LIVE
00:00:00 ΜΜ

as koryfis 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|09
2024
13:47

ΚΚΕ Δυτ. Ελλάδας για τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Ramstein  Flag 24» με επίκεντρο την Ανδραβίδα

Ούτε γη, ούτε νερό στους Νατοϊκούς φονιάδες των λαών! 

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα στο λαό της περιοχής, στους εργαζόμενους και τη νεολαία ώστε μαζικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να εκφράσουν την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ που θέλει να μετατρέψει την ευρύτερη περιοχή μας σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο.

Καλούμε το λαό να εναντιωθεί με κάθε τρόπο στη μεγαλύτερη Νατοϊκή άσκηση που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη και που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 30 Σεπτέμβρη έως 11 Οκτώβρη στη αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Για τις ανάγκες τις γιγαντιαίας άσκησης «Ramstein Flag», αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότερα από 140 αεροσκάφη, 1.500 άτομα προσωπικό και μέσα υποστήριξης από 14 χώρες της λυκοσυμμαχίας, ενώ θα χρησιμοποιηθούν κι άλλες βάσεις της χώρας όπως ο Άραξος και το Άκτιο.

Η νέα αυτή γιγαντιαία άσκηση του ΝΑΤΟ που συμμετέχει η χώρα μας, βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, μετατρέποντας τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας σε ΝΑΤΟϊκά ορμητήρια πολέμου και πιθανό στόχο αντιποίνων με μεγάλες συνέπειες για το λαό της περιοχής μας.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη του λαού μας ενάντια στην συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. 

Την ώρα που οι ενέργειες του Ισραήλ με την στήριξη από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ φέρνουν όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής ανάφλεξης, σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη στιγμή που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, είναι επιτακτικό το ζήτημα της άμεσης απεμπλοκής της χώρας μας από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ο λαός με την πάλη του να δώσει απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά, στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε κάθε γωνιά της γης, δίνουν πολεμικό υλικό στους φονιάδες των λαών και ζεστό χρήμα στην πολεμική βιομηχανία, ενώ παράλληλα στέλνουν τους φαντάρους και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο στόμα του λύκου, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της χώρας.

Να εκφράσει την αντίθεσή του στην μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου σε βάρος των λαών όλου του κόσμου, στηρίζοντας κράτη-δολοφόνους όπως το Ισραήλ, που αφανίζουν στην Παλαιστίνη και το Λίβανο χιλιάδες αμάχους και μικρά παιδιά.

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

·     Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

·     Κανένας αξιωματικός, στρατιώτης, ναύτης έξω από τα σύνορα.

·     Να επιστρέψουν όλες οι αποστολές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία φρεγάτα στη Μέση Ανατολή.

·     Να σταματήσει η αποστολή στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία.

·     Να κλείσουν τώρα οι αμερικανικονατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα.

·     Ποτέ ξανά πυρηνικά στον Άραξο.

·     Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ο παλαιστινιακός λαός να αποκτήσει τη δική του πατρίδα.

Η διέξοδος σήμερα βρίσκεται στη σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου που υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα και που στηρίζουν όλα τα αστικά κόμματα. Η πραγματική ελπίδα για το λαό μας βρίσκεται στη συμπόρευση με το ΚΚΕ που δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Σήμερα ο αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια στην φτώχεια και την εξαθλίωση είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για να κλείσουν οι βάσεις, για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για την αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς και τις ενώσεις του κεφαλαίου, όπως είναι η δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Είναι δεμένη με την πάλη για την ειρήνη, τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για μια Ελλάδα χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση και πολέμους. 

Tags: ΚΚΕ

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Κτήμα Καντρή

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο