Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ
Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα σε 48 ώρες από την έναρξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας την Τρίτη, 14 Ιουλίου, για συμμετοχή στο εξ αποστάσεως πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης «Ενίσχυση Ψηφιακών Δεξιοτήτων-Ψηφιακό Μάρκετινγκ» (Digital Marketing), στο πλαίσιο της συνεργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) με τη Google Ελλάδας για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.
Συνολικά, 3.000 νέοι άνεργοι θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, κατά σειρά προτεραιότητας, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Grow with Google». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ/ΑΤΕΙ/ΙΕΚ που διαθέτουν γνώσεις αγγλικής γλώσσας και υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό ιστότοπο www.oaed.gr.
Οι ωφελούμενοι θα παρακολουθήσουν συνολικά 75 ώρες κατάρτισης, από τις οποίες 40 ώρες ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης και 35 ώρες σύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης. Η ολοκλήρωση της ασύγχρονης διαδικτυακής εκπαίδευσης οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης της Google Ελλάδας, ενώ, για την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη Google και τον ΟΑΕΔ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, διάρκειας έξι μηνών, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για 5.000 ανέργους. Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 550 ευρώ (καθαρά) για 22 ημέρες το μήνα και 6 ώρες την ημέρα.
Η δαπάνη του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας προϋπολογίζεται στο ποσό των 16.500.000 ευρώ και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και το Ελληνικό Δημόσιο.
Πηγή: Εthnos.gr