Η θερμοκρασία θα είναι 10 βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές της εποχής - Ερχονται αρκτικές αέριες μάζες σύμφωνα με την ΕΜΥ - Χιονίζει στην Πάρνηθα
Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.g, καταγράφηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Βουτύρω του Καρπενησίου (-4,5), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-4,2), στο Νευροκόπι (-4), στην Τρίπολη (-3,9), στο Βαρικό Φλώρινας (-3,4) και στη Βυτίνα Αρκαδίας (-3,3 βαθμοί).
Πού αναμένεται να χιονίσει στην Αττική
Στο «μάτι» των χιονοπτώσεων θα είναι και η Αττική. Το θερμόμετρο αναμένεται να πλησιάσει το μηδέν, ενώ οι ψυχρές μάζες θα κάνουν την θερμοκρασία να δίνει την αίσθηση πως θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη, όπως για παράδειγμα στα βόρεια προάστια την Κυριακή όπου θα χιονίζει.
Σύμφωνα με το meteo.gr, πέρα από την Πάρνηθα όπου αναμένεται να χιονίσει από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και την Τρίτη το πρωί, χιόνια αναμένεται να πέσουν και στις εξής περιοχές:
Στα βόρεια προάστια από την Κυριακή το πρωί
Χιονόνερο και ασθενής χιονόπτωση στα βορειοανατολικά προάστια την Κυριακή το πρωί και το βράδυ
Χιονόνερο στα δυτικά προάστια την Κυριακή το βράδυ
Χιονόπτωση στα Βίλια από την Κυριακή το βράδυ ως την Δευτέρα το πρωί
Χιονόπτωση στο Καπανδρίτι την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα
Χιονόνερο στην περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου (Καλογρέζα, Μαρούσι) την Κυριακή το πρωί και τη νύχτα και χιονόπτωση στο Ολυμπιακό χωριό τη νύχτα της Κυριακής.
Στην Πάρνηθα, στο καταφύγιο Μπάφι σε υψόμετρο 1.160 μέτρων, το τοπίο έχει αρχίσει να ασπρίζει.
Η Ζηνοβία, σύμφωνα με τη wikipedia, ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ. Το πλήρες όνομά της είναι Σεπτιμία Ζηνοβία. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της και κυβερνήτη της Παλμύρας, Οδαίναθού, η Ζηνοβία, κατέστησε τον εαυτό της βασίλισσα της Παλμύρας, παίρνοντας από μόνη της τον τίτλο της Αυγούστας και καθώς δεν ανεχόταν να παραμένει υποτελής στους Ρωμαίους, ξεκίνησε 269 μ.Χ. πόλεμο εναντίον τους. Εντυπωσιασμένος ο Αυτοκράτορας Αυρηλιανός από την εκθαμβωτική ομορφιά της Ζηνοβίας, αλλά και το θάρρος της, πρόσφερε σ’ αυτή την ελευθερία της. Στη Ρώμη, η έκπτωτη «βασίλισσα της ερήμου» παντρεύτηκε ένα Ρωμαίο συγκλητικό και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της μέσα σε ανέσεις και πολυτέλεια στη ρωμαϊκή έπαυλή του κοντά στο σημερινό Τίβολι της Ιταλίας. Η ιστορία της θρυλικής βασίλισσας Ζηνοβίας έχει εμπνεύσει συνθέτες της όπερας, συγγραφείς και καλλιτέχνες.και βραδινές ώρες.