Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 11:19

«Τουρισμός για όλους 2024»: Τα αποτελέσματα της κλήρωσης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το πρωί της Παρασκευής 26/4 πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024».

Όσοι είχαν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Παράλληλα, ο προσωρινός και ο οριστικός πίνακας δικαιούχων θα είναι προσβάσιμοι και μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος και του site του Υπουργείου.

Όσοι και όσες δικαιούχοι επιλεγούν μετά από κλήρωση, θα μπορούν να εκδώσουν άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας κατατέθηκαν 972.893 αιτήσεις γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Αναλυτικά οι επιδοτήσεις αναλύονται ως εξής:

  • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: ποσοστό 78,12%
  • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: ποσοστό 18,77%
  • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: ποσοστό 3,11%

Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι: 107.204 δικαιούχοι.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα

Με το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Το Πρόγραμμα προβλέπει:

  • αυξημένη επιδότηση 200€ ανά δικαιούχο (από 150€ που προβλέπονταν στο προηγούμενο Πρόγραμμα),
  • ποσό ύψους 300€ σε φυσικά πρόσωπα:
    • άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
    • έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
    • Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.
  • ειδική πρόβλεψη υψηλότερης επιδότησης 400€ για άτομα με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα άτομα με αναπηρία από 67% και άνω,
  • ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,
  • άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,
  • ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 10:05

Σχετικά Άρθρα

  • Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ
    Αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

    Αναρτημένοι στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ είναι οι οριστικοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων που θα φιλοξενηθούν δωρεάν στους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για τη σχολική χρονιά 2024-2025.

    Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν πίνακες, ανά ΒΝΣ, για τρεις κατηγορίες αξιολόγησης και επιλογής: α) Επιλεγμένοι, β) Αναπληρωματικοί και γ) Απορριπτέοι.

    • Πίνακας κατηγορίας βρεφών Α (6 μηνών έως 1,5 έτους)
    • Πίνακας κατηγορίας προνηπίων (1,5 έως 2,5 ετών)
    • Πίνακας κατηγορίας νηπίων (2,5 ετών έως προσχολική ηλικία).

    Η ΔΥΠΑ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συμμετέχει στη δράση «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» με Δικαιούχο Φορέα την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) καθώς και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

    Οι γονείς, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο ανωτέρω πρόγραμμα καλούνται να υποβάλουν τη σχετική αίτηση σε αυτό. Όσοι λάβουν το voucher μπορούν να το καταθέσουν άμεσα, σε ΒΝΣ της ΔΥΠΑ.

    Σημειώνεται ότι ο ΒΝΣ Λάρισας, λόγω εκτέλεσης τεχνικών εργασιών, θα λειτουργήσει μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2024. Οι γονείς θα ενημερωθούν για την ακριβή ημερομηνία της έναρξης λειτουργίας από τη ΔΥΠΑ.

    Σε ό,τι αφορά στον ΒΝΣ Χαϊδαρίου, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση κατασκευής, θα λειτουργήσει μετά τις 1.12.2024. Οι αιτήσεις είναι σε κατάσταση «αναπληρωματικών» και θα ενημερωθούν έγκαιρα οι γονείς για την έναρξη λειτουργίας του ΒΝΣ.

    Οι ιδιόκτητοι ΒΝΣ της ΔΥΠΑ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, 06:45-16:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 6 μηνών έως 4 ετών. Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Η φιλοξενία είναι εντελώς δωρεάν και τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά και κοινωνικά.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Δίδυμες επιτυχίες σε Πύργο και Αμαλιάδα
    Δίδυμες επιτυχίες σε Πύργο και Αμαλιάδα

    Κάθε χρόνο οι περιπτώσεις δίδυμων αδερφών που καταφέρουν να σημειώσουν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, μπαίνουν στο “μικροσκόπιο” του ρεπορτάζ και σε καμία περίπτωση δεν περνούν απαρατήρητες.

    Φέτος καταγράψαμε τουλάχιστον δύο τέτοιες περιπτώσεις που διδυμάκια κατάφεραν να πετύχουν πολλά στις πανελλαδικές και να σκέπτονται στην συνέχεια της κοινής ζωής σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη σχέση των διδύμων.

    Δίδυμη επιτυχία 4ο ΓΕΛ Πύργου Μαριάννα και Σοφία Κυριακοπούλου

    diduma

    Μαριάννα Κυριακοπούλου - 17.820 μόρια

    "Σήμερα τελείωσε με επιτυχία ένας δύσκολος και επίπονος αγώνας. Ηταν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρόνια, όμως στο τέλος πήγαν όλα καλα. Η κούραση ήταν αρκετή, όμως με το σωστό πρόγραμμα όλα γίνονται. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που ήταν συνεχώς στο πλάι μου, αλλά και το φροντιστήριο ΑΛΜΑ και ιδιαίτερα τους καθηγητές μου, την κα. Λουπη, την κα. Παναγιωτοπούλου, την κα. Βολλαρη και τον κύριο Παπαδόπουλο, η βοήθεια των οποίων ήταν πολύτιμη. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και μια συμβουλή για τους επόμενους, παιδιά μην αγχώνεστε!

    Σοφία Κυριακοπούλου - 17.955 μόρια

    "Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελληνίων. Προσωπικά πήγα πολύ καλά παρόλο που ήταν μια δύσκολη χρονιά. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι προσπάθησα να μην ταλαιπωρήσω αρκετά τον εαυτό μου. Οι γονείς μου με στήριξαν όπως και οι καθηγητές μου από το φροντιστήριο ΑΛΜΑ, ο κος. Βρύνας, η κα. Βαγγοπούλου, η κα. Μάκρη και ο κος. Παπαδόπουλος τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και να θυμάστε ότι οποίο και να είναι το αποτέλεσμα πρέπει να είστε χαρούμενοι".

    Δίδυμη επιτυχία στην Αμαλιάδα!

    Χαμόγελα ευτυχίας για τις δίδυμες αδελφές Νίκη-Μελίνα και Ασπασία Αρβανίτη , του 1ου ΓΕΛ και του Πρότυπου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, οι οποίες κατάφεραν να αριστεύσουν στις Πανελλαδικές.

    Νίκη-Μελίνα Αρβανίτη (17.920 έως 18.280) 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας

    arvaniti melina«Είμαι πολύ ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα. Οι κόποι και η σκληρή δουλειά όλων αυτών των χρόνων και ιδιαίτερα του τελευταίου, ανταμείφθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη που μου παρείχαν καθώς και τους καθηγητές τόσο του σχολείου όσο και του φροντιστηρίου, που πίστεψαν σε μένα από την πρώτη στιγμή και μου έδιναν δύναμη. Στόχος μου το Τμήμα Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στους επόμενους υποψηφίους!».

    Ασπασία Αρβανίτη ( 19.275) Πρότυπο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας

    arvaniti aspasia«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα. Χάρη στη δική μου προσπάθεια και τη βοήθεια της οικογένειας μου και των καθηγητών μου κατάφερα να συγκεντρώσω τα μόρια που ήθελα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Πρώτη μου επιλογή αποτελεί το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους!».

  • Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στην Ηλεία - Μεγάλη πτώση στην Έκθεση
    Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες στην Ηλεία - Μεγάλη πτώση στην Έκθεση

    Αναρτήθηκαν λίγο μετά τις έντεκα το πρωί στα σχολεία τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Ηλεία.

    Οι βαθμολογίες σε γενικές γραμμές είναι χαμηλότερες από τα προηγούμενα χρόνια και ανά σχολείο μικρός ο αριθμός των μαθητών που αρίστευσαν ή κατέγραψαν υψηλές βαθμολογίες.

    "Σφαγή" φαίνεται πως έγινε με τις βαθμολογίες στο μάθημα της Έκθεσης.

    Apotelesmata panell 2

    Apotelesmata panell 3

    Apotelesmata panell 4

    Apotelesmata panell 5

    Apotelesmata panell 6

    Apotelesmata panell 7

  • Πανελλαδικές 2024: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για ενημέρωση αποτελεσμάτων μέσω SMS
    Πανελλαδικές 2024: Μέχρι πότε θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για ενημέρωση αποτελεσμάτων μέσω SMS

    Το υπουργείο Παιδείας από κοινού με το υπουργέιο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι από την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου, η πλατφόρμα για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων είναι σε λειτουργία. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου.

    Με την υπηρεσία smsresults.minedu.gov.gr μέσω του gov.gr, όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

    Με τον τρόπο αυτό, θα ενημερωθούν και με γραπτό μήνυμα (SMS) για τις βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων που εξετάστηκαν και τη σχολή/τμήμα εισαγωγής τους.

    Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Τρίτη 25 Ιουνίου.

    Πώς εισέρχεσθε στην πλατφόρμα

    Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

    Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.

    Όλοι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα τους από την online εφαρμογή του ΥΠΑΙΘΑ στη διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, αλλά και μέσω των καταλόγων που θα αναρτηθούν στις σχολικές μονάδες.

    Η υπηρεσία αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ ΑΕ (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική́ Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης. Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία λειτουργεί συμπληρωματικά με τα γνωστά από τα προηγούμενα χρόνια μέσα ενημέρωσης.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό
    Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα για τον Κοινωνικό Τουρισμό

    Αντίστροφη μέτρηση για τα προσωρινά αποτέλεσμα του Κοινωνικού τουρισμού 2024. Θα ακολουθήσουν τα οριστικά.

    Οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2024 ολοκληρώθηκαν και όσοι υπέβαλλαν αίτηση θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

    Για την ώρα δεν μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας μέχρι τα οριστικά αποτελέσματα.

    Όμως, αφού έκλεισαν οι αιτήσεις, ανοίγει ο δρόμος πρώτα για τα προσωρινά αποτελέσματα. Πέρσι, οι αιτήσεις έκλεισαν στις 11 Ιουνίου και οι προσωρινοί πίνακες με τους δικαιούχους δημοσιεύτηκαν από τη ΔΥΠΑ στις 23 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει πως, και φέτος, θα πρέπει να περιμένουμε από την επόμενη εβδομάδα το πρώτο κύμα των αποτελεσμάτων.

    Έπειτα, μία μέρα μετά θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις και, τέλος, τα οριστικά αποτελέσματα θα βγουν μετά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, λίγο πριν ξεκινήσουν να ισχύουν οι επιταγές διακοπών.

    Υπενθυμίζεται ότι θα δοθούν με τον Κοινωνικό Τουρισμό 300.000 επιταγές.

    Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πού βλέπετε τα οριστικά αποτελέσματα

    Τα αποτελέσματα τα βλέπετε στη σχετική ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ μόλις ανακοινωθούν. Θα μπορείτε να δείτε αν είστε δικαιούχος, ανάλογα με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ σας.

    Πιο αναλυτικά, όταν δημοσιευτούν οι πίνακες θα μπαίνετε ΕΔΩ και θα οδηγήστε στη σχετική σελίδα αυτόματα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να πάτε στο τέλος της σελίδας και να ανοίξετε ένα από τα παρακάτω αρχεία:

    • Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων - Ωφελουμένων
    • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
    • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
    • Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης

    Στο προσωρινό Μητρώο θα αναγράφονται:

    • Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
    • Tα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
    • Tα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
    • H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.

    Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

    Κοινωνικός Τουρισμός 2024: Πώς κάνετε ένσταση στα προσωρινά αποτελέσματα

    Αφού αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες, ακολουθεί η διαδικασία των ενστάσεων. Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία και μόνο ένσταση κατά των αποτελεσμάτων. Συνήθως οι δικαιούχοι έχουν στη διάθεσή τους δύο ή τρεις μέρες για ενστάσεις.

    Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr.

    Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

    • αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ) και
    • να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών. Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή κατά περίπτωση επισύναψη των δικαιολογητικών.

    Ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Πανελλήνιες 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα - Πώς θα ενημερωθείτε για τις βαθμολογίες
    Πανελλήνιες 2024: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα - Πώς θα ενημερωθείτε για τις βαθμολογίες

    Την Τετάρτη 12/06 ολοκληρώθηκε ο βασικός κορμός των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, με τις εξετάσεις για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Επαγγελματικών Λυκείων να τελειώνουν την ερχόμενη Δευτέρα (17/06).

    Θα ακολουθήσει η εξέταση στα ειδικά και μουσικά μαθήματα.

    Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), θα διενεργηθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

    Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    ΗΜΕΡΑ

    ΗΜΕΡ/ΝΙΑ

    ΜΑΘΗΜΑ

    ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

    ΤΡΙΤΗ

    18-6-2024

    ΑΓΓΛΙΚΑ

    12:00μ.μ

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    19-6-2024

    ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

    8:30 π.μ.

    ΠΕΜΠΤΗ

    20-6-2024

    ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ

    8:30 π.μ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    21-6-2024

    ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

    8:30 π.μ.

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    22-6-2024

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ, ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ

    11:30 π.μ.

    ΤΡΙΤΗ

    25-6-2024

    ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ

    8:30 π.μ.

    ΤΕΤΑΡΤΗ

    26-6-2024

    ΓΑΛΛΙΚΑ

    8:30 π.μ.

    ΠΕΜΠΤΗ

    27-6-2024

    ΙΣΠΑΝΙΚΑ

    8:30 π.μ.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    28-6-2024

    ΙΤΑΛΙΚΑ

    8:30 π.μ.

    Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

    Την ημέρα που εξετάζεται το τελευταίο ειδικό μάθημα (Ιταλικά), αναμένεται να ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2024.

    Η ανακοίνωση των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, θα γίνει πιθανότατα την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

    Πώς θα ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα;

    Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες των φετινών Πανελληνίων θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

    • Μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους
    • Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
    • Στα Λύκεια όπου φοιτούν και όπου θα αναρτηθούν οι βαθμοί

    Στα ειδικά μαθήματα οι βαθμοί θα ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

    Υπολογισμός μορίων

    Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού των μορίων κάθε υποψηφίου, για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται όπως περιγράφεται παρακάτω:

    Ο γραπτός βαθμός σε κάθε ένα από τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις
    Τουρισμός για όλους: Οι «τυχεροί» του προγράμματος - Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία
    Τουρισμός για όλους: Πώς θα δείτε αν είστε δικαιούχοι - Τα ποσά ανά κατηγορία

    Οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το 2024 θα μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που θα λάβουν μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά καταλύματα.

    Συγκεκριμένα, 107.204 δικαιούχοι αναδείχθηκαν μεταξύ 972.893 υποβληθεισών δηλώσεων και μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουν οδηγίες για να ενεργοποιήσουν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους.

    Αναλυτικά οι επιδοτήσεις

    • Κληρωθέντες με βασικό ποσό ενίσχυσης 200 ευρώ: 3.743 δικαιούχοι ή 78,12% - ποσό 16.748.600 ευρώ
    • Κληρωθέντες με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ: 20.123 δικαιούχοι ή 18,77% – ποσό 6.036.900 ευρώ
    • Κληρωθέντες άτομα με αναπηρία από 67% και άνω με επαυξημένο ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ: 3.338 δικαιούχοι ή 3,11% – ποσό 1.335.200 ευρώ

    Ο συνολικός αριθμός των κληρωθέντων σύμφωνα με τον διαθέσιμο προϋπολογισμό είναι 107.204 δικαιούχοι και το συνολικό ποσό 24.120.700 ευρώ.

    Σημειώνεται πως οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 31/12/2024.

    Άτομα με αναπηρία

    Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία που συμπεριλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Δικαιούχων (κληρωθείσες αιτήσεις), αλλά στην παρούσα φάση τούς χορηγείται μειωμένο ποσό ενίσχυσης, λόγω αδυναμίας εντοπισμού τους σε επίσημα ηλεκτρονικά Μητρώα, έχουν τη δυνατότητα υποβολής σχετικού Πιστοποιητικού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος.

    Οι παραπάνω Δικαιούχοι στο σύνολό τους θα λάβουν προσωποποιημένη ενημέρωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που καταχώρισαν κατά την αίτησή τους σχετικά με το χρόνο έναρξης υποβολής πιστοποιητικών, αλλά και με τα βήματα υποβολής τους. Κατόπιν επαλήθευσης της ισχύος των υποβληθέντων πιστοποιητικών καθώς και του απαιτούμενου συνολικού ποσοστού αναπηρίας (από 67% και άνω), οι Κληρωθέντες Δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επιπλέον ποσό ενίσχυσης που δικαιούνται έως του ποσού των 400 ευρώ στην ψηφιακή τους κάρτα.

    Για επιπλέον πληροφορίες/διευκρινίσεις οι Δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2150231, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

    Το Voucher του κοινωνικού τουρισμού

    Οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, με μειωμένη ή μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης.

    Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

    • Τα καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.
    • Στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας του Έβρου και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

    Υπενθυμίζεται πως εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

    Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

    Το Voucher του Rodos Week

    Τη δυνατότητα να αιτηθούν οικονομική ενίσχυση μέσω της Δράσης «Χορήγηση Οικονομικής ενίσχυσης για τη στήριξη του τουρισμού της νήσου Ρόδου» έχουν οι πολίτες που διέμεναν σε ξενοδοχεία τα οποία εκκενώθηκαν, κατά την εκδήλωση των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, τον Ιούλιο 2023.

    Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Δικαιούχων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση e-voucher, στο vouchers.gov.gr, προκειμένου να διαμείνουν σε Ξενοδοχεία Φιλοξενίας της επιλογής τους.

    Ειδικότερα, οι δικαιούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν διαμονή 7 (επτά) συνεχόμενων ημερών, έξι (6) διανυκτερεύσεις, στη Ρόδο και σε ξενοδοχείο της επιλογής τους, μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στη δράση, σε μια από τις δύο ακόλουθες περιόδους:

    • 1η Περίοδος – Εαρινή (από 10/4/2024 έως 31/5/2024)
    • 2η Περίοδος - Φθινοπωρινή (από 1/10/2024 έως 15/11/2024)

    Tα ποσά αποζημίωσης των ξενοδοχείων, για τη δωρεάν διαμονή των δικαιούχων, ορίζονται ως εξής:

    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 300€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 1,2,3 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και έως τρίκλινο τύπο δωματίου, 400€ για το σύνολο της διαμονής,
    • Για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και άνω του τρίκλινου τύπου δωματίου, 500€ για το σύνολο της διαμονής.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch