Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 08:44

Market Pass: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές - Πώς θα κάνετε την αίτηση

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Στις 3 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές για το Market Pass, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου,.

Μιλώντας για την ακρίβεια και τη στήριξη των νοικοκυριών, ο κ. Οικονόμου, σημείωσε ότι οι δικαιούχοι που θα κάνουν αίτηση έως 28 Φεβρουαρίου, θα δουν στους λογαριασμούς τους θα χρήματα για τους τρεις πρώτους μήνες, στις 3 Μαρτίου. Η εν λόγω πλατφόρμα για τις αιτήσεις θα ανοίξει την πρώτη του μήνα στο vouchers.gov.gr.

«Μπαίνει τον άλλο μήνα και η Κάρτα Αγορών. Η ενίσχυση θα ανέρχεται στο 10% των αγορών. Οι πρώτες πιστώσεις στις 3 Μαρτίου και οι αιτήσεις στις 28 Φεβρουαρίου».

Με το Market Pass δίνεται για έξι μήνες ενίσχυση ύψους 10% επί των αγορών νοικοκυριών, που πληρούν τα κριτήρια, σε σουπερ μάρκετ, φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία και άλλα καταστήματα λιανικής τροφίμων.

Μέσω της εφαρμογής, κάθε δικαιούχος μπορεί να αιτείται την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στην οποία πιστώνεται το σχετικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης. Σημειώνεται πως η κάρτα εκδίδεται από τράπεζα.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

  1. Είσοδος στην ειδική πλατφόρμα από το vouchers.gov.gr.
  2. Με τους κλειδάριθμους taxisnet γίνεται η ταυτοποίηση του δικαιούχου.
  3. Μετά την είσοδό του στην εφαρμογή ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ακολούθως:

Ο αιτών δηλώνει την τράπεζα που επιλέγει για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ή συμπληρώνει τον IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος και στον οποίο ζητά να μπει το σχετικό ποσό αιτείται την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού σε αυτήν ή αιτείται την πίστωση του σχετικού ποσού στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Αφού υποβληθεί η αίτηση, αυτόματα και ηλεκτρονικά πραγματοποιείται διασταύρωση με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, η οποία επιβεβαιώνει ότι ο αιτών είναι δικαιούχος της οικονομικής ενίσχυσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διορθώσεις επιτρέπονται στην αίτηση αλλά με ημερομηνία λήξης.

Ειδικότερα:

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Φεβρουαρίου μπορούν να κάνουν διορθώσεις στην αίτηση τους το αργότερο έως 28 Φεβρουαρίου

Όσοι υποβάλλουν αίτηση εντός Μαρτίου, μπορούν να κάνουν διορθώσεις έως το πέρας της 15ης Μαρτίου 2023.

Η διαδικασία μετά την αίτηση

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου από την ΑΑΔΕ:

Η Κοινωνία της Πληροφορίας στέλνει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και το ποσό. ΠΡΟΣΟΧΗ, εφόσον εγκριθεί η αίτηση, δε μπορεί να τροποποιηθεί.

Ακολούθως, η τράπεζα ενημερώνει τον δικαιούχο για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλλοντας:

  • γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες και
  • μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο δικαιούχος στην ειδική εφαρμογή με ενσωματωμένο σύνδεσμο (link) για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Μετά την είσοδο στον ανωτέρω σύνδεσμο, ο δικαιούχος δημιουργεί προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσει την ψηφιακή χρεωστική κάρτα του.

Όσοι έχουν δηλώσει πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό:

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης και εφόσον επαληθευθεί η ιδιότητά του ως δικαιούχου και ολοκληρωθεί ο υπολογισμός του ποσού, η Κοινωνία της Πληροφορίας στέλνει εγκριτική απόφαση στην τράπεζα με τα στοιχεία του δικαιούχου και πιστώνονται τα χρήματα.

Σε ποια καταστήματα μπορούμε να ψωνίσουμε με το market pass

Το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, μπορεί να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές:

  • Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ
  • Κρεοπωλεία
  • Καταστήματα ζαχαροπλαστικής
  • Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων
  • Αρτοποιεία
  • Διάφορα καταστήματα τροφίμων

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

Οι πληρωμές και τα ποσά

Όσοι επιλέξουν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό και όχι την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν μεν 20% μειωμένη επιδότηση, ωστόσο μπορούν να πάρουν 3 μηνιάτικα στην πρώτη καταβολή έως τις 3 Μαρτίου. Αντίθετα, όσοι επιλέξουν ψηφιακή κάρτα θα πάρουν μεν το 100% του ποσού, ωστόσο θα λάβουν 2 μηνιάτικα στις αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με την imerisia.gr.

Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα συνεχίζονται έως τις 15 Μαρτίου. Η πληρωμή θα γίνει με δυο ταχύτητες, ανάλογα με το αν επιλέξει ο δικαιούχος πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό ή ψηφιακή κάρτα στο κινητό του κατά τα πρότυπα του fuel pass και freedom pass.

Αναλυτικά:

Πληρωμή στην ψηφιακή κάρτα

Όσοι υποβάλουν αίτηση για ψηφιακή χρεωστική κάρτα τον Φεβρουάριο θα πληρωθούν στις 3 Μαρτίου 2πλή ενίσχυση, για Φεβρουάριο και Μάρτιο 2023.

Αντίστοιχα, όσοι καθυστερήσουν και υποβάλουν αίτηση για ψηφιακή χρεωστική κάρτα εντός Μαρτίου (1-15/3) θα πληρωθούν την διπλή ενίσχυση για Φεβρουάριο και Μάρτιο έως τις 20 Μαρτίου.

Από κει και πέρα, οι πληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται μήνα - μήνα, μέχρι και τον Ιούλιο, εντός των πρώτων τριών εργάσιμων ημερών κάθε μηνός.

Συνεπώς, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 28/2:

  • Μονομελές νοικοκυριό: 44 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 22 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 132€

  • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 64 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 32 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 192€

  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 64 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 32 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 192€

  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 84 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 42 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 252€

  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 84 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 42 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 252€

  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 104 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 52 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 312€

  • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 124 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 62 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 372€

  • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 144 ευρώ 1 - 3 Μαρτίου και 72 ευρώ κάθε μήνα από Απρίλιο έως Ιούλιο

ΣΥΝΟΛΟ: 432€

Πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό

Όσοι υποβάλουν αίτηση για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό (θέλουν να λάβουν τα χρήματα στην τράπεζα και όχι σε ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους) εντός Φεβρουαρίου (έως την 28η Φεβρουαρίου 2023) θα λάβουν στην πρώτη πληρωμή στις 3 Μαρτίου 3πλή ενίσχυση, για Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2023.

Έτσι μπορεί τα ποσά που θα δικαιούνται να είναι ψαλιδισμένα κατά 20% (δικαιούνται το 80% των ποσών που θα λάβουν όλοι οι υπόλοιποι) ωστόσο στην πρώτη πληρωμή, που πέφτει και σε προεκλογική περίοδο, αυτό δεν θα φανεί, αφού θα λάβουν 3 μηνιάτικα, αντί για 2 που θα λάβουν όσοι επιλέξουν την ψηφιακή κάρτα.

Όσοι καθυστερήσουν και υποβάλλουν την αίτηση για πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό εντός Μαρτίου (1 - 15 Μαρτίου) θα λάβουν στην τράπεζα την 3πλη ενίσχυση 15 - 20 Μαρτίου.

Η επόμενη πληρωμή θα είναι και πάλι 3πλή και προκαταβολική και θα πραγματοποιηθεί έως 3 Μαΐου, ενώ θα αφορά τους μήνες Μαΐο, Ιούνιο και Ιούλιο 2023.

Συνεπώς, για όσους υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως 28/2:

  • Μονομελές νοικοκυριό: 53 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 53 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 106€

  • Ζευγάρι χωρίς τέκνα: 77 ευρώ 1-3 Μαρτίου και και 77 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 154€

  • Μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 77 ευρώ 1-3 Μαρτίου και και 77 ευρώ έως 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 154€

  • Μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 101 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 101 ευρώ 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 202€

  • Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο: 101 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 101 ευρώ 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 202€

  • Ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα: 125 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 125 ευρώ 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 250€

  • Ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα: 150 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 150 ευρώ 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 300€

  • Ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα: 173 ευρώ 1-3 Μαρτίου και 173 ευρώ 1-3 Μαΐου

ΣΥΝΟΛΟ: 346€

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023 09:20

Σχετικά Άρθρα

  • Ξόδεψαν λιγότερα στις διακοπές, «στραφήκαν» στα σούπερ μάρκετ οι τουρίστες
    Ξόδεψαν λιγότερα στις διακοπές, «στραφήκαν» στα σούπερ μάρκετ οι τουρίστες

    Οι ξένοι τουρίστες που επισκέφθηκαν το φετινό καλοκαίρι τη χώρα μας ξόδεψαν λιγότερα σε σχέση με πέρσι στις διακοπές τους, την ίδια στιγμή που ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε η «συνεισφορά» τους στην ενίσχυση της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ.

    Η τάση, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων, όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών για μείωση των δαπανών ακόμη και στις διακοπές τους, αποτυπώθηκε στα στοιχεία της ΤτΕ, καθώς όσον αφορά στον εισερχόμενο τουρισμό, η μέση δαπάνη ανά ταξίδι στο 8μηνο του έτους ήταν μειωμένη κατά 7% σε σύγκριση με πέρσι. Τον Αύγουστο, τον μήνα δηλαδή κατά τον οποίο κορυφώνεται η τουριστική κίνηση, εμφάνισε επίσης πτώση κατά 8,8%. Έτσι, στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν, οι ξένοι επισκέπτες, ξόδεψαν 594 ευρώ μεσοσταθμικά στο ταξίδι τους, έναντι 652 ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2023 και 693 ευρώ το 2022.

    Οι τουρίστες που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα φέτος, ήταν πιο συγκρατημένοι στα συνολικά έξοδα τους. Σε ό,τι αφορά όμως τις αγορές τους στα σούπερ μάρκετ, φαίνεται πως ήταν λιγότερο... φειδωλοί, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενίσχυση της κατανάλωσης. Βεβαίως και η «στροφή» αυτή προς τα σούπερ μάρκετ, αποδίδεται στην προσπάθεια για μείωση των συνολικών τους δαπανών κατά το ταξίδι. Κάτι που διαπίστωναν άλλωστε, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι επαγγελματίες της εστίασης, ακόμη και στα δημοφιλή, τουριστικά, νησιά της χώρας. Βλέποντας, μειωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια την κίνηση και την κατανάλωση στα καταστήματά τους, με τους επισκέπτες να ψωνίζουν από το σούπερ μάρκετ για τις καθημερινές τους ανάγκες και να μαγειρεύουν συχνότερα στο κατάλυμα αντί να τρώνε έξω.

    Τα στοιχεία της εταιρείας Circana για τις πωλήσεις στο οργανωμένο λιανεμπόριο την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2024 αποτυπώνουν αυτή την εικόνα. Οι πωλήσεις σε όγκο, όλους τους μήνες τους έτους – με εξαίρεση τον Φεβρουάριο κινήθηκαν ανοδικά σε σχέση με πέρσι. Τον Αύγουστο ωστόσο, καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση (+6,1%) συγκριτικά με τους υπόλοιπους μήνες. Τον Ιούνιο, αντίστοιχα, αυξήθηκαν κατά 4,7% ενώ τον Ιούλιο κατά 3,2%. Σε αξία, οι πωλήσεις επίσης ενισχύθηκαν το τρίμηνο του καλοκαιριού κατά 4,2%, 2,5% και 5,3% (Ιούνιος- Ιούλιος - Αύγουστος).

    Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περιοχές που έχουν έντονη τουριστική κίνηση παρουσίασαν και τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στο σύνολο της χώρας την περίοδο του 8μήνου. Έτσι, η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στην Κρήτη (5,6%), ακολούθησε η Βόρεια Ελλάδα με 5,1% και η Πελοπόννησος με 3,6%. Την ίδια στιγμή, η μικρότερη άνοδος (2,3%) μεταξύ των περιοχών της χώρας, καταγράφηκε στην Αττική.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χρηματοδότηση έως 17.000 για νέες επιχειρήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
    Χρηματοδότηση έως 17.000 για νέες επιχειρήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Θέμα ημερών είναι πλέον να ανακοινωθούν οι πληροφορίες για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, που στόχο έχει την στήριξη της επιχειρηματικότητας των ανέργων, με χρηματοδότηση που φτάνει τις 17.000 ευρώ.

    Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του οικονομικού επιτελείου, το πρόγραμμα θα πριμοδοτήσει περίπου 5.800 ωφελούμενους 30 ως 59 ετών, με 17.000 ευρώ για να ιδρύσουν την επιχείρηση τους.

    Η καταβολή του ποσού της επιχορήγησης θα γίνει σε τρεις δόσεις και στόχο έχει να δώσει χρηματοδοτικά «εργαλεία» στους ανέργους που θέλουν να ιδρύσουν την δική τους επιχείρηση.

    Σημειώνεται οτι για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτείται και σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου.

    Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.

    Έρχεται νέο πρόγραμμα και για υφιστάμενες ΜμΕ

    Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ).

    Το πρόγραμμα θα επιχορηγεί μέχρι και το 50% των επενδυτικών σχεδίων, δηλαδή έως 200.000 ευρώ και ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

    Μάλιστα, με γνώμονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και της αλλαγής παραγωγικού μοντέλου, οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

    Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 4 χρόνια, έχουν εγκριθεί πάνω από 48.500 νέα δάνεια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

    Το 40% του δανείου είναι άτοκο και το 60% έχει επιδοτούμενο επιτόκιο. Παράλληλα, ξανανοίγει το δανειοδοτικό ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ με 100 εκατ. ευρώ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Δημιουργείται κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων
    Δημιουργείται κεντρικό μητρώο για τους δικαιούχους κοινωνικών επιδομάτων

    Τη δημιουργία κεντρικού μητρώου στο οποίο θα εγγράφονται όλοι οι δικαιούχοι των κοινωνικών επιδομάτων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

    Πρέπει «να ξέρουμε ποιος παίρνει τι, γιατί το παίρνει» τόνισε και εξήγησε πως αυτή την στιγμή «δεν υπάρχει ένα κεντρικό μητρώο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συνολική εποπτεία».

    Παράλληλα, ανακοίνωσε πως τον Νοέμβριο θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης τα Χριστούγεννα.

    Συγκεκριμένα ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα επιδόματα πρέπει να πηγαίνουν σε αυτούς που πράγματι τα έχουν ανάγκη και «γι' αυτό και το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής αναθεώρησε τα επιδόματα».

    «Ο προϋπολογισμός είναι περίπου ο ίδιος κατά τι μεγαλύτερος, αλλά τα επιδόματα πηγαίνουν πια σε αυτούς που είναι περισσότερο φτωχοί, σε αυτούς που έχουν περισσότερο ανάγκη και όχι σε εκείνους που έχουν δικά τους αυξημένα περιουσιακά στοιχεία» είπε.

    Παράλληλα, πρόσθεσε πως το υπουργείο Εργασίας επίσης είναι σε φάση αναθεώρησης του επιδόματος ανεργίας, έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό και «θα έρθουμε και εμείς να κάνουμε ένα κεντρικό μητρώο επιδομάτων, όπως είναι στη Μεγάλη Βρετανία», προκειμένου να υπάρχει μια εποπτεία συνολική και για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και για τα επιδόματα του υπουργείου Εργασίας.

    Οι αυξήσεις εσόδων είναι συνδεδεμένες με την ανάπτυξη

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι αυξήσεις των εσόδων είναι απολύτως συνδεδεμένες με την ανάπτυξη από τη μια πλευρά και από την άλλη τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες που κάνουμε.

    Αν εξαιρέσετε το τέλος της κλιματικής αλλαγής και το τέλος κρουαζιέρας που βασικά αφορούν στους τουρίστες τα οποία επιβλήθηκαν, κατά τα άλλα η κυβέρνηση έχει κάνει μόνο μειώσεις φόρων, έχει κάνει πάνω από 60 μειώσεις φόρων.

    Βεβαίως υπάρχουν περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό, διότι αυξάνεται ο τζίρος στην αγορά. Τα τελευταία 5 χρόνια έχουμε παραπάνω τουρισμό. Φαντάζομαι κανένας δεν το αμφισβητεί. Και ταυτόχρονα με διάφορες κινήσεις της κυβέρνησης, όπως είναι η σύνδεση με τις ταμειακές μηχανές, έχουμε παραπάνω έσοδα.

    Αυτοί που τα λένε αυτά και προσπαθούν να κάνουν μια σύγχυση ανάμεσα στα παραπάνω έσοδα και στους παραπάνω φόρους. Να μας πουν ποιοι είναι οι φόροι που αυξήθηκαν, επαναλαμβάνω, με την εξαίρεση αυτών των δύο».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών
    Σούπερ μάρκετ: Ποια προϊόντα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία μείωσης τιμών

    Συνολικά 123 προϊόντα, τα οποία εμφανίζουν μειώσεις από 6% έως 15% έχουν ενταχθεί, σύμφωνα με το υπουργείου Ανάπτυξης, στη νέα πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στα σούπερ μάρκετ, με στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών.

    Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μία πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν οικειωθελώς οι επιχειρήσεις μετά το κάλεσμα από πλευράς του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου σε επιχειρήσεις- προμηθευτές και λιανεμπόριο προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    H πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις για συμμετοχή στη νέα αυτή πρωτοβουλία, αφορά σε μειώσεις τιμών στα προϊόντα τουλάχιστον κατά 5%, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δύο μηνών. Για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής, τόσο οι επιχειρήσεις - προμηθευτές που συμμετέχουν, προχωρούν σε μείωση, στο ποσοστό που επιλέγουν, στα προϊόντα τους, όσο και τα σούπερ μάρκετ από την πλευρά τους, που τα διαθέτουν στο ράφι. Ο στόχος είναι ανά 15 μέρες να αυξάνεται ο αριθμός των κωδικών, με τους καταναλωτές να ενημερώνονται σχετικά με τις νέες μειωμένες τιμές.

    Ο κ. Θεοδωρικάκος απαντώντας το πρωί της Τρίτης σχετικά με τις μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «πέρσι τέτοιον καιρό ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ήταν 10,4%, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο 3% και αν δεν είχαμε το λάδι 60% πάνω από πέρσι, θα βρισκόταν στο 1%».

    Η λίστα με τα προϊόντα

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης σε πρώτη φάση έχουν συμμετάσχει συνολικά 12 εταιρείες με κωδικούς που αφορούν προϊόντα από τρόφιμα, έως προϊόντα προσωπικής υγιεινής αλλά και για τη φροντίδα του σπιτιού.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Σούπερ μάρκετ: Πώς εφαρμόζεται η νέα πρωτοβουλία για μείωση των τιμών
    Σούπερ μάρκετ: Πώς εφαρμόζεται η νέα πρωτοβουλία για μείωση των τιμών

    Οι υψηλές τιμές που έχουν διαμορφωθεί σε βασικά αγαθά, λόγω των διαρκών ανατιμήσεων στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, παραμένουν μεγάλος «βραχνάς» για τους καταναλωτές, παρότι, σύμφωνα με τα στοιχεία των πωλήσεων των σούπερ μάρκετ, τους τελευταίους μήνες παρατηρείται αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων.

    Τα στοιχεία της εταιρείας Circana για το 8μηνο του έτους στα σούπερ μάρκετ, δείχνουν, στο σύνολο των ταχυκίνητων αγαθών οριακή μείωση της τιμής ανά τεμάχιο μεσοσταθμικά κατά 0,1%, σε σχέση με πέρσι. Τα τρόφιμα αποτελούν τη μοναδική κατηγορία όπου συνεχίζονται οι αυξήσεις (+0,7%), ενώ τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής και τα είδη για τη φροντίδα του σπιτιού, εμφανίζουν μείωση κατά -3,5% και -2% αντίστοιχα. Οριακή αύξηση των τιμών στο οργανωμένο λιανεμπόριο, κατά μέσο όρο +0,24% στο 9μηνο του έτους και άνοδο +0,91% τον Σεπτέμβριο, δείχνουν τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ.

    Με την ακρίβεια, ωστόσο, γενικότερα σε προϊόντα και υπηρεσίες, να παραμένει το μείζον πρόβλημα για τα ελληνικά νοικοκυριά, το ζητούμενο πλέον για τους καταναλωτές είναι όχι μόνο η σταθεροποίηση των τιμών, οι οποίες έχουν φτάσει σε κάθε περίπτωση σε υψηλά επίπεδα, αλλά και οι μειώσεις τους, σε βαθμό που θα ελαφρύνουν ουσιαστικά, τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    Συμμετέχουν οικειοθελώς οι επιχειρήσεις

    Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος με την ανάληψη των καθηκόντων του το καλοκαίρι, στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ακρίβειας είχε καλέσει την αγορά να «βάλει πλάτη» ενώ κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, στη συνέχεια, με τη βιομηχανία – προμηθευτές και τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, τους ζήτησε να μειώσουν το μεσοσταθμικό τους κέρδος και να αποκλιμακώσουν τις τιμές.

    Στο πλαίσιο αυτό, η νέα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες να εφαρμόζεται στο οργανωμένο λιανεμπόριο, δεν έχει τη μορφή υποχρεωτικού μέτρου (όπως ήταν για παράδειγμα το ''Καλάθι του Νοικοκυριού'') αλλά συμμετέχουν σε αυτή οικειοθελώς οι επιχειρήσεις, με στόχο την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε βασικά αγαθά.

    Όπως γνωστοποίησε η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας, σε πρώτη φάση, με βάση τους προμηθευτές και τις αλυσίδες του οργανωμένου λιανεμπορίου που έχουν ανταποκριθεί έως τώρα στην πρόσκληση του υπουργείου Ανάπτυξης, οι καταναλωτές αναμένεται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου να δουν στα ράφια, περίπου 120 κωδικούς προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές.

    Οι μειώσεις, σύμφωνα με την ΕΣΑ, θα κυμαίνονται από 6% έως 15% και ήδη οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου για τις σχετικές λίστες των προϊόντων ενώ σταδιακά περισσότεροι από 600 κωδικοί διαφόρων προμηθευτών μελών του ΣΕΒΤ, του ΕΣΒΕΠ κτλ. αναμένεται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία.

    Μειώσεις τουλάχιστον 5%

    H πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις για συμμετοχή στη νέα αυτή πρωτοβουλία, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, αφορά σε μειώσεις τιμών στα προϊόντα τουλάχιστον κατά 5%, με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον δύο μηνών. Για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής, τόσο οι επιχειρήσεις - προμηθευτές που συμμετέχουν, προχωρούν σε μείωση, στο ποσοστό που επιλέγουν, στα προϊόντα τους, όσο και τα σούπερ μάρκετ από την πλευρά τους, που τα διαθέτουν στο ράφι.

    Ο στόχος είναι ανά 15 μέρες να αυξάνεται ο αριθμός των κωδικών, με τους καταναλωτές να ενημερώνονται σχετικά με τις νέες μειωμένες τιμές. Στελέχη της αγοράς σημειώνουν, πως με τη συμμετοχή, σταδιακά, όλο και περισσότερων επιχειρήσεων, ενισχύεται ο ανταγωνισμός στην αγορά, κάτι που εκτιμούν πως θα λειτουργήσει θετικά στην προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν 100 έως 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια
    Επιταγή ακρίβειας: Ποιοι θα λάβουν 100 έως 200 ευρώ - Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

    Ποιες είναι οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων που θα λάβουν το έκτακτο επίδομα

    Πριν από τα Χριστούγεννα, περίπου 1.900.000 πολίτες θα πληρωθούν τα χρήματα για την επιταγή ακρίβειας. Οι δικαιούχοι θα πληρωθούν την επιταγή ακρίβειας χωρίς να χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση.

    Το έκτακτο επίδομα που θα κυμαίνεται από 100 μέχρι 200 ευρώ, θα δοθεί τα Χριστούγεννα στους δικαιούχους ως βοήθημα.

    Επιταγή ακρίβειας: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

    Οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων, που θα λάβουν το βοήθημα λίγο πριν τα Χριστούγεννα είναι οι εξής:

    • Οι 700.000 συνταξιούχοι με προσωπική διnewsbomb.grαφορά θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 100 – 200 ευρώ ως εξής:
    • Οι 767.000 δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν επιπλέον μία δόση επιδόματος παιδιού.
    • Οι 220.000 δικαιούχοι του επιδόματος ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ και οι δικαιούχοι του εξω-ιδρυματικού επιδόματος και λοιπών επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ θα λάβουν ενίσχυση ύψους 200 ευρώ.
    • Οι 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δικαιούχοι του αντίστοιχου επιδόματος του ΟΠΕΚΑ θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.
    • Οι 205.000 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα λάβουν επιπλέον 50% του μηνιαίου επιδόματος κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

    Πηγή :newsbomb.gr

  • Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου
    Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου

    Ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας 25-39 ετών, αποτελεί το πρόγραμμα «Κάλυψη» με το οποίο περίπου 2.500 θα μπορέσουν να βρουν σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια.

    Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που στόχο έχουν να δώσουν λύση στο δημογραφικό και στεγαστικό πρόβλημα και λειτουργεί με την μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών από το κράτος και την διάθεσή τους σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να τα εκμισθώνουν για τρία έτη, ενώ η καταβολή του μισθώματος θα γίνεται με κρατικά κονδύλια, τα οποία καλύπτουν επίσης τις δαπάνες για επισκευές των ακινήτων πριν την εκμίσθωσή τους.

    Υπενθυμίζεται πως οι κατοικίες που θα μισθωθούν για την στέγαση των νέων, σε 57 Δήμους όλης της χώρας, είναι εκείνες που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία», εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και υποβάλουν σχετική αίτηση.

    Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.
    Τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

    Σε αυτή τη φάση, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα είναι ανοιχτή για την Λάρισσα και οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής.

    Μέσα από αυτό, οι ιδιοκτήτες εκτός από το εγγυημένο μίσθωμα, το οποίο θα είναι ανάλογο με το ενοίκιο που εισέπρατταν μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» συν τον πληθωρισμό του 2022, θα καλυφθούν για την επισκευή φθορών κατά τη διάρκεια της χρήση του ακινήτου καθώς και με αποζημίωση στη λήξη της μίσθωσης για την αποκατάσταση του ακινήτου από τυχόν φθορές.

    Πώς θα κάνετε αίτηση

    Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να οριστικοποιηθεί έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και πρέπει να συνοδεύεται από:

    1. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος Δήμος δύναται δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την μίσθωση των ακινήτων.
    2. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

    Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

    Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων (Ίωνος Δραγούμη 3, Λάρισα) ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο mail: [email protected] ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς.

    Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης και την τήρηση των όρων της παρούσας.

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Τα ακίνητα του προγράμματος «Κάλυψη» διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

    Στο πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστοι Εγγυημένου Εισοδήματος:

    • πολύτεκνες οικογένειες,

    • τρίτεκνες οικογένειες,

    • άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • μονογονεϊκές οικογένειες,

    • οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,

    • άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,

    • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς παιδιά)

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

    Αν μια οικογένεια συγκεντρώνει περισσότερα από ένα κριτήρια, τα μόρια αθροίζονται (εκτός από τα κριτήρια για πολύτεκνους / τρίτεκνους / οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά).

    Δείτε το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ εδώ:

    ΚΑΛΥΨΗ

    Πώς γίνεται η επιλογή

    Μετά την κατάταξη των νοικοκυριών σε λίστα προτεραιότητας με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν, οι Δήμοι θα καλέσουν τους ωφελούμενους να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών αυτές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή του ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο.

    Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση.

    Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας.

    Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ό,τι αφορά την καταβολή του μισθώματος.

    Στο συμβόλαιο ορίζεται ρητά ότι η καταβολή του ενοικίου βαρύνει τον Δήμο ή νομικό πρόσωπο του Δήμου.

    Το ενοίκιο καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη, ενώ είναι δυνατή η προκαταβολή σε μία δόση των μισθωμάτων του α’ εξαμήνου της μίσθωσης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Κάλυψη: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου - Πώς θα κάνετε αίτηση
    Κάλυψη: Ποιοι οι δικαιούχοι για δωρεάν ενοίκιο και απαλλαγή φόρου - Πώς θα κάνετε αίτηση

    Ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ηλικίας 25-39 ετών, αποτελεί το πρόγραμμα «Κάλυψη» με το οποίο περίπου 2.500 θα μπορέσουν να βρουν σπίτι με δωρεάν ενοίκιο για τρία χρόνια.

    Πρόκειται για μία από τις παρεμβάσεις που στόχο έχουν να δώσουν λύση στο δημογραφικό και στεγαστικό πρόβλημα και λειτουργεί με την μίσθωση ιδιωτικών κατοικιών από το κράτος και την διάθεσή τους σε δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

    Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα μπορούν να τα εκμισθώνουν για τρία έτη, ενώ η καταβολή του μισθώματος θα γίνεται με κρατικά κονδύλια, τα οποία καλύπτουν επίσης τις δαπάνες για επισκευές των ακινήτων πριν την εκμίσθωσή τους.

    Υπενθυμίζεται πως οι κατοικίες που θα μισθωθούν για την στέγαση των νέων, σε 57 Δήμους όλης της χώρας, είναι εκείνες που διατέθηκαν για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία», εφόσον βέβαια οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα και υποβάλουν σχετική αίτηση.

    Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αναλαμβάνει την κάλυψη του μισθώματος για τρία χρόνια και επιπλέον το κόστος μετακόμισης και μεταφοράς των λογαριασμών ΔΕΚΟ.
    Τι να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

    Σε αυτή τη φάση, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα είναι ανοιχτή για την Λάρισσα και οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του δήμου μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής.

    Μέσα από αυτό, οι ιδιοκτήτες εκτός από το εγγυημένο μίσθωμα, το οποίο θα είναι ανάλογο με το ενοίκιο που εισέπρατταν μέσω του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» συν τον πληθωρισμό του 2022, θα καλυφθούν για την επισκευή φθορών κατά τη διάρκεια της χρήση του ακινήτου καθώς και με αποζημίωση στη λήξη της μίσθωσης για την αποκατάσταση του ακινήτου από τυχόν φθορές.

    Πώς θα κάνετε αίτηση

    Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να οριστικοποιηθεί έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και πρέπει να συνοδεύεται από:

    1. Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, ότι το ακίνητο πληροί τα ως άνω κριτήρια, είναι έτοιμο προς χρήση και δεν φέρει πραγματικό ελάττωμα. Ο οικείος Δήμος δύναται δια μέσου των αρμόδιων υπηρεσιών του να προβαίνει σε δειγματοληπτικούς ελέγχους πριν την μίσθωση των ακινήτων.
    2. Αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου με τον Φορέα υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

    Εάν κάποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με περισσότερα του ενός ακίνητα, αρκεί η υποβολή μιας αίτησης, στην οποία θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία όλων των ακινήτων.

    Ως αποδεικτικό της εμπρόθεσμης κατάθεσης λαμβάνεται η ημερομηνία πρωτοκόλλησης στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Λαρισαίων (Ίωνος Δραγούμη 3, Λάρισα) ή η ημερομηνία αποστολής της αίτησης με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο mail: [email protected] ή η ημερομηνία σφραγίδας ταχυδρομείου ή αποδεικτικού ταχυμεταφοράς.

    Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την εμπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης και την τήρηση των όρων της παρούσας.

    Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

    Τα ακίνητα του προγράμματος «Κάλυψη» διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία.

    Στο πρόγραμμα εντάσσονται, με επιπλέον μοριοδότηση, δικαιούχοι του Ελάχιστοι Εγγυημένου Εισοδήματος:

    • πολύτεκνες οικογένειες,

    • τρίτεκνες οικογένειες,

    • άτομα με αναπηρία άνω του 67%,

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • μονογονεϊκές οικογένειες,

    • οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά,

    • άνεργοι εγγεγραμμένοι στη ΔΥΠΑ,

    • γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας που φιλοξενούνται σε ξενώνες με ή χωρίς παιδιά)

    • νοικοκυριά υπό έξωση από ενοικιαζόμενη κατοικία,

    • άτομα ή οικογένειες που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

    Αν μια οικογένεια συγκεντρώνει περισσότερα από ένα κριτήρια, τα μόρια αθροίζονται (εκτός από τα κριτήρια για πολύτεκνους / τρίτεκνους / οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά).

    Δείτε το πλήρες κείμενο της ΚΥΑ εδώ:

    ΚΑΛΥΨΗ

    Πώς γίνεται η επιλογή

    Μετά την κατάταξη των νοικοκυριών σε λίστα προτεραιότητας με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν, οι Δήμοι θα καλέσουν τους ωφελούμενους να επιλέξουν από τη λίστα των διαθέσιμων κατοικιών αυτές που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και την προτίμησή του ως προς την περιοχή του Δήμου που βρίσκεται το ακίνητο.

    Κάθε νοικοκυριό επιλέγει έως τρία διαθέσιμα ακίνητα, μεταξύ των οποίων καλείται να διαλέξει το κατάλληλο προς ενοικίαση.

    Εάν το νοικοκυριό απορρίψει τα υποψήφια ακίνητα, κατατάσσεται αυτόματα στο τέλος της λίστας προτεραιότητας.

    Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο υπογράφεται μεταξύ του ιδιοκτήτη του ακινήτου και του ωφελούμενου με την εγγύηση του Δήμου ή του νομικού του προσώπου σε ό,τι αφορά την καταβολή του μισθώματος.

    Στο συμβόλαιο ορίζεται ρητά ότι η καταβολή του ενοικίου βαρύνει τον Δήμο ή νομικό πρόσωπο του Δήμου.

    Το ενοίκιο καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη, ενώ είναι δυνατή η προκαταβολή σε μία δόση των μισθωμάτων του α’ εξαμήνου της μίσθωσης

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο