Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 08:52

ΟΑΕΔ: Με καθυστερήσεις που φτάνουν τον ένα χρόνο "έβαλε μέσα" τις επιχειρήσεις που προσέλαβαν υπάλληλο με πρόγραμμα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μόνο βοήθεια δεν προσφέρει ο ΟΑΕΔ στις επιχειρήσεις που προσέλαβαν μέσω προγραμμάτων προσωπικό. Η επιδότηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει καταβληθεί, με αποτέλεσμα πολλές και κυρίως μικρές επιχειρήσεις να έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ άλλες να σκέφτονται αν θα μπουν στη διαδικασία πρόσληψης μέσω προγραμμάτων, για να μην βρεθούν σε ανάλογη θέση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου όπως μας αναφέρθηκε οι καθυστερήσεις φτάνουν και τον ένα χρόνο, ενώ το λιγότερο είναι οι έξι μήνες. Οι επιχειρήσεις παρά τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει τα τελευταία χρόνια με τον κορονοϊό, αλλά και πρόσφατα με την αύξηση στο λειτουργικό κόστος λόγω γενικότερης ακρίβειας (ενέργεια, καύσιμα, πρώτες ύλες), έχουν να επωμιστούν και την ασυνέπεια του κράτους και του ΟΑΕΔ.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά έχουν κατατεθεί εδώ και καιρό και οι επαγγελματίες δεν βλέπουν το χρώμα του χρήματος στους λογαριασμούς τους από τον ΟΑΕΔ.

"Καθυστερήσεις σε όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ υπάρχουν, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Εμείς ως Επιμελητήριο, έχουμε κάνει μία κρούση και με την διοίκηση του ΟΑΕΔ, θα παρακαλέσω όμως όλους σε όσους έχουν καθυστερήσει τα προγράμματά τους και αργούν να πληρωθούν, να έρθουν σε επικοινωνία ή με την διευθύντρια του Επιμελητηρίου ή με μένα που είμαι σύμβουλος επιχειρήσεων στην διοικητική στο Επιμελητήριο για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε όλες τις καταγγελίες και να παμε πιο επίσημα, προκειμένου να πιέσουμε και να δούμε που εντοπίζεται το πρόβλημα για να το λύσουμε. Χωρίς να έχουμε κάτι επίσημο όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Εμείς πήγαμε στον διοικητή και ο διοικητής μας είπε ότι θα το εξετάσει αλλά καλό θα είναι και κάτι επίσημο" είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου και μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας Ηλίας Ξανθούλης.

Ksanthoulis 2

"Εγώ προσωπικά είμαι στη διάθεση όλων, για όλο το νομό, να έρθουν, το τηλέφωνό μου μπορούν να το βρουν πολύ εύκολα ή στην διευθύντρια του Επιμελητηρίου που είναι ενήμερη προκειμένου να μπορέσουμε να ασκήσουμε κάποια πίεση έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχει μία γενική καθυστέρηση, το γνωρίζουμε, ο ΟΑΕΔ το αποδίδει στην έλλειψη προσωπικού. Εμείς όμως για να μπορέσουμε να πιέσουμε περισσότερο, πρέπει να έχουμε τις καταγγελίες των ενδιαφερομένων για να πάμε με επίσημα στοιχεία και να δούμε που κολλάει" σημείωσε ο κ. Ξανθούλης.

Siapsalis

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης μιλώντας στο ilialive.gr εστίασε στο πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά με τον ΟΑΕΔ. "Θα πρέπει να πληρώσει ο ΟΑΕΔ τους επαγγελματίες καθώς παρουσιάζεται καθυστέρηση εδώ και ένα χρόνο. Οι επιχειρήσεις έχουν πληρώσει εισφορές και μισθούς στο προσωπικό που προσελήφθη με πρόγραμμα και ο ΟΑΕΔ δεν έχει ανταποκριθεί. Σε πολλές περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί τα προγράμματα, το προσωπικό έχει αποχωρήσει και ο ΟΑΕΔ δεν έχει καταβάλει κανένα ποσό".

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 22:16

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι της επτάμηνης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών
    ΔΥΠΑ: Ποιοι οι δικαιούχοι της επτάμηνης απασχόλησης για νέους έως 29 ετών

    Ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, περιλαμβάνει η νέα δράση απασχόλησης που έχει στόχο την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων.

    Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 - 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας και οι ωφελούμενοι θα αμοιφθούν με τον κατώτατο μισθό.

    Ειδικότερα, οι ωφελούμενοι θα λάβουν:

    • μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό
    • αναλογία δώρων εορτών
    • αναλογία επιδόματος αδείας
    • μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ

    Σημειώνεται πως στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση.

    Πρόκειται για δράση που στόχο έχει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- προεργασίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

    Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών
    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων 25-45 ετών

    Άνοιξε η αυλαία την Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου για την υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης και κατάρτισης δέκα χιλιάδων ανέργων της ΔΥΠΑ.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10:00 το πρωί για το καινοτόμο «πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας 25 έως 45 ετών» το οποίο έχει ως στόχο την κατάρτιση 10.000 ανέργων αλλά και την δημιουργία 7.500 νέων θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν ανέργους για διάστημα έξι μηνών σε νέα θέση εργασίας θα λάβουν επιχορήγηση έως 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), με ανώτατο όριο τα 6.132 ευρώ.

    Όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.gov.gr

    Αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

    Στη συνέχεια η κάθε επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 € και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: www.dypa.gov.gr

    Πηγή: Cnn.gr
  • ΔΥΠΑ: Ρεκόρ στα προγράμματα επιδότησης εργασίας - 50.282 προσλήψεις το 2023
    ΔΥΠΑ: Ρεκόρ στα προγράμματα επιδότησης εργασίας - 50.282 προσλήψεις το 2023

    Πάνω από 50.000 άνεργοι ωφελήθηκαν από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) εντός του 2023.

    Συγκεκριμένα, κατά το διάστημα από 15 Δεκεμβρίου 2022 έως 15 Δεκεμβρίου 2023, 50.282 άνεργοι εργάστηκαν, μέσω των προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ, που αποτελεί ρεκόρ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα προγράμματα αφορούσαν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, καθώς και στη νέα επιχειρηματικότητα και περιλαμβάνουν πέντε νέες δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού, που ανέλυσε στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ, σε περίοδο ενός έτους:

    • 22.830 άνεργοι συμμετείχαν σε προγράμματα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης
    • 23.953 άνεργοι νέοι συμμετείχαν σε προγράμματα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας
    • 3.499 άνεργοι δημιούργησαν νέες επιχειρήσεις, μέσω επιχορήγησης της ΔΥΠΑ
    • 78% των ωφελουμένων εργάζεται σε περιοχές εκτός της Αττικής
    • 63% αφορά σε γυναίκες και το 55% σε νέους έως 29 ετών, ενώ οι νέες γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 35% των ωφελουμένων
    • 30% είναι πτυχιούχοι και το 45% είναι απόφοιτοι Λυκείου
    • 41% ήταν μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 12 μηνών ανεργίας)
    • 90% απασχολήθηκε σε πολύ μικρές επιχειρήσεις (1-9 εργαζόμενοι)
    • 32% απασχολήθηκε σε επιχειρήσεις της κατηγορίας «χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών», το 14% σε επιχειρήσεις του κλάδου «επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες», το 10% σε επιχειρήσεις «υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης» και 9% στη «μεταποίηση».

    Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Πάντα έλεγα ότι η πολιτική είναι εφαρμοσμένη τέχνη και το μόνο που μετράει στο τέλος είναι το αποτέλεσμα. Η είδηση ότι πάνω από 50.000 άνεργοι ωφελήθηκαν από τις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ εντός του 2023, το οποίο αποτελεί ρεκόρ, μου δίνει μεγάλη χαρά και ώθηση να δουλέψουμε ακόμα πιο εντατικά και στοχευμένα, ώστε να δημιουργηθούν μεγαλύτερες ευκαιρίες και περισσότερες θέσεις εργασίας για τους συμπολίτες μας. Ο εθνικός μας στόχος για μείωση της ανεργίας κάτω από 8%, το 2024, με τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, είναι εφικτός και ρεαλιστικός».

    Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημείωσε: «Η επιδότηση της εργασίας αποτελεί κεντρικό πυλώνα των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ και ήταν βασική μας προτεραιότητα τη χρονιά που κλείνει σε λίγες ημέρες. Δουλειά μας είναι να βρίσκουμε δουλειά στους ανέργους και προσωπικό στις επιχειρήσεις. Οι 50.282 συμπολίτες μας που είτε βρήκαν δουλειά είτε ξεκίνησαν μία νέα επιχείρηση μέσα στο 2023, μέσω δράσεων της ΔΥΠΑ, αποτελεί κίνητρο, για να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες σε όλους όσοι αναζητούν εργασία, αξιοποιώντας και τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ, ώστε να συνεχιστεί η μείωση της ανεργίας με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς».

    Δείτε την έκθεση «ωφελούμενοι των προγραμμάτων απασχόλησης έτους 2023» με ένα κλικ εδώ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους άνω των 55 ετών - Οι λεπτομέρειες
    ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους άνω των 55 ετών - Οι λεπτομέρειες

    Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

    • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
    • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
    • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

    Πηγή: Cnn.gr
  • ΔΥΠΑ: Απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω - Τα νέα δεδομένα στο πρόγραμμα
    ΔΥΠΑ: Απασχόληση ανέργων 55 ετών και άνω - Τα νέα δεδομένα στο πρόγραμμα

    Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

    • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
    • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
    • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Αναλυτικός οδηγός για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω
    ΔΥΠΑ: Αναλυτικός οδηγός για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω

    Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

    • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
    • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
    • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

    Πηγή: Cnn.gr
  • ΔΥΠΑ: Οι νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω
    ΔΥΠΑ: Οι νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω

    Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

    • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
    • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
    • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΔΥΠΑ: Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω
    ΔΥΠΑ: Ποιες είναι οι νέες ρυθμίσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων 55 ετών και άνω

    Με νέες ρυθμίσεις βελτιώνεται το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, μετά την επέκταση με 5.000 νέες προσφερόμενες θέσεις, συνολικού προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα, μετά την κάλυψη των 15.000 θέσεων, που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτείνεται και βελτιώνεται με τις εξής ρυθμίσεις:

    • Δυνητικοί ωφελούμενοι πλέον ορίζονται όλοι οι άνεργοι, ηλικίας 55 ετών και άνω και απαλείφεται η προϋπόθεση της μακροχρόνιας εγγεγραμμένης ανεργίας (12+ μήνες), που ίσχυε έως τώρα.
    • Μπορούν να συμμετάσχουν ωφελούμενοι που έχουν ξεπεράσει το ηλικιακό όριο των 67 ετών και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης.
    • Εντάσσονται στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι και οι επτά ενιαίες αποκεντρωμένες διοικήσεις.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί ήδη δύο φορές και, πλέον, με την αύξηση των 5.000 θέσεων, θα έχει προσφέρει συνολικά 20.000 θέσεις εργασίας.

    Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν φορείς από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας διοίκησης. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι έχει ενταχθεί πλήθος Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, (όπως δήμοι, Περιφέρειες, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας κ.λπ.) στο σύνολο της επικράτειας.

    Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο