Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 10:25

Πάτρα-Πύργος: Τα παζάρια των εργολάβων και οι διαφωνίες για ένταξη του έργου στην Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σκεπτικισμός από πλευράς Hochtief - Στις Βρυξέλλες ξανά για τη διάσωση του έργου ο Καραμανλής -Τι συζητά με την ΕΕ για να προχωρήσει o αυτοκινητόδρομος

Τη δέσμευση της Ολυμπίας Οδού ότι προτίθεται να αναλάβει την κατασκευή του Πάτρα -Πύργος περιμένουν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για να προχωρήσουν σε επίσημο αίτημα γνωστοποίησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αλλαγή πορείας στο έργο. Το θετικό σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, είναι ότι οι Βρυξέλλες έχουν σαφή εικόνα του έργου και των αδυναμιών του και δεν έχουν απορρίψει την πρόταση της παρούσας κυβέρνησης για επανένταξη στην σύμβαση παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού, την οποία θεωρούν ως ασφαλέστερη λύση για την σωτηρία του έργου.

Το μόνο γκρίζο σημείο της διαπραγμάτευσης είναι ο σκεπτικισμός που εγείρεται από την πλευρά των Γερμανών της Hochtief που ελέγχουν το 17% της παραχώρησης για την ανάληψη της δέσμευσης αυτής, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους μετόχους και ειδικά την Γαλλική Vinci που είναι ο leader του έργου με σχεδόν 30%, η οποία βλέπει θετικά την εξέλιξη αυτή. Στο υπουργείο θεωρούν ότι τα όποια εμπόδια υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν εξετάζοντας και εναλλακτικές λύσεις που φαίνεται να υπάρχουν στο τραπέζι ακόμη και με μετοχικές ανακατατάξεις εντός των παραχωρήσεων.

Η Ολυμπία Οδός διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών από τον οποίο εξαιρέθηκε το 2013 το Πάτρα Πύργος για να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο με την γνωστή εξέλιξη του τεμαχισμού του σε οκτώ εργολαβίες. Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπό τον κ. Κώστα Καραμανλή έχει παγώσει από τον περασμένο καλοκαίρι την πορεία υλοποίησης του έργου, αναζητώντας εναλλακτική λύση για την κατασκευή του έργου που θεωρεί ότι με τον παρόντα σχεδιασμό δεν θα μπορέσει να ολοκληρωθεί και θα αναγκαστεί όπως και σε πλήθος άλλων έργων στο παρελθόν, το δημόσιο να καταβάλλει πολλαπλάσια δαπάνη για να τελειώσει.

Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένη και νέα συνάντηση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή με την Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής για το Πάτρα-Πύργος καθώς ο χρόνος πιέζει για να βρεθούν λύσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, το υπουργείο συζητά με τις Βρυξέλλες τρεις λύσεις για την κατασκευή του έργου. Η πρώτη είναι η ακύρωσή του και η ενσωμάτωση της εργολαβίας στην Ολυμπία Οδό, η δεύτερη είναι η σύμπτυξη του έργου σε δύο εργολαβίες (αντί για οκτώ που έχουμε σήμερα) και η τρίτη είναι η συνέχισή του ως έχει δημοπρατηθεί.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Κομισιόν συζητά και τις τρεις για αυτό και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Όπως τόνισε ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ καθώς η εργολαβία για να αποφύγει τον κίνδυνο οφείλει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2023. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο πρέπει να γίνει με εθνικούς πόρους.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι ως τμήμα της Ολυμπίας Οδού έχει ελπίδες να κατασκευαστεί στους χρόνους που απαιτούνται, λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να βάλουν χρήματα και οι παραχωρησιούχοι.

Ερωτηθείς για την στάση των εργολάβων που έχουν κηρυχθεί ανάδοχοι και περιμένουν το υπουργείο να αποφανθεί για την τύχη του έργου, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι η μόνη εταιρεία που είναι αρνητική είναι η GD Infrastrutture που υποστηρίζεται από τον κ. Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλική εταιρεία είναι και η μόνη που έχει λάβει προκαταβολή για τα έργα που έχει αναλάβει, καθώς αμέσως μετά το υπουργείο πάγωσε όλες τις πληρωμές.

Πηγή: Newmoney.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 19:57

Σχετικά Άρθρα

  • Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας
    Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας

    Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινότητα της Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας το μεσημέρι της Δευτέρας μετά το θάνατο του 57χρονου Διονύση Ντόμα σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην διασταύρωση του χωριού με την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου.

    Ο 57χρονος σύμφωνα με πληροφορίες οδηγώντας το μηχανάκι του επιχείρησε να διασχίσει την εθνική οδό στη διασταύρωση - κάθετα - προς το δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Ροβιάτας.

    Τότε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός και είχε πορεία προς την Πάτρα.

    Το μηχανάκι από την σύγκρουση διαλύθηκε κυριολεκτικά, ενώ ο 57χρονος εκτινάχθηκε αρκετά μέτρα μακρύτερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια διακομίστηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου και διασωληνώθηκε. Όμως δεν άντεξε και λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

    Η κάτοικοι στη Ροβάτα κάνουν λόγο για ένα επικίνδυνο σημείο της εθνικής οδού, όπου στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα οι οδηγοί μετά από στροφή βρίσκονται πάνω στη διασταύρωση. Μια διασταύρωση - ισορροπία τρόμου για όσους επιχειρούν να διασχίσουν την εθνική από και προς το χωριό.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το μεσημέρι, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

    Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 57χρονος άνδρας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

    Ο 57χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

    Διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Πατρών - Πύργου: Κατέληξε ο 57χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στην Ροβιάτα
    Πατρών - Πύργου: Ένας 67χρονος σοβαρά σε τροχαίο στη Ροβιάτα

    'Ενας άνδρας περίπου 57 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης Ροβιάτας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 57χρονος φέρεται να επιχείρησσε να διασχίσει την εθνική οδό από Ροβιάτα προς παραλία με το μηχανάκι του, όταν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που είχε κατεύιθυνση προς Πάτρα.

    Ο δικυκλιστής από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το μηχανάκι του διαλύθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο 57χρονος Διονύσης Ντόμας κάτοικος Ροβιάτας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Νικολακόπουλος: Η σημασία της προσθήκης 13 χλμ. στο σημερινό έργο της Ολυμπίας Οδού
    Νικολακόπουλος: Η σημασία της προσθήκης 13 χλμ. στο σημερινό έργο της Ολυμπίας Οδού

    Να φτάσει μέχρι τον κόμβο Αλφειού ζήτησε ο Ανδρέας Νικολακόπουλος από την ηγεσία του υπ. Υποδομών

    Πρόκειται για μια προοπτική που θα φέρει το έργο πιο κοντά στην Αρχ. Ολυμπία και θα διευκολύνει τις συνθήκες για την περαιτέρω εξέλιξη του

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία για κοινή συνάντηση Ηλείων και Μεσσήνιων Βουλευτών με Σταικούρα και Ταχιάο και για τον δρόμο Πύργου- Καλού Νερού - Τσακώνας

    Η πορεία του έργου για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου βρίσκεται σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά με τα στοιχεία προόδου των εργασιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται ίσως για το πιο αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά τον στόχο της υλοποίησής του και μάλιστα νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

    Η επισήμανση αυτή έγινε για μια ακόμη φορά σε συνάντηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταικούρα και του Ηλείου Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις θετικές κάθε φορά εξελίξεις.

    Ωστόσο ο κ. Νικολακόπουλος, έχει ήδη ζητήσει τόσο από τον Υπουργό κ. Σταικούρα όσο και από τον Υφυπουργό κ. Νίκο Ταχιάο με τον οποίο επίσης έχει συναντηθεί και συνεργαστεί για το ίδιο θέμα, την αναγκαιότητα προσθήκης στο υπό εκτέλεση έργο της Ολυμπίας Οδού, τμήματος 13 χιλιομέτρων μετά τον Πύργο, που ουσιαστικά θα φθάνει μέχρι τον κόμβο του Αλφειού.

    Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, εξήγησε την ιδιαίτερη σημασία αυτής της προτεινόμενης από τον ίδιο προσθήκης, η οποία θα διευκολύνει σημαντικά την συνέχιση των εργασιών όταν αποφασισθούν από το Υπουργείο για την ολοκλήρωση της μεγάλης οδού μέχρι την Τσακώνα, ενώ θα φέρει τον δρόμο πολύ πιο κοντά στην Αρχαία Ολυμπία.

    Τόνισε μάλιστα ότι κατά την εκτίμησή του, και σε συνεννόηση με τον παραχωρησιούχο είναι εφικτό και θα μπορούσε να προχωρήσει, στο πλαίσιο της σημερινής κατασκευής του έργου, για αυτό και ζήτησε από την ηγεσία του Υπ. Υποδομών και Μεταφορών να το εξετάσει σοβαρά και στην βάση μιας διορατικής αντίληψης για πιο εύκολες συνθήκες στην μετέπειτα πορεία του δρόμου και της ικανοποίησης του καθολικού αιτήματος των πολιτών για την συνέχισή του σε Καλό Νερό και Τσακώνα.

    nikolako olump odos 2

    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

    Σε σχέση με το τελευταίο, ο Ανδρέας Νικολακόπουλος έχει ήδη πάρει την πρωτοβουλία ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό συνάντηση, στην οποία θα συμμετάσχουν από κοινού οι Βουλευτές Ηλείας και Μεσσηνίας προκειμένου να ενημερωθούν και να εκθέσουν τις απόψεις τους συζητώντας με τον κ. Σταικούρα όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δρομολογηθεί θετικά και το υπόλοιπο τμήμα της Ολυμπίας Οδού με ένα ενιαίο πλαίσιο αντιμετώπισης στο άμεσο μέλλον.

    Σημειώνεται εδώ ότι πέραν των ανωτέρω δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ζήτημα των συνδέσεων των πόλεων και των αστικών κέντρων με τον αυτοκινητόδρομο για το οποίο απαιτούνται οι ανάλογες παρεμβάσεις για την αποφυγή ταλαιπωρίας των κατοίκων

    Με δήλωσή του ο κ. Νικολακόπουλος μίλησε για την προσπάθεια που καταβάλει εδώ και αρκετό καιρό για να επιτευχθεί το καλύτερο και να υπάρξουν παρεμβάσεις εκεί όπου εμφανίζονται δυσκολίες αλλά και εκεί όπου διαπιστώνεται ότι χρειάζονται βελτιώσεις στην κατεύθυνση της γρήγορης, ορθολογικής και αποτελεσματικής έκβασης των εργασιών.

    «Είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα και οφείλουμε να είμαστε πάντα με προσοχή σε εγρήγορση αντιλαμβανόμενοι τον παλμό αλλά και τις σωστές επισημάνσεις των τοπικών κοινωνιών, ώστε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας, δίνοντας τις αναγκαίες κατευθύνσεις προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας μεταξύ Οβρυάς και Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. στην Πατρών - Πύργου, την Πέμπτη 12/09
    Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας μεταξύ Οβρυάς και Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. στην Πατρών - Πύργου, την Πέμπτη 12/09

    Στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, και συγκεκριμένα στο τμήμα που κατασκευάζεται πάνω στην υφιστάμενη χάραξη, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Οβρυάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο ΒΙ.ΠΕ. θα εφαρμοστεί εκτροπή κυκλοφορίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 07.00 το πρωί και για περίπου 12 ώρες (έως το αργότερο τις 20.00).

    Συγκεκριμένα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο στο ύψος του Α.Κ. Οβρυάς θα εκτρέπεται προς την Παλαιά Εθνική Οδό και μετά από πορεία περίπου 10 χιλιομέτρων επί της Π.Ε.Ο. θα επανεισέρχεται στη Ν.Ε.Ο. από τον Ισόπεδο Κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.

    Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα και Αθήνα θα εκτρέπεται προς την Π.Ε.Ο., μέσω της κάθετης οδού, στο ύψος του Ισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ και θα επανεισέρχεται στη Ν.Ε.Ο. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Οβρυάς. Για το διάστημα αυτό, ο Ημικόμβος Μιντιλογλίου θα παραμείνει κλειστός.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες, ώστε ο αρμόδιος Κατασκευαστής (AVAX, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ) να προβεί σε εργασίες τοποθέτησης δοκαριών στην Άνω Διάβαση Α704 στην περιοχή των Βραχνέικων.

    Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πατρών - Πύργου: Δύο ελαφρά τραυματίες σε μετωπική - Κατέληξε σε αυλάκι το ένα αυτοκίνητο
    Πατρών - Πύργου: Δύο ελαφρά τραυματίες σε μετωπική - Κατέληξε σε αυλάκι το ένα αυτοκίνητο

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά σε τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος του Καπελέτου.

    Δύο αυτοκίνητα συγκρούσηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα το ένα να καταλήξει σε παρακείμενο αυλάκι αναποδογυρισμένο.

    Στο σημείο κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών, προσωπικό της Τροχαίας Ήλιδας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Οι τραυματίες δεν χρειάστηκε να διακομιστούν σε κάποια νοσηλευτική μονάδα και οι διασώστες τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

    Φωτογραφίες π. Ιωάννης Κούγιας

    troxaio kapelet 2

    troxaio kapelet 3

    troxaio kapelet 4

  • Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης  στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
    Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης  στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης (αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά LED, καθώς και επαναχρωματισμό των πλευρικών τμημάτων στο ημιστέγαστρο Κ514 του Α/Κ Ρίου) στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 04.09.2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 09.09.2024, θα αποκλειστεί η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

    olumpia ruthm komvos 49 2

    Κυκλοφοριακή ρύθμιση για εργασίες συντήρησης

    στην περιοχή σύνδεσης του Κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

    Στο πλαίσιο των εργασιών βαριάς συντήρησης (αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών με φωτιστικά LED, καθώς και επαναχρωματισμό των πλευρικών τμημάτων στο ημιστέγαστρο Κ514 του Α/Κ Ρίου) στην περιοχή σύνδεσης του κόμβου Ρίου με τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, από τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης 04.09.2024 έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 09.09.2024, θα αποκλειστεί η έξοδος του αυτοκινητόδρομου από Αθήνα προς Γέφυρα/Ιωάννινα (Κλάδος Β) και η κίνηση των οχημάτων θα εξυπηρετείται από τον κλάδο προς Ρίο/Πορθμείο και εν συνεχεία προς Γέφυρα Ιωάννινα (Κλάδος Α), όπως φαίνεται στο ακόλουθο σχηματικό διάγραμμα.

    (Δελτό Τύπου)

  • Ηλεία: Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στη νέα - υπό κατασκευή - Πατρών - Πύργου, είναι γεγονός !!!
    Ηλεία: Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στη νέα - υπό κατασκευή - Πατρών - Πύργου, είναι γεγονός !!!

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Απίστευτο κι όμως Ηλειακό. Σε ένα νομό όπου τα τροχαία αποτελούν μάστιγα, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στον υπό κατασκευή άξονα της νέας Πατρών - Πύργου, ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού είναι γεγονός…

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου με την εκτροπή ενός ΙΧ επιβατηγού, σε τμήμα της οδού στην περιοχή Ψάρι Βάρδας.

    Ο οδηγός του οχήματος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια στοιχεία στην άκρη του δρόμου.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά.

    Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι όλοι περιμένουμε την ολοκλήρωση του έργου στο επόμενο εξάμηνο προκειμένου να αποκτήσουμε έναν ασφαλή οδικό άξονα για τις μετακινήσεις μας....

    troxaio psari 2 2

    troxaio psari 3 2

    troxaio psari 4 2

    troxaio psari 5 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο