Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 18:57

Σταθμοί Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας για πρώτη φορά στη Δυτ. Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή και λειτουργία Σταθμών Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας, για πρώτη φορά στην Δυτική Ελλάδα, υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στον τομέα ενέργειας για την περιοχή.

Πρόκειται, στην ουσία, για τη δημιουργία σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, που θα αποτελούνται από συσσωρευτές (μπαταρίες) και αναμένεται να επιφέρουν τεράστια οφέλη για την Δυτική Ελλάδα, μεταξύ των οποίων:

  • Δίνεται η δυνατότητα αποθήκευσης της περίσσειας ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα φωτοβολταικά.
  • Αποδίδεται αυτή η ενέργεια στο δίκτυο σε περιόδους αυξημένης ζήτησης.
  • Μειώνεται το κόστος της παραγόμενης ενέργειας.
  • Υποστηρίζεται η σταθερότητα του δικτύου.

Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο αυτό δίνεται λύση και στο πρόβλημα σύνδεσης στο δίκτυο για ενδιαφερόμενους στην παραγωγή ή στο συμψηφισμό ενέργειας, όπου τα τελευταία χρόνια ο κορεσμός του δικτύου είχε δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στις ιδιωτικές επενδύσεις για παραγωγή ενέργειας αλλά και σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που επιδίωκαν την εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρογιάννη, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη για την περιοχή. «Καθημερινά επιδιώκουμε, με όσες δυνατότητες έχουμε, να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Η αποθήκευση ενέργειας είναι μια τεράστια ανάγκη για τη χώρα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι από τις πρώτες, στις οποίες θα υλοποιηθούν επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας. Συνεχίζουμε σταθερά και με συνέπεια, την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού μας, δηλαδή να καθιερωθεί η Δυτική Ελλάδα ως μεγάλος ενεργειακός κόμβος στη χώρα»

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2022 18:25

Σχετικά Άρθρα

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023
    Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023

    Αύξηση σε φυματίωση και σαλμονέλα

    Στα 154 επιβεβαιωμένα κρούσματα διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων, για το έτος 2023, καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατατάσσοντάς την στην έκτη θέση των Περιφερειών με τα περισσότερα περιστατικά.

    Από αυτά, τα 27 αφορούν στη σαλμονέλωση, τα 32 στη φυματίωση, 16 ήταν τα κρούσματα της γρίπης και επίσης 16 κρούσματα λοίμωξης από Καμπυλοβακτηρίδιο.

    Από τη γεωγραφική κατανομή των τεσσάρων λοιμωδών νοσημάτων, παρατηρείται ότι τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλωσης καταγράφηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,3%), στην Κεντρική Μακεδονία (12,0%) και στην Πελοπόννησο (9,0%), με τη Δυτική Ελλάδα να κατέχει το 2,9%. Τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων φυματίωσης εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,5%) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (9,3%) και η Πελοπόννησος (8,3%) με πολύ χαμηλότερα ποσοστά και η Δυτική Ελλάδα με 6,5%.

    Η γρίπη παρουσίασε μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική (48,7%) και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία (19,8%) και η Θεσσαλία (14,4%) με μόλις 1,4% στη Δυτική Ελλάδα, ενώ για τη λοίμωξη από το καμπυλοβακτηρίδιο, τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισαν η Αττική (55,4%) και ακολουθούν η Κρήτη (14,0%) και η Θεσσαλία (10,7%) με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σημειώνει 2,5%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2023, τα κρούσματα των λοιμωδών νοσημάτων ανήλθαν στο σύνολο της χώρας σε 4.143 έναντι 3.563 κρουσμάτων που δηλώθηκαν κατά το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση 16,3%. Το έτος 2023 τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης παρουσίασαν μείωση κατά 23,6% (1.184 από 1.550), ενώ τα κρούσματα ιλαράς παρέμειναν μηδενικά, όπως και τα έτη 2022 και 2021.

    Συγκριτικά με το 2022, η σαλμονέλωση αυξήθηκε κατά 46,3% και η φυματίωση κατά 54,4%. Με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, η σαλμονέλωση κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρήθηκαν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε τον Απρίλιο παρουσίασε κάμψη το καλοκαίρι και άρχισε να ανεβαίνει τους μήνες του φθινοπώρου με κορύφωση τον Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της γρίπης ήταν αυξημένα το Ιανουάριο, σταδιακά μειώθηκαν τους επόμενους μήνες και αυξήθηκαν το φθινόπωρο, με κορύφωση τον μήνα Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της λοίμωξης από καμπυλοβακτηρίδιο αυξήθηκαν σταδιακά το καλοκαίρι, με κορύφωση τον Οκτώβριο.

    Επιπλέον, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσίασε μείωση κατά 76,5% το 2023 σε σχέση με το 2022, με την μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζεται τον Αύγουστο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/brgfx

  • Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!
    Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!

    Απίστευτο περιστατικό σε αστικό λεωφορείο που μετάφερε μαθητές, με 26χρονο που κατέβασε το παντελόνι του!

    Ολα συνέβησαν χθες το πρωί στις 7.30 το πρωί όταν μαθητές μπήκαν στο αστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας και μαζί τους επιβιβάστηκε ένας 26χρονος.

    Ο νεαρός άρχισε να παρενοχλεί 14χρονη μαθήτρια, ενώ κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι τους μένοντας γυμνός. Σοκαρισμένοι η 14χρονη και οι συμμαθητές της κατέβηκαν και μπήκαν γρήγορα στο προαύλιο του σχολείου, όπου τους ακολούθησε και ο νεαρός επιδειξίας, συνεχίζοντας να τους παρενοχλεί.

    Η διευθύντρια του γυμνασίου ενημερώθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε αμέσως και τον συνέλαβε.

    Παράλληλα αναζητείται και ο οδηγός του λεωφορείου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την έκθεση ανηλίκων.

    Πηγή: Tempo24.news

  • ΣΥΡΙΖΑ: Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
    ΣΥΡΙΖΑ: Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη

    «Σε μια πρωτοφανή κρίση ειλικρίνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά την περίοδο της κρίσης, ήταν "υπέρμετρες", όπως και οι τιμές της χονδρικής, ιδίως στις περιόδους -μάλλον από... διαβολική σύμπτωση- που υπάρχει αυξημένη ζήτηση», υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    «Ωστόσο, η ειλικρίνεια του κ. Μαρινάκη δεν διήρκεσε παραπάνω. Κι αυτό γιατί η πραγματικότητα είναι πως κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, είτε εντός είτε εκτός κρίσης, με την επιβάρυνση να πέφτει στους καταναλωτές», προσθέτει.

    «Κατανοούμε βέβαια πως ο κ. Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να αποκηρύξει το καρτέλ που δρα ανενόχλητο στην ενέργεια, καθώς η κυβέρνησή του πρωτοστάτησε στη δημιουργία του και έκτοτε το έχει αφήσει ανενόχλητο. Γι' αυτό και οι αιτιάσεις περί "ανταγωνισμού που λειτούργησε" προκαλούν την ίδια την κοινή λογική, όπως και η... πολύχρωμη κοροϊδία με τα τιμολόγια των εταιρειών», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγει:

    «Η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και ο μόνος που ωφελείται από τον τρόπο που λειτουργεί είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Κακοκαιρία Cassandra: Συναγερμός για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
    Κακοκαιρία Cassandra: Συναγερμός για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

    Δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία Cassandra ανά περιοχή. Αναλυτική πρόγνωση

    Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά. Η κακοκαιρία Cassandra θα φέρει έντονα φαινόμενα μέχρι τις βραδινές ώρες.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά.

    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτική πρόγνωση

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: In.gr
  • Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία Cassandra τις επόμενες ώρες - Στη δίνη των φαινομένων η χώρα
    Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία Cassandra τις επόμενες ώρες - Στη δίνη των φαινομένων η χώρα

    Η κακοκαιρία Cassandra πλήττει τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές, ενώ η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

    Πιο αναλυτικά, με τη διέλευση ενός ψυχρού μετώπου ο καιρός παρουσίασε επιδείνωση στη χώρα μας, με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από νωρίς το απόγευμα σήμερα.

    Η επιδείνωση αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Από τα έντονα φαινόμενα επηρεάζονται η δυτική Ελλάδα και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

    Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

    Από νωρίς το απόγευμα σήμερα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία επεκτείνονται στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αργά τη νύχτα στα βορειοδυτικά (περιοχή Κέρκυρας - Ηπείρου).

    Το Σάββατο τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    Από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    Από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

    Ο καιρός το Σάββατο

    Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά. Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.
    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.
    Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Ηλεία: Υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2023 - Καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό γεννήσεων στη Δυτική Ελλάδα
    Ηλεία: Υπερδιπλάσιοι οι θάνατοι από τις γεννήσεις το 2023 - Καταγράφηκε το μικρότερο ποσοστό γεννήσεων στη Δυτική Ελλάδα

    Γεννήθηκαν μόλις 855 παιδιά - Έφυγαν απ’ τη ζωή 1.979 άτομα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Το αρνητικό πρόσημο όλης της χώρας στο ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων ακολουθεί και η Ηλεία με μόλις 855 νέες γεννήσεις για το 2023 ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 1.979. Διαφορά που αγγίζει τα 1.124 άτομα με τον κίνδυνο των συνεπειών της υπογεννητικότητας ορατό.

    Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατέγραψε και δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι γεννήσεις στην Ηλεία το 2023 είναι σε πολύ πιο χαμηλά από τα περσινά επίπεδα. Το 2022 σημειώθηκαν 945 γεννήσεις ενώ οι θάνατοι καταγράφηκαν στους 2.311.

    Το δημογραφικό πρόβλημα, εξακολουθεί να είναι από τα πιο σοβαρά στη χώρα και την ίδια στιγμή η Ηλεία καταρρέει πληθυσμιακά χρόνο με τον χρόνο. Αξίζει να αναφερθεί-πάντα σύμφωνα με τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ- ότι το 2021 καταγράφηκαν 979 γεννήσεις και 2.195 θάνατοι ενώ το 2020 οι γεννήσεις έφτασαν τις 975 και οι θάνατοι τις 2.025.

    Το 2019 οι γεννήσεις έφτασαν τις 1.033 και οι θάνατοι ήταν 1979 ενώ αντίστοιχα ποσοστά με μικρές αυξομειώσεις παρατηρούνται και τα προηγούμενα χρόνια.
    Στο σύνολο η Δυτική Ελλάδα 4.347 γεννήσεις και 7. 981 θανάτους, με την Ηλεία να καταγράφει το μικρότερο νούμερο. Στην Αιτωλοακαρνανία οι γεννήσεις για το 2023 είναι 1.254 και οι θάνατοι 2.635 ενώ στην Αχαΐα σημειώθηκαν 2.238 γεννήσεις και 3.367 θάνατοι αντίστοιχα.

    Βελτίωση υποδομών για την παραμονή και δημιουργία οικογένειας

    Για το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που βιώνει η χώρα αλλά και η Δυτική Ελλάδα, και ειδικότερα η Ηλεία, κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, τονίζοντας πως η Περιφέρειας ήδη υλοποιεί και προσανατολίζεται σε στοχευμένες δράσεις σε μια προσπάθεια αντιστροφής του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων-θανάτων.

    «Τα βασικά κριτήρια παραμονής και δημιουργίας οικογένειας στην περιφέρεια, είναι αφενός η ύπαρξη βασικών υποδομών υγείας, παιδείας και μεταφορών και αφετέρου η οικονομική ανάπτυξη που εξασφαλίζει πλούτο και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Ως Περιφερειακή Αρχή αναλάβαμε την πρωτοβουλία ίδρυσης του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να αποτυπώσουμε με ακρίβεια τις παραμέτρους του προβλήματος και να σχεδιάσουμε στοχευμένη πολιτική ανάσχεσης ή έστω περιορισμού του αρνητικού ισοζυγίου γεννήσεων-θανάτων.

    Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υλοποιούμε ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα κατασκευής και βελτίωσης των υποδομών, είτε αυτό αφορά το οδικό δίκτυο είτε τις σχολικές και τις νοσηλευτικές μονάδες, και παράλληλα διαθέτουμε σημαντικό μέρος των διαθέσιμων πόρων στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, για να μπορούν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας να εργάζονται και να έχουν επαρκές εισόδημα.

    Επιπλέον, έχουμε προβλέψει και προγράμματα στήριξης των κοινωνικά ευάλωτων συμπολιτών μας, διότι θέλουμε να αποτρέψουμε την περιθωριοποίηση και την όξυνση των ανισοτήτων. Οι προσπάθειές μας έχουν αποδώσει καρπούς ως έναν βαθμό, καθότι έχει μειωθεί η ανεργία και έχει αυξηθεί η συμμετοχή της Περιφέρειας στο ΑΕΠ, όμως δεν εφησυχάζουμε και εργαζόμαστε μεθοδικά για την ευημερία της Δυτικής Ελλάδας.

    Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε πολλές και μεγάλες προσπάθειες και μάλιστα, σε βάθος χρόνου. Γι’ αυτό και η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης αποτελεί αναγκαιότητα, ακόμα και για την αντιμετώπιση του δημογραφικού» τονίζει ο κ. Φαρμάκης.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/senivpetro

  • Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως "έκαναν πλάκα"
    Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως

    Χειροπέδες σε τρεις μαθητές πέρασαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για εκδικητική πορνογραφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο Μεσολόγγι, οι τρεις μαθητές ηλικίας 14 (οι δύο) και 15 ετών ο ένας είχαν πάρει την φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους και κάνοντας μοντάζ την εμφάνισαν γυμνή.

    Οταν αντιλήφθηκε η μαθήτρια τι είχε συμβεί, καθώς οι νεαροί μαθητές είχαν "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και στην "ομάδα" τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ενημέρωσε τους γονείς της που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εκτός από τους 3 νεαρούς συνέλαβαν και τους τρεις γονείς τους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία της κοπέλας έχει διακινηθεί και σε άλλους χώρους του διαδικτύου και για τον σκοπό αυτό έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

    Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως το έκαναν "για πλάκα".

    Πηγή: Τempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch