Κόσμος

Ιράκ: Αρχαιολόγοι εντόπισαν χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια

Ιράκ: Αρχαιολόγοι εντόπισαν χαμένη αρχαία πόλη μετά από 2.000 χρόνια

Την αρχαία πόλη της Νatounia πιστεύουν ότι εντόπισαν οι αρχαιολόγοι σε μια κοιλάδα την οποία κυκλώνουν τα βουνά τουΙρακινού Κουρδιστάν.

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν το αρχαίο φρούριο Rabana-Merquly, το οποίο πιστεύεται πως άνηκε στην Αυτοκρατορία των Πάρθων (γνωστή και ως Αυτοκρατορία των Αρσακιδών), η οποία βασίλευσε μεταξύ 247 π.Χ. και 224 μ.Χ. Το οχυρό, ηλικίας 2000 ετών είναι χρησίμευε ως ένα από τα περιφερειακά κέντρα της αυτοκρατορίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πόλη της Νατούρνια ήταν μέχρι πρότινος γνωστή μόνο από αρχαία νομίσματα.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης αποστολής, ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε δύο πανομοιότυπα βραχώδη ανάγλυφα στις δύο εισόδους του οικισμού, που βρίσκεται στη βάση του όρους Piramagrun στα όρη Zagros του ιρακινού Κουρδιστάν, τα οποία απεικονίζουν τον βασιλιά της Adiabene.

Η πιο άμεση σύνδεση του οχυρού με την Natounia προκύπτει από νομίσματα της πόλης, τα οποία βρέθηκαν σε άλλη περιοχή. Σύμφωνα με τον καθηγητή Brown, από το Ινστιτούτο Προϊστορίας, Πρωτοϊστορίας και Εγγύς Ανατολής του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, στα νομίσματα γίνεται αναφορά στον Κάπρο, που δεν είναι άλλος από τον ποταμό του Κάτω Ζαμπ.

«Η Rabana-Merquly είναι μακράν η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή τοποθεσία της Παρθικής εποχής στην περιοχή και η μόνη στην οποία εντοπίζεται βασιλική εικονογραφία, οπότε είναι πιο πιθανό να είναι η Νaturnia» τονίζει ο καθηγητής.

Και προσθέτει: «Οι οχυρώσεις του περικλείουν φυσικά αμυντικό έδαφος και μπορούν να θεωρηθούν ως προέκταση του γύρω ορεινού τοπίου. Αν είστε εξοικειωμένοι με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, είναι ουσιαστικά ένα πραγματικό Helm's Deep».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup