H απόκτηση ενός παιδιού αποτελεί όνειρο πολλών, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι τόσο απλό. Στις μέρες μας, ωστόσο, η επιστήμη της Μαιευτικής έρχεται να δώσει τη λύση στα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης.
Λίγα λόγια για τη δημοφιλή μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής
Η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Είναι ασφαλής και, με τη θεαματική πρόοδο στο πεδίο της Μαιευτικής, τα ποσοστά επιτυχίας πλέον είναι πολύ υψηλά.
Τι είναι;
Η εξωσωματική γονιμοποίηση είναι ουσιαστικά μία διαδικασία κατά την οποία η γονιμοποίηση των ωαρίων της γυναίκας γίνεται υπό απόλυτα ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες, έξω από το σώμα της με απλά λόγια.
Πώς γίνεται;
Επιγραμματικά τα στάδια από τα οποία θα περάσει μία γυναίκα, που θα επιλέξει την εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι τα εξής:
- Λήψη φαρμακευτικής αγωγής, ώστε να διεγερθούν οι ωοθήκες και να παραχθούν πολλά ωάρια.
- Ωοληψία.
- Γονιμοποίηση των ωαρίων από το δείγμα του ανδρικού σπέρματος.
- Καλλιέργεια γονιμοποιημένων ωαρίων, με τα κατάλληλα μέσα, και ανάπτυξη εμβρύων.
- Εμβρυομεταφορά έπειτα από 2-5 ημέρες.
- Εξέταση β χοριακής γοναδοτροπίνης 12-14 ημέρες μετά την ωοληψία.
Β χοριακή και τιμές ανά εβδομάδα
Κατά την εξέταση της β χοριακής διαπιστώνεται εργαστηριακά η εγκυμοσύνη. Σε αντίθεση με τα τεστ εγκυμοσύνης του εμπορίου, με μία τέτοια αιματολογική εξέταση η εγκυμοσύνη μπορεί να διαπιστωθεί πολύ νωρίτερα.
Αναφορικά με τη β χοριακή και τις τιμές ανά εβδομάδα, πρέπει να γνωρίζεις πως για τις πρώτες 8 εβδομάδες της κύησης, όταν αυτή είναι ομαλή, αυτές διπλασιάζονται κάθε 48 ώρες. Θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά ο ρυθμός ελαττώνεται.