Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 13:51

Διακόσμηση τραπεζαρίας: Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε ένα σαλόνι ή τραπεζαρία η διακόσμηση παίζει κομβικό ρόλο, ώστε να το αναδείξει και να υπογραμμίσει το γούστο των ιδιοκτητών του. Μια ποιοτική, χειροποίητη τραπεζαρία σε κλασική ή μοντέρνα γραμμή δεσπόζει στον χώρο και πηγαίνει την εσωτερική διακόσμηση σε άλλο επίπεδο.

Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό για να δημιουργήσετε ένα σαλόνι με γούστο. Η διακόσμηση τραπεζαρίας είναι και αυτή ένας σημαντικός παράγοντας στο interior design. Διότι μια άδεια τραπεζαρία δεν δείχνει και τόσο ωραία όσο μια προσεγμένη, με όμορφα επιλεγμένα στοιχεία πάνω της.

Τι να βάλω πάνω στην τραπεζαρία μου; Αυτή είναι μια απορία που έχουν οι περισσότεροι όταν αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αγορά και τους μοιάζει κάπως άψυχη χωρίς τίποτα στην επιφάνειά της. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλές ιδέες σχετικά με το τι μπορείς να βάλεις πάνω της.

Ας δούμε παρακάτω τις πιο δημοφιλείς που προτείνουν όλοι οι ψαγμένοι διακοσμητές παγκοσμίως.

Διακόσμησε την τραπεζαρία σου με φυτά, λουλούδια και βάζα

gim diakosmhsi trapezarias 1Image by pvproductions on Freepik

Είναι η πιο προφανής αλλά καθόλου ξεπερασμένη λύση για τον απλό λόγο ότι συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με εντυπωσιακή διακόσμηση γεμάτη χρώματα. Έτσι, σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα εντυπωσιακό βάζο και μέσα να τοποθετήσεις τα λουλούδια της αρεσκείας σου.

Αν επιθυμείς μια minimal διακόσμηση, τότε οι τουλίπες είναι ιδανικές, ενώ άκρως μοντέρνα είναι και τα παχύφυτα. Για boho διακόσμηση, μπορείς να στολίσεις το βάζο με στάχυα, πρασινάδα και φτερά. Φυσικά, υπάρχουν και οι κλασικές επιλογές που ταιριάζουν σε όλες τις τραπεζαρίες, όπως τα τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες.

Αν δεν συνηθίζεις να αγοράζεις συχνά φρέσκα λουλούδια και να τα ανανεώνεις, μπορείς κάλλιστα να βάλεις αποξηραμένα. Η αγαπημένη σου αποξηραμένη ανθοδέσμη, λουλούδια του αγρού ή έτοιμα αποξηραμένα χρωματιστά λουλούδια που θα βρεις στα ανθοπωλεία είναι μερικές ξεχωριστές ιδέες.

Βάλε κεριά και κηροπήγια πάνω στην τραπεζαρία σου

Τα κεριά δίνουν μια ρομαντική νότα στον χώρο, οπότε μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις χάρη στη ζεστασιά τους, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σε μια κλασική, χειροποίητη ξύλινη τραπεζαρία, μπορείς να βάλεις τα παραδοσιακά ψηλά κηροπήγια με περίτεχνες λεπτομέρειες.

Από την άλλη, σε μια μοντέρνα (π.χ. γυάλινη) ταιριάζουν πιο μοντέρνες επιλογές, όπως μασίφ μεγάλα κεριά ή αφαιρετικά κηροπήγια για κεριά κασπό.

Διακόσμηση τραπεζαρίας με έργα τέχνης και βιβλία

Αν θέλεις να δώσεις μια σοφιστικέ αύρα στην τραπεζαρία σου, τότε μπορείς να πρωτοτυπήσεις με κάτι διαφορετικό. Ένα εντυπωσιακό coffee book δίπλα σε ένα μικρό γλυπτό μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα του τραπεζιού και του σαλονιού.

Tips για τη διακόσμηση της τραπεζαρίας

Ό,τι κι αν επιλέξεις, πάντως, θα πρέπει να έχεις υπόψη σου τα εξής:

  • Υφασμάτινο runner: Αν η τραπεζαρία είναι ξύλινη, καλό είναι να τοποθετήσεις ένα υφασμάτινο runner. Έτσι, θα προστατεύσεις την επιφάνειά της, για να μη γρατζουνιστεί, και ταυτόχρονα θα την κάνεις ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.
  • Ομάδες πραγμάτων: Αν τα διακοσμητικά που σκέφτεσαι να βάλεις είναι μικρά σε μέγεθος, μπορείς να τα ομαδοποιήσεις, για να αναδειχθούν καλύτερα. Για παράδειγμα, τρία μικρά κηροπήγια ή τρία μικρά βαζάκια με λουλούδια είναι προτιμότερα από ένα που θα χάνεται σε μια μεγάλη τραπεζαρία.
  • Προσοχή στην υπόλοιπη διακόσμηση: Αν ο χώρος γύρω της είναι έντονα διακοσμημένος (π.χ. με πίνακες), τότε καλό είναι να βάλεις λίγα και λιτά πράγματα πάνω στο τραπέζι.
  • Συνδυασμός διακοσμητικών: Μπορείς πάντα να συνδυάσεις περισσότερα διακοσμητικά μεταξύ τους (π.χ. κεραμικό κασπό με παχύφυτο μαζί με ένα κεραμικό κηροπήγιο στο ίδιο χρώμα).

Συνολικά, η διακόσμηση τραπεζαρίας είναι μια διαδικασία που απαιτεί φαντασία, δημιουργικότητα και προσωπική έκφραση. Με την τοποθέτηση λουλουδιών, κεριών, βιβλίων αλλά και διάφορα άλλα συνδυαστικά tips μπορεί κανείς να δημιουργήσει μια τραπεζαρία που αντανακλά τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και το γούστο του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 14:55

Σχετικά Άρθρα

  • 4 συμβουλές για ανακαίνιση και διακόσμηση του γραφείου σας
    4 συμβουλές για ανακαίνιση και διακόσμηση του γραφείου σας

    Η απόδοση ενός εργαζομένου επηρεάζεται άμεσα από το επαγγελματικό του περιβάλλον διότι αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου σε αυτό. Ο σωστά σχεδιασμένος επαγγελματικός χώρος επιδρά θετικά στην ψυχολογία του εργαζομένου και στις καθημερινές του ανάγκες αλλά και στην φυσική ταυτότητας της ίδιας της εταιρίας με αποτέλεσμα να προσελκύσει νέους πελάτες. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 4 συμβουλές για να ανακαινίσετε και να διακοσμήσετε τον επαγγελματικό σας χώρο για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης.

    Αρχιτεκτονικά σχέδια

    Πριν ξεκινήσετε οτιδήποτε, είναι πολύ σημαντικό να έχετε μία εικόνα των αρχιτεκτονικών σχεδίων του γραφείου σας έτσι ώστε να οργανώσετε με ακρίβεια τους χώρους χωρίς λάθη και έξτρα κόστη. Μπορείτε να απευθυνθείτε σε αρχιτεκτονικά γραφεία που ειδικεύονται στην σχεδίαση επαγγελματικών χώρων αλλά και να πληροφορηθείτε για τις τρισδιάστατες απεικονίσεις από την AB 3D Scanning όπου προσφέρει ακριβείς αναλύσεις στην ψηφιοποίηση έργων.

    Αλλαγή δαπέδου και φωτισμού

    Όταν ξεκινάτε μία ριζική ανακαίνιση του χώρου σας, τότε η αλλαγή δαπέδου είναι βασική προϋπόθεση. Η τοποθέτηση νέου δαπέδου θα δώσει θεαματικά αποτελέσματα όπου θα αλλάξει κατά πολύ την ατμόσφαιρα στο γραφείο. Μία οικονομική και απλή αίσθηση πολυτέλειας είναι η επιλογή Laminate ή να επιλέξετε δάπεδα μέσα από την μεγάλη γκάμα του xylina-dapeda.gr για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα του χώρου σας. Μαζί με την αλλαγή δαπέδου είναι απαραίτητο να αλλάξετε και τον φωτισμό στον χώρο σας με σύγχρονους αυτόματους φωτισμούς που θα βοηθούν στην λειτουργικότητα του χώρου σε συνδυασμό με τα μεγάλα παράθυρα όπου θα μπαίνει το φως του ήλιου.

    Τεχνικοί

    Αφού έχετε σχεδιάσει όλες τις αλλαγές και την οργάνωση του επαγγελματικού σας χώρου, τότε είναι πολύ σημαντικό να κάνετε μία έρευνα στην αγορά για μάστορες οι οποίοι είναι εξειδικευμένοι και κατάλληλοι για να βοηθήσουν στην υλοποίηση της ανακαίνισης έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες σωστά και με ακρίβεια χωρίς λάθη τα οποία μπορεί να κοστίσουν ακριβά στην επιχείρηση. Μπορείτε να πληροφορηθείτε σχετικά με τις τεχνικές υπηρεσίες από το episkeuazo.gr όπου θα σας βοηθήσουν έμπειροι και εξειδικευμένοι τεχνικοί.

    Διακόσμηση του χώρου

    Η διακόσμηση του χώρου αντικατοπτρίζει πολλές φορές και την φιλοσοφία της επιχείρησης, για αυτό και θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση σε αυτή. Θα συμβουλεύαμε να επιλέξετε χρώματα ζωντανά και να ταιριάζουν με το ύφος της επιχείρησης σε συνδυασμό με εσωτερικά φυτά που θα γαληνεύουν τον χώρο. Ακόμη η τοποθέτηση των γραφείων καλό θα ήταν να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει στην λειτουργικότητα τν εργαζομένων και της επιχείρησης.

  • Διακόσμηση: Δραματικό στυλ
    Διακόσμηση: Δραματικό στυλ

    H Interior designer Μαρία Παπαδογρηγοράκου προτείνει...

    Πώς να ορίσουμε την έννοια του δραματικού ύφους στη διακόσμηση;

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Να πούμε ότι προέρχεται από την λέξη δρώ και συνεπώς το δράμα. Όχι με την δυσάρεστη έννοια του δράματος αλλά με την έννοια της δράσης, δηλαδή ότι κάτι γίνεται, κάτι συμβαίνει.

    Όταν κάτι γίνεται λοιπόν στη διακόσμηση, σημαίνει ότι έχουμε ένα αποτέλεσμα που τραβάει το μάτι, μια αλλαγή, κάτι το διαφορετικό, το εκκεντρικό και εκεί ίσως χαρακτηρίζεται πετυχημένο το αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το αν αρέσει σε όλους. Η τελική εικόνα καταφέρνει να ταράξει τα νερά, να τραβήξει την προσοχή. Πολλοί το έχουν παρερμηνεύσει με κάτι σκούρο, σκοτεινό και μελαγχολικό, εγώ όμως επιμένω στο διαφορετικό, εκκεντρικό και έντονο.

    Πώς να το κάνουμε αυτό στο δικό μας χώρο; Θέλουμε να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα και τις έτοιμες λύσεις, αλλά φοβόμαστε και δεν ξέρουμε πώς; Ας πάρουμε μερικές ιδέες.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Χρώμα: Τα έχουμε ξαναπεί για το χρώμα, όμως εδώ, για να δημιουργήσουμε το δραματικό αποτέλεσμα, θέλουμε κάτι σκούρο, κάτι αναπάντεχο κάτι που ξεφεύγει από τις καθημερινές συνηθισμένες επιλογές.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Τέχνη: Κάτι μεγάλο, με ένταση, κάτι εκκεντρικό, ένα θέμα με έντονα χρώματα, θα γίνει ο βασιλιάς στο δωμάτιο. Τολμήστε το πάνω από τον καναπέ, ή στον τοίχο της εισόδου.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Κουρτίνες με σχέδια: Αν σας αρέσουν τα υφάσματα, μην φοβηθείτε να δοκιμάσετε έντονα σχέδια και αναπάντεχα χρώματα. Η κουρτίνα είναι η τελευταία πινελιά που «ντύνει το χώρο», αν τολμήσετε στους συνδυασμούς θα είναι η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Ταπετσαρία: Για αυτούς που αγαπούν την ταπετσαρία, ένα έντονο χρώμα με ένα σχέδιο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, θα είναι αυτό που χαρακτηρίσει όλο τους το σπίτι.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Έπιπλο: Βάλτε μια μπερζέρα σε έντονο χρώμα, ή αναπαλαιώστε ένα παλιό ξύλινο έπιπλο βάφοντάς το με ένα νέο αναπάντεχο χρώμα.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Φωτιστικό: Ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, τοποθετώντας στο ταβάνι ένα καπέλο με έντονα σχέδια, έναν μεγάλο πολυέλαιο, ή ένα εκκεντρικό φωτιστικό δαπέδου στην γωνία.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Χαλί : Αν το σπίτι σας έχει ήπιους τόνους, ζωντανέψτε το βάζοντας ένα πλούσιο χαλί, με ψηλό πέλος ή ένα χαλί με έντονα χρώματα και σχέδια.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Μοτίβο (pattern): Διαλέξτε το αγαπημένο σας μοτίβο και βάλτε το σε διάφορα σημεία. Μαξιλάρια , ριχτάρια φωτιστικά, έπιπλα, θα αλλάξουν χαρακτήρα δημιουργώντας μια χιουμοριστική διάθεση στο σπίτι.

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Δραματικό ύφος στη διακόσμηση

    Μια συλλογή: Τι σας αρέσει μανιωδώς να μαζεύετε; Βάλτε τα όλα μαζί, σε μια βιτρίνα, πάνω στο μπουφέ, αναδείξτε τα και χαρείτε τα. Είναι σίγουρο πως θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα.

    Δείτε τις φωτογραφίες, εμπνευστείτε και μην φοβάστε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό στο χώρο σας. Ένα ένα τη φορά, ή και όλα μαζί. Σίγουρα θα σας ανοίξει η όρεξη και θα πάρει μπρος η φαντασία σας για τις επόμενες αλλαγές.

    Μαρία Παπαδογρηγοράκου
    Interior designer
    www.mayodeco.gr
    pics via pinterest, MayoDeco

    Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στις 12.11.19 στο www.glafkisdolcevita.com

  • Πώς στολίζουν oι interior designers το σπίτι τους τις γιορτές - 6 διαφορετικές ιδέες

    Για κάποιους, η διακόσμηση είναι ένα μέσο να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους στο σπίτι.

    Για κάποιους άλλους, επάγγελμα. Ιnterior designers από όλο τον κόσμο μας δίνουν ιδέες και μας δείχνουν το δρόμο του στιλ στο σπίτι.

    Μεταμορφώνουν τους εσωτερικούς του χώρους και κάνουν την ζωή μας πιο άνετη.

    Λίγο πριν μπούμε στον γιορτινό μήνα του χρόνου και ξεκινήσουμε να μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, ας δούμε την γιορτινή διακόσμηση ως δημιουργική διαδικασία.

    Αν έχετε βαρεθεί να επαναλάμβανετε κάθε χρόνο την ίδια διακόσμηση στο σπίτι, ήρθε η στιγμή να αφεθείτε στην φαντασία των ανθρώπων που τολμούν τον πειραματισμό και μας παρασύρουν με τις πρωτότυπες ιδέες τους.

    6 ιδέες για να στολίσετε το σπίτι σας, όπως οι interior designers, στο bovary.gr.

    Πηγή: iefimerida.gr
  • Δημιούργησε ατμόσφαιρα πολυτελούς ξενοδοχείου στο σπίτι - 8 απλοί τρόποι

    Το σπίτι μας αναβαθμίζει ή υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής μας. Εκεί ξεκινάμε την ημέρα μας κι εκεί την αποχαιρετάμε.

    Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ακόμα και η παραμικρή στιγμή που ζούμε σε αυτό μας επηρεάζει. Θετικά ή αρνητικά.

    Εμείς φτιάχνουμε τις αναμνήσεις, εμείς δίνουμε αξία στα αντικείμενά του. Το κάθε δωμάτιο του σπιτιού αποτυπώνει τον τρόπο που το βλέπουμε.

    Για παράδειγμα, αν το καθιστικό είναι το μέρος που σας γεννά τα πιο θετικά συναισθήματα -σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού- σημαίνει ότι για κάποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

    Ισως, γιατί το έχετε διαμορφώσει με τρόπο που πραγματικά σας ευχαριστεί. Γιατί αυτό να μην συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού; Σε οικονομικό και πρακτικό επίπεδο, δεν είναι «δυσπρόσιτη» η δημιουργία της αίσθησης πολυτέλειας στο σπίτι.

    Αν σε κάποιο ταξίδι σας, ζήσατε αξέχαστες στιγμές σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ανακαλέστε στη μνήμη σας, τι ήταν αυτό που σας δημιούργησε μοναδικές αναμνήσεις. Σίγουρα, η αίσθηση χαλάρωσης και άνεσης.

    Αυτό το άρθρο, σας δείχνει τρόπους να φέρετε luxury vibes στο σπίτι, χωρίς να διαθέσετε κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό.

    8 απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα πολυτελούς ξενοδοχείου στο σπίτι, στο bovary.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο