Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 18:37

ΔΕΗ: Καμία απόλυση - Καμία αύξηση στα τιμολόγια

Γράφτηκε από
Ad Slot

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της ΔΕΗ και οι οικονομικές προοπτικές για το 2020 - Προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών καταναλωτών και εθελούσια έξοδος εργαζομένων στα πρότυπα του ΟΤΕ - «Ανοίγουμε νέα σελίδα», λέει ο CEO Γιώργος Στάσσης

Νέα εμπορικά πακέτα με επιβράβευση των πελατών που θα υπογράψουν νέες συμβάσεις προμήθειας και επιπλέον υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για τους καταναλωτές θα παρουσιάσει η ΔΕΗ το 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Γιώργος Στάσσης σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των στρατηγικών προτεραιοτήτων. Ο μετασχηματισμός της ΔΕΗ περιλαμβάνει ακόμη την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων (όπως προβλέπει και ο εθνικός ενεργειακός σχεδιασμός) που θα συνοδευθεί από εθελούσια έξοδο εργαζομένων αλλά και 800 προσλήψεις, στροφή σε επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ψηφιοποίηση των δικτύων.

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ παρέσχε τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση και δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια - αντίθετα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με τη βελτίωση των υπηρεσιών «θέλουμε να υπάρχουν λιγότεροι λόγοι για να φύγει ένας πελάτης από τη ΔΕΗ». Τα νέα εμπορικά πακέτα κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ θα περιλαμβάνουν και εκπτώσεις στα τιμολόγια για όσους υπογράψουν νέα συμβόλαια και θα είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Αναλυτικά ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΔΕΗ περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

-Απολιγνιτοποίηση: απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων ισχύος περίπου 3,4 GW έως το 2023. Συγκεκριμένα το 2020 αποσύρονται οι μονάδες Αμύνταιο 1-2, το 2021 οι Καρδιά 3-4, το 2022 οι Μεγαλόπολη 3 και Αγ. Δημήτριος 1-4 και το 2023: Μεγαλόπολη 4, Μελίτη 1 και Αγ. Δημήτριος 5. Όπως τόνισε ο κ. Στάσσης η απολιγνιτοποίηση έχει ήδη συντελεσθεί σε όρους παραγωγής ενέργειας καθώς οι μονάδες υπολειτουργούν επειδή δεν είναι ανταγωνιστικές. Η Πτολεμαίδα 5 που είναι υπό κατασκευή θα τεθεί μεν σε λειτουργία το 2022 αλλά το αργότερο ως το 2028 θα συνεχίσει με διαφορετικό μείγμα καυσίμου (φυσικό αέριο, βιομάζα, σκουπίδια ή συνδυασμό τους). Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι θα καλυφθούν παράλληλα οι ανάγκες για τηλεθέρμανση ενώ σκοπεύει να διεκδικήσει αποζημίωση για το γεγονός ότι οι λιγνιτικές μονάδες, αν και ζημιογόνες, παραμένουν σε λειτουργία τα επόμενα χρόνια προκειμένου να διασφαλισθεί ο εφοδιασμός της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια.

-Εργαζόμενοι: από 15.526 το 2018 και 15.300 το 2019 προβλέπεται να μειωθούν σε 11.500 το 2024. Στο διάστημα αυτό προβλέπονται 4.500 αποχωρήσεις και 800 προσλήψεις. Το 60% των εργαζόμενων θα φύγει με συνταξιοδότηση ενώ για το υπόλοιπο 40% αφού εξαντληθούν οι άλλες επιλογές (μεταφορά σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ, μετάταξη στο Δημόσιο κ.λπ.) θα εφαρμοστεί εθελουσία έξοδος με όρους που θα συμφωνηθούν με τη ΓΕΝΟΠ, στα πρότυπα αντίστοιχου προγράμματος του ΟΤΕ.

-Ανανεώσιμες πηγές: η ΔΕΗ στοχεύει σε πάνω από 1 γιγαβάτ ανανεώσιμων ενώ έχει χαρτοφυλάκιο έργων (υπό αδειοδότηση) άνω των 6 γιγαβάτ. Η ανάπτυξη θα γίνει τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με άλλες ενεργειακές εταιρείες. «Η ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Στάσσης, «έχασε το τρένο των ανανεώσιμων πηγών και αγωνίζεται τώρα να το προλάβει. Δεν θέλω να συμβεί το ίδιο με την ηλεκτροκίνηση».

-Στον τομέα των ληξιπρόθεσμων έχει επιτευχθεί η αντιστροφή της πορείας καθώς η ΔΕΗ εισπράττει πλέον περισσότερα από όσα τιμολογεί. Περισσότεροι από 80.000 καταναλωτές έχουν μπει στο νέο πρόγραμμα διακανονισμών ενώ παράλληλα το τελευταίο τετράμηνο αυξήθηκαν σε 55.000 οι αποκοπές στρατηγικών κακοπληρωτών, σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ. Εξετάζεται η τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών όπως και η έκδοση ομολόγου, ανάλογα με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

-Η λειτουργική κερδοφορία από 208 εκατ. ευρώ το 2018 προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 320 - 370 εκατ. ευρώ το 2019 και 650 - 700 εκατ. ευρώ το 2020. «Η επιχείρηση γίνεται βιώσιμη όσον αφορά το χρέος και μπορεί να χρηματοδοτεί ξανά τις επενδύσεις της», τόνισε ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπενθυμίζοντας ότι υπήρξε κίνδυνος ακόμη και να να μη βρίσκει δανεισμό.

-Η ψηφιοποίηση των δικτύων περιλαμβάνει κατ' αρχήν την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. Προγραμματίζεται η είσοδος της επιχείρησης στην ηλεκτροκίνηση, με την τοποθέτηση 1.000 σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και 10.000 σταθμών φόρτισης μεσοπρόθεσμα. Η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ αποσκοπεί στην εξασφάλιση ισχυρού στρατηγικού πλεονεκτήματος για τη ΔΕΗ.

Σε ερώτηση εξάλλου για τη ΛΑΡΚΟ ο κ. Στάσσης τόνισε ότι η ΔΕΗ αναμένει «πολύ γρήγορα» λύση.

«Σήμερα η ΔΕΗ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μακρά ιστορία συμβολής της στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, η ΔΕΗ παρουσίασε επιδείνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της κυρίως λόγω της υψηλής εξάρτησής της από τον λιγνίτη. Ωστόσο, το δεύτερο μισό του 2019 καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την πορεία της εταιρείας και να ενισχύσουμε την κερδοφορία υιοθετώντας βιώσιμες δράσεις. Ατενίζουμε τώρα το μέλλον με αυτοπεποίθηση, στοχεύοντας στο μετασχηματισμό της ΔΕΗ σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς εξελίξεις αλλά και στις προκλήσεις και ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις εκτιμώμενες αλλαγές στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας», κατέληξε ο κ. Στάσσης.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις για τη ΔΕΗ στο newmoney.gr
Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 18:38

Σχετικά Άρθρα

  • Πτολεμαΐδα: Σε μονάδα της ΔΕΗ ο Κασσελάκης: «Η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης»
    Πτολεμαΐδα: Σε μονάδα της ΔΕΗ ο Κασσελάκης: «Η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης»

    Βίντεο με το οποίο αναφέρεται στη «μονάδα 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα» ως «μία υπερσύγχρονη μονάδα που αφήνει ένα πολύ μικρό αποτύπωμα, παρά το γεγονός ότι καίει λιγνίτη για να παράγει ηλεκτρισμό» αναφέρει σε ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης.

    «Αυτή η μονάδα έχει πλέον γίνει η επιτομή της βίαιης απολιγνιτοποίησης. Δηλαδή μίας ψευτοπράσινης ανάπτυξης του Κ. Μητσοτάκη η οποία καθιστά όλη αυτήν την περιοχή οικονομικά ευάλωτη», σχολιάζει στο εν λόγω βίντεο, τονίζοντας:

    «Αντί να αξιοποιήσουμε μια επένδυση σχεδόν 2 δισ. ευρώ και να μπορέσουμε να έχουμε μια ομαλή μετάβαση στις πράσινες τεχνολογίες και στις ΑΠΕ, αντί γι' αυτό ούτε χωροταξικό χάρτη έχουμε για τις πράσινες τεχνολογίες. Και κλείνουμε αυτήν τη μονάδα κάνοντας την περιοχή οικονομικά ευάλωτη. Μια περιοχή με μεγάλη ανεργία και μεγάλη φτώχεια».

    «Αυτός δεν είναι τρόπος να προστατεύσεις την τοπική κοινωνία σε μία φάση που χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Ας ξέρουν οι κάτοικοι της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, της Καστοριάς, της Δυτικής Μακεδονίας ότι θα είμαστε δίπλα τους για να έχουν ενεργειακή ασφάλεια και να συμμετέχουν στις ευκαιρίες της πράσινης μετάβασης μαζί με ένα εμπεριστατωμένο πλέγμα οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή -που περιλαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- για να μπορέσει αυτή η περιφέρεια να πάει μπροστά», καταλήγει, στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αίγιο: Θύματα άγριου ξυλοδαρμού δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ
    Αίγιο: Θύματα άγριου ξυλοδαρμού δύο υπάλληλοι της ΔΕΗ

    Δέχτηκαν επίθεση από ρομά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

    Άγριο επεισόδιο ξυλοδαρμού με τραυματίες στο νοσοκομείο, στην περιοχή Ροδοδάφνης Αιγίου, μετά από επίθεση ομάδας άνω των δέκα ατόμων ρομά σε δύο υπαλλήλους της ΔΕΗ.

    Όλα συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών σε κολώνα της ΔΕΗ.

    Με το που έφθασαν οι δύο υπάλληλοι για να αποκαταστήσουν βλάβη που υπήρχε στο δίκτυο, δέχτηκαν την επίθεση από την ομάδα ρομά, με αποτέλεσμα και οι δύο εργαζόμενοι να υποστούν χτυπήματα με γροθιές στο κεφάλι. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αιγίου.

    Οι λόγοι για το επεισόδιο δεν έγιναν γνωστοί, ωστόσο εικάζεται ότι το επεισόδιο ήταν μορφής αντιποίνων εξαιτίας των πρόσφατων συλλήψεων για ρευματοκλοπή που έγιναν στον καταυλισμό.

  • Κως: Πέθανε 63χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ - Ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε
    Κως: Πέθανε 63χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ - Ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε

    Ένας 63χρονος εργαζόμενος του Ομίλου εταιρειών «ΤΕΡΝΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Μαστιχάρι της Κω.

    Ο εργαζόμενος, που ήταν χειριστής στροβίλου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, βρισκόταν προσωρινά στην Κω για την εργασία του. Έφτασε στη δουλειά του στις 7 το πρωί, αλλά, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, λίγα λεπτά μετά ένιωσε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

    Άμεσα του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες, ωστόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή. Όταν έφτασε στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Συνάδελφοί του ανέφεραν ότι το προηγούμενο βράδυ, μετά τη βάρδια, είχαν βγει μαζί για γεύμα.

    Ο διευθυντής του ΔΕΗ-ΑΣΠ καταθέτει πληροφορίες για το δυστύχημα στη Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, ενώ έχει διαταχθεί να γίνει νεκροψία – νεκροτομή.

    Ο άτυχος άνδρας καταγόταν από τη Βόρεια Ελλάδα και βρισκόταν στην Κω μαζί με την οικογένειά του για τις ανάγκες της εταιρείας και τη διαχείριση του συγκεκριμένου εξοπλισμού. Ο επόμενος προορισμός του θα ήταν η Κρήτη, όπου αναμενόταν να παραμείνει για δύο χρόνια.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώνει την τιμή η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου - Στα 15,94 λεπτά του ευρώ η KWh
    Λογαριασμοί ρεύματος: Μειώνει την τιμή η ΔΕΗ στο πράσινο τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου - Στα 15,94 λεπτά του ευρώ η KWh

    Την έκπληξη κάνει η ΔΕΗ για το πράσινο κυμαινόμενο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοινώνοντας μείωση τιμών για τον Σεπτέμβριο.

    Με το νέο τιμολόγιο, η αρχική λιανική τιμή - πριν την όποια επιδότηση δώσει η κυβέρνηση - διαμορφώνεται στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 2,8% χαμηλότερα από τον Αύγουστο.

    Σύμφωνα με το imerisia.gr, oι όποιες επιδοτήσεις ανακοινώσει η κυβέρνηση θα ρίξουν κι άλλο την τελική τιμή στον καταναλωτή.

    Ειδικότερα, η αρχική λιανική τιμή (πριν την επιδότηση) στο πράσινο κυμαινόμενο τιμολόγιο του Σεπτεμβρίου διαμορφώνεται στα 0,15940 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500KWh (από 0,16391 ευρώ ανά κιλοβατώρα) και 0,17140 για τις υψηλές καταναλώσεις πάνω από 500KWh.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τον Αύγουστο - Οι τελικές χρεώσεις
    Ρεύμα: Τι θα πληρώσουν τα νοικοκυριά τον Αύγουστο - Οι τελικές χρεώσεις

    άτω από τα 15 λεπτά του ευρώ διαμορφώνονται οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά κιλοβατώρα, για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών, μετά την έκτακτη επιδότηση στους λογαριασμούς του Αυγούστου.

    Οι προμηθευτές συγκράτησαν τις αυξήσεις των τιμών στα πράσινα τιμολόγια ρεύματος αυτό τον μήνα, μετά τις αυξήσεις που καταγράφηκαν τον Ιούλιο στις τιμές της χονδρικής αγοράς ρεύματος, με ώθηση κυρίως από τους «παίκτες» που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της αγοράς.

    Την αρχή έκανε η ΔΕΗ (κλικ εδώ) ανακοινώνοντας έκπτωση 53% στις χρεώσεις του πράσινου τιμολογίου τον Αύγουστο και αμέσως μετά ήρθαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις επιδοτήσεις στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

    Τα πράσινα τιμολόγια των προμηθευτών όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής έχουν ως εξής:

    prasina.jpg

    Τα κίτρινα τιμολόγια των προμηθευτών που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής έχουν ως εξής:

    kitrina.jpg

    Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, η επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, κρατά «σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Με πέντε νέα καταστήματα ενισχύεται το δίκτυο καταστημάτων ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα
    Με πέντε νέα καταστήματα ενισχύεται το δίκτυο καταστημάτων ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα
    • Δύο νέα καταστήματα σε Ν. Ερυθραία και Ακτή Κονδύλη (Πειραιά)
    • Τρία σε νέα διεύθυνση και με νέα εικόνα σε Γλυφάδα, Χανιά και Ρέθυμνο
    • Νέα φιλοσοφία, μοντέρνος σχεδιασμός και ολοκληρωμένες υπηρεσίας ενέργειας
    • Γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση
    • Μετασχηματισμός του δικτύου νέων καταστημάτων σε όλη την χώρα με ταχύτατους ρυθμούς

    Με πέντε, καινούρια αλλά και ανακαινισμένα, καταστήματα ενισχύεται το δίκτυο νέων καταστημάτων ΔΕΗ σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να παρέχουν μία μοναδική εμπειρία στην ψηφιακή εποχή του νέου εξηλεκτρισμού. Συγκεκριμένα δύο νέα καταστήματα άνοιξαν τις πόρτες τους και υποδέχθηκαν πελάτες στη Ν. Ερυθραία, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 138 και στην Ακτή Κονδύλη (Πειραιάς), στην οδό Γ. Κασιμάτη 2 (πρώην Λουδοβίκου). Επίσης, τα ανασχεδιασμένα καταστήματα στην Γλυφάδα, στην οδό Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 35, στα Χανιά, στην οδό Τζανακάκη 34 και το Ρέθυμνο, στην οδό Κουντουριώτου 104-106 που λειτουργούν σε νέα διεύθυνση και με νέα εικόνα, άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν πελάτες και επισκέπτες.

    Τα νέα καταστήματα ΔΕΗ, έχοντας τον πελάτη, τις ανάγκες και την εμπειρία του στο επίκεντρο, σχεδιάστηκαν για να παρέχουν μία μοναδική εμπειρία στην ψηφιακή εποχή, με μοντέρνο σχεδιασμό, ολοκληρωμένες υπηρεσίες ενέργειας, γρήγορη εξυπηρέτηση και διευρυμένο ωράριο.

    Συνολικά, τα νέα, πλήρως ανασχεδιασμένα καταστήματα και Pop-Up σημεία της ΔΕΗ φτάνουν περίπου τα 30 με τον μετασχηματισμό του δικτύου καταστημάτων σε όλη τη χώρα, να προχωρά δυναμικά. Ο αρχιτεκτονικός και λειτουργικός σχεδιασμός των νέων καταστημάτων γίνεται σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τάσεις, με ανοιχτούς, φιλόξενους χώρους και εντυπωσιακό φωτισμό.

    Τα καταστήματα ΔΕΗ στη νέα εποχή

    Το καθημερινό ωράριο των νέων και ανακαινισμένων καταστημάτων ΔΕΗ ισχύει από τις 07:30 έως τις 20:00, ενώ η πληρωμή λογαριασμών γίνεται μέσω του myΔΕΗ 24/7 και είναι διαθέσιμη όλο το 24ωρο. Επιπλέον, κάποια από τα νέα καταστήματα διευρύνουν τη λειτουργία τους και ανοίγουν για το κοινό και το Σάββατο, από τις 08:30 έως τις 15:00. Τα ανασχεδιασμένα καταστήματα προσφέρουν στους επισκέπτες τους άμεση και εύκολη εξυπηρέτηση σε τρεις ζώνες:

    • Τη ζώνη γρήγορης εξυπηρέτησης,
    • Τη ζώνη εξυπηρέτησης από εξειδικευμένους συμβούλους ενέργειας,
    • Τη ζώνη ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης myΔΕΗ ServicePoint, όπου οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν, να διαχειριστούν και να εξοφλήσουν τα προγράμματα και τους λογαριασμούς τους, αλλά και να υποβάλλουν αιτήματα και να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά ή να προγραμματίσουν το ραντεβού τους σε ημέρα και ώρα της επιλογής τους.

    Υπηρεσίες και προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας

    Στα νέα καταστήματα ΔΕΗ, πελάτες και επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις λύσεις και τα προϊόντα ενέργειας που παρέχει η ΔΕΗ, όπως το ΔΕΗ myHome 4All, το νέο οικιακό κυμαινόμενο προϊόν που δίνει τη δυνατότητα σε νέους και υφιστάμενους πελάτες να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα, ενώ τους ανταμείβει σε περίπτωση εξοικονόμησης.

    Οι επαγγελματίες μπορούν να βρουν τα δύο νέα ανταγωνιστικά κυμαινόμενα προϊόντα ΔΕΗ myBusiness 4All και ΔΕΗ myBusiness 4All+ που αφορούν επιχειρήσεις με κατανάλωση έως 10MWh το χρόνο και επιχειρήσεις με κατανάλωση μεγαλύτερη από 10MWh το χρόνο, αντίστοιχα. Με τα προγράμματα ΔΕΗ myBusiness, οι επαγγελματίες πελάτες επιλέγουν βάσει κατανάλωσης ενέργειας και όχι του τύπου του μετρητή, ενώ επωφελούνται από προνόμια και ειδικές εκπτώσεις. Για τους επαγγελματίες που προτιμούν σταθερές χρεώσεις, το νέο σταθερό προϊόν ΔΕΗ myBusiness Enter είναι ιδανικό για επιχειρήσεις, με σταθερές χρεώσεις προμήθειας καθ' όλη τη διάρκεια της σύμβασης δωδεκάμηνης διάρκειας, με ξεκάθαρη και διαφανή τιμολόγηση, χωρίς μηχανισμό διακύμανσης. Επίσης, για τους επαγγελματίες προσφέρεται ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση μέσω του τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργεί αποκλειστικά για επιχειρήσεις, με εξειδικευμένους εκπροσώπους.

    Επιπλέον, οικιακοί και εταιρικοί πελάτες μπορούν να ενεργοποιήσουν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως το GreenPass, που εγγυάται πως όση ποσότητα ενέργειας καταναλώνεται, τόση παράγεται και δεσμεύεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ή το FixIt, την πρόσθετη υπηρεσία άμεσης τεχνικής βοήθειας στον χώρο τους.

    dei nea katast 2

    dei nea katast 3

    dei nea katast 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στον Σκυλακάκη όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας για τα χρέη στην ΔΕΗ
    Στον Σκυλακάκη όλοι οι δήμαρχοι της Ηλείας για τα χρέη στην ΔΕΗ

    Με την ΔΕΗ να μην αφήνει πολλά περιθώρια και να ασκεί πιέσεις στους Δήμους της Ηλείας, εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η αυριανή συνάντηση και των επτά Δημάρχων του νομού με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη στο γραφείο του φαίνεται μάλλον επιβεβλημένη.

    Οι οφειλές κυρίως προέρχονται από την ύδρευση και την άρδευση, με το ύψος τους να φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη ειδικά για κάποιους από τους δήμους της Ηλείας.

    Στόχος λοιπόν της αυριανής συνάντησης, στην οποία πολύ πιθανό είναι να δώσει το παρόν και ο Ηλείος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, είναι να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ρύθμιση προκειμένου και το χρέος να μπορέσει να αποπληρωθεί και οι Δήμοι από την πλευρά τους να έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους χωρίς να μετακυλήσουν το πρόβλημα στους πολίτες με περαιτέρω οικονομικές επιβαρύνσεις.

    Ένα ακόμα ζήτημα που αναμένεται να τεθεί είναι η δυνατότητα χρηματοδότησης των δήμων με σκοπό την εγκατάσταση υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

  • Κρήτη: Άνδρας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στη ΔΕΗ - Απαιτούσε διακανονισμό χρέους
    Κρήτη: Άνδρας απειλούσε να αυτοπυρποληθεί στη ΔΕΗ - Απαιτούσε διακανονισμό χρέους

    63χρονος γέμισε ένα μπιτόνι βενζίνη και πήγε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λακώνια του Αγίου Νικολάου

    Σε απελπισία βρισκόταν ένας άνδρας στην Κρήτη ο οποίος δεν άντεχε το μεγάλο χρέος που είχε στη ΔΕΗ και απειλούσε να αυτοκτονήσει.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα το πρωί όταν ο 63χρονος γέμισε ένα μπιτόνι με βενζίνη και πήγε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ που βρίσκονται στα Λακώνια του Αγίου Νικολάου και απειλούσε πως θα αυτοπυρποληθεί αν δεν του γίνει διακανονισμός.
    Όπως αναφέρουν πηγές, ο 63χρονος είχε ένα μεγάλο χρέος στη ΔΕΗ και ζητούσε διακανονισμό ενώ όλες τις πόρτες τις έβρισκε κλειστές.
    Στο σημείο έσπευσαν ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. που καθησύχασαν τον απελπισμένο άνδρα πείθοντάς τον να αφήσει το μπιτόνι και να κατέβει να συζητήσουν.

    Ο «συναγερμός» έχει λήξει με τον 63χρονος να βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch