Αν και οι τιμές στα αμνοερίφια είναι εμφανώς αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι, το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι έντονο αφού τις ημέρες αυτές φροντίζουν να κάνουν τις παραγγελίες τους για το πασχαλινό τραπέζι. Το κλίμα που επικρατεί στα κρεοπωλεία του Πύργου είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο, καθώς η ιστορία έως τώρα έχει δείξει όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά και οι περισσότεροι κρεοπώλες σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr ότι ο Έλληνας καταναλωτής, παραδοσιακά φροντίζει το πασχαλινό του τραπέζι να είναι πλούσιο ακόμα και αν αναγκαστεί να στερηθεί από κάτι άλλο. Ωστόσο αναφερόμενοι στο ύψος της αύξησης των τιμών σημείωσαν ότι αυτό θα είναι σε θέση να το ανακοινώσουν από την ερχόμενη εβδομάδα που θα υπάρχει και η οριστική διαμόρφωσή τους.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών ν. Ηλείας Ευστάθιος Παπανδρέου, αναμένει μεγαλύτερη κίνηση από πέρυσι παρά τις αυξήσεις στα προϊόντα «Μπαίνουμε στις εορταστικές ημέρες του Πάσχα, ενδιαφέρον υπάρχει από τον κόσμο με ερωτήσεις ακόμα, υπάρχει μία μικρή αύξηση στις τιμές στα προϊόντα από πέρυσι στο αρνί και το κατσίκι αλλά πιστεύω ότι ο καταναλωτής θα το προτιμήσει. Ο οβελίας είναι το πασχαλινό έθιμο. Περιμένουμε περισσότερη κίνηση από πέρυσι. Θεωρούμε ότι και η μικρή ακρίβεια συγκριτικά με πέρυσι δεν θα λειτουργήσει αρνητικά. Είμαι αισιόδοξος…».
Ο καθένας έχει κάνει το κουμάντο του για το αρνάκι το Πάσχα ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος θεωρώντας ότι αν και η τιμή είναι ελαφρώς “τσιμπημένη” δεν φτάνει σε απαγορευτικά επίπεδα. «Ήδη έχουν ξεκινήσει οι παραγγελίες, στο αρνάκι όλη αυτή την εβδομάδα από τους πελάτες μας. Και σε ό,τι αφορά το κοκορέτσι. Φυσικά ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι γιατί πάντα συνήθως σφάζουμε Κυριακή των Βαΐων. Από την Δευτέρα θα υπάρχουν όμως όλα τα προϊόντα που μπορεί να βρει ο κόσμος. Φυσικά και τις πατσούλες που τις τιμάει ο κόσμος πάντα. Σε ό,τι αφορά όμως την τιμή, είναι λίγο τσιμπημένη από πέρυσι αλλά όχι όμως σε τρελά πράγματα να μην μπορεί κάποιος να τα αγγίξει. Ο καθένας όμως έχει κάνει το κουμάντο του και πιστεύω ότι θα το πάρει το αρνί του. Όλα τα αρνιά μας είναι ντόπια και η ποιότητα είναι η καλύτερη».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Μαλλιόπουλος σημείωσε ότι «Ο οβελίας είναι επίκαιρος, το αρνάκι και το κοκορέτσι είναι πάντα σε πρώτη ζήτηση. Ο κόσμος ρωτάει, ενημερώνεται, κάνει τις παραγγελίες του και όπως κάθε χρόνο η ποιότητα είναι άριστη από ντόπια προϊόντα στα οποία εμείς φυσικά προσπαθούμε να έχουμε τις χαμηλότερες τιμές στην αγορά. Σίγουρα κατά κάποιον τρόπο γύρω στο 1 με 1,50 € θα είναι πιο αυξημένο από πέρυσι αλλά ακόμα δεν ξέρουμε να πούμε την τελική τιμή. Αυτό θα το γνωρίζουμε από την Μ. Δευτέρα. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Οι παραγγελίες μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητικές. Αυτό που βλέπω εγώ ακόμα και τα χρόνια της κρίσης είναι ότι ο Έλληνας καταναλωτής φροντίζει το Πάσχα να έχει ένα πλούσιο τραπέζι. Μπορεί να κόψει από άλλα πράγματα αλλά το αρνάκι, το κοκορέτσι και ότι χρειάζεται το πασχαλινό τραπέζι είναι πάντα πλούσια».
Αισιόδοξος για την αγοραστική κίνηση του Πάσχα εμφανίστηκε και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως «Οι τιμές είναι λίγο περισσότερο από πέρυσι, τα αρνάκια γάλακτος πληρώνονται 50 λεπτά παραπάνω από πέρυσι. Υπάρχει ζήτηση και αυτή τη στιγμή ζητούν τις πατσές, τα εντεράκια, τα ποδαράκια και δίνουν και παραγγελία για το αρνί τους. Είμαστε αισιόδοξοι διότι έχουμε πολύ καλή ποιότητα, είμαστε σίγουροι γι’αυτό που δίνουμε και για το λόγο αυτό ο κόσμος μας προτιμάει».
Τέλος, από το κρεοπωλείο Αφοί Λαμπρόπουλοι - Σκυλογιάννης τονίστηκε ότι αν και ο καιρός αποδειχθεί σύμμαχος ο κόσμος θα κάνει τις αγορές του και θα γιορτάσει το Πάσχα παραδοσιακά όπως πάντα.
«Οι δουλειές είναι σε καλό στάδιο, ήδη έχουμε ξεκινήσει και παίρνουμε παραγγελίες, θεωρούμε ότι θα υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Οι τιμές από πέρυσι έχουν αυξηθεί λίγο, το αρνί θα κυμανθεί γύρω στα 11 με 12 € το κιλό. Το κατσικάκι ίσως λίγο παραπάνω. Για κοκορέτσια και κοντοσούβλια έχουμε παραγγελίες. Η τιμή στο κοκορέτσι θα πάει περίπου στα 8 με 9 € το κιλό ενώ τα υπόλοιπα προϊόντα για το Πάσχα, πατσές, εντεράκια, ποδαράκια, θα κυμανθούν από 6 έως 6,50 € το κιλό. Αυτές θα είναι οι τιμές του φετινού Πάσχα. Τώρα σε ότι αφορά τις τιμές των άλλων κρεάτων έχουν παραμείνει σταθερές και επάρκεια υπάρχει. Έχουμε πάρει αρκετές παραγγελίες και συνεχίζουμε να παίρνουμε. Όλα δείχνουν ότι θα έχουμε αυξημένη κίνηση, μακάρι να βοηθήσει και ο καιρός το Πάσχα. Φέτος είναι και καλύτερα τα δεδομένα, υπάρχει μεγαλύτερη απελευθέρωση και από τις μάσκες, οπότε θεωρούμε ότι θα πάμε καλά. Καλό Πάσχα σε όλους».