Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 09:53

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», συνολικού προϋπολογισμού 238 εκατομμυρίων ευρώ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία).

Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75% για τα νοικοκυριά. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους αγρότες είναι 40% - 60%, ενώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.

Ταυτόχρονα προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους και εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η έγκρισή τους γίνονται άμεσα, γρήγορα και αυτοματοποιημένα, χωρίς ταλαιπωρία και περίπλοκη γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και της χρήσης των κωδικών TAXISNET.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, με απώτατο όριο το τέλος Ιουνίου 2024.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση, για μία και μόνο κατοικία, κύρια ή δευτερεύουσα, η οποία διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν παραπάνω από μια αιτήσεις, ανάλογα με τον αριθμό παρόχων ρεύματος αγροτικής χρήσης που διαθέτουν, καθώς και μια αίτηση για την κατοικία τους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 238 εκατ. ευρώ, προέρχεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και κατανέμεται ως εξής:

  • Λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά και αποκλειστικά για αυτά διατίθεται 45 εκατ. ευρώ (Κατηγορία Α)
  • Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα < = 20 χιλ. ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα < = 40 χιλ. ευρώ: 100 εκατ. ευρώ (Κατηγορία Β)
  • Αποκλειστικά για πολίτες με ατομικό εισόδημα > 20,000€ ή οικογενειακό εισόδημα > 40,000€: 63 εκατ. ευρώ (Κατηγορία Γ)
  • Αποκλειστικά για επαγγελματίες αγρότες και αγρότες ειδικού καθεστώτος: 30 εκατ. ευρώ (Κατηγορία Δ)

Βασική προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο αιτών να έχει συνάψει ήδη Σύμβαση Σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά να μην έχει συνδεθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός.

Ο σταθμός αυτός μπορεί να τοποθετηθεί στη στέγη ή το δώμα κτιρίου (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και στέγαστρα, βεράντες, προσόψεις, σκίαστρα και πέργκολες), σε βοηθητικούς χώρους του κτιρίου ή της αγροτικής έκτασης (π.χ. αποθήκες και χώροι στάθμευσης), ή στο έδαφος.

Στόχος του προγράμματος είναι η έως και πλήρης κάλυψη του κόστους της μπαταρίας και των δαπανών ανάπτυξης και εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού. Για τις δύο πρώτες κατηγορίες, η επιδότηση της μπαταρίας είναι 100%, ενώ για τη τρίτη και τέταρτη κατηγορία είναι 90%.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σταθμό με μπαταρία, ενώ στους αγρότες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με, ή χωρίς μπαταρία.

Η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού προς επιδότηση ορίζεται στα 10,8kW. Αντίστοιχα, ως προς τη μπαταρία, η μέγιστη επιδότηση ορίζεται στις 10,8kWh.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Πιστοί στην ενεργειακή μας πολιτική συνεχίζουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προγράμματα, που συμβάλλουν στη σταθερή μείωση των λογαριασμών ρεύματος των πολιτών, αλλά και στον περιορισμό του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.

Με το πρόγραμμα ‘Φωτοβολταϊκά στη Στέγη’ κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ενεργειακή Δημοκρατία, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και αγρότες θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία, παράγοντας και αποθηκεύοντας τη δική τους βιώσιμη ενέργεια. Αποτελεί σταθερή απόφασή μας, η πορεία προς την πράσινη μετάβαση να γίνεται με Δικαιοσύνη για όλους».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 09:35

Σχετικά Άρθρα

  • Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα φοιτητικά συγγράματα στον «Εύδοξο» - Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής
    Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα φοιτητικά συγγράματα στον «Εύδοξο» - Τι ισχύει για όσους έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής

    Οι δηλώσεις διδακτικών συγγραμμάτων από τους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025 θα ξεκινήσουν την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024. Επισημαίνεται ότι εφόσον η Γραμματεία του Τμήματος έχει ορίσει μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης ή προγενέστερη ημερομηνία λήξης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων, θα ισχύσει αυτή.

    Μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η υποβολή αιτήσεων προμήθειας διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του συστήματος «ΕΥΔΟΞΟΣ» από τις βιβλιοθήκες των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. Αντίστοιχα η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων θα ξεκινήσει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025.

    Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η διαδικασία παράδοσης από τους εκδοτικούς οίκους των παραγγελθέντων από τις βιβλιοθήκες διδακτικών συγγραμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό οι εκδότες οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων, μεριμνώντας για την άμεση αποστολή αποθεμάτων στα σημεία διανομής και τον ορισμό της ορθής διαθεσιμότητας μέσω της εφαρμογής εκδοτών του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Επισημαίνεται ότι η μη διανομή διδακτικών συγγραμμάτων εκτός από προβλήματα τα οποία θα προκαλέσει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενδέχεται να οδηγήσει και στην επιβολή κυρώσεων προς τους εκδότες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με μερική ή ολική διαγραφή τίτλων ανά περίπτωση, αφού συνιστά παραβίαση των όρων σύμβασης με την υπηρεσία «Εύδοξος». Για περισσότερες πληροφορίες [email protected]

    Τι πρέπει να ξέρουν οι νέοι φοιτητές

    • Όλοι οι φοιτητές πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια όσον αφορά στην επιλογή και δήλωση των συγγραμμάτων που θα χρειαστούν προκειμένου να τα παραλάβουν έγκαιρα και να μπορούν να μελετήσουν. Άρα πρέπει να γνωρίζετε έγκαιρα ποια συγγράμματα θα χρειαστείτε είτε μέσω των συμφοιτητών σας είτε των καθηγητών. Εάν οι καθηγητές δεν σας υποδείξουν συγκεκριμένα συγγράμματα μόνοι σας πρέπει να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές και να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει .
    • Οι φοιτητές ή σπουδαστές, που υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής στις Γραμματείες των Τμημάτων και επέλεξαν διδακτικά συγγράμματα μέσω του πληροφοριακού συστήματος “ΕΥΔΟΞΟΣ”, τα οποία προμηθεύτηκαν ενόσω φοιτούσαν ή σπούδαζαν στο Τμήμα προέλευσης, έχουν την δυνατότητα αφότου μετεγγραφούν στο Τμήμα υποδοχής να επιλέξουν εκ νέου συγγράμματα μέσω του ιδίου πληροφοριακού συστήματος. Οι μετεγγραφόμενοι φοιτητές ή σπουδαστές, που εξετάστηκαν ήδη στο Τμήμα προέλευσης, οφείλουν να ενημερώσουν το Γραφείο Αρωγής Χρηστών αναφορικά με τον αριθμό των μαθημάτων για τα οποία έχουν παραλάβει συγγράμματα και κατά την κρίση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος υποδοχής απαλλάσσονται από την εξέταση τους. Εάν οι υποβάλλοντες αίτηση μετεγγραφής βρίσκονται στο πρώτο εξάμηνο σπουδών και δεν έχουν εξεταστεί στο τμήμα προέλευσης, τότε δεν απαιτείται σχετική ενημέρωση. Σε περίπτωση που δεν έχει εγκριθεί η αίτηση μετεγγραφής του φοιτητή μέχρι την ορισθείσα προθεσμία δηλώσεων συγγραμμάτων, δεν θα μπορέσει να υποβάλει δήλωση για το Τμήμα υποδοχής. Για τα συγκεκριμένα μαθήματα θα μπορέσει να επιλέξει και παραλάβει συγγράμματα σε επόμενο εξάμηνο, εφόσον βέβαια εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις παραλαβής τους.

    Επιλογή Συγγραμμάτων Αφότου πραγματοποιηθεί είσοδος του φοιτητή στην εφαρμογή φοιτητών στο Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα «Εύδοξος» με τα ακαδημαϊκά στοιχεία, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα:

    • Επισκόπησης των προσωπικών στοιχείων του.
    • Τροποποίησης των στοιχείων επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου).
    • Δημιουργίας ή/ και τροποποίησης νέας δήλωσης διδακτικών συγγραμμάτων, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης διδακτικών συγγραμμάτων.
    • Πληροφόρησης για τον τρόπο παραλαβής των δηλωθέντων διδακτικών συγγραμμάτων και για τον μοναδικό κωδικό για την παραλαβή τους, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
    • Επισκόπησης δηλώσεων διδακτικών συγγραμμάτων παλαιότερων ακαδημαϊκών εξαμήνων.
    • Διάθεσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων μέσω ανταλλαγής, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
    • Συγκέντρωσης και εξαργύρωσης πιστωτικών μονάδων για τη λήψη επιπρόσθετων διδακτικών συγγραμμάτων, εφόσον είναι διαθέσιμη η περίοδος δήλωσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων.
    • Επισκόπησης συχνών ερωτήσεων.
    • Επικοινωνίας με το Γραφείο Αρωγής του προγράμματος «Εύδοξος».

    Επισημαίνεται ότι οι ακριβείς ημερομηνίες δήλωσης και παραλαβής διδακτικών συγγραμμάτων μέσω του Κεντρικού Πληροφοριακού Συστήματος «Εύδοξος» ορίζονται κατά το εκάστοτε ακαδημαϊκό εξάμηνο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

    Τους Όρους και Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εύδοξος» μπορείτε να τους βρείτε εδώ. Οδηγίες για τη διαδικασία επιλογής συγγραμμάτων και τη χρήση της εφαρμογής θα βρείτε εδώ. Δήλωση συγγραμμάτων μπορείτε να πραγματοποιήσετε εδώ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Έως 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών
    Έως 16 Δεκεμβρίου η υποβολή αιτήσεων για τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών

    Παράταση μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου δίνει το ΥΠΑΑΤ με τροποποιητική απόφαση, στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης της Παρέμβασης Π3-77-1.1 «Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» στο τομέα της γεωργίας του ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027.

    Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει: «Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των Αιτήσεων στήριξης στο ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ) ορίζεται η 9η Αυγούστου 2024 και ώρα 10.00π.μ. με καταληκτική ημερομηνία την 16η Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 17.00μμ.»

    Δείτε εδώ την απόφαση.

    Πηγή: Εtheas.gr

  • «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις»: Πώς θα κάνετε αίτηση και τι προβλέπει η ΚΥΑ
    «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις»: Πώς θα κάνετε αίτηση και τι προβλέπει η ΚΥΑ

    «Λύση» σε μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις» δίνει η υπουργική απόφαση των ΥΠΕΝ και ΥΠΕΘΟ.

    Συγκεκριμένα η απόφαση φέρνει απλοποίηση των διαδικασιών, επιπλέον ενίσχυση στις επιλέξιμες δαπάνες και επιπλέον δυνητικούς δικαιούχους, καθώς προβλέπεται πλέον και η ένταξη των αγροτών.

    Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ προβλέπει:

    1. Απλοποίηση της δυνατότητας επίτευξης του ενεργειακού στόχου που θέτει το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για τις αντικαταστάσεις συσκευών (π.χ. κλιματιστικό, ψυγείο, φούρνος, αντλία θερμότητας κ.α.) θα αρκεί μία νέα βεβαίωση εκπομπών για κάθε συσκευή. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές ή ελεγκτές θα μπορούν να την εκδίδουν (πριν και μετά την εγκατάστασή της), αντί για τη χρήση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή ενεργειακού ελέγχου.
    2. Ενίσχυση των ανακυκλούμενων συσκευών, ύψους 250 ευρώ ανά συσκευή (με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ), επιπρόσθετη της ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών
    3. Οι αγρότες βρίσκονται πλέον ανάμεσα στους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος, με δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πώς θα κάνετε αίτηση

    Οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος Εξοικονομώ - Επιχειρώ 2023 (κλικ εδώ) και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

    Το πρόγραμμα παραμένει ανοικτό για υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενος μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

    Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξέλιξη οι αξιολογήσεις των υποβληθεισών αιτήσεων και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναρτηθούν οι σχετικές αποφάσεις ένταξης των δικαιούχων.

    Με την απόφαση ένταξης οι δικαιούχοι θα μπορούν να ανοίξουν ειδικούς δεσμευμένους καταπιστευτικούς λογαριασμούς (escrow accounts), όπου και θα μεταφέρεται το συνολικό ποσό της ενίσχυσης.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αρχίζουν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών προς δήμους, περιφέρειες και ΔΕΥΑ σε έως 60 δόσεις
    Αρχίζουν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση χρεών προς δήμους, περιφέρειες και ΔΕΥΑ σε έως 60 δόσεις

    Ανοίγει ο δρόμος για την ρύθμιση χρεών προς τους ΟΤΑ σε έως 60 δόσεις και με ευνοϊκές ρυθμίσεις για ευάλωτους πολίτες, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών και τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ.

    Η ρύθμιση αφορά κάθε είδους οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα (όπως τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης - ΔΕΥΑ), καθώς και προς τις περιφέρειες.

    Τα οφέλη της ρύθμισης είναι ευνόητα και για τις δύο πλευρές, καθώς αφενός οι πολίτες που θα την αξιοποιήσουν θα έχουν φορολογική ενημερότητα, αφετέρου οι ΟΤΑ θα βελτιώσουν τα οικονομικά τους, καθώς θα μπουν στα ταμεία τους ένα μέρος από τα 3,6 δισ. ευρώ που έχει φτάσει το ύψος των οφειλών προς τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ.

    Ο διακανονισμός αφορά χρέη που βεβαιώθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2024, ενώ η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου, της περιφέρειας ή του νομικού του προσώπου έως τις 31 Ιανουαρίου 2025.

    Για όσους έχουν εκδώσει βεβαίωση ευάλωτου οφειλέτη (ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 9.600 ευρώ, ισχύουν και άλλα περιουσιακά και λοιπά κριτήρια), τα χρέη καταβάλλονται με απαλλαγή από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα ως εξής:
    α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά 95%,
    β) αν εξοφληθούν σε δύο έως έξι δόσεις, με απαλλαγή κατά 85%,
    γ) αν εξοφληθούν σε επτά έως δώδεκα δόσεις, με απαλλαγή κατά 80%,
    δ) αν εξοφληθούν σε 13 έως 60 δόσεις, με απαλλαγή κατά 75%.

    Δυνατότητα εξόφλησης σε έως 60 δόσεις έχουν και οι επιχειρήσεις, καθώς και τα φυσικά πρόσωπα που δεν ανήκουν στην κατηγορία του ευάλωτου οφειλέτη, με τη διαφορά ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύουν οι απαλλαγές.

    Για ολες τις περιπτώσεις οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες (εκτός της τελευταίας) και δεν μπορεί να είναι μικρότερες των 50 ευρώ.

    Στη ρύθμιση μπορεί, επίσης, να υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
    α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου,
    β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών,
    γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.

    Η πληρωμή, είτε του εφάπαξ ποσού είτε της πρώτης δόσης, πραγματοποιείται μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημέρα γνώσης του οφειλέτη περί υπαγωγής του στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
    Εάν καθυστερήσει η καταβολή δόσης, ο οφειλέτης επιβαρύνεται με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης, από την επομένη της ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί.

    Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, εφόσον ο οφειλέτης έχει καταβάλει το 5% της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ, ή το 10% της ρυθμιζόμενης οφειλής του, για οφειλή πάνω από από 5.000 δίνεται εντολή άρσης της δέσμευσης αυτής προς την αρμόδια ΔΟΥ και σε εντολή για επαναδέσμευση σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής έστω και μίας από τις δόσεις. Με τις ίδιες προϋποθέσεις, αναστέλλονται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη, ο οποίος όμως εάν χάσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.
    Σε περίπτωση μη καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων ή συνολικά τριών δόσεων, η ρύθμιση διακόπτεται και βεβαιώνονται εκ νέου τα οφειλόμενα, μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που έχουν διαγραφεί.

    Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητά η ρύθμιση οφειλών δημοτών προς τους ΟΤΑ, να είναι με απαλλαγή των προσαυξήσεων σε ποσοστό 100% για όλους, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όπως ίσχυε σε προηγούμενες ρυθμίσεις.

    Η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης προτείνει να δοθεί θεσμικά η δυνατότητα σε όλες τις ΔΕΥΑ να αναθέτουν στις ΔΟΥ την είσπραξη των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών και ταυτόχρονα, ο χρόνος παραγραφής να γίνει από πενταετία σε εικοσαετία.

    Με τον νέο νόμο θεσπίζεται, επίσης, η δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές σε δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ.

    Σε αυτήν την περίπτωση, το χρέος ως σύνολο απαιτήσεων (αρχικού οφειλόμενου ποσού, τυχόν προστίμων και προσαυξήσεων), βεβαιώνεται στην οικεία ΔΟΥ, η οποία πλέον το διαχειρίζεται ως χρέος του Δημοσίου, ενεργώντας όλες τις πράξεις που ορίζονται στις ρυθμίσεις του σχετικού ν. 4738/2020.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Olympic Engineering & Consulting – Σιδηροκαστρίτης Ζώης: Κατασκευή 4 νέων Φ/Β πάρκων με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό
    Olympic Engineering & Consulting – Σιδηροκαστρίτης Ζώης: Κατασκευή 4 νέων Φ/Β πάρκων με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό

    Πρόσφατα η εταιρεία μας προμήθευσε τον εξοπλισμό και κατασκεύασε 4 νέα φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 3300kW (3,3MW) για λογαριασμό ενεργειακών κοινοτήτων σε περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

    Η ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά πάρκα συμψηφίζεται εικονικά (virtual net-metering), με την ενέργεια που καταναλώνουν τα μέλη των ενεργειακών κοινοτήτων στα δικά τους ακίνητα (οικίες, επιχειρήσεις), με αποτέλεσμα σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

    Ο φωτοβολταϊκός εξοπλισμός των πάρκων είναι των γνωστών εταιρειών Sharp και Goodwe, δικής μας εισαγωγής

    Η εταιρείας μας δραστηριοποιείται στα εμπορικά και οικιακά φωτοβολταϊκά από το 2008. Έχουμε εξειδικευμένα πολύπειρα ιδιόκτητα συνεργεία και μηχανικούς.

    Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις με «το κλειδί στο χέρι». Από την μελέτη, αδειοδότηση, προμήθεια του εξοπλισμού, την εγκατάσταση/ενεργοποίηση, καθώς και την συντήρηση του φωτοβολταϊκού σας συστήματος.

    Εισάγουμε και διανέμουμε φωτοβολταϊκό εξοπλισμό ανά την Ελλάδα τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

    sidirokastr fotov parka 2

    sidirokastr fotov parka 6

    sidirokastr fotov parka 3

    sidirokastr fotov parka 4

    sidirokastr fotov parka 5

    Σιδηροκαστρίτης Ζώης
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
    Αρχιμήδους 5 (έναντι ΔΕΗ), Πύργος, 27100, Ηλεία
    2621026907 /
    www.oleng.eu / info@oleng.eu

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίδομα παιδιού Α21: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις - Ανοιχτή η πλατφόρμα
    Επίδομα παιδιού Α21: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις - Ανοιχτή η πλατφόρμα

    Ανοιχτή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, με τους δικαιούχους να μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΠΕΚΑ -με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.

    Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.

    Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.

    Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση -από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο- καθώς και η επάρκεια φοίτησης. Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:

    • τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
    • η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

    Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.

    Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

    Επίδομα παιδιού: Ποιοι οι δικαιούχοι

    Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:

    • Έλληνες πολίτες,
    • ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
    • πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,
    • πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,
    • αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,
    • ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,
    • δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
    • πολίτες άλλων κρατών.
    Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται - Οι ημερομηνίες

    Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.

    Η πληρωμή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.

    Η τρίτη δόση πληρώθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

    Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 καταβλήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

    Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.

    Η έκτη δόση αναμένεται να εξοφληθεί πριν τα Χριστούγεννα, μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Ερευνώ - Καινοτομώ»
    Λήγουν σήμερα οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα «Ερευνώ - Καινοτομώ»

    Εκπνέει σήμερα Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 15:00, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων της Δράσης «Ερευνώ - Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

    Την απόφαση έλαβαν από κοινού ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

    Η Δράση υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΚ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα».

    Υπενθυμίζεται πως η δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει στόχο τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές.

    • Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση παρέχονται από το Γραφείο Πληροφόρησης της ΕΥΔ Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» στο τηλέφωνο 801 11 36 300, στο email επικοινωνίας: [email protected] και από την ΕΥΔΕ ΕΚ στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

    Πηγή: Cnn.gr

  • Σχολές ξεναγών: Η προθεσμία για τις αιτήσεις - Ποιες οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή
    Σχολές ξεναγών: Η προθεσμία για τις αιτήσεις - Ποιες οι προϋποθέσεις για την εισαγωγή

    Τη δυνατότητα σταδιοδρομίας στο επάγγελμα του ξεναγού, σε απόφοιτους Λυκείου ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με δωρεάν διετή φοίτηση σε Σχολές Ξεναγών, ανά την Ελλάδα, χωρίς εξετάσεις, προσφέρουν οι τρεις σχολές του υπουργείου Τουρισμού.

    Η επιλογή φοίτησης σε μια Σχολή Ξεναγών προσφέρει μοναδικές επαγγελματικές ευκαιρίες σε έναν τομέα που συνδυάζει τον πολιτισμό, την ιστορία και τον τουρισμό, ειδικά σε χώρες με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, όπως η Ελλάδα. Με τη διετή, δωρεάν φοίτηση στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού, οι υποψήφιοι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν ως επαγγελματίες ξεναγοί, έναν κλάδο με υψηλή ζήτηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

    Η σύνδεση με τον τουριστικό τομέα, η επαγγελματική αποκατάσταση και η ευκαιρία να μεταδώσουν την πολιτιστική κληρονομιά σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καθιστούν αυτή την επιλογή ιδιαίτερα ελκυστική για όσους αγαπούν την ιστορία, τα ταξίδια και την επικοινωνία.

    Η σχετική προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών έχει εκδοθεί και οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν μέχρι και 20.09.2024 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής για τις σχολές τουρισμού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο.

    Οι απόφοιτοι των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού μπορούν να αποκτήσουν Βεβαίωση Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού σε όλη την ελληνική επικράτεια. Οι Σχολές Ξεναγών είναι μεταδευτεροβάθμιες επαγγελματικές σχολές διάρκειας δύο (2) εκπαιδευτικών ετών.

    Η φοίτηση στη Σχολή Ξεναγών παρέχεται δωρεάν και είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή.

    Κατ` εξαίρεση, είναι δυνατή η πραγματοποίηση μαθημάτων και το Σάββατο, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κατά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, κατόπιν έγκρισης από τον/ την Προϊστάμενο/Προϊσταμένη της Σχολής.

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Σχολών Ξεναγών περιλαμβάνει:

    • 945 διδακτικές ώρες θεωρητικής διδασκαλίας και επισκέψεων στα μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς τόπους της έδρας της Σχολής
    • 35 ημέρες εκπαιδευτικών εκδρομών
    • πρόχειρες γραπτές ασκήσεις και ατομικές ή ομαδικές εργασίες (κατά την κρίση του διδάσκοντα)
    • εργασίες-ξεναγήσεις,
    • τις γραπτές ή προφορικές εξετάσεις
    • τις τελικές προφορικές διπλωματικές εξετάσεις.

    Προϋποθέσεις εισαγωγής

    • Στις Σχολές Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

    α. Έλληνες υπήκοοι ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ’ όσον πληρούν τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

    β. Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφ’ όσον διαμένουν νομίμως στη χώρα και πληρούν τους όρους της προκήρυξης.

    • Όλοι οι υποψήφιοι, πρέπει:

    α. Να αποδεικνύουν άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας είτε με την αποφοίτησή τους από λύκειο όπου γλώσσα εκμάθησης είναι τα ελληνικά ή από ελληνικό τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, είτε με πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής γλώσσας επιπέδου Γ2/C2 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας [σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Β7/255/98, (Β ? 530)].

    β. Να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για κακούργημα ή για κάποιο από τα πλημμελήματα της κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, παραχάραξης, βαριάς σωματικής βλάβης, παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή των διατάξεων που αναφέρονται στα ήθη.

    γ. Να διαθέτουν πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης.

    • Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών, καλύπτονται σε ποσοστό 70% από αποφοίτους Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και σε ποσοστό 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να επιλέξουν μόνο μία από τις δύο κατηγορίες εκπαίδευσης (Π.Ε ή Δ.Ε), βάσει της οποίας επιθυμούν να μοριοδοτηθούν σε κάθε Σχολή, έχουν δε το δικαίωμα να δηλώσουν διαφορετική κατηγορία εκπαίδευσης σε διαφορετική Σχολή.

    Παράδειγμα: Απόφοιτος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να υποβάλει αίτηση ως ΠΕ στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας και ως ΔΕ στη Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης, αλλά δεν μπορεί να υποβάλει ως ΠΕ και ως ΔΕ στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας.

    • Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξαρτήτως του τίτλου σπουδών που κατέχουν, πρέπει να αποδεικνύουν πιστοποιημένη άριστη γνώση επιπέδου Γ2/C2, τουλάχιστον 2 (δύο) -πέραν της ελληνικής- ξένων γλωσσών

    Διαδικασία Επιλογής

    1. Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στην διαδικασία επιλογής υποβάλλουν από 06.09.2024 μέχρι και 20.09.2024 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής (ξεχωριστή αίτηση για κάθε Σχολή που επιθυμούν), η οποία επέχει θέση δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 και περιλαμβάνει τα προσωπικά τους στοιχεία (ενδεικτικά ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ., Α.Μ.Κ.Α.), την διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας και την κατηγορία εκπαίδευσης (ΔΕ ή ΠΕ), με βάση την οποία θα μοριοδοτηθούν. Με την αίτηση οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι ενημερώθηκαν για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στην αίτησή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής και -σε περίπτωση επιτυχίας και εγγραφής στην Σχολή Ξεναγών- για την τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιλαμβάνονται στο αρχείο σπουδαστών της Σχολής.
    1. Στο ίδιο πληροφοριακό σύστημα συμπληρώνονται από τους υποψηφίους τα κριτήρια, από την μοριοδότηση των οποίων προκύπτει ο τελικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου
    2. Μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων οι υποψήφιοι λαμβάνουν στο e-mail (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), το οποίο έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησης, ενημέρωση σχετικά με την έκδοση των αποτελεσμάτων και μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα για να πληροφορηθούν το αποτέλεσμα της αίτησής τους.
    3. Οι Σχολές Ξεναγών δύνανται να καλούν για υποβολή δικαιολογητικών προς εγγραφή υποψηφίους που αντιστοιχούν σε αριθμό διπλάσιο τουλάχιστον του συνόλου των θέσεων που προκηρύσσονται. Οι υποψήφιοι που καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά προς εγγραφή (είτε ως επιτυχόντες είτε ως επιλαχόντες) υποβάλουν εντός προθεσμίας 5 (πέντε) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της έκδοσης των αποτελεσμάτων, αίτηση με συνημμένα τα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει ότι πληρούνται τα κριτήρια που δήλωσαν στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα. Εκπρόθεσμη υποβολή δικαιολογητικών συνεπάγεται απώλεια του δικαιώματος εγγραφής. Τα προσόντα, τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής του, πρέπει να υφίστανται κατά την ημερομηνία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και να αποδεικνύονται προσηκόντως. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου με θεώρηση του γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή με θεώρηση του γνησίου υπογραφής από δημόσια αρχή ή μέσω gov.gr.
    4. Σε περίπτωση ταυτόχρονης υποβολής δικαιολογητικών προς εγγραφή σε περισσότερες από μία Σχολές Ξεναγών, τότε μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή του υποψηφίου σε κάποια από αυτές, ακυρώνονται αυτομάτως από το ειδικό πληροφοριακό σύστημα οι αιτήσεις εγγραφής στις υπόλοιπες.
    5. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο (3), οι επιλαχόντες της αρχικής επιλογής κατατάσσονται εκ νέου σύμφωνα με τα μόριά τους και τις κενές θέσεις που προκύπτουν μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών και ανακοινώνεται η έκδοση των νέων αποτελεσμάτων. Οι νέοι επιτυχόντες επιλαχόντες, οι οποίοι προκύπτουν μετά την εκ νέου κατάταξη, καλούνται να υποβάλουν στις γραμματείες των Σχολών εντός προθεσμίας 5 (πέντε) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης των νέων αποτελεσμάτων στο ειδικό πληροφοριακό σύστημα, τα δικαιολογητικά από τα οποία προκύπτει ότι πληρούνται τα κριτήρια που έχουν δηλώσει στην ηλεκτρονική τους αίτηση.
    6. Κατά την έναρξη των μαθημάτων στις Σχολές Ξεναγών, οι σπουδαστές/τριες υποβάλλουν “Αίτηση οριστικής εγγραφής” σε αποκλειστική προθεσμία που τίθεται από την Σχολή τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών, οπότε και ολοκληρώνεται η εγγραφή τους.

    Τα στοιχεία επικοινωνίας των Σχολών Ξεναγών του Υπουργείου Τουρισμού είναι τα κάτωθι:

    1. Σχολή Ξεναγών Αθήνας

    Ταχ. Δ/νση: Μεγ. Αλεξάνδρου 96-98 & Πλαταιών 42

    Τ.Κ. 104 35 ΑΘΗΝΑ

    Τηλέφωνα: 210 3417485 -210 3417486-210 3417487

    E mail: [email protected]

    2. Σχολή Ξεναγών Θεσσαλονίκης

    Ταχ. Δ/νση: Ιλιάδος 9-11

    Τ.Κ. 546 41 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Τηλέφωνα: 2310868724-2310845916

    E mail: [email protected]

    3. Σχολή Ξεναγών Ρόδου

    Ταχ. Δ/νση: Δημοκρατίας 2 & Ναυαρίνου

    Τ.Κ. 85131 ΡΟΔΟΣ

    Τηλέφωνα: 22410 20587

    E mail: [email protected]

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο