Η Ιωάννα Αλετρά και ο Παναγιώτης Καρβουνιάρης, ένα νέο ζευγάρι από το Νησί του Νομού Ηλείας δημιούργησε μια οικοτεχνική μονάδα καλλιέργειας και μεταποίησης του καρπού της Αρώνιας σε μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, φυσικό χυμό, τσάι και λικέρ
Η Ιωάννα Αλετρά και Παναγιώτης Καρβουνιάρης, είναι πτυχιούχοι Φιλολογίας και Χημικού του Πανεπιστημίου Αθηνών αντίστοιχα.
Έτσι δημιούργησαν την «ARONIA FARM». Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το Δεκέμβριο του 2013 με την πρώτη φύτευση δέντρων. Η καλλιέργεια τους βρίσκεται στην περιοχή Νησί του Νομού Ηλείας και σήμερα αποτελείται από δεκαπέντε στρέμματα.
Φιλοσοφία της επιχείρησης –όπως διαβάζω στην ιστοσελίδα τους– είναι η άριστη ποιότητα του αγαθού που παράγει. «Ο καρπός της Αρώνιας συλλέγεται με ιδιαίτερη φροντίδα από τα φυτά, τα οποία παρακολουθούνται από την εταιρεία βιολογικών πιστοποιήσεων Οξυγόνο και μεταποιείται άμεσα από τους ιδιοκτήτες της «ARONIA FARM», προκειμένου να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών ολόφρεσκος, διατηρώντας αναλλοίωτες τις ευεργετικές φαρμακευτικές του ιδιότητες, που οφείλονται στα υψηλά επίπεδα βιταμινών και ιχνοστοιχείων καθιστώντας τα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας».
Σε μια ερώτησή μου για τα επόμενα βήματα του εγχειρήματος παίρνω την απάντηση: «Τα προϊόντα της «ARONIA FARM» διατίθενται σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων και εκλεκτών εδεσμάτων τόσο στο νομό Ηλείας όσο και στο νομό Αττικής. Στα άμεσα σχέδια μας είναι η τοποθέτηση των προϊόντων σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του αγοραστικού κοινού.
Ένα από τα πλεονεκτήματα της επιχείρησής μας είναι η άμεση εξυπηρέτηση που παρέχει το έμπειρο προσωπικό, το οποίο από το ξεκίνημα λαμβάνει την αμέριστη εμπιστοσύνη των πελατών γεγονός που μας βοηθάει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Αντιλαμβανόμενοι, τέλος, τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, φροντίζουμε για την καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας - τιμής, προκειμένου να εξυπηρετείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού».