Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 08:39

Στις 120 δόσεις και οι φορο-οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Γράφτηκε από τον

Οι επιχειρήσεις που είχαν ακαθάριστα έσοδα την περασμένη χρήση έως 2 εκατ. ευρώ θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τις φορολογικές του οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 σε έως 120 δόσεις.

Παράθυρο να ρυθμιστούν με 120 δόσεις οφειλές που αφορούν μεν στο 2018 αλλά βεβαιώνονται το 2019 ανοίγει η διάταξη που εντάχθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε χθες στην βουλή, η οποία αφορά στην επέκταση των 120 δόσεων και για τις επιχειρήσεις με τζίρο ως 2 εκατ. ευρώ

Με την ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αργά το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου προβλέπονται τροποποιήσεις στις διατάξεις των άρθρων 98-109 του ν. 4611/2019 για τις ρυθμίσεις οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση, σύμφωνα με τις οποίες:

- Σε ρύθμιση αποπληρωμής έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις μπορούν να υπαχθούν και όλες οι οφειλές που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 ή θα βεβαιωθούν έως και τις 30-9-2019 εφόσον αφορούν σε υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31-12-2018. Αυτό σημαίνει ότι όσοι φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων για έτη μέχρι το 2018 μπορούν να τις υποβάλουν εκπρόθεσμα μέχρι και 30-9-2019 οπότε λήγει και η περίοδος υποβολής αιτήσεων και στη συνέχεια να ρυθμίσουν τις οφειλές που θα προκύψουν από τις δηλώσεις αυτές έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις! Επίσης, όλα τα ποσά των πρόσθετων φόρων και των προστίμων που έχουν επιβληθεί φέτος ή θα επιβληθούν μέχρι 30-9-2019 σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για υποθέσεις των ετών μέχρι και το 2018 θα μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 120 μηνιαίες δόσεις.

- Για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ετήσια ακαθάριστα έσοδα μέχρι 2.000.000 ευρώ, ο μέγιστος αριθμός των μηνιαίων δόσεων στις οποίες μπορούν να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες μέχρι 31-12-2018 οφειλές τους προς τις Δ.Ο.Υ., τα Τελωνεία και τις λοιπές φοροεισπρακτικές υπηρεσίες αυξάνεται από 24 ή 36 σε 120. Ειδικότερα:

Ακολουθώντας τη λογική της ρύθμισης, για τα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία είχαν κατά το φορολογικό έτος 2017 ακαθάριστα έσοδα έως 2.000.000 ευρώ και καθαρά κέρδη μέχρι 10.000 ευρώ - συμπεριλαμβανομένων και αυτών που είχαν ζημίες, θα ισχύει πλέον η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών τους, που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες έως 31-12-2018, σε 120 μηνιαίες δόσεις κατόπιν έκπτωσης 10% επί των ήδη συσσωρευμένων τόκων και προσαυξήσεων και υπό τον περιορισμό ότι το ποσό κάθε μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

Για όσα νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα είχαν κατά το φορολογικό έτος 2017 ακαθάριστα έσοδα έως 2.000.000 ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10.000 ευρώ ο ακριβής αριθμός των δόσεων στις οποίες θα μπορούν να ρυθμίζονται οι οφειλές τους θα καθορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση (την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) με βάση τα ακόλουθα «βήματα»:

1ο βήμα: Με βάση το συνολικό καθαρό φορολογητέο εισόδημα του φορολογικού έτους 2017 θα προσδιορίζεται το «ετήσιο ποσό καταβολών» με τη χρήση προοδευτικής κλίμακας συντελεστών, κλιμακούμενων από 4% έως 25%.

2ο βήμα: Το «ετήσιο ποσό καταβολών» θα διαιρείται, στη συνέχεια, με τον αριθμό 12 και έτσι θα ανάγεται σε «μηνιαίο ποσό καταβολής».

3ο βήμα: Το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής, το οποίο θα προκύπτει αφού αφαιρεθεί τουλάχιστον το 10% των ήδη συσσωρευμένων προσαυξήσεων και τόκων και αφού προστεθεί ποσό τόκων προσδιοριζόμενο με ετήσιο επιτόκιο 5%, θα διαιρείται με το «μηνιαίο ποσό καταβολής». Το πλήθος των δόσεων της ρύθμισης θα προκύπτει από το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης αυτής.

Πηγή: News247.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2019 09:27

Σχετικά Άρθρα

  • Ευκαιρία για 120 δόσεις μέχρι τέλος του μήνα - Πώς θα «κερδίσετε» πίσω την ρύθμιση οφειλών
    Ευκαιρία για 120 δόσεις μέχρι τέλος του μήνα - Πώς θα «κερδίσετε» πίσω την ρύθμιση οφειλών
    Νέα ευκαιρία σε εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου, που βρέθηκαν εκτός ρυθμίσεων οφειλών για διάφορους λόγους, έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών με νομοθετική ρύθμιση.

    Με την εν λόγω ρύθμιση άλλαξαν προς το ευνοϊκότερο οι όροι διατήρησης και αναβίωσης των ρυθμίσεων οφειλών με στόχο να καταστούν επιεικέστεροι και δικαιότεροι.

    Οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα αναβίωσης ρυθμίσεων που είχαν πρακτικά χαθεί προς τη φορολογική διοίκηση με την αποπληρωμή των εκπρόθεσμων δόσεων, όσες και αν είναι αυτές, μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου.

    Σε περίπτωση που έχει ήδη καταβληθεί μέρος των δόσεων οι φορολογούμενοι αρκεί να αποπληρώσουν το υπόλοιπο ποσό προκειμένου να αναβιώσουν τη ρύθμιση. Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια των ανωτέρω ρυθμίσεων, η φορολογική διοίκηση θα προβεί κατά προτεραιότητα στην πίστωση στις δόσεις αυτών των ποσών που προέρχονται από επιστροφές φόρων ή από παρακρατήσεις λόγω έκδοσης αποδεικτικού ενημερότητας.

    Αν κάποια ρύθμιση έχει χαθεί με απόφαση της εφορίας δεν μπορεί να αναβιώσει. Αυτό θα έχει συμβεί διότι, δεν καταβλήθηκαν εμπρόθεσμα δύο ή περισσότερες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω λάθους του συστήματος, που δεν αναγνώρισε μια πληρωμή ως εμπρόθεσμη, δεν υποβλήθηκαν φορολογικές δηλώσεις στη διάρκεια που ήταν ενεργή η ρύθμιση και δεν πληρώθηκαν οι τρέχουσες οφειλές προς το δημόσιο ή δεν εξυπηρετήθηκε άλλη (παράλληλη) ρύθμιση στην οποία είχε ενταχθεί ο οφειλέτης.

    Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις οφειλών τους εφόσον έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ εντός 3 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους. Εάν η προθεσμία έχει παρέλθει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023, μπορούν να υποβάλουν 5 μήνες μετά, δηλαδή μέχρι 31 Μαΐου 2024. Επίσης, θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις νέες οφειλές τους σε χρονικό διάστημα 3 μηνών από την πάροδο της προθεσμίας καταβολής τους.

    Οι ρυθμίσεις οφειλών που έχουν χαθεί και μπορούν να αναβιώσουν είναι οι εξής:

    • Οι 72 δόσεις του 2023, όσον αφορά βεβαιωμένες οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1/11/2021 έως και την 1/2/2023. Προϋπόθεση ένταξης ήταν να μην έχουν αρρύθμιστες άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    • Οι 100 δόσεις του 2014, ρύθμιση που αφορούσε βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές στη Φορολογική Διοίκηση, έως και την 1η Οκτωβρίου 2014.

    • Οι 100 δόσεις του 2015, με την οποία δόθηκε η δυνατότητα εξόφλησης σε 2 έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις των βεβαιωμένων στη Φορολογική Διοίκηση οφειλών, οι οποίες είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015.

    • Οι 120 δόσεις του 2019, που αφορούσε βεβαιωμένες οφειλές στην Εφορία, οι οποίες είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

    • Οι 120 δόσεις του 2020, που έδινε τη δυνατότητα αποπληρωμής έως και σε 10 χρόνια των οφειλών που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, με εκδοθείσες έως και το έτος 2012 υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

    Πηγή: dnews.gr

  • ΕΦΚΑ: Οδηγός για τις 120 δόσεις - Βήμα βήμα η αναβίωση της ρύθμισης και παραδείγματα
    ΕΦΚΑ: Οδηγός για τις 120 δόσεις - Βήμα βήμα η αναβίωση της ρύθμισης και παραδείγματα

    Οι πρώτες αιτήσεις για την αναβίωση των 120 δόσεων του 2019 και των 36 - 72 δόσεων της πανδημίας έχουν ήδη υποβληθεί στον ΕΦΚΑ - ΚΕΑΟ, καθώς άνοιξε από την Παρασκευή 7 Απριλίου η ηλεκτρονική υπηρεσία των αιτήσεων.

    Πάνω από 300.000 ασφαλισμένοι που έχασαν τις δυο παλιές ρυθμίσεις των 120 δόσεων και των 36 - 72 δόσεων έχουν τώρα την ευκαιρία να τις αναβιώσουν πληρώνοντας 2 μηνιαίες δόσεις και επιμηκύνοντας τον χρόνο αποπληρωμής. Οι πρώτες αιτήσεις για την αναβίωση των 120 δόσεων του 2019 και των 36 - 72 δόσεων της πανδημίας έχουν ήδη υποβληθεί στον ΕΦΚΑ - ΚΕΑΟ, καθώς άνοιξε από την Παρασκευή 7 Απριλίου η ηλεκτρονική υπηρεσία των αιτήσεων.

    Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

  • Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις
    Σταϊκούρας: Μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 έως 120 δόσεις

    Προς άμεση υλοποίηση πέντε νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ

    «Από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι «οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας». «Μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ' όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».

    Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «σήμερα αυξάνεται σημαντικά ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μετακυλίεται και σε μία αύξηση διαφόρων επιδομάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος. Τη Δευτέρα ανοίγει το «Σπίτι μου», ουσιαστικά τα φθηνά σπίτια για νέους έως 39 ετών, προϋπολογισμού 500 εκ. ευρώ. Και μέχρι την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72 έως 120 δόσεις στο ελληνικό δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και η νέα ένταξη πολιτών που δυσκολεύτηκαν την προηγούμενη διετία και έχουμε καινούρια ρύθμιση 36 έως 72 δόσεις».

    Πηγή: protothema.gr

  • Ρυθμίσεις χρεών: Παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη στις 100 & 120 δόσεις
    Ρυθμίσεις χρεών: Παράταση και τον Οκτώβριο για την επανένταξη στις 100 & 120 δόσεις

    Σταϊκούρας: «Διευκολύνουμε όσους δεν πρόλαβαν» - Προϋπόθεση η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου)

    Επιπλέον χρονικό περιθώριο δίνει η κυβέρνηση για την επανένταξη των οφειλετών της εφορίας στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.
    Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο Open και στην εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” θα συμπεριληφθεί και ο τρέχον μήνας, δηλαδή ο Οκτώβριος, στις προϋποθέσεις για όσους θέλουν να ξαναμπούν σε αυτές τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της πανδημίας.

    Οι φορολογούμενοι που ήθελαν μια νέα ευκαιρία επανένταξης στις 100 & 120 έπρεπε έως τις 30 Σεπτεμβρίου να είχαν πληρώσει 2 δόσεις, δηλαδή του περασμένου Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Όπως εξήγησε όμως ο κ. Σταϊκούρας η περίοδο επανένταξης παρατείνεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2021 αλλά, πλέον, απαιτείται η καταβολή 3 δόσεων (Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου).

    Προσοχή, όμως: Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 και των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019. Η τρίτη ευκαιρία παρέχεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία. Δηλαδή, σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020, καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.

    Οι συγκεκριμένες οφειλέτες θα έχουν μια νέα ευκαιρία εφόσον:
    α) Απώλεσαν τις ρυθμίσεις αυτές κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως και Ιουλίου 2021.
    β) Πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις Αυγούστου – Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2021 των ρυθμίσεων αυτών.
    γ) Είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει με νόμιμο τρόπο τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι 31-12-2020. Ως «νόμιμος τρόπος τακτοποίησης» λαμβάνεται υπόψη ακόμη και η υπαγωγή απλήρωτων δόσεων των ρυθμίσεων των λοιπών αυτών οφειλών στο -προβλεπόμενο από άλλες έκτακτες διατάξεις- καθεστώς αναστολής πληρωμών μέχρι και τις 31-12-2021.
    δ) Είχαν εξοφλήσει όλες σχεδόν τις προ πανδημίας κορονοϊού μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 ή της ρύθμισης των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019, ως εξής:
    * όλες τις δόσεις που έληξαν μέχρι την 31η-12-2019 για τη ρύθμιση του ν.4321/2015 και
    * όλες τις δόσεις που έληξαν μέχρι την 31η-1-2020 για τη ρύθμιση του ν.4611/2019.
    ε) έχασαν τον Απρίλιο του 2021 τη δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους αυτές, όπως προέβλεπαν οι διατάξεις του άρθρου 291 του ν. 4738/2020, επειδή δεν υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31-12-2020 όπως όριζαν οι διατάξεις αυτές.
    Πηγή: Protothema.gr
  • 100 και 120 δόσεις: Πώς θα ενταχθείτε στη ρύθμιση - Οι προϋποθέσεις
    100 και 120 δόσεις: Πώς θα ενταχθείτε στη ρύθμιση - Οι προϋποθέσεις

    Ποιοι είναι οι οφειλέτες που έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν εκ νέου στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων

    Προθεσμία, πιθανότατα την τελευταία, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν όσοι έχασαν τις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεις, ώστε να επανενταχθούν σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε χθες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στο «myBusinessSupport» να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις.

    Βασική προϋπόθεση είναι οι φορολογούμενοι να έχουν χάσει την ρύθμιση στο διάστημα από την 1η Μαρτίου του 2020 έως και τις 31 Ιουλίου του 2021, λόγω της πανδημίας.

    Οι οφειλέτες για να μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση των 100 ή των 120 δόσεων και να εξοφλήσουν τα παλαιά χρέη τους σε περισσότερες δόσεις, θα πρέπει:

    • Να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα myBusinessSupport
    • Να καταβάλουν τη δόση μηνός Αυγούστου 2021 της ρύθμισής τους μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 μαζί με τη δόση του μηνός Σεπτεμβρίου 2021.

    Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να αναβιώσουν την ρύθμιση με την καταληκτική ημερομηνία να επεκτείνεται κατά το πλήθος των δόσεων που ήταν ανεξόφλητες την ημέρα της αναβίωσης. Δηλαδή, οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων.

    Ποιοι όμως είναι εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν εκ νέου στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων;

    1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
    2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
    3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
    4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.
    5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».
    6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1 Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021.

    Η αίτηση

    Με την υποβολή της αίτησης επανένταξης του οφειλέτη στις παλιές ρυθμίσεις, θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 - Ιουλίου 2021. Με την πληρωμή της δόσης του Αυγούστου μαζί με τη δόση του Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι παλιές ρυθμίσεις «ξεπαγώνουν» και οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες θα προστεθούν στο τέλος των ρυθμίσεων.

    Η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται:

    • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
    • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
    • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

    Η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται:

    • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης.
    • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους
    • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους.
    • Αν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ' υποτροπή.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ρύθμιση οφειλών: Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις
    Ρύθμιση οφειλών: Τελευταία ευκαιρία για επανένταξη σε 100 και 120 δόσεις

    Ποιοι οφειλέτες μπορούν να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις

    Τη δυνατότηνα να επανενταχθούν στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων για χρέη στην εφορία έχουν οι οφειλέτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, υπό την προϋπόθεση ότι θα υποβάλουν αίτηση και θα καταβάλουν τη δόση του Αυγούστου μαζί με τη δόση του Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

    Σύμφωνα με το imerisia.gr, η αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις παρέχεται στους πληττόμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις οφειλών από 1η Μαρτίου 2020 έως και 31 Ιουλίου 2021, ενώ οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων. Με την υποβολή της αίτησης θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

    Ποιοι οφειλέτες μπορούν να επανενταχθούν

    Την ευκαιρία να ξανακερδίσουν τις παλαιές 100 και 120 δόσεις για να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς την εφορία έχουν οι εξής οφειλέτες:

    1. Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.
    2. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.
    3. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.
    4. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.
    5. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων COVID-19.
    6. Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.

    Με την υποβολή της αίτησης επανένταξης του οφειλέτη στις παλιές ρυθμίσεις, θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021. Με την πληρωμή της δόσης του Αυγούστου μαζί με τη δόση του Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 οι παλιές ρυθμίσεις «ξεπαγώνουν» και οι δόσεις που έμειναν απλήρωτες θα προστεθούν στο τέλος των ρυθμίσεων.

    Πότε χάνονται οι ρυθμίσεις

    Οι οφειλέτες που θα περάσουν ξανά την πόρτα των παλιών ρυθμίσεων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται:

    • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει 3 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 3 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
    • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
    • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός της προθεσμίας καταβολής τους.

    Η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται:

    • Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλει 2 συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης.
    • Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του ΦΠΑ, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός 3 μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.
    • Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει τις νέες οφειλές του εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους.
    • Αν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ’ υποτροπή.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • 100 - 120 δόσεις: Η διαδικασία επανένταξης - Ποιους αφορά - Πού πρέπει να κάνω αίτηση
    100-120 δόσεις: Η διαδικασία επανένταξης - Ποιους αφορά - Πού πρέπει να κάνω αίτηση

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επανένταξης στις 100-120 δόσεις

    Στις παλιές ρυθμίσεις των 100 – 120 δόσεων μπορούν να ενταχθούν οι οφειλέτες της εφορίας που έχουν πληγεί από την πανδημία, τις οποίες και έχασαν.

    Η τρίτη ευκαιρία παρέχεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού οφειλέτες. Δηλαδή σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020, καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.

    Βασική προϋπόθεση είναι να υποβάλλουν αίτηση και να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις Αυγούστου και Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

    Η επανένταξη πραγματοποιείται μετά από αίτηση του οφειλέτη και εφόσον καταβληθεί η δόση Αυγούστου μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του Σεπτεμβρίου 2021 μαζί με τη δόση και του Σεπτεμβρίου.

    H αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή εφαρμογή myBusinessSupport της ΑΑΔΕ (aade.gr/mybusinesssupport). Στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ εμφανίζονται οι ρυθμίσεις οι οποίες, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στη Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ, χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

    Από αυτές, ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει εκείνη για την οποία επιθυμεί να υποβάλει αίτηση επανένταξης.

    Σημειώνεται ότι οι δόσεις που δεν πληρώθηκαν στο παρελθόν θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος της ρύθμισης ή των ρυθμίσεων.

    Έτσι, με την υποβολή της αίτησης θα εμφανίζονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οι δόσεις των ρυθμίσεων που χάθηκαν κατά την περίοδο Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

    Δικαιούχοι επανένταξης στις παλαιές ρυθμίσεις είναι:

    -Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που η σύμβαση εργασίας τους ανεστάλη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

    -Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού με μονομερή δήλωση για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.

    -Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ενίσχυσης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.

    -Φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες, νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που επλήγησαν λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και έχουν πληττόμενο κύριο ΚΑΔ δραστηριότητας.

    -Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έλαβαν μειωμένο μίσθωμα για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021 και έχουν αποζημιωθεί κατόπιν ελέγχου των δηλώσεων «COVID-19».

    -Φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που ήταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ οποιοδήποτε διάστημα από 1ης.3.2020 έως 31.7.2021.

    Η ρύθμιση των 100 δόσεων χάνεται σε περίπτωση πού:

    -Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των τριών τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

    -Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός τριών μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

    -Αν έχει ενταχθεί στη ρύθμιση του ν.4321/2015 με εσφαλμένες βεβαιώσεις.

    -Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις νέες οφειλές του μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση νόμου 4321/2015, εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους.

    Η ρύθμιση των 120 δόσεων χάνεται:

    -Αν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα για ρύθμιση με τον ν.4611/2019

    -Αν ο οφειλέτης δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ' όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός τριών μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους.

    -Αν δεν εξοφλεί ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις νέες οφειλές του μετά την ημερομηνία υπαγωγής στη ρύθμιση του νόμου 4611/2019 εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Οδηγός για την εφορία: Πώς θα γίνει η επανένταξη στις 100-120 δόσεις που χάθηκαν λόγω πανδημία
    Οδηγός για την εφορία: Πώς θα γίνει η επανένταξη στις 100-120 δόσεις που χάθηκαν λόγω πανδημία

    Για ποιους προβλέπεται... τρίτη ευκαιρία για τις ρυθμίσεις που έχασαν λόγω της κρίσης - Τα sos της αναμενόμενης κορωνο-ρύθμισης των 36-72 δόσεων - Εγκύκλιος ΑΑΔΕ

    Την τρίτη (κατά σειρά) ευκαιρία για ένταξη πληττόμενων (από την πανδημία) φορολογουμένων στις ρυθμίσεις των 100 ή 120 δοσεων που χάθηκαν διάρκεια της πανδημίας ρυθμίσεις παρέχει η νομοθεσία μέσα απο την σχετική διάταξης που ενεργοποιεί εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Η επανένταξη του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή 2 δόσεων, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, έως τις 30/9/2021. Προσοχή όμως: Η δυνατότητα αυτή δεν παρέχεται σε όλους τους φορολογούμενους που έχασαν τις ρυθμίσεις των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 και των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019. Η τρίτη ευκαιρία παρέχεται μόνο σε πληττόμενους από την πανδημία του κορωνοϊού οφειλέτες. Δηλαδή σε επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους ή υπέστησαν σημαντική απώλεια τζίρου το 2020, καθώς και σε εργαζόμενους σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020.

    Συγκεκριμένα οι πληττόμενοι θα εντάσσονται εφόσον:

    α) Απώλεσαν τις ρυθμίσεις αυτές κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως και Ιουλίου 2021.

    β) Καταβληθεί η δόση μηνός Αυγούστου 2021 μέχρι την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα Σεπτεμβρίου 2021 μαζί με τη δόση του μηνός Σεπτεμβρίου 2021.

    γ) Είχαν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει με νόμιμο τρόπο τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι 31-12-2020. Ως «νόμιμος τρόπος τακτοποίησης» λαμβάνεται υπόψη ακόμη και η υπαγωγή απλήρωτων δόσεων των ρυθμίσεων των λοιπών αυτών οφειλών στο -προβλεπόμενο από άλλες έκτακτες διατάξεις- καθεστώς αναστολής πληρωμών μέχρι και τις 31-12-2021.

    δ) Είχαν εξοφλήσει όλες σχεδόν τις προ πανδημίας κορονοϊού μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης των «100 δόσεων» του ν. 4321/2015 ή της ρύθμισης των «120 δόσεων» του ν. 4611/2019, ως εξής:

    * όλες τις δόσεις που έληξαν μέχρι την 31η-12-2019 για τη ρύθμιση του ν.4321/2015 και

    * όλες τις δόσεις που έληξαν μέχρι την 31η-1-2020 για τη ρύθμιση του ν.4611/2019.

    ε) έχασαν τον Απρίλιο του 2021 τη δεύτερη ευκαιρία να επανενταχθούν στις ρυθμίσεις τους αυτές, όπως προέβλεπαν οι διατάξεις του άρθρου 291 του ν. 4738/2020, επειδή δεν υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 31-12-2020 όπως όριζαν οι διατάξεις αυτές.

    Τα sos της ρύθμιση των κορωνο-χρεων σε 72 δόσεις

    Με την ίδια εγκύκλιο ενεργοποιείται και η νέα ρύθμιση με 36 - 72 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας (οσα δηλαδή έχουν “παγώσει” μέχρι το τέλος του 2021) και το μόνο που απομένει είναι να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

    Συγκεκριμένα από την εγκύκλιο προκύπτουν τα εξής:

    Εντασσόμενες Οφειλές: Όσες αρρύθμιστες ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές επιχειρήσεων βεβαιώθηκαν στο διάστημα 30/3/2020 έως 31/7/2021, όπως επίσης και εκείνες για τις οποίες έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής, όπως: ΦΠΑ, ΦΜΥ, φόρος κληρονομιάς ή γονικής παροχής, φορολογικά πρόστιμα, ο ΕΝΦΙΑ του 2020 και ο Φόρος Εισοδήματος του 2019 (χρήση). Εξαιρούνται και δεν μπορούν να υπαχθούν ο φετινός Φόρος Εισοδήματος (ΦΕΦΠ και ΦΕΝΠ χρήσης 2020) και ο φετινός ΕΝΦΙΑ του 2021, καθώς οι εν λόγω οφειλές είναι μεν βεβαιωμένες δεν είναι όμως ληξιπρόθεσμες, όπως επίσης και οι οφειλές από το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

    Επιλέξιμες επιχειρήσεις: Πληττόμενα Φυσικά (ατομικές επιχειρήσεις) και Νομικά Πρόσωπα με ΚΑΔ που θα οριστούν με Υπουργική Απόφαση. Επίσης, δικαιούχοι θα είναι και οι πληττόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, βάσει δήλωσης COVID (μειωμένο ή μη εισπραχθέν μίσθωμα).

    Ένταξη στη ρύθμιση: Η ρύθμιση ενεργοποιείται με την καταβολή της 1ης δόσης έως τις 31/1/2022 (ισχύει και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων Ασφαλιστικών εισφορών).

    Αριθμός μηνιαίων δόσεων και επιτοκιακή επιβάρυνση: Οι οφειλές θα ρυθμίζονται σε έως 36 άτοκες ή έως 72 έντοκες δόσεις, με ετήσιο επιτόκιο 2,5%. Τονίζεται, ότι για όσους επιλέξουν από 37 δόσεις και πάνω, τότε το σύνολο αυτών θα επιβαρύνεται με επιτόκιο. Δηλαδή, αν επιλεχθούν π.χ. 37 δόσεις, το σύνολο των δόσεων θα είναι έντοκο (ισχύει και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων Ασφαλιστικών εισφορών).

    Ελάχιστο ύψος δόσης: Ορίζονται τα 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους (συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων) έως 1.000 ευρώ και τα 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών ύψους άνω των 1.000 ευρώ.

    Απώλεια ρύθμισης και συνέπειες: Με τη μη καταβολή 2 συνεχόμενων μηνιαίων δόσεων ή με τη καθυστέρηση της καταβολής των 2 τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπόλοιπου των οφειλών (ισχύει και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων Ασφαλιστικών εισφορών).

    Αναβίωση ρυθμίσεων που χάθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας: Παρέχεται η δυνατότητα επανένταξης σε απολεσθείσες στη διάρκεια της πανδημίας ρυθμίσεις (100 και 120 δόσεις). Η επανένταξη του οφειλέτη στη ρύθμιση συντελείται με την καταβολή 2 δόσεων, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2021, έως τις 30/9/2021. Η ρύθμιση που αναβίωσε θα επεκταθεί κατά το πλήθος των δόσεων που χάθηκαν μέσα στην περίοδο του κορωνοϊού (ισχύει και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων Ασφαλιστικών εισφορών).

    Ευεργετήματα ρύθμισης: Ο οφειλέτης θα λαμβάνει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, ενώ αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα, οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και οι ποινικές διώξεις.

    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο