Πώς έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο γνωρίζονται τα ζευγάρια μέσα στις δεκαετίες; ...
Μαρσιάλ: «Καταπληκτική η ατμόσφαιρα, τρομερό να σκοράρεις σε αυτό το γήπεδο»
Αντίο (;) στο Google Translator
Ιδού η βασική έκδοση της νέας Porsche 911
Αυγερινοπούλου: Παραλαβή του λευκώματος “Μακεδονικός Αγώνας 120 χρόνια μετά”
NBA, Μπρόνι Τζέιμς: Το πρώτο καλάθι στην καριέρα του με την φανέλα των Λέικερς
Εγκέφαλος: Οκτώ tips για να τον κρατήσουμε «νέο»
Μικρή μείωση αφίξεων επιβατών εσωτερικού το πρώτο 9μηνο του 2024 στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας ...
Κινούμαι Ηλεκτρικά 3: Νέα πληρωμή σε 972 δικαιούχους
Διάσωση 97 μεταναστών στο Ιόνιο - Τους μεταφέρουν στο Κατάκολο
Την αυτόματη βεβαίωση και είσπραξη του ΦΠΑ κατά τη στιγμή της συναλλαγής, χωρίς να απαιτείται η υποβολή δηλώσεων από τους συναλλασσόμενου έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το επόμενο βήμα το οποίο δρομολογείται στα πλαίσια της νέας ψηφιακής εποχής της εφορίας με στόχο η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ να φτάσει στο 100%.
Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr
Facebook, Instagram και TikTok σαρώνει η ΑΑΔΕ, με όπλο ένα μυστικό αλγόριθμο, για να εντοπίσει influencers που ζουν με πολυτέλεια και χλιδή που δεν «δικαιολογείται» από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η φορολογική αρχή έχει βγάλει «λαβράκι», μέσω ελέγχων στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες οι ελεγκτές εντόπισαν περίπτωση μοντέλου – Influencer διαφήμιζε ρούχα, τα πουλούσε διαδικτυακά και δεν έκοψε αποδείξεις αξίας 350.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως όπως ακριβώς ισχύει με τα έσοδα των influencers από προώθηση, διαφήμιση προϊόντων, έτσι και τα αντίστοιχα έσοδα από το TikTok, χαρακτηρίζονται ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητη η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και η τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών διαδικασιών, όπως η απόδοση ΦΠΑ και οι δηλώσεις στο mydata, μεταξύ άλλων.
Ο αλγόριθμος που έχει στο οπλοστάσιο της η ΑΑΔΕ εντοπίζει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της διαδικτυακής επιχείρησης, τον λεγόμενο influencer, μέσα από τα «tags» που εμφανίζονται κοινοποιούνται αναρτήσεις σε λογαριασμούς εταιρειών.
Με τον ίδιο τρόπο μπαίνουν στην λίστα του «ελέγχου» και όσοι διάγουν έναν πολυτελή βίο, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία.
Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας η ΑΑΔΕ θα αποκτά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στα εισοδήματα και στα πόθεν έσχες όχι μόνο του τρέχοντος έτους.
Την ίδια περίοδο, στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ έχουν μπει και οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση την τελευταία πενταετία, καθώς και όσοι απέκρυψαν εισοδήματα, καθώς παραγράφονται σύντομα.
Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι υποθέσεις του 2018 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές να έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε καταλογισμούς με φόρους «κατ΄ εκτίμηση».
Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση της.
Στο στόχαστρο μπαίνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί με αδήλωτα αναδρομικά ποσά συντάξεων και αποδοχών, φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναζητηθούν:
Πηγή: cnn.gr
Οι περιοχές ανά περιφέρεια στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα και δαπάνη του δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, κατά το ελαιοκομικό έτος 2024-2025, κοινοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2024 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας.
Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ/ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή, ενώ αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από τον βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για την μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.
Η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024
Επίσης, οι ελαιοκαλλιεργητές ελαιώνων, οι οποίοι κατ΄ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2024 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2024. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ./ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.
Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ γνωστοποιήθηκε η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024.
Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις περιοχές ΕΔΩ
Πηγή: In.gr
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα. Τη Δευτέρα (14/10) αποδόθηκαν στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ το σύνολο από τις 7 κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού.
Την Τρίτη (15/10) οι συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν στον Εισαγγελέα. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.
Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.
«Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες»
Επιχειρηματίες του νησιού αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν χρήματα μέσω τρίτων για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.
«Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα» τόνισε επιχειρηματίας μιλώντας στο Star.
«Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητά μου, ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή, άλλαξα γνώμη» ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.
Παράλληλα, ακόμη ένας επιχειρηματίας τόνισε ότι οι συλληφθέντες τον πλησίασαν και επειδή έπρεπε να διευθετήσει κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες για τέσσερις χρονιές, του ζήτησαν το πόσο των 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο, συνολικά 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση στη Κέρκυρα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα.
Στην Κέρκυρα μεταβαίνει κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.
Την Τρίτη απολογούνται οι κατηγορούμενοι
Την ίδια ώρα, τέσσερις εφοριακοί και ο λογιστής, που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, απολογούνται την Τρίτη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο κατηγορητήριο υπάρχουν άλλα 4 άτομα.
Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της εφορίας και τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών έχουν αποκαλυφθεί από το Μάιο. Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.
Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος
Στις συνομιλίες του κυκλώματος που έφερε στη δημοσιότητα το ethnos.gr και ο Γιάννης Ζιάκας, χτες, Σάββατο περιγράφεται ο τρόπος με τον οποίον ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης έδινε οδηγίες στους υφιστάμενους, έτσι ώστε να «κάνουν τη δουλειά» χωρίς να ενοχοποιηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε καταφέρει να εκβιάσει τουλάχιστον οκτώ επιχειρηματίες του νησιού.
Μάλιστα, τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται να εκφράζουν και τους φόβους τους, μετά την σύλληψη του κυκλώματος εκβιαστών στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Εναλλακτικά αμα δεν έχεις τον ενδιάμεσο είναι αυτό που σου λέω, πες του ανθρώπου λοιπόν σε έναν φάκελο γράψε απ έξω "ισοζύγια - παραστατικά - αποδείξεις" να φανούν, δεν τον πειράζει, το αφήνει πάνω στο γραφείο σου. Ποιος θα πιστέψει ότι, που δεν, ποιος θα πιστέψει ότι ο άλλος έχει πάρει λεφτά, αφού δεν τα έπιασε ποτέ και δεν ... στο γραφείο. Πάνω στο γραφείο θα αφήσεις τα λεφτά σου; Λογικό είναι να τα πάρεις, να τα εξαφανίσεις, δεν θα τα αφήσεις εκεί πάνω. Και μάλιστα, αν δεν τον έχεις πιάσει καθόλου εσύ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Αλλά και να υπήρχε περίπτωση και να τον βρουν, θα πεις εγώ ρε παιδιά, ένας φάκελος, το γραφείο μου είναι ανοιχτό. Μπορεί να έχει μπει ο οποιοσδήποτε μέσα, που να ξέρω εγώ. Κάθε μέρα μου αφήνουν εδώ ελεγκτές, φακέλους, ιστορίες κτλ, μπήκε ένας φάκελος, δεν τον είχα προλάβει να τον δω, που να ξέρω. Δεν μπορεί να αποδειχθεί.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Δεν είναι τίποτα (ακατάληπτη φράση) σ'αυτή τη διαδικασία.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Τον πελάτη;
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Ναι μήπως την στήνει ο άλλος.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Αποκλείεται.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μήπως την στήνει ο άλλος και με αυτά που γίνανε τώρα κάτσε.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως φαίνεται μέσα από τους διαλόγους που έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία, οι εκβιασμοί ήταν ευθείς.
Απειλούσαν τους επιχειρηματίες ακόμα και με «λουκέτο» αν δεν υποκύψουν.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ωραία. Κάνε του μία συζήτηση. Να του πει, αν θέλεις να απαλλαγείς, και μπορούμε τώρα αυτή, χρονικά τώρα μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί δρομολογούνται τώρα, βγαίνουνε τα προγράμματα, ξέρεις κάτι ινκόγκνιτο πες του, βγαίνουν τα προγράμματα για το ποιοι θα ελεγχθούνε ανά κύμα. Μπορούμε να βάλουμε άλλες υποθέσεις μπροστά από σένα και να μην, να παραγραφεί η υπόθεση σου. Αν ενδιαφέρεσαι όντως να μην κλείσει και να μην ασχοληθεί η Υπηρεσία μαζί σου καλώς. Αλλιώς, δεσμευόμαστε για αυτό που είχαμε πει, αλλάζουμε τον ελεγκτή, κάνει άλλος την (ακατάληπτη φράση) αλλά δεν έχει το όνομα των άλλων. Ενδιαφέρεσαι;
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε να ξαναδώ τον Α....ο.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Σου έχει πει ότι μέσα στο μήνα θα τα έχει δώσει;
ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλει λίγο χρόνο, θέλει λίγο χρόνο τώρα γιατί πάει και αλλάζει την κατάσταση. Δεν βλέπω να νοικιάζει τα σπίτια.
Εντύπωση προκαλούν ακόμα και κάποια «ξεσπάσματα» του κατηγορούμενου υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κέρκυρας, κατά τα οποία κάνει λόγο για...ένα μάθημα που πρέπει να πάρουν οι επιχειρηματίες.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Κυρίως λέω δε θέλω να μιλήσει. Αν μιλήσει θα το ακούσω. Αν τ'ακούσω λέω τα επόμενα 3-4 χρόνια θα βγουν όλα για έλεγχο και θα το βγάλω εγώ του λέω. Και θα πάει απέναντι και ότι του βγάλουν του βγάλανε. Και μετά λέω καλή του επιτυχία. Ξεκάθαρα. Άσε με λίγες μέρες μου λέει, θα το δω και θα σου πω. Αλλά μου λέει αυτά είναι πολλά μου λέει. Να πούμε 20 και για τα δύο. Πολύ λίγα του λέω. Κάνε κάτι καλύτερο.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Καλά είναι ρε προϊστάμενε, καλά είναι.
ΥΠΟΔΙΕΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Όχι να σου πω.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Μην το πιέζεις άλλο, είναι παράξενοι αυτός εκεί κάτω ρε συ.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Να σου πω κάτι, είναι υπόθεση που είναι (ακατάληπτη φράση) λοιπόν.
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΟΥ: Ε ωραία.
ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΟΥ: Θέλω να τους μαθαίνω. Να τους μαθαίνω γιατί οταν ρε π....η έχεις κλέψει 100 και σου ζητάνε να δώσεις απ'τα 100 τα 10.
Πηγή: ethnos.gr
Στην ώρα τους πλήρωσε τους φόρους του το 81,85% των φορολογούμενων, σύμφωνα με τον χάρτη της φορολογικής συμμόρφωσης της ΑΑΔΕ, για το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2024.
Μάλιστα, οι επιχειρήσεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν ως πιο συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, καθώς 9 στις 10 καταβάλλουν το φόρο εισοδήματος χωρίς καθυστέρηση.
Ενώ, περισσότερο φαίνεται πως δυσκολεύονται τα φυσικά πρόσωπα, με χαμηλότερες επιδόσεις, καθώς το ποσοστό εμπρόθεσμης πληρωμής να ανέρχεται στο 75,15%.
Από τα 2,027 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να καταβληθούν στο 7ηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου πληρώθηκαν εμπρόθεσμα τα 1,839 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η το ποσοστό εμπρόθεσμης πληρωμής του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων διαμορφώνεται στο 90,69%.
Η εισπραξιμότητα διαμορφώθηκε στο 7μηνο σε 75,15% καθώς από το συνολικό ποσό του 1,080 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι πλήρωσαν 812 εκατ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν τρία στα δέκα ευρώ του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έμειναν απλήρωτα με αποτέλεσμα τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τον Ιούλιο το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης ήταν μόλις 57,45%, προκαλώντας ανησυχία στο υπουργείο Οικονομικών για τη συνέπεια που θα επιδείξουν οι φορολογούμενοι και κυρίως οι επαγγελματίες με την εξόφληση του φετινού φόρου λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης από το τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης.
Από τα 10,078 δισ ευρώ το δημόσιο εισέπραξε τα 8,201 δισ. ευρώ δηλαδή το ποσοστό συμμόρφωσης διαμορφώθηκε στο 81,37%.
Τον Ιούλιο το ποσό που έπρεπε να πληρωθεί ανέρχονταν σε 1,727 δισ. ευρώ αλλά το ποσό που εισέρρευσε τελικά στα δημόσια ταμεία ήταν 1,395 δισ. ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι η ο δείκτης εμπρόθεσμης πληρωμής διαμορφώθηκε στο 80,77%.
Η εισπραξιμότητα στο 7μηνο ανήλθε σε 77,43% καθώς από τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ ύψους 1,310 δισ. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί πληρώθηκε ποσό 1,015 δισ. ευρώ. Τον Ιούλιο 6.167.304 ιδιοκτήτες κατέβαλλαν 169,52 εκατ. ευρώ την ώρα που η συνολική οφειλή ήταν ύψους 208,38 εκατ. ευρώ, δηλαδή το 81,35% των υπόχρεων πλήρωσε το φόρο στην ώρα του.
Πηγή: Cnn.gr
Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]
Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης
Copyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.