LIVE
00:00:00 ΜΜ

as koryfis 2024

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος

Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|09
2024
07:43

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Κασσελάκης - Οι πρώτες κινήσεις Φάμελλου και Πολάκη

Το σκηνικό στην Κουμουνδούρου παραμένει «ηλεκτρισμένο» και με συγκρουσιακούς τόνους, από τους υποστηρικτές των διαφορετικών «στρατοπέδων».

Εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων του, οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό μπορεί να γίνει στο μέσο της τρέχουσας εβδομάδας, για την υποψηφιότητα του ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα από άρθρο του στο «Documento» έδωσε το στίγμα του για το «είμαι εδώ» που έχει «ανεβάσει» στα social media εδώ και μέρες.

Την ίδια στιγμή οι Σωκράτης Φάμελλος και Παύλος Πολάκης, οι οποίοι έχουν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες τους, αρχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το σκηνικό στην Κουμουνδούρου παραμένει «ηλεκτρισμένο» και με συγκρουσιακούς τόνους, από τους υποστηρικτές των διαφορετικών «στρατοπέδων», το κόμμα οδηγείται στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το προσεχές Σάββατο (5 Οκτωβρίου) στον δρόμο για το έκτακτο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

Παρεμβαίνοντας στις εσωκομματικές εξελίξεις, επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης «φωτογράφισε» πως θα είναι «παρών» στην μάχη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με το άρθρο του στην κυριακάτικη εφημερίδα. «Από αυτή τη μάχη δεν μπορώ να λείπω» σημείωσε ο ίδιος υπογράφοντας το άρθρο μόνο με το ονοματεπώνυμο του και χωρίς κάποια ιδιότητα. Δηλώνοντας, παράλληλα, πως ο αγώνας που θα δώσει θα είναι πολιτικός και πως παρά τα όσα γνωμοδοτούν «έγκριτοι συνταγματολόγοι και καθηγητές νομικής» δεν θα διεκδικήσει νομικά τα «δικαιώματά του» σε σχέση με την καθαίρεσή του. Μια επιλογή, όπως σημείωσε ο Κασσελάκης, για να μην πληγώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο άρθρο του ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει να μιλά για «φράξιες» και «γραφειοκρατίες», μιλώντας, παράλληλα, για αγκυλώσεις και παραγοντισμούς. «Να δοθεί η δύναμη στη βάση. Να πέσουν φράξιες, γραφειοκρατίες, αγκυλώσεις και παραγοντισμοί μπροστά στο ποτάμι του κόσμου» σημείωσε χαρακτηριστικά στο άρθρο του. «Ο αγώνας θα είναι πολιτικός. Πολιτικός, καθαρός, έντιμος, με το δίκιο στο φως» σημειώνει και εξηγώντας γιατί δεν δέχτηκε τις εισηγήσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος προσθέτει: «Δεν άφησα μία στρωμένη ζωή και καριέρα στις ΗΠΑ για να έρθω να ζητήσω από βουλευτές να με ακολουθήσουν και να κάνω ό,τι έκαναν άλλοι: να μικρύνω τον ΣΥΡΙΖΑ. Άφησα τη ζωή μου για να υπάρξω μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να μεγαλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ».\

Ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Πολάκης

Την ίδια στιγμή με αυτά, ο Παύλος Πολάκης από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια. «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε κυβέρνηση του 2015, αυτοί που χάσαμε που από το 2019, και είναι πάνω από 1.200.000 ψηφοφόροι, δεν έχουν πάει σε άλλα κόμματα αλλά έχουν κάτσει στο σπίτι τους και περιμένουν να δουν αν εμείς θα εκπέμψουμε ένα λαϊκά κατανοητό και κοινωνικά αναγκαίο, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή, προς όφελος κυβερνητικό πρόγραμμα» τόνισε στην ομιλία του ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «Αν δεν το κάνουμε, τότε στην ιστορία δεν υπάρχει κενό, θα καλυφθεί είτε από άλλον που θα είναι ελεγχόμενος πόλος του δικομματισμού ή από την ακροδεξιά». Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε 6 πυλώνες της πολιτικής πλατφόρμας του που εδράζονται: Σταδιακή κατάργηση μνημονιακών νόμων και μέρους των νόμων Μητσοτάκη, Δικαιοσύνη, αλλαγή στην λειτουργία του κράτους, κοινωνικό κράτος, νέο παραγωγικό μοντέλο, εξωτερική πολιτική.

Βασικός διεκδικητής της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας την στήριξη μεγάλης μερίδας της πτέρυγας των «87», ο Σωκράτης Φάμελλος περιγράφοντας το πλαίσιο της υποψηφιότητας τους, σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε τον ενωτικό χαρακτήρα: «Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί» είπε, εξηγώντας πως «πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο είναι ότι υπήρχε μια απαξίωση του κόμματος και στο χώρο των ιδεών που εκπροσωπούμε». Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως «η πρόταση να είμαστε όλοι μαζί αντιπροσωπεύει την κοινωνία. Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να έχει ενεργούς πολίτες και να συμμετέχουν στις αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Εγώ θέλω να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι έχουν απογοητευτεί και έχουν αποστρατευτεί τα τελευταία χρόνια», αναφέροντας, ωστόσο, πως «δεν μιλάω για άλλα κόμματα. Μιλάω για τον κόσμο που νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι του. Τα στελέχη αυτά δεν νιώθουν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους. Είναι δικιά τους επιλογή».

Πηγή: iEidiseis.gr

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο

Βιβλιοχαρτοπωλείο Κορκολής