Επίκαιρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα ομολογήσει ποτέ, λέει ο Γιώργος Τσούκαλης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν θα ομολογήσει ποτέ, λέει ο Γιώργος Τσούκαλης

Την εκτίμηση πως η Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα χρόνια, δεν πρόκειται να ομολογήσει έκανε ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Η εκτίμηση του Γιώργου Τσούκαλη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Ειδικότερα, ο κ. Τσούκαλης μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» και δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτή η γυναίκα δεν πρόκειται ποτέ να ομολογήσει. «Έχω συζητήσει το θέμα με φίλους μου εγκληματολόγους. Αλλά βλέπω και τη στάση της. Είναι ένα άτομο που έχει κάνει focus σ’ αυτό το σενάριο που έχει επεξεργασθεί. Το θεωρώ απίθανο να ομολογήσει», δήλωσε.

Και συνέχισε: «Έχει σκηνοθετήσει στο μυαλό της τους θανάτους των τριών παιδιών. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να πέσει σε αντιφάσεις, που είναι δυνατόν να δώσουν νέα στοιχεία».

Ο κ. Τσούκαλης προβλέπει ότι σύντομα θα έχουμε νέες εξελίξεις, αφού η ρήξη που έχει επέλθει στο ζευγάρι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, και γι’ αυτό αναμένω τις εξελίξεις. Πιστεύω ότι θα πυροδοτήσει αποκαλύψεις και θα ρίξει φως σε σημεία που δεν φανταζόμαστε. Σε κάποιες δηλώσεις, ο πατέρας είχε πει ότι έχει κρυφούς άσους στο μανίκι. Πρέπει να μας πει ποιοι είναι αυτοί», λέει ο κ. Τσούκαλης, επισημαίνοντας ότι δεν θα εκπλαγεί αν τις επόμενες ημέρες εκδοθούν και άλλα εντάλματα σύλληψης.

Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισης

Αλλαγή δεδομένων διαφαίνεται στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, κατηγορούμενης για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, σχεδόν ένα μήνα μετά την εντολή προφυλάκισής της στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ αρχικά η πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα και μέχρι προ ημερών η αίτηση δεν αποκλείετο να υποβληθεί αυτή την εβδομάδα όλα τώρα αλλάζουν και μάλιστα κατά πολύ. Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Την ουσία μιδαζολάμη φέρεται να έψαχνε στη Google η Ρούλα Πισπιρίγκου, μεταξύ των φαρμάκων που αναζητούσε στο διαδίκτυο, την περίοδο που η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο.

Η μιδαζολάμη είναι το ενδονοσοκομειακό φάρμακο που λάμβανε η Τζωρτζίνα σε δύο τουλάχιστον νοσοκομεία: το Ωνάσειο και το Αγλαΐα Κυριακού. Οι γιατροί το έδιναν για να καταστείλουν τον οργανισμό στα ανεξήγητα επεισόδια που έκανε το παιδί με σπασμούς, σύμφωνα με το Star.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται πως αναζήτησε την μιδαζολάμη στις 17 Ιανουαρίου και σύμφωνα με τις αναζητήσεις της έδειχνε να ξέρει ακόμη και ποια φάρμακα θα χορηγηθούν μελλοντικά στο παιδί, όπως συνέβη με την περίπτωση της μιδαζολάμης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών και των νοσηλευτών, η κατηγορούμενη μητέρα κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

Η μιδαζολάμη είναι φάρμακο που χρησιμοποιείται για αναισθησία, καταστολή, προβλήματα ύπνου και σοβαρή διέγερση και λειτουργεί προκαλώντας υπνηλία, μειώνοντας το άγχος και προκαλώντας απώλεια της ικανότητας δημιουργίας νέων αναμνήσεων.

Πώς λειτούργησε η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη αλλά και τα άλλα φάρμακα που λάμβανε εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας.

Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο κορίτσι δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα.

Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Το νέο εύρημα στην ιστολογική της Τζωρτζίνας

Η Ιατροδικαστική Έκθεση της Τζωρτζίνας εκτός από την κεταμίνη έχει και ένα άλλο εύρημα που ενισχύει την χορήγηση του δηλητηρίου. Σύμφωνα με το Star, η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας έδειχνε πνευμονικό οίδημα αλλά και βλάβη στο ήπαρ. Από μόνη της αυτή η βλάβη δεν μπορούσε να ερμηνευθεί και ο καθηγητής που έκανε τον έλεγχο ζητούσε να γίνει ανάλυση των φαρμακευτικών ουσιών που λάμβανε η Τζωρτζίνα.

Όταν εντόπισαν την κεταμίνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βλάβη προήλθε από το δηλητήριο. Άρα εκτός από την τοξικολογική στην περίπτωση της Τζωρτζίνας μιλά για την κεταμίνη και η ιστολογική. Επίσης, η εξέταση μιλά μόνο και για τα επεισόδια του παιδιού.

Ο ιστοπαθολόγος εξέτασε σχεδόν όλα τα όργανα του παιδιού από εγκέφαλο μέχρι και επινεφρίδιο. Εκτός από το ήπαρ δε βρέθηκε άλλη βλάβη που να δικαιολογεί τα 17 αλλεπάλληλα και ανεξήγητα επεισόδια της Τζωρτζίνας από τον Απρίλιο του 2021.

Η ιστολογική εξέταση καταρρίπτει τον ισχυρισμό της Πισπιρίγκου ότι κάτι είχε το κορίτσι που παρουσίασε ξαφνικά στο σπίτι στα 8 της χρόνια.

Η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας δεν έχει παραδοθεί και αυτό γιατί θα γίνει λεπτομερής καταγραφή των ευρημάτων τόσο στις φαρμακευτικές ουσίες όσο και στις βλάβες που προκάλεσε η κεταμίνη στα όργανα.

Ο κ. Μπουζιάνης μόλις εντόπισε την κεταμίνη και πήρε και την ποσοτική ανάλυση από το Αριστοτέλειο Πανεπιστημιο ενημέρωσε άμεσα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Η κατάθεση αυτή ήταν που άνοιξε τον δρόμο για τη σύλληψη της κατηγορουμένης μητέρας.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup