Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 12:49

Ζαββός: Έρχεται παράταση σε πρόγραμμα Γέφυρα και Πτωχευτικό

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Παράταση στο «πρόγραμμα Γέφυρα» και τον νέο πτωχευτικό νόμο εξαγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών Γεώργιος Ζαββός

Παρατάσεις που θα ψηφιστούν πολύ σύντομα στο πρόγραμμα «Γέφυρα» και το νέο πτωχευτικό κώδικα εξαγγέλλει στη συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, κ. Γιώργος Ζαββός. Επιπλέον, επιχειρεί μια πρώτη ερμηνεία της πρόσφατης οδηγίας της Κομισιόν για κεφαλαιακές ενέσεις στις τράπεζες εν μέσω πανδημίας, ενώ δίνει το «στίγμα» των αλλαγών που έρχονται στην Τράπεζα Πειραιώς και τη λειτουργία του ΤΧΣ τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020 18:49

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός
    Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στον Δήμο Πηνειού - Στην ατζέντα ευρωεκλογές, οικονομικά και ψηφιακός μετασχηματισμός

    Με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Οικονομικών Χ. Θεοχάρη

    Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Γαστούνη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Σισίνη, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υπηρεσιακοί και θεσμικοί παράγοντες, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πηνειού.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα όπου τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους. Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στη δεινή θέση που έχει περιέλθει ο δήμος εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Πηνειού δεν κατάθετε –ως όφειλε- ισολογισμούς, έπαιρνε προκαταβολές από τους ΚΑΠ δεσμεύοντας έτσι τις επόμενες διοικήσεις. Αναφερόμενος στη συνέχεια και στην προχειρότητα σύστασης της ΔΕΥΑΔ Πηνειού, αναρωτήθηκε για τον ρόλο που έπρεπε να διαδραματίσουν συνολικά οι αρμόδιες υπηρεσίες ως προς τον έλεγχο των διαδικασιών. Παράλληλα ο Δήμαρχος Πηνειού αναφέρθηκε στην αποψίλωση των ΟΤΑ από προσωπικό τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα άμεσης ενίσχυσής τους.

    Ο κ. Καστρινός στάθηκε ακόμη στην πρόταση που έχει υποβληθεί για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου επισημαίνοντας ότι, εάν και κατατέθηκε πρόχειρα και χωρίς «αρχή, μέση και τέλος» από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αναμένεται η αξιολόγησή της προκειμένου ο Δήμος Πηνειού να προχωρήσει σε διορθώσεις και –εάν είναι εφικτό- σε βελτιωτικές αλλαγές. Ο Δήμαρχος Πηνειού αναφερόμενος στην απένταξη του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου -ύψους 5.000.000 ευρώ- λόγω αμέλειας, ασυνέπειας και ολιγωρίας της απελθούσας δημοτικής αρχής αλλά και της τότε τοπικής Περιφερειακής Ενότητας, ζήτησε από τον υφυπουργό να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια επανένταξής του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων» σχολιάζοντας ότι «όταν διακυβεύονται σημαντικά ζητήματα, οι πολίτες ζυγίζουν τα πάντα και προσέρχονται με σοβαρότητα στην κάλπη». Τέλος σημείωσε ότι ακόμα και οι βουλευτές οφείλουν να «είναι προσεκτικοί με τους αιρετούς των ΟΤΑ που επιλέγουν να συνδιαλέγονται και να συνεργάζονται. Δεν πρέπει να προτάσσουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα μόνο κατά την προεκλογική περίοδο και όσον αφορά την προσωπική προβολή τους, αλλά αντίθετα αυτές να διαπνέουν κάθε έκφανση της πολιτικής ζωής τους».

    Ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Θεοχάρης από την πλευρά του σχολίασε ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα στους δήμους σχετικά με την οικονομική διαχείριση αλλά επεσήμανε ότι πλέον υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους. «Το έργο της κυβέρνησης είναι σημαντικό, ουσιαστικό και αυταπόδεικτο ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν θέματα που απομένουν να επιλυθούν» σχολίασε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης τόνισε ότι η καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να επικοινωνήσει προς το εκλογικό σώμα ότι το κυβερνόν κόμμα είναι το μόνο που διατυπώνει σαφές πρόγραμμα για την Ευρώπη ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης αναλώνουν την προεκλογική εκστρατεία τους σε ζητήματα εσωτερικής αντιπολίτευσης.

    Από την πλευρά του ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στη «σημαντική επένδυση της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία» τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πλέον υπάρχουν χρήσιμα εργαλεία για τη βελτίωση της απόδοσης της δουλειάς». Ο κ. Αναγνωστόπουλος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία του μετασχηματισμού του αγροτικού τομέα τονίζοντας ιδιαίτερα την καινοτομία της ευφυούς γεωργίας.

    Σύντομες τοποθετήσεις πραγματοποίησαν ακόμη οι παρευρισκόμενοι βουλευτές Ζακύνθου και Ηλείας, Διονύσιος Ακτύπης και Διονυσία Αυγερινοπούλου αντίστοιχα.

    dimos piniou susk nd 2

    Κατά τη διάρκεια σύσκεψης τα μέλη του κλιμακίου ενημερώθηκαν από τον κ. Καστρινό για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και άπτονται της αρμοδιότητάς τους.

    Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές ο κ. Καστρινός επέμεινε στη σημασία στήριξης «καθαρών γραμμών και σοβαρών υποψηφιοτήτων».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυροπλ. δανείων
    Νικολακόπουλος: Διάταξη σε θετική κατεύθυνση για ευνοϊκή αντιμετώπιση πυροπλ. δανείων

    Θα δώσει «ανάσα» στους οφειλέτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι από τις τράπεζες

    Η ουσιαστική συζήτηση που είχε για το θέμα αυτό ο υφ. Προστασίας του πολίτη με τον υφ. Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

    Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την θετική κατεύθυνση και θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει «ανάσες» στους δανειολήπτες και ειδικότερα στους πυρόπληκτους της Ηλείας που είχαν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

    Με την ανωτέρω δήλωση σχολίασε αρχικώς το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, αφού προβλέπεται εκεί το επιδιωκόμενο εδώ και πολύ καιρό «κούρεμα» των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου.

    Για τα συγκεκριμένο θέμα εξάλλου ο κ. Νικολακόπουλος είχε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες με διαδοχικές συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν με την τελευταία να είναι εκείνη με τον Υφυπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, όπου υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη απεμπλοκής πολλών δανειοληπτών από την περιπέτεια των οφειλών τους.

    Πρόκειται για μια ρύθμιση ευνοϊκή που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανειοληπτών μας αφού οι ίδιοι θα επωφεληθούν από το «κούρεμα» χωρίς να έχουν απέναντί τους ζητήματα από τις τράπεζες οι οποίες παραλλήλως δεν θα χάνουν το δικαίωμά τους να εισπράττουν την κρατική εγγύηση. Δηλαδή – τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος – με την συγκεκριμένη διάταξη στο Νομοσχέδιο το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, χωρίς πλέον να χρεώνεται το ποσό αυτό ο οφειλέτης.

    Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το απολύτως δικαιολογημένο αίτημα και είναι έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό μας κόσμο και την ίδια την κοινωνία, ειδικά της Ηλείας που έχει υποστεί τόσα πολλά από τις φυσικές καταστροφές, δήλωσε επιπρόσθετα ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επαφές Α. Νικολακόπουλου με Υφυπουργό Οικονομικών και τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Θέματα αιγιαλού στο επίκεντρο των συναντήσεων
    Επαφές Α. Νικολακόπουλου με Υφυπουργό Οικονομικών και τη Γ.Γ. Δημόσιας Περιουσίας: Θέματα αιγιαλού στο επίκεντρο των συναντήσεων

    Τι συζήτησε με τον Χάρη Θεοχάρη και τη Νάγια Κόλλια - Συζήτηση και για το φορολογικό νομοσχέδιο

    Με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη και ακολούθως με την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κα Νάγια Κόλλια, συναντήθηκε ο βουλευτής του νομού μας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, αναφορικά με τα ζητήματα που αφορούν στα υποβληθέντα αιτήματα καθορισμού και επανακαθορισμού των ορίων αιγιαλού και παλαιού αιγιαλού.

    Να σημειωθεί ότι για το ίδιο θέμα ο κ. Νικολακόπουλος είχε καταθέσει και σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, καθώς παρατηρείται καθυστέρηση στην εξέταση των αιτημάτων.

    nikolako oiko perious 2

    Στελέχωση στην ατζέντα και φορολογικό νομοσχέδιο.

    Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, τόσο στην συνάντησή του με τον κ. Θεοχάρη όσο και με την κα Κόλλια, εξήγησε τους λόγους που επιβάλλουν την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων, θέτοντας ταυτόχρονα και το θέμα της στελέχωσης των Κτηματικών Υπηρεσιών του Δημοσίου και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το νέο νόμο που αφορά στην εξαγορά εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

    «Το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις και θα δούμε στην πράξη την πλήρη εφαρμογή του νέου νόμου για την εξαγορά εκτάσεων του ελληνικού δημοσίου. Κατά την εφαρμογή θα δούμε και πώς εξειδικεύεται σε κάθε περίπτωση, έτσι ώστε οι αιτούντες και όσοι έχουν προβλήματα να τα ξεπεράσουν και να μπορέσουν να προχωρήσουν σε αξιοποίηση των εκτάσεών τους» επεσήμανε ο κ. Νικολακόπουλος, ο οποίος ζήτησε από τον Υφυπουργό να εξεταστεί το ενδεχόμενο θεσμικών παρεμβάσεων στο θέμα της λειτουργίας των Κτηματικών Υπηρεσιών. Παράλληλα συνεχίζει τις επαφές του για τα ανωτέρω ζητήματα.

    Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση και για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μεταφέρθηκαν και οι προτάσεις των φορέων της Ηλείας που είχαν μεταφερθεί στον Ηλείο Βουλευτή τόσο προφορικώς, στις συναντήσεις που έγιναν, όσο και γραπτώς.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη
    Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη

    Παραγωγικό διάλογο με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είχε ο Φωκίων Ζαΐμης με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας.

    Ο κ. Ζαΐμης παρουσίασε τα σημαντικά έργα που έχει προχωρήσει τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, όπως, μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση των διαδικασιών για να ξεκινήσουν οι εργασίες για την έλευση του φυσικού αερίου, την απορρόφηση σημαντικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία του Μηχανισμού στήριξης της αγοράς εργασίας για τη μείωση της ανεργίας και πολλές άλλες δράσεις για την αύξηση της απασχόλησης καθώς και τη στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδος.

    Στη συνέχεια ο κ. Ζαΐμης, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, συζήτησε νέα προγράμματα και πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος,Νεκτάριο Φαρμάκη προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να αλλάξει ριζικά και ανέβει ψηλά. Ο Υφυπουργός, Χάρης Θεοχάρης συνεχάρη προσωπικά τον Φωκίωνα Ζαΐμη για το έργο του μέχρι σήμερα και τόνισε ότι θα είναι δίπλα στη ΠΔΕ σε ό,τι απαιτείται και δύναται να πραγματοποιηθεί.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βεσυρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα
    Βεσυρόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα

    Στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του επιμελητηρίου, το οικονομικό πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στα στοχευμένα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων μέσα από ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων, όπως μεταξύ άλλων, οι κύκλοι των επιστρεπτέων προκαταβολών, η επιδότηση των παγίων δαπανών, η απαλλαγή από τα ενοίκια και η αναστολή φόρων σημειώνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι οι μειώσεις φόρων να αποκτήσουν μόνιμο χαρακτήρα.

    «Ο κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος τόνισε ότι παρατείνεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η καταβολή βεβαιωμένων φόρων που πρέπει να πληρωθούν στο τέλος Απριλίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα κατατεθούν, εκτός απροόπτου, σήμερα τροπολογίες έτσι ώστε να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική πραγματοποίηση ηλεκτρονικών δαπανών στο 30% των ετήσιων εισοδημάτων για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία υπό όρους και προϋποθέσεις» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
    Επίσης, ο υφυπουργός ενημερώθηκε για τα τελωνειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Πειραιά.

    «Γέφυρα 2» - Εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν οι δόσεις 120.000 και πλέον επιχειρηματικών δανείων

    Από την πλευρά του ο κ. Κουρμούσης, ενημέρωσε τις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΠ για το νέο πρόγραμμα «Γέφυρα 2». Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του επιμελητηρίου, εκτιμάται ότι θα επιδοτηθούν από το κράτος οι δόσεις 120.000 και πλέον επιχειρηματικών δανείων. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος με ενισχύσεις 300 εκατ. ευρώ, θα χορηγούνται ποσά που θα αγγίζουν ακόμη και τα 50.000 ευρώ τον μήνα για διάστημα 8 μηνών, προκειμένου να καλυφθούν αντίστοιχου ύψους δόσεις δανείων.

    Με άλλα λόγια, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, και εδώ θα υπάρξει ένα «άτυπο κούρεμα» για τις δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι το «Γέφυρα 2» αφορά σε μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επιχειρηματίες, που έχουν πληγεί από την πανδημία και πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και περιουσιακά κριτήρια. Απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Για τους δικαιούχους, η συνεισφορά διαμορφώνεται ως εξής:

    • Εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

    • Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

    Η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα επιδότησης δόσεων «Γέφυρα 2» είναι ενεργή από τις 5 Απριλίου, ενώ θα υποβάλλονται αιτήσεις έως 9 Μαΐου 2021.

    Θετικό πρόσημο στο ΓΕΜΗ

    Σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση του πρώτου τριμήνου του έτους ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης τόνισε ότι «στις 31 Μαρτίου 2021, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία οι εγγραφές του πρώτου τριμήνου στο Μητρώο του ΕΒΕΠ ανήλθαν σε 316 έναντι 269 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας αύξηση 18%. Οι διαγραφές περιορίστηκαν εφέτος σε 56 έναντι 95 πέρυσι, σημειώνοντας το α΄ τρίμηνο μείωση 40%. Το θετικό πρόσημο των 260 νέων επιχειρήσεων, μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, καταδεικνύεται η ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων και ευελπιστούμε τα καλά νέα να συνεχισθούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για την επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Όσον αφορά στην σταδιακή επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ είπε: «οι πληγές θα αργήσουν να επουλωθούν, αφού οι απώλειες στο εμπόριο ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ το δωδεκάμηνο, αλλά τουλάχιστον σταματάει μια αιμορραγία 350 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως. Θα πρέπει όλοι να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα και όποια επιχείρηση ανοίξει όχι μόνο να μην ξανακλείσει, αλλά να προχωρήσει σύντομα σε κανονική λειτουργία».

    Τέλος, όσον αφορά στην ανάπλαση της περιοχής «Παπαστράτου» έγινε αναφορά στις προτάσεις που κατέθεσε το επιμελητήριο χάρη στις οποίες αποσοβήθηκαν αστοχίες οι οποίες θα λειτουργούσαν ανασχετικά για τις επιχειρήσεις της περιοχής και ειδικότερα για τον ομαλό εφοδιασμό τους. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως το λιμάνι, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027, ώστε να προχωρήσει.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

  • Συνάντηση Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο
    Συνάντηση Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλο

    Η επίλυση του ιδιοκτησιακού του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, ήταν το θέμα της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, στην Αθήνα.

    Η συνάντηση αυτή, έρχεται σε συνέχεια των επαφών του κ. Γιαννόπουλου, τόσο με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη όσο και με την Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα και υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠ.ΟΙΚ για το ζήτημα αυτό, αναζητώντας τη «χρυσή τομή» για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, έχοντας καταθέσει τις προτάσεις του το προηγούμενο διάστημα, εξήγησε στον Υφυπουργό ότι, από τη στιγμή κατά την οποία στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας, συστεγάζονται και μη αυτοτελείς Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, είναι προς το συμφέρον όλων, το θέμα αυτό να επιλυθεί οριστικά και άμεσα. Ο κ. Βεσυρόπουλος, σημείωσε πως πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά μόνο την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αλλά αρκετά ακόμα Διοικητήρια Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα.

    Για τους λόγους αυτούς, έχοντας κατανοήσει και τα προβλήματα που συνεπάγονται αυτής της «εκκρεμότητας» ετών, τόνισε στον κ. Γιαννόπουλο ότι το Υπουργείο Οικονομικών ήδη επεξεργάζεται σχέδιο, για την συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με μεμονωμένες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης των εν λόγω κτιρίων, πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο Αντιπεριφερειάρχης. Σημείωσε τέλος, ο Υφυπουργός, ότι χρονικά, η οριστική επίλυση του ζητήματος, είναι κοντά.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παράταση προθεσμίας αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού
    Παράταση προθεσμίας αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού

    Παράταση προθεσμίας αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κρασιού που δεν είχε διατεθεί στην κατανάλωση έως και την ημερομηνία κατάργησης του φόρου

    Παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 λαμβάνουν οι μικροί οινοπαραγωγοί για την υποβολή στα τελωνεία αιτήσεων επιστροφής ή διαγραφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που εισπράχθηκε ή βεβαιώθηκε αντίστοιχα, για αποθέματα κρασιού τα οποία δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση έως και την ημερομηνία κατάργησης του φόρου, 31 Δεκεμβρίου 2018.

    Την απόφαση υπέγραψε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό. Τα δύο υπουργεία βρίσκονται σε στενή συνεργασία για την στήριξη του οινοπαραγωγικού τομέα.

    Η απόφαση αποστέλλεται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Δώρο» 2 μήνες τέλη κυκλοφορίας για τα προς ακινησία ΙΧ
    «Δώρο» 2 μήνες τέλη κυκλοφορίας για τα προς ακινησία ΙΧ

    Έως 26 Φεβρουαρίου ηλεκτρονικά πληρωμές και δήλωση ακινησίας - Ανοίγει στις γιορτές και η πλατφόρμα για «ηλεκτρονική» κατάθεση πινακίδων

    Δωρεάν για άλλους 2 μήνες θα μπορούν να κυκλοφορούν και μέσα στο 2021 τα οχήματά τους, όσοι ετοιμάζονταν να τα θέσουν σε ακινησία ή να τα αποσύρουν πριν το τέλος του έτους.

    Το «δώρο» για αυτούς είναι διπλό γιατί με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, όχι μόνον θα κρατήσουν τις πινακίδες τους 2 μήνες παραπάνω, αλλά θα γλιτώσουν και την ταλαιπωρία που ζούσαν επί δεκαετίες οι ιδιοκτήτες οχημάτων, να σχηματίζουν ατελείωτες ουρές στις εφορίες για να τις παραδώσουν!

    Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο