Το πιάτο που αν δεν μαγειρευτεί σωστά προκαλεί παράλυση και μετά τον θάνατο (vid)
Οι σεφ που προετοιμάζουν το προσωπικό τους γι αυτό το πιάτο, πρέπει να το εκπαιδεύσουν τουλάχιστον τρία χρόνια, έτσι ώστε να επιτρέψουν σε κάποιο νέο να το μαγειρέψει. Παρά τις συστάσεις για την επικινδυνότητα του πιάτου, υπάρχουν καλοφαγάδες που είναι πρόθυμοι να το δοκιμάσουν αψηφώντας το ρίσκο.
Το πιάτο περιλαμβάνει το ψάρι Fugu, το οποίο είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη στον κόσμο. Το ψάρι αυτό είναι δηλητηριώδες γιατί περιέχει μία ουσία που ονομάζετε tetrodotoxin. Η ουσία αυτή εντοπίζεται στα όργανα του ψαριού και κυρίως στο συκώτι, τις ωοθήκες και τα μάτια του. Το δέρμα του από την άλλη, συνήθως είναι μη δηλητηριώδες.
Το συγκεκριμένο δηλητήριο παραλύει του μύες του σώματος προκαλώντας παράλυση στο θύμα του ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις αισθήσεις του. Το θύμα σιγά-σιγά χάνει την δυνατότητα να αναπνεύσει και πεθαίνει από ασφυξία. Ένας όχι και τόσο ωραίος τρόπος για να πεθάνει κανείς μάλλον και επιπλέον δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα κάποιο αντίδοτο.
Πηγή: gazzetta.gr - Photo by Mikael Seegen on Unsplash