LIVE
00:00:00 ΜΜ
Κτήμα Καντρή Hair & The City - Πύργος
ilialive ad 755x150 21 Μυλωνάς Δημήτριος
ilialive Studio Μαθηματικών

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|10
2023
07:13

11η μέρα πολέμου: Νέα χτυπήματα του Ισραήλ στον Λίβανο, απειλές από το Ιράν - Έτοιμη δηλώνει η Χαμάς

Υπό την απειλή της χερσαίας επίθεσης των Ισραηλινών στη Γάζα, σε διπλωματικό επίπεδο εκτυλίσσεται ένα θρίλερ για την ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους της κατεστραμμένης πόλης.

11 μέρες συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ και τη δολοφονία χιλιάδων πολιτών. Στον απόηχο της αιματηρής επίθεσης, το Ισραήλ ξεκίνησε άμεσα τους βομβαρδισμούς θέσεων της Χαμάς στη Γάζα, απειλώντας ταυτόχρονα με χερσαία εισβολή.

Την ίδια ώρα η απειλή της εμπλοκής Ιράν και Χεζμπολάχ στη σύρραξη είναι υπαρκτή με τον ισραηλινό στρατό να συνεχίζει τα «χτυπήματα» θέσεων της οργάνωσης στον Λίβανο. Σήμερα, ξημερώματα ο IDF ανακοίνωσε πως έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας «τρομοκρατικούς» στόχους στον Λίβανο. Οι νέοι βομβαρδισμοί ήρθαν μετά τις νέες απειλές του Ιράν για πιθανή «προληπτική ενέργεια» εναντίον του Ισραήλ «τις προσεχείς ώρες».

Η Τεχεράνη έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα πως χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας θα πυροδοτούσε ανταπόδοση σε άλλα μέτωπα, εγείροντας ανησυχίες για περιφερειακή ανάφλεξη.

Οι νέοι βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στον Λίβανο:



Και ενώ η χερσαία εισβολή καθυστερεί η Χαμάς διαβεβαιώνει πως πως «δεν την φοβάται».

«Η απειλή (των δυνάμεων) της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) ότι θα εξαπολύσει χερσαία επίθεση εναντίον του λαού μας δεν μας φοβίζει κι είμαστε έτοιμοι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, ο Αμπού Ουμπέιντα, σε ηχογραφημένο μήνυμά του.

Οι τραγικοί αριθμοί του πολέμου Ισραήλ - Χαμάς

Πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επικράτεια από τις 7 Οκτώβεη, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ισραηλινές αρχές, που εκτίμησαν χθες το πρωί ότι οι όμηροι στα χέρια της Χαμάς είναι 199. Ο Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, τόνισε πως «οι προσπάθειες όσον αφορά τους ομήρους είναι εθνική προτεραιότητα», καθώς οι οικογένειές τους δεν έχουν κανένα νέο.

Ωστόσο, ο Αμπού Ουμπέιντα από την πλευρά του ανέφερε χθες πως ο αριθμός των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας είναι «200 ως 250», διευκρινίζοντας πως οι 200 βρίσκονται στα χέρια των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς, και οι υπόλοιποι στα χέρια άλλων «παρατάξεων της αντίστασης».

«Θα απελευθερώσουμε τους ξένους κρατούμενους εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες», πρόσθεσε, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Επανέλαβε εξάλλου πως 22 όμηροι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας τις δέκα ημέρες του πολέμου.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα 2,3 εκατ. κατοίκων στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς αντιποίνων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Ιράν απειλεί το Ισραήλ ότι επίκειται άμεσα «προληπτική» ενέργεια του «άξονα της αντίστασης»

Υπάρχει «πιθανότητα προληπτικής ενέργειας του άξονα της αντίστασης» που αναμένεται να εκτυλιχτεί «τις προσεχείς ώρες», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, στην κρατική τηλεόραση. Αναφερόταν στη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου, τον Χασάν Νασράλα, το Σάββατο.

Χθες Δευτέρα, ο κ. Αμιραμπντολαχιάν διεμήνυσε πως ο «άξονας της αντίστασης» –ο ανεπίσημος όρος παραπέμπει σε κράτη και οργανώσεις που διάκεινται εχθρικά έναντι του Ισραήλ και της Δύσης– δεν θα επιτρέψει στο εβραϊκό κράτος «να κάνει αυτό που θέλει στη Γάζα».

Επίσης χθες, ο ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί προειδοποίησε πως ο χρόνος είναι μετρημένος για να επιτευχθεί πολιτική λύση και προειδοποίησε εναντίον της εξάπλωσης του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς και σε άλλα μέτωπα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Ισραήλ την Τετάρτη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί το Ισραήλ αύριο Τετάρτη για συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και για να διατρανώσει πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Ο κ. Μπάιντεν έχει σκοπό να εκφράσει εκ νέου την αλληλεγγύη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Ισραήλ, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προετοιμασίες του για να προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, ανέφερε ο κ. Μπλίνκεν έπειτα από μακροσκελείς συνομιλίες με τον κ. Νετανιάχου.

Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER 

Google News ilialive.rg

Περισσότερα από την κατηγορία

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Ορόσημο Θαλής - Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης