“Ζεσταίνεται” σιγά - σιγά η κρεαταγορά στην Ηλεία, ενόψει του Πάσχα. Οι καταναλωτές έχουν ήδη κάνει τις παραγγελιές τους, όμως δεν θα λείψουν και εκείνοι που θα σπεύσουν την τελευταία στιγμή να προμηθευτούν όσα χρειάζονται για το Πασχαλινό τραπέζι.
Οι τιμές όπως λένε οι κρεοπώλες έχουν αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι αλλά όχι σε τέτοια επίπεδα ώστε να είναι απαγορευτική η προμήθεια των αγαθών.
Ο κρεοπώλης Διονύσης Αντωνόπουλος αναφερόμενος στην κίνηση αλλά και την τάση της αγοράς αυτό το Πάσχα τόνισε ότι “… ο κόσμος είχε αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα με παραγγελίες, δειλά δειλά. Θα ψωνίσουν όλοι για την μεγάλη μέρα αλλά δεν θα ψήσουν όλοι όπως έψηναν άλλες χρονιές. Διότι δεν μπορούν να έρθουν τα παιδιά τους, οι συγγενείς τους, οι φίλοι τους, δεν μπορούν να βρεθούν πολλοί μαζί. Θα ψήσουν λίγοι. Αυτοί που έχουν μεγάλες οικογένειες. Οι υπόλοιποι ψώνισαν, έχουν παραγγελίες, με τεμάχια ανάλογα με τα άτομα που είναι σε μικρότερες ποσότητες. Η κίνηση είναι πολύ ικανοποιητική δεν έχουν κατέβει όμως οι ετεροδημότες μας και είναι συγκριτικά με άλλες χρονιές μειωμένη. Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι επειδή ήταν το καθολικό Πάσχα πριν τρεις εβδομάδες, δεν υπήρχαν πολλά αρνιά και κατσίκια στην περιοχή μας και γι’ αυτό είναι λίγο παραπάνω από πέρυσι η τιμή στο αρνί και στο κατσίκι. Όχι όμως ότι είναι απλησίαστα”.
Ανεβασμένες οι τιμές
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ηλείας και ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στον Πύργο, Στάθης Παπανδρέου, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα να έχουμε μια Καλή Ανάσταση “… και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ξεφύγουμε από την πανδημία”.
Μιλώντας για την κίνηση στην αγορά του κλάδου σημείωσε ότι “… από τις προηγούμενες ημέρες ο κόσμος έχει αρχίσει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τις τιμές των προϊόντων, έπαιρναν τις πληροφορίες τους, φέτος τα αμνοερίφια είναι λίγο «τσιμπημένα» καθώς το καθολικό Πάσχα ήταν λίγο πριν από μας και έχουν εξαντληθεί μεγάλες ποσότητες. Επίσης επειδή δεν υπάρχει επάρκεια στο ντόπιο ελληνικό κρέας οι τιμές είναι λίγο πιο ανεβασμένες. Στην περιοχή μας βέβαια είμαστε εξασφαλισμένοι από το ντόπιο κρέας. Η τιμή ξεκινάει από τα 7,90 ευρώ και πάνω. Τα πιο βαριά είναι σε αυτή τιμή και μετά από 8,90 ευρώ, 9 – 10 ευρώ εκεί περίπου κυμαίνεται. Σε σύγκριση με πέρυσι οι τιμές είναι πιο ακριβές” επισήμανε.
Σε ότι αφορά την κίνηση δήλωσε ότι για την ώρα είναι υποτονική. “Τις τελευταίες ημέρες συνήθως ο καταναλωτής εκδηλώνει ενδιαφέρον. Μετά την καραντίνα για όλους τους κλάδους τα προβλήματα είναι σοβαρά. Ο κλάδος ο δικός μας έχει πληγεί και από το κλείσιμο της εστίασης όλο αυτό τον καιρό. Εμείς ναι μεν είμαστε ανοιχτοί αλλά είναι λογικό να έχουμε δεχτεί πλήγμα εξαιτίας της κατάστασης. Βοήθεια δεν έχουμε δεχτεί από πουθενά, είμαστε εκτός λίστας. Πάνω απ’ όλα όμως έχουμε την υγεία μας, είμαστε καλά και αυτό αρκεί”.