Τα νησιά της χώρας μας είναι κατεξοχήν τόποι που παράγουν ποιοτικές Ελληνικές Μπύρες με διαλεχτές και τοπικές πρώτες ύλες.
Παρακάτω κάνουμε μια βόλτα σε 4 από αυτά και γνωρίζουμε τις ελληνικές μπύρες που παράγει το καθένα!
Beer Chios BBQ
Η πρώτη από αυτές έρχεται από το πανέμορφο νησί της Χίου. Είναι μια καπνιστή μπύρα που καπνίζεται από φύλλο οξιάς, το οποίο της προσδίδει απίθανα αρώματα ξύλου.
Είναι από τις απαστερίωτες και αφιλτράριστες ελληνικές μπύρες, με συνέπεια να κρατάει τα υπέροχα αυτά αρώματα των πρώτων ζυμώσεων. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με ποικιλίες καπνιστών τυριών τα καλοκαιρινά σας βράδια!
Ελληνική μπύρα Corfu Amorosa Weiss
Κατευθείαν από το Νησί των Φαιάκων έρχεται μια μπύρα που θα σε συναρπάσει. Η Corfu Amorosa είναι μια από τις Ελληνικές μπύρες που ανήκουν στην κατηγορία Weiss. Οι μπύρες Weiss είναι αφροζύμωτες σαν τις ale, με τη βασική διαφορά ότι αποτελούνται 50% τουλάχιστον από βύνη σιταριού.
Το τελευταίο είναι ο κύριος λόγος των υπέροχων αρωμάτων της Corfu Amorosa Weiss. Μόλις την δοκιμάσετε θα σας έρθει ένα ανεπανάληπτο άρωμα μπανάνας.
Μπύρα Ικαριώτισσα 0,33 L
Οι Ελληνικές Μπύρες θα ήταν σίγουρα πολύ φτωχότερες χωρίς την Ικαριώτισσα. Η Ικαριώτισσα έχει μακρά παράδοση στη ζυθοποιεία της χώρας και αποτελεί μια απαστερίωτη μπύρα. Κρατάει τα αρχικά αρώματα της ζύμωσης σε εξαιρετικό επίπεδο.
Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μπύρας αυτής είναι ότι το νερό που χρησιμοποιείται κατά τη ζυθοποίηση είναι από τις φυσικές πηγές της Ικαρίας.
Salonikia Honey Pilsner Beer 0,5 L
Συνδυάζει δύο διαφορετικά αρώματα και γεύσεις και προέρχεται όχι από νησί, αλλά από την ιστορική Θεσσαλονίκη. Είναι μια μπύρα Pilsner. Οι ελληνικές μπύρες αυτές ανήκουν στις βυθοζυμωτές, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η μεγαλύτερη περιεκτικότητα που έχουν σε λυκίσκο, που τους δίνει μια έξτρα πικράδα.
Η πικράδα αυτή μαζί με την γλυκεία γεύση του μελιού θα σας υποχρεώσουν να μην παραλείπετε να έχετε στο ψυγείο σας την υπέροχη αυτή μπύρα.
E-shop: canava.gr