Με κινητήριο δύναμη την γνήσια αγάπη τους για την τέχνη του espresso, οι Coffee&Bar Experts μελετώντας τις ανάγκες των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά το σεμινάριο “Jacobs espresso Barista Basic” για baristi & επαγγελματίες του καφέ, των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων τους, του Νομού Ηλείας και Ζακύνθου.
Το σεμινάριο “Jacobs espresso Barista Basic” έλαβε χώρα στις 7 & 8 Μαρτίου στο showroom των Coffee & Bar Experts με εκπαιδευτή τον κ. Φώτη Λέφα, ο οποίος μετέδωσε την τεχνογνωσία του στους παρευρισκόμενους baristi. Ο κ. Λέφας είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), είναι πρώτος κάτοχος παγκοσμίως του Coffee Diploma SCAE και είναι Q Grader με πιστοποίηση από το CQI. Ασχολείται επισήμως με το χώρο της εκπαίδευσης γύρω από τον καφέ 14 χρόνια, με κατάρτιση του ιδίου σε αντίστοιχα σεμινάρια και πιστοποιήσεις σε διάφορες χώρες. Είναι ιδρυτικό μέλος των Coffee Lovers Editors & Trainers και συνιδρυτής του Premium Coffee Institute της Αθήνας.
Στα πλαίσια του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, οι barista & επαγγελματίες του καφέ διαπίστωσαν ότι ο espresso, ο δημοφιλέστερος και ίσως ο πιο δύσκολος τρόπος παρασκευής καφέ, συνιστά για τους λάτρεις του μια μικρή καθημερινή πολυτέλεια, που ο καθένας μας μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του.
Μετά το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου ακολούθησε το πρακτικό, όπου η κρέμα, το άρωμα, το σώμα και η γεύση των φλιτζανιών espresso πλημμύρισαν το showroom των Coffee& Bar Experts.
Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις