Ημερίδα ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του έργου «ANTIOX PLUS» διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε.) τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Ξενοδοχείο ΤΖΑΚΙ (Διγενή Ακρίτα 13, Πάτρα).
Στο έργο με τίτλο "Καινοτόμος Βιοτεχνολογική Παραγωγή Αντιοξειδωτικών Προϊόντων Φυτικής προέλευσης από Μικροβιακά Εργοστάσια, και Αιθέρια Έλαια από αυτοφυή φυτά Ελληνικής Χλωρίδας, για τη Δημιουργία Νέων Ποιοτικών Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων και Διατροφικών Συμπληρωμάτων συμμετέχουν τέσσερις ερευνητικοί οργανισμοί και τρείς ιδιωτικοί φορείς με σκοπό την παραγωγή δυο καινοφανών προϊόντων/σκευασμάτων που θα παραχθούν μέσω καινοτόμων διεργασιών βιοτεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δυο διατροφικά υψηλής ποιότητας υγειοπροστατευτικά συμπληρώματα από προϊόντα αρχικά φυτικής προέλευσης. Το μέλι και το ελαιόλαδο αποτελούν τα δυο προϊόντα της ελληνικής γεωργίας που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε συνδυασμό με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων από τα φυτά ρίγανη, φασκόμηλο και κρίταμο.
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ- ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομίας 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ).
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα https://antiox-plus.gr/
Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας και ΓΓ του ΙΝΑΔΕ Φωκίων Ζαΐμης και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Ιωάννης Καρβέλης.
Ατζέντα
18:00-18:15 |
Προσέλευση - Εγγραφές |
18:15-18:30 |
Χαιρετισμοί |
Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Γενικός Γραμματέας ΙΝ.Α.Δ.Ε. |
|
Ιωάννης Καρβέλης, Διοικητής 6ης ΥΠΕ |
|
Κεντρικές ομιλίες |
|
18:30 – 18:45 |
“Η Καινοτόμος Βιοτεχνολογική Παραγωγή Αντιοξειδωτικών Προϊόντων Φυτικής προέλευσης από Μικροβιακά Εργοστάσια, και Αιθέρια Έλαια από αυτοφυή φυτά Ελληνικής Χλωρίδας, και οι προοπτικές της Δημιουργίας Νέων Ποιοτικών Υγειοπροστατευτικών Προϊόντων και Διατροφικών Συμπληρωμάτων” Πάτρα Βεζυράκη MD. PhD, Συντονίστρια & Επιστημονικώς Υπεύθυνη του έργου Δ/ντρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας, Ιατρικό Τμήμα Παν/μίου Ιωαννίνων |
18:45 –19:00 |
“Αξιοποίηση της Μεταβολικής Μηχανικής για την παραγωγή βιοενεργών φυτικών προϊόντων και εκμετάλλευση τους στην Αγροδιατροφή” Τραντάς Ε., Γκούμας Δ., Βαβουράκη Α. Ι., Χαλαμπαλάκη Μ., Σκαλτσούνης Λ., & Βερβερίδης Φ. Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας, Εργαστήριο Βιολογικών και Βιοτεχνολογικών Εφαρμογών, Εσταυρωμένος, Ηράκλειο Κρήτης Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ινστιτούτο Αγροδιατροφής και Επιστημών Ζωής (ΙΝΑΖΩ), Ηράκλειο Κρήτης Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Τμήμα Φαρμακευτικής, Τομέας Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων Παν/πολη, Αθήνα |
19:00- 19:15 |
“Διερεύνηση της ανάπτυξης ενισχυμένων διατροφικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής από φυσικά συστατικά” Αργυρώ Βοντζαλίδου, R&D Manager, SYMBEEOSIS |
19:15 - 19:30 |
“Συμπληρώματα Διατροφής και Λειτουργικά Τρόφιμα” Πουλάς Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιοχημείας Τομέας Φαρμακολογίας – Βιοεπιστημών,Πανεπιστήμιο Πατρών |
19:30 – 19:45 |
“Το μέλλον της δια-ΤΡΟΦΗΣ” Τζίνα Τσιχλιά, Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος R.D, B.Sc, M.Sc Iatrofology - Health Promotion & Wellbeing Center |
19:45 – 20:00 |
Συζήτηση Φορέων |
(Δελτίο Τύπου)