LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|10
2024
13:06

Χαμενεΐ προς μουσουλμανικό κόσμο: «Ο εχθρός μας είναι ένας, το Ισραήλ και θέλει να μας διχάσει»

Το πρώτο κήρυγμα του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν μετά την πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ, απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, μετά την επίθεση της Τεχεράνης στο Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στον Λίβανο, σε μια μαζική συγκέντρωση με αφορμή την προσευχή της Παρασκευής.

«Η στρατηγική του εχθρού μας (σ.σ. το Ισραήλ) είναι να σπείρει τους σπόρους του διχασμού και της εξέγερσης, να μπει σφήνα ανάμεσα σε όλους τους μουσουλμάνους».

«Είναι ο ίδιος εχθρός για τους Παλαιστίνιους, τους Λιβανέζους, τους Αιγύπτιους και τους Ιρακινούς. Είναι ο εχθρός του λαού της Υεμένης και της Συρίας», είπε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν στο μεγάλο πλήθος και πρόσθεσε: «Ο εχθρός μας είναι ένας».

Τα μουσουλμανικά έθνη πρέπει να προετοιμάσουν την «άμυνά τους ενάντια στον κοινό εχθρό», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τους επιτιθέμενους.

Ο Χαμενεΐ είπε επίσης ότι η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ και η πρόσφατη επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους του Ιράν ήταν «νόμιμες». «Κάθε χώρα, κάθε λαός έχει το απόλυτο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια στην έσχατη τυραννία», επανέλαβε ενώ το πλήθος τον επευφημούσε.

Ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν συνεχίζοντας ανέφερε πως η Τεχεράνη «δεν θα αναβάλει, αλλά ούτε θα βιαστεί να εκτελέσει το καθήκον της» στην αντιμετώπιση του Ισραήλ.

Μίλησε επίσης για την Παλαιστίνη. «Ο παλαιστινιακός λαός», είπε, «έχει νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Να σταθούμε απέναντι σε αυτούς τους εγκληματίες – τις δυνάμεις κατοχής. Δεν υπάρχει κανένα δικαστήριο ή διεθνής οργανισμός που να μπορεί να κατηγορήσει τον παλαιστινιακό λαό επειδή απλώς υπερασπίστηκε την πατρίδα του», τόνισε.

Ο Χαμενεΐ εκφώνησε το κήρυγμα σε χιλιάδες πιστούς που έφεραν πορτρέτα σκοτωμένων ηγετών του «άξονα αντίστασης» ενάντια στο Ισραήλ, δηλαδή του Ιράν και των πληρεξούσιων ομάδων του στη Μέση Ανατολή με προεξέχουσες τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ LEADER OFFICE HANDOUT

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο