Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 09:36

Ποτοποιία Μυλωνά: Τέσσερα βραβεία στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards GR 2019

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ημέρες τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά, που βραβεύτηκε στον 4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019 για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με τέσσερα εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

vraveia mylonas6

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

vraveia mylonas3

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

vraveia mylonas5

Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Αργυρό Βραβείο

vraveia mylonas2

Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χάλκινο Βραβείο

Ο Διαγωνισμός TASTE OLYMP AWARDS 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 8 έως 9 Ιουνίου 2019 για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 730.

Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.

Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS και άλλους ειδικευμένους chefs και γευσιγνώστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, που κατάφερε να τιμηθεί με τέσσερα βραβεία και για τα τέσσερα προϊόντα με τα οποία συμμετείχε.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 10:30

Σχετικά Άρθρα

  • "Έφυγε" η Κατερίνα Καπερώνη-Μυλωνά

    Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Πύργου η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Καπερώνη-Μυλωνά, της γνωστής οικογενείας «Ποτοποιία Μυλωνά» και συνταξιούχος εφοριακός.

    Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος της, Παντελής με ένα λιτό και συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό: «Καλό ταξίδι ρε μάνα! Πάντα ήσουν δυνατή στη ζωή σου! Αξία σύζυγος, μητέρα και γιαγιά! Δυστυχώς το θηρίο σε νίκησε... Ήρθε η ώρα να ηρεμήσεις, να αναπαυθεί η ψυχούλα σου! Δίπλα στον Πέτρο μας».

    Ένα ακόμη δυνατό χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια Μυλωνά, καθώς μόλις τον περασμένο Αύγουστο η κόρη της Διονυσία έχασε τον σύζυγό της Πέτρο σε τροχαίο ατύχημα.
    Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στους Άγιους Πάντες, στο πρώτο νεκροταφείο Πύργου, στις 4 το απόγευμα

    Η συντακτική ομάδα του Ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της

  • Λάμψη πολλών Καρατίων στη βράβευση του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου
    Λάμψη πολλών Καρατίων στη βράβευση του Γιώργου Βούκανου και της Έφης Παναγοπούλου

    Στους Χρυσούς Πρωταγωνιστές του Ελληνικού Πολιτιστικού Τουρισμού για το 2024 με τα βραβεία Tourism Awards!

    Σε μια λαμπερή τελετή με προσέλευση σημαντικών προσωπικοτήτων, που ξεπέρασε τα 500 άτομα, γιορτάστηκαν στο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Αθήνα οι σημαντικότερες πρωτοβουλίες για τον ελληνικό τουρισμό για 11η συνεχή χρονιά. Τα βραβεία - θεσμός του κλάδου μπήκαν δυναμικά στη δεύτερη δεκαετία τους βάζοντας στο επίκεντρο την Ελληνικότητα και τη Βιωσιμότητα και επιβράβευσαν τους πρωτοπόρους και καινοτόμους του ελληνικού τουρισμού και του επιχειρείν του κλάδου.

    Ο διεθνώς βραβευμένος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Βούκανος και η γνωστή συγγραφέας Έφη Παναγοπούλου με πολλά βραβεία για τα έργα της, κατέκτησαν το κορυφαίο Gold – Χρυσό βραβείο των Tourism Awards 2024 στην κατηγορία "Πολιτισμός, Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία, Μουσική" για την δημιουργία και παρουσίαση των καινοτόμων έργων τους "Θεσμοφορίων Χορός - Ωδή στη Γη/ Physis Γαία Project - Μυθικές Μελωδίες Ποταμών" στο πλαίσιο του νεοσύστατου "Φεστιβάλ Γαίας - Νέα Θεσμοφόρια" που διοργανώνει η Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής με την αιγίδα του ΕΟΤ. Το έργο παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο και κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού με την πρωτοπορία και την καλλιτεχνική του αξία.

    Οι δύο δημιουργοί, η Έφη Παναγοπούλου και ο Γιώργος Βούκανος, με τα οπτικοακουστικά τους έργα εντυπωσίασαν το κοινό το οποίο ανταποκρίθηκε θερμά. Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή καταξιωμένων και ταλαντούχων καλλιτεχνών, όπως του μεγάλου σολίστ Βασίλη Σαλέα, της αγαπημένης Ευρυδίκης, με τις εξαιρετικές ερμηνείες της Άντας Αθανασοπούλου, του Σταύρου Σαλαμπασόπουλου, της Έλλης Δαδήρα, της Χρύσας Ρώμα, του Δημήτρη Μαγγίνα, του Βασίλη Μίχα, της Αρτέμιδας Ιγνατίου στις Χορογραφίες, της Melody Chamber Orchestra υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, της Χορωδίας Αποφοίτων Αρσακείων - Τοσιτσείων GraduArti σε διδασκαλία της Χριστίνας Βαρσάμης Κούκνη, της Camerata Junior Ορχήστρας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση της Αριστέας Τσιχλή, και του συγκροτήματος αρχαίων μουσικών οργάνων Λύραυλος, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τα έργα αυτά που άφησαν ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα για την προώθηση θεσμών και εκδηλώσεων Πολιτιστικού Τουρισμού.

    Η Έφη Παναγοπούλου ευχαρίστησε τους διοργανωτές και την κριτική επιτροπή για την μεγάλη αυτή διάκριση καθώς και τους καλλιτέχνες και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο δύσκολο αυτό εγχείρημα, όπως τo Melody Spirit Institute, την Anthos MCE - MultiCultural Events, το Terra Olympia Institute και τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος ευχαρίστησε την Νέα Μητροπολιτική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου και την κα Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότ. Ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών που με την ιδέα τους να επαναφέρουν με ένα σύγχρονο Φεστιβάλ τον θεσμό των αρχαίων Θεσμοφορίων που συνδέεται με την καρποφορία της γης, έδωσαν την ευκαιρία στους δύο δημιουργούς να κάνουν ένα νέο έργο αφύπνισης για την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου που θα μείνει ως παρακαταθήκη για το μέλλον και παράλληλα να προβάλλουν το ρόλο της γυναίκας σε σχέση με αυτό από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

    Παρουσιαστές της βραδιάς των Tourism Awards 2024 ήταν οι δημοσιογράφοι Σοφία Κωνσταντινίδου και Πέτρος Κουμπλής.

    Οι δύο βραβευμένοι δημιουργοί, Γιώργος Βούκανος και Έφη Παναγοπούλου συνεχίζουν τη δημιουργική τους πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με καινούργια έργα και σημαντικές συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα!

    voukanos Panag vraveusi 2

    voukanos Panag vraveusi 3

    voukanos Panag vraveusi 5

    voukanos Panag vraveusi 7

    voukanos Panag vraveusi 8

    voukanos Panag vraveusi 6

    voukanos Panag vraveusi 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δύο νέα διεθνή βραβεία για την Ποτοποιία Μυλωνά - Το "χρυσό" Gin και το "ασημένιο" τσίπουρο
    Δύο νέα διεθνή βραβεία για την Ποτοποιία Μυλωνά - Το

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η αναγνώριση της ποιότητας που προσφέρει στην αγορά των οινοπνευματωδών η Ποτοποιία Μυλωνά από τον Πύργο, είναι κάτι δεδομένο τα τελευταία χρόνια. Όμως κάθε νέα διάκριση δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα…

    Ο Παντελής Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, επέστρεψαν από το Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το 2024, με δύο νέα βραβεία, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στις αποσκευές τους. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

    Χρυσό για το Gin Tribute της Ποτοποιίας Μυλωνά και ασημένο για το Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισο, τα οποία ξεχώρισαν ποιοτικά ανάμεσα σε 952 δείγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα 72 αφορούσαν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

    gin

    Το Gin Tribute συγκέντρωσε 91 βαθμούς στην πρώτη χρονιά που υπήρξε στο διαγωνισμό κατηγορία Gin.

    tsipouro

    Το Τσίπουρο Μυλωνά συγκέντρωσε 89 βαθμούς και κέρδισε το ασημένιο βραβείο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

    Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier. Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

    Να σημειώσουμε πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

    Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Αποτελέσματα Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024

    Ο Παντελής Μυλωνάς δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του για τις νέες βραβεύσεις των προϊόντων της επιχείρησης που ξεκίνησε την δραστηριότητά της πριν από 121 χρόνια και συνεχίζει την πορεία της με κοινό παρονομαστή την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων που παράγει επί ηλειακού εδάφους…

  • Υποψηφιότητα της ΠΔΕ στα βραβεία BRAVO για τη συμβολή της στην πράσινη επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη
    Υποψηφιότητα της ΠΔΕ στα βραβεία BRAVO για τη συμβολή της στην πράσινη επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στον Ετήσιο Εθνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Θεσμού Bravo, έναν θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που προωθούν τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υποστηρίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον. Πρόκειται για έναν συστηματοποιημένο Κοινωνικό διάλογο με βάση τις πρωτοβουλίες Βιώσιμης Ανάπτυξης που αναπτύσσονται πανελλαδικά από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέτει υποψηφιότητα στην ενότητα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ με στόχο την ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας και την προώθηση των πράσινων επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας θέτει την προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης γενικότερα στο επίκεντρο της στρατηγικής της και προσπαθεί να βελτιώσει την οικονομική ανάπτυξη μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις πράσινες επιχειρήσεις. Εκτιμώντας ότι η πράσινη επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξή της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ άλλων α) αξιοποίησε στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία β) περιόρισε κατά πολύ τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και επίσπευσε τους χρόνους των σχετικών διαδικασιών αδειοδότησης γ) πρόβαλε συστηματικά τα οφέλη της βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και δ) ευαισθητοποίησε την κοινωνία των πολιτών και εφάρμοσε τακτικά τη διαβούλευση με όλους τους θεσμικούς φορείς.

    Τα αποτελέσματα των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν από το 2019 στη Δυτική Ελλάδα αποτυπώνονται σε δράσεις όπως η δημιουργία πράσινων επιχειρήσεων στους τομείς της ανακύκλωσης, της επεξεργασίας λυμάτων, της επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών, της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και της περιβαλλοντικής προστασίας. Προωθήθηκε η δημιουργία μεγάλων επιχειρήσεων που διακρίνονται για το πράσινο αποτύπωμά τους και για την υιοθέτηση νέων περιβαλλοντικών εφαρμογών, ενώ αδειοδοτήθηκαν χιλιάδες επενδύσεις σε ήπιες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι από τις πρώτες Περιφέρειες της χώρας σε μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, με 20 εγκεκριμένους σταθμούς αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 650 Mw, αλλά και η πρώτη Αυτοδιοικητική αρχή στη χώρα που υλοποίησε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Ηλεκτροκίνησης. Επίσης εφάρμοσε ουσιαστική διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους, με αποτέλεσμα την έκδοση Οδηγού Έξυπνης Βιομηχανίας και Κυκλικής Οικονομίας, συμπεριλαμβάνοντας όλα τα δεδομένα της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

    Με μια σειρά πρωτοβουλιών η Δυτική Ελλάδα δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα για την Πράσινη Οικονομία και μπαίνει στη διαδικασία της ψηφοφορίας στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου του Bravo.

    ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ψηφίζοντας στον σύνδεσμο:https://bravo.sustainable-greece.com/gr/voting-by-organization/perifereia-dytikhs-elladas.982.html

    pde vravia brvo

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ποτοποιία Μυλωνά: Και το 2023 συνεχίζει με μεγάλες διακρίσεις ποιότητας
    Ποτοποιία Μυλωνά: Και το 2023 συνεχίζει με μεγάλες διακρίσεις ποιότητας

    Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου. Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει βραβευμένα προϊόντα σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως ούζο, τσίπουρο, εννέα διαφορετικές γεύσεις λικέρ και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Επίσης από τον Αύγουστο του 2022 παράγει Vodka, Gin και αλκοολούχο ποτό Ρούμι. Τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και παρασκευάζονται κατά προτεραιότητα με πρώτες ύλες του τόπου μας. Έχει κερδίσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της.

    Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση. Φέτος γιορτάζουμε τα 120 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.

    Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα προϊόντα μας διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους ποιότητα με 55 βραβεία στους ακόλουθους εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς:

    • Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
    • Olymp awards - Αθήνα
    • AFFA Athens Fine Food Awards
    • MTA Mediterranean Taste Awards - Βερολίνο
    • Great Taste - Λονδίνο
    • Dubai International Taste Awards 2022

    Κατά το έτος 2023 έλαβε μέρος σε εκθέσεις με εθνική και διεθνή εμβέλεια όπως η EXPOTROF 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από τις 4 έως και τις 6 Φεβρουαρίου και η FOODEXPO 2023 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO από τις 18 έως και τις 20 Μαρτίου.

    Μέσα από τις εκθέσεις είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στα περίπτερα στα οποία διατηρούσαμε εκτός από την ενημέρωση που παρείχαμε, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας, αποσπάζοντας έτσι τις καλύτερες κριτικές.

    Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης Expotrof 2023, το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ Νικολούτσος και ο διοργανωτής της 9ης EXPOTROF κ Κωστής Μοσχονάς.

    Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε εμπορικούς ακολούθους, δημοσιογράφους γαστρονομίας και Chefs από όλη την Ευρώπη.

    Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας έγινε παρουσίαση της Ποτοποιίας μας στο MEDITERRANIAN FOOD STAGE, συνδυάζοντας έτσι την γευσιγνωσία με την γαστρονομία. Οι Chefs παρασκεύασαν σιροπιαστό πουράκι από την ιστορική πόλη της Μάνης, με λικέρ Κανέλλας και Γαρύφαλλου Μυλωνά και μπουκίτσες διπλωτό με λικέρ Τριαντάφυλλο Μυλωνά.

    Το Φεβρουάριο του 2023, στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, το τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο βραβεύτηκε με το Αργυρό Βραβείο με βαθμολογία 88. Είναι το τρίτο βραβείο που κατακτά το τσίπουρό μας στους τρεις τελευταίους Διαγωνισμούς Οίνων και αποσταγμάτων.

    Το Τσίπουρό μας ξεχώρισε για τα ευχάριστα, πολύπλοκα, ισορροπημένα, φρουτώδη αρώματά του και την πολύπλοκη ζωηρή του γεύση. Η τριήμερη 23η διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023. Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 1013 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών. Τα 956 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 57 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Είναι για εμάς επιβεβαίωση της άριστης ποιότητας των προϊόντων μας και της ευρείας αποδοχής τους τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, chefs με αστέρια Michelin, δημοσιογράφους γαστρονομίας και sommeliers.

    Το Φεβρουάριο του 2023 κερδίσαμε την πρώτη θέση στον Διασυνοριακό Ανοιχτό Διαγωνισμό Καινοτομίας στο έργο Interreg Creative Hubs, στον τομέα της Αγροτοδιατροφής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν προτάσεις από Ελλάδα και Ιταλία.

    Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το βραβείο μας απένειμε ο Διευθυντης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάκαμψης κ. Τζομάκας Χρήστος. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την καινοτόμα βραβευμένη επιχειρηματική μας πρόταση στον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ Φωκίωνα Ζαΐμη, όπως και σε όλους τους εκλεκτούς παρευρισκομένους από Ελλάδα και Ιταλία.

    Επίσης με την ομάδα των καινοτόμων επιχειρήσεων υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Ηλείας Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, επισκεφθήκαμε το Μπάρι της Ιταλίας τις 27 και 28 Μαρτίου. Εκεί είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε την καινοτόμα ιδέα παραγωγής λικέρ, στο Ανώτατο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι της Ιταλίας. Ακόμα επισκεφθήκαμε τον οργανισμό μελέτης καλών πρακτικών αειφόρου ολιστικής διαχείρισης παράκτιων περιοχών - CIHEAM Tricase Hub - Port Museum of Tricase, συνδέοντας τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τις καινοτόμες ιδέες και την Δημιουργική Επιχειρηματικότητα. Εκεί παρουσιάσαμε τα προϊόντα μας στους τοπικούς υπεύθυνους του έργου INTERREG. Αντίστοιχη εκδήλωση παρουσιάσεων των καινοτόμων ιδεών για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στο MOSAIC – HUB στην Πάτρα.

    Το θέμα της καινοτομίας είναι : Παραγωγή αλκοολούχου ποτού - λικέρ με βιολογική ξηρή κορινθιακή σταφίδα.

    Ειδικότερα θέλουμε να παράξουμε ένα αλκοολούχο ποτό - λικέρ, με βάση τη βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, χρησιμοποιώντας μόνο τα σάκχαρά της, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καθώς η σταφίδα κατά την ωρίμανση της και πριν ξηραθεί, περιέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σακχάρων. Τα βασικά υλικά για την παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου ποτού θα είναι η βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, νερό και αλκοόλη 96%vol. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας δηλαδή ένα superfood.

    Η κύρια παραγωγική περιοχή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι οι νομοί Ηλείας Αχαΐας και Κορινθίας. Οπότε αναφερόμαστε σε ένα τοπικό προϊόν το οποίο μας παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να έχουμε μεγάλα μεταφορικά κόστη.

    Κατά την παραγωγική διαδικασία του ποτού δεν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση γιατί όλα τα υποπροϊόντα είναι φυτικά, πρόκειται δηλαδή, για τις φλοίδες της σταφίδας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση ή και για ζωοτροφές.

    Σκοπός μας είναι να βάλουμε άμεσα αυτό το καινοτόμο και ιδιαίτερο προϊόν σε παραγωγή, ώστε να δοθεί η ευκαιρία το καταναλωτικό κοινό να το δοκιμάσει και να το απολαύσει.

    Επιπλέον θα θέλαμε να κατοχυρωθεί το προϊόν αυτό ως κατεξοχήν Ηλειακό, γιατί πρώτη φορά παγκοσμίως παράγεται ένα λικέρ σαν και αυτό. Επίσης μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία θα αναδειχθεί ο νομός μας για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα που παράγει.

    Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική αγορά, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο μεράκι και σθένος πάντα με απώτερο σκοπό την ποιότητα των προϊόντων μας και τον σεβασμό του καταναλωτή.

    mulona 2

    mulona 3

    mulona 4

    mulona 5

    mulona 6

    mulona 7

    mulona 8

    mulona 9

    mulona 10

    mulona 11

    mulona 12

    mulona 13

    mulona 14

    mulona 15

    mulona 16

    mulona 17

    mulona 18

    mulona 19

    mulona 20

  • Όσκαρ 2023: Ποιοι θα πάρουν το χρυσό αγαλματίδιο - Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ
    Όσκαρ 2023: Ποιοι θα πάρουν το χρυσό αγαλματίδιο - Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

    Ποιος θα φύγει φέτος με το πολυπόθητο βραβείο Όσκαρ; Οι εκτιμήσεις.

    Αντίστροφη μέτρηση για την 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Μαρτίου στο Dolby Theater του Λος Άντζελες.

    Οικοδεσπότης θα είναι για τρίτη φορά ο κωμικός Τζίμι Κίμελ ενώ, όπως ανακοινώθηκε, το φετινό χαλί που θα περπατήσουν οι λαμπεροί celebrities δεν θα είναι κόκκινο αλλά στο χρώμα της σαμπάνιας.

    Η Ακαδημία Κινηματογράφου θα προσπαθήσει να διορθώσει το «white supremacy», με το οποίο έχει κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές, καθώς υποψήφιες για Όσκαρ είναι η Ασιάτισσα Μισέλ Γιέο αλλά και η Αφροαμερικανή Άντζελα Μπάσετ, η πρώτη από το σύμπαν της Marvel (Black Panther: Wakanda Forever) που προτάθηκε για Όσκαρ.

    Ωστόσο, αξιοσημείωτη είναι για ακόμη μία χρονιά η έλλειψη γυναικών σκηνοθετριών στις υποψηφιότητες για το χρυσό αγαλματίδιο.

    'Οσκαρ 2023: Ποιος θα φύγει με το πολυπόθητο βραβείο;

    Φέτος, τα βραβεία έχουν απ' όλα και για όλα τα γούστα, έτσι προβλέπεται «καραμπόλα». Μάλιστα, είναι αρκετά δύσκολο να προβλεφθούν τα αποτελέσματα των νικητών καθώς οι πρόδρομοι των Όσκαρ (Χρυσές Σφαίρες, BAFTA και SAG) είχαν διαφορετικούς νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

    Καλύτερη Ταινία

    Προβάδισμα φαίνεται να έχει το «Τα πάντα όλα», που οδηγεί και την κούρσα των υποψηφιοτήτων. Ωστόσο, το «Τα πνεύματα του Ινισέριν» και το «Ουδέν νεότερον από το δυτικό μέτωπο», το ακολουθούν από κοντά. Βέβαιη πρέπει να θεωρείται η νίκη του πολεμικού έπους του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ στην κατηγορία της Καλύτερης Ξενόγνωσσης (Διεθνούς) ταινίας αλλά και Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου.

    Ά Ανδρικού ρόλου

    Ο Όστιν Μπάτλερ (Elvis) θα κονταροχτυπηθεί με τον Μπρένταν Φρέιζερ (Η φάλαινα). Ακολουθεί ο Κόλιν Φάρελ (Τα πνεύματα του Ινισέριν).

    Ά Γυναικείου ρόλου

    Η Κέιτ Μπλάνσετ (Tar) και η Μισέλ Γιέο (Τα πάντα όλα) διεκδικούν το πολυπόθητο βραβείο.

    'Β Ανδρικού ρόλου

    Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι ο Ke Huy Quan (Τα πάντα όλα).

    'Β Γυναικείου ρόλου

    Φαβορί είναι η Άντζελα Μπάσετ με την είσοδο της Marvel στα βραβεία Όσκαρ (Black Panther: Wakanda Forever), κοντά όμως βρίσκεται και η Κέρι Κόρντον (Τα πνεύματα του Ινισέριν).

    Καλύτερη Σκηνοθεσία

    Οι Daniel Kwan και Daniel Scheinert (Τα πάντα όλα) είναι σχεδόν βέβαιοι ότι θα πάρουν στα χέρια τους το χρυσό αγαλματίδιο.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Τιμήθηκαν οι πρώτοι μαθητές των Σχολείων Καράτουλα και Γουμέρου, σε μία σεμνή εκδήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής
    Τιμήθηκαν οι πρώτοι μαθητές των Σχολείων Καράτουλα και Γουμέρου, σε μία σεμνή εκδήλωση το μεσημέρι της Παρασκευής

    Σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Καράτουλα, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου 2023 η απονομή των Βραβείων Αριστείας Διονυσίου και Γεωργίου Αντωνόπουλου στους πρώτους μαθητές των τάξεων του έτους 2021-2022 του Λυκείου Καράτουλα, του Γυμνασίου Καράτουλα και του Γυμνασίου Γουμέρου.

    Η Υποδιευθύντρια του Λυκείου κ. Χαρά Κοτσώνη, στην εισαγωγή της εκδηλώσεως, ανέγνωσε το χρονικό της βράβευσης και το βιογραφικό των αειμνήστων Διονυσίου και Γεωργίου Αντωνόπουλου, που καταγόμενοι από το Αρβανίτη Ωλένης διακρίθηκαν στην Ιατρική επιστήμη και στο Πυροσβεστικό Σώμα, αφήνοντας παρακαταθήκη για στήριξη της Εκπαίδευσης στην περιοχή του τ. Δήμου Ωλένης.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν ή απηύθυναν χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ωλένης π. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, εκπρόσωποι Βουλευτών του νομού Ηλείας, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου κ. Ιωάννης Βαρελάς, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας κ. Ανδρέας Ζέρβας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ζωή Αναστασοπούλου, ο τ. Δήμαρχος Ωλένης κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, εκπρόσωποι των κοινοτήτων Καράτουλα και Γουμέρου, οι Διευθυντές των τιμωμένων σχολείων, το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ωλένης, που ήταν και ο διοργανωτής των Βραβείων Αριστείας.

    Συνολικά τιμήθηκαν 10 μαθητές από τα Σχολεία Καράτουλα και Γουμέρου, στους οποίους απονεμήθηκαν τα βραβεία από τους επισήμους που ήταν παρόντες και τους διευθυντές των Σχολείων. Η απονομή των βραβείων για την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-2023 θα γίνει τον Οκτώβριο 2023, ενώ όπως ανάφερε και ο Πρόεδρος των Εκπολιτιστικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, εντός του έτους θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για τους μαθητές της περιοχής Ωλένης.

    karatoula vrav mathites 2

    karatoula vrav mathites 3

    karatoula vrav mathites 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας για τον δημιουργικό κλάδο από το ευρωπαϊκό έργο InterregCreative@Hubs>
    Τα βραβεία του διαγωνισμού ανοικτής καινοτομίας για τον δημιουργικό κλάδο από το ευρωπαϊκό έργο InterregCreative@Hubs>

    Με την ανακοίνωση των βραβείων ολοκληρώθηκε ο διασυνοριακός διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας του έργου Interreg Creative@Hubs που αφορούσε επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις από τον δημιουργικό κλάδο, οι οποίες σχετίζονται με τις παρακάτω ενότητες:

    1. Αγροδιατροφικός τομέας
    2. Χειροτεχνία / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες (Θέατρο, Χορός, Μουσική κ.λπ.)
    3. Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

    Δημιουργοί, καλλιτέχνες, οργανισμοί και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία, από 22 Νοεμβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου 2022, να υποβάλουν τις ολοκληρωμένες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους στην πλατφόρμα ανοικτής καινοτομίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) (www.pde-oip.gr/en) συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.

    Ανεξάρτητη 8μελής επιτροπή, αξιολόγησε τις συμμετοχές με απόλυτη διαφάνεια, αναδεικνύοντας τους παρακάτω βραβευθέντες, ανά θεματική ενότητα και κατά σειρά κατάταξης ως εξής:

    Αγροδιατροφικός τομέας

    Α' βραβείο: Παντελής Μυλωνάς

    Β' βραβείο: Σπύρος Λαζαρόπουλος

    Γ' βραβείο: NatalieLaTorre

    Χειροτεχνία / Εικαστικές - καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές τέχνες

    Α' βραβείο: GiuseppeRinelli

    Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

    Α' βραβείο: Παρασκευάς Λαλιώτης

    Β' βραβείο: Κωνσταντίνος Ραγιάς

    Γ' βραβείο: TRACES ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

    Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του έργου: https://creativehubs.cti.gr/home. Η τελετή απονομής βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής, στο ισόγειο). Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom: https://bit.ly/creativehubs_results.

    Τα βραβεία περιλαμβάνουν συνοπτικά την οργάνωση και υλοποίηση ενός προγράμματος καθοδήγησης (Mentoring Programme), την ανάπτυξη υλικού δημοσιότητας και τη συμμετοχή των βραβευμένων σε έκθεση ή εκδήλωση του δημιουργικού τομέα σε μια από τις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο.

    Επιπλέον, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει τη συμμετοχή της βραβευθείσας πρότασης με την μεγαλύτερη απόλυτη βαθμολογία, δηλαδή της πρότασης του Παρασκευά Λαλιώτη σε έκθεση ή πρόγραμμα επώασης του δημιουργικού τομέα σε περιοχή εκτός της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος.

    Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης - Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς