχέση σας αφορά και τους δύο εταίρους, η συζήτηση γι’ αυτό πρέπει να γίνει κατ’ ιδίαν. Και γιατί να γίνει από κοντά; Γιατί θα είσαι σε θέση να διαβάσεις τη γλώσσα του σώματος που συνήθως από το τηλέφωνο δεν γίνονται κατανοητά. Επιπλέον, συζητώντας με κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο θα επιβεβαιώσεις εάν τα συναισθήματα εξακολουθούν να υπάρχουν ή όχι.

Όρισε κάποιους βασικούς κανόνες
Προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν πιο σαφής γίνεται. Ανέφερε τον λόγο για τον οποίο γίνεται το διάλειμμα, πόσο συχνά (ή αν) θα επικοινωνείτε και αν θα συναντήσετε άλλα άτομα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να εξετάσετε, είναι το πώς να αντιμετωπίσετε ένα διάλειμμα αν συγκατοικείτε.

Μην ορίσετε ένα οριστικό χρονικό πλαίσιο
Προσπάθησε να μην βάλετε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο στο διάλειμμα αυτό, γιατί θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τα πράγματα, και αυτό σίγουρα δεν το θέλουμε. Έχοντας θέσει ένα όριο θα το σκέφτεστε μονίμως και δεν θα μπορέσετε να κάνετε σωστά πράγματα και να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες.

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο που θα είσαι μόνη σου
Ενώ βρίσκεσαι σε διάλειμμα, θα πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να γνωρίσεις τον εαυτό σου έξω από μια σχέση. Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο χόμπι, το οποίο δεν έκανες και τόσο συχνά πριν, να επισκέπτεσαι συχνότερα οικογένεια και φίλους ή απλά να κάτσεις μόνη σου και να απολαύσεις αυτήν την μοναξιά. Προσπάθησε να καθορίσεις και να σιγουρευτείς εάν πιστεύεις ότι τα προβλήματα στη σχέση σας μπορούν να διορθωθούν με αυτό το διάλειμμα ή αν είναι καλύτερα να χωρίσετε τους δρόμους σας και να προχωρήσετε μόνοι. Στο θέτουμε πιο απλά: αν είσαι πιο χαρούμενη μόνη από ό, τι ήσουν μαζί του, τότε μάλλον ο χωρισμός είναι η μόνη λύση.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup