Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 09:25

Κ. Λεβέντης: «Σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τα “πυροδάνεια”»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ψηφίστηκε η διάταξη που προβλέπει την ευνοϊκή ρύθμιση των δανείων με κρατική εγγύηση

Θετική και στη σωστή κατεύθυνση είναι η νομοθετική πρωτοβουλία της Πολιτείας για τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, γνωστά και ως «πυροδάνεια», τα οποία χορηγήθηκαν στους Ηλείους επιχειρηματίες μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2007, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, καθώς με τη διάταξη του άρθρου 102, παρ.4 του ν.5104/2024 (Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας) οι τράπεζες ή οι servicers μπορούν να διευθετούν τα δάνεια ακόμα και με «κούρεμα» της οφειλής χωρίς να χάνουν το δικαίωμα είσπραξης της κρατικής εγγύησης και αφετέρου το Δημόσιο να εξοφλεί τη διαγραφείσα εγγύηση χωρίς να τη βεβαιώνει στην Εφορία ως χρέος προς τον δανειολήπτη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο νέος νόμος, «οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ρυθμίζουν δάνεια ή πιστώσεις οποιουδήποτε είδους προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τα οποία τους έχει παρασχεθεί η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου χωρίς περιορισμό ως προς όλους τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτών (…) Ανεξαρτήτως της ρύθμισης, οι ως άνω παρασχεθείσες υπέρ των χρηματοδοτικών φορέων εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου διατηρούν την ισχύ τους στο σύνολό τους, χωρίς να επέρχεται ποσοτική αύξηση της εγγυητικής του ευθύνης. (…) Εάν προβλέπεται ποσό διαγραφής, οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ζητήσουν από το ελληνικό δημόσιο ως εγγυητή την εφάπαξ πληρωμή του εγγυημένου μέρους του ποσού αυτού ως συνόλου (…) Το ελληνικό δημόσιο προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεών του ως εγγυητής ως προς το ποσό της κύριας οφειλής που διαγράφεται πλήρως, χωρίς τη βεβαίωση του ποσού αυτού ως εσόδου του ελληνικού δημοσίου, σε βάρος του φυσικού ή νομικού προσώπου (…)».

Όπως δήλωσε ο Κώστας Λεβέντης, οι διαρκείς και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας για ειδική νομοθετική ρύθμιση που θα διευκολύνει τους δανειολήπτες, έφεραν θετικά αποτελέσματα, και εξέφρασε την προσδοκία να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας από την πλευρά των χρηματοδοτικών φορέων για να μην υπονομευτεί η τολμηρή πρωτοβουλία της Πολιτείας για ρύθμιση των δανείων.

Παράλληλα, υπογράμμισε, στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης, την ανάγκη να μεριμνήσει η Πολιτεία και για όσους δανειολήπτες έχουν ήδη υποστεί την κατάπτωση της εγγύησης και αντιμετωπίζουν δυσκολίες δεδομένου ότι πλέον είναι οφειλέτες του Δημοσίου.
«Το άρθρο 102 του νέου νόμου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας αποδεικνύει ότι η πολιτεία αφουγκράστηκε τους προβληματισμούς που έχει διατυπώσει στις παρεμβάσεις του το Επιμελητήριο Ηλείας και έκανε ένα τολμηρό βήμα για να διευκολύνει τους Ηλείους δανειολήπτες επαγγελματίες. Θεωρούμε ότι δικαιώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό ο πολυετής αγώνας μας, ωστόσο θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και σε διαρκή επικοινωνία με τους επιχειρηματίες του νομού να παρακολουθούμε το ζήτημα στην εφαρμογή του», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 12:12

Σχετικά Άρθρα

  • Μήνυμα μαζικής αποδοχής για τον Κώστα Λεβέντη - Παρουσίασε τους 75 υποψηφίους του για τις εκλογές του ΕΒΕ
    Μήνυμα μαζικής αποδοχής για τον Κώστα Λεβέντη - Παρουσίασε τους 75 υποψηφίους του για τις εκλογές του ΕΒΕ

    Παρουσίαση των μελών του Συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» με επικεφαλής τον Κώστα Λεβέντη - Μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της Ηλείας

    Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στον κατάμεστο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παρουσίαση των μελών του συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», με επικεφαλής τον κ. Κώστα Λεβέντη, ενόψει των εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

    Ενώπιον πλήθους κοινού, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του τόπου, ο κ. Λεβέντης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού, που περιλαμβάνει επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικότητας και από όλες τις περιοχές της Ηλείας.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε, επίσης, στις βασικές αρχές, στις προτεραιότητες και στο σχέδιο του συνδυασμού, για ένα ισχυρό Επιμελητήριο, το οποίο θα λειτουργεί ως χρήσιμος σύμμαχος της τοπικής επιχείρησης.

    Όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης, «ζητάμε την ψήφο των συναδέλφων μας, με τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων, πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπες αντιπαραθέσεις. Έχουμε σχεδιάσει μια νέα γενιά υπηρεσιών και δράσεων, ώστε να αναδείξουμε το Επιμελητήριο Ηλείας σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο, για κάθε ένα από τα μέλη του.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας, με δυνατή παρουσία στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια, με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης.»

    Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στη δέσμευση του συνδυασμού για συνεργασία, συνένωση δυνάμεων και κοινές διεκδικήσεις με το σύνολο των τοπικών φορέων, ώστε να ισχυροποιηθεί η πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και να προχωρήσουν οι παρεμβάσεις που έχει ανάγκη η Ηλεία.

    «Τα υλικά για να χτίσουμε το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της περιοχής μας υπάρχουν. Είναι οι ασύγκριτοι φυσικοί και πολιτιστικοί μας πόροι. Είναι η θέληση και οι ικανότητες των τοπικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους. Το Επιμελητήριο Ηλείας θα είναι η δική τους φωνή. Θα είναι δίπλα τους και θα τους βοηθά, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Ζητάμε να μας εμπιστευθείτε, για να ανοίξουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο. Για να μπορούμε να κοιτάξουμε μαζί μπροστά, με περισσότερη αισιοδοξία.» τόνισε, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λεβέντης.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Παναγόπουλος Βασίλης (Αντιδήμαρχος Πύργου), Φάμελος Βασίλης (Αντιδήμαρχος Πύργου), Κόρδας Θεόδωρος (Αντιδήμαρχος Πύργος), Καστρινός Αλέξης (Δήμαρχος Πηνειού), Γιαννόπουλος Βασίλης (Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Έργων), Παναγιωτόπουλος Νίκος (Αντιπρύτανης Παν/μίου Πατρών), Καννής Στάθης (Δήμαρχος Πύργου), Παπαγιαννόπουλος Μάκης (Αν. Δήμαρχος Ήλιδας), Μητρόπουλος Κώστας (Δήμαρχος Ζαχάρως), Κοροβέσης Νίκος (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας), Μητροπολίτης Ηλείας, Νικολούτσος Κώστας ((Πρόεδρος Ε.Β.Ε Ηλείας), Κώστας Λάμπρος (Επιμελητηριακός), Μπράμος Πάναγιώτης (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού), Θεοδώρου Νίκος (Αντιδήμαρχος Πύργου), Μεσσαλάς Δημήτρης (Πρ. Δ.Σ. Πύργου), Δάγκαρης Γιάννης (Αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων).

    Οι υποψήφιοι

    ΕΜΠΟΡΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    2

    ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΟΣ

    3

    ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    ΓΕΩΡΓΙΑ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

    4

    ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ

    ΦΩΤΗΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

    5

    ΓΥΦΤΟΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    6

    ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

    ΣΤΑΥΡΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    7

    ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    8

    ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ

    ΣΠΥΡΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ

    9

    ΚΑΡΥΩΤΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

    10

    ΚΟΛΟΒΑΔΗ

    ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    11

    ΚΟΡΠΕΤΙΝΟΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

    12

    ΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΑΡΑΪΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΞΥΓΟΝΟΥ

    13

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΦΩΤΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    14

    ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ

    ΗΛΙΑΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

    15

    ΠΑΠΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ

    16

    ΣΤΙΒΑΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

    17

    ΣΤΡΙΓΚΑΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    18

    ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΩΝ ΔΕΡΜΑΤΩΝ

    19

    ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΝΙΚΗ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ

    ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΩΝ

    2

    ΚΑΡΝΑΡΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ- ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

    3

    ΚΟΛΛΙΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΡΔΑ

    4

    ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

    5

    ΜΠΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟΥ

    6

    ΜΠΡΑΤΗ

    ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ

    7

    ΜΥΛΩΝΑΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑΣ

    8

    ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - ΣΦΑΓΕΙΑ

    9

    ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

    10

    ΣΟΛΩΜΟΣ

    ΜΕΓΑΚΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    11

    ΤΖΙΚΑΣ

    ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΡΤΟΥ

    12

    ΤΣΑΟΥΣΗΣ

    ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ

    ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΠΗΛΙΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

    2

    ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    3

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΜΑΡΙΝΑ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

    4

    ΒΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    5

    ΒΛΑΧΑΝΤΩΝΗ

    ΟΛΥΜΠΙΑ

    ΜΕΣΙΤΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    6

    ΒΟΥΡΤΣΗΣ

    ΠΑΥΛΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    7

    ΓΑΒΡΙΛΙΑΔΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

    8

    ΓΙΑΜΠΑΣΤΗ

    ΕΥΓΕΝΙΑ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

    9

    ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    10

    ΔΑΡΑΣ

    ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ

    11

    ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    12

    ΔΕΡΒΟΣ

    ΦΩΤΙΟΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    13

    ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΕΓΑΚΛΗΣ

    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    14

    ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΔΡΕΑΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

    15

    ΚΟΚΚΑΛΗΣ

    ΑΒΡΑΑΜ

    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

    16

    ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

    ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΛΟΓΙΣΤΗΣ

    17

    ΚΟΥΦΩΛΙΑ

    ΕΛΕΝΗ

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    18

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

    19

    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΜΑΡΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

    20

    ΜΠΑΔΑΣ

    ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ

    21

    ΜΠΙΣΤΟΛΑΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

    22

    ΜΥΛΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ

    23

    ΝΤΑΟΥΛΑΡΗΣ

    ΑΛΕΞΙΟΣ

    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΦΕΕ ΗΛΕΙΑΣ

    24

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΟΥ

    ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

    25

    ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

    26

    ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙ

    27

    ΠΑΠΠΑΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

    28

    ΠΟΠΟΡΗΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    29

    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

    ΕΚΤΩΡΑΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

    30

    ΣIΑΨΑΛΗΣ

    ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    ΕΜΠΟΡΟΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΩΝ

    31

    ΣΑΜΨΟΥΝΗΣ

    ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

    32

    ΣΟΛΩΜΟΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

    33

    ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ

    34

    ΣΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    35

    ΤΡΟΧΑΝΑΣ

    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

    36

    ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ

    37

    ΨΑΡΡΑ

    ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ

    ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ

    Α/Α

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟΥΡΣΙΩΝ

    2

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΤΩΝΙΟΣ

    ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Κ ΕΛΑΙΩΝ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ

    A/A

    ΕΠΩΝΥΜΟ

    ΟΝΟΜΑ

    ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

    1

    ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

    2

    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

    ΧΡΗΣΤΟΣ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    3

    ΚΑΡΑΜΕΤΟΣ

    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

    4

    ΜΑΜΟΥΣΗΣ

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ

    5

    ΤΡΙΚΑΛΙΩΤΗ

    ΕΛΕΝΗ

    ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

    Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

    {gallery}new_images/ilialive/2024/10_October/Leventis{/gallery}

  • «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»: Παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού
    «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»: Παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού

    Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, στις 19:00, στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Π.Ε Ηλείας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κώστας Λεβέντης και τα μέλη της ομάδας του, θα παρουσιάσουν τα βασικά σημεία του προγράμματός τους, ώστε το Επιμελητήριο να αναδειχθεί σε μοχλό προώθησης της τοπικής επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, την περιφερειακή αρχή, τους βουλευτές και το σύνολο των δημιουργικών δυνάμεων της Ηλείας.

    oi epix mprosta parous sund

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εκκίνηση για Κώστα Λεβέντη: «Το Επιμελητήριο ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας»
    Εκκίνηση για Κώστα Λεβέντη: «Το Επιμελητήριο ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας»

    Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας με την παράταξη «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο και όραμα για ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας και θα σταθεί αρωγός σε κάθε επιχείρηση του νομού απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, ο Κώστας Λεβέντης επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας.

    Πλαισιωμένος από την νυν διοίκηση του ΕΒΕ Ηλείας, τον νυν πρόεδρο Κώστα Νικολούτσο και δεκάδες επιχειρηματίες, προερχόμενοι απ’ όλους τους κλάδους και τις περιοχές του νομού, με ευρεία ηλικιακή γκάμα και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ο κ. Λεβέντης παρουσίασε τους στόχους της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», τις προσωπικές του βλέψεις για το Επιμελητήριο της νέας εποχής και πώς θα ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

    Οι Επιμελητηριακές εκλογές, 16 & 17 Νοεμβρίου, αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση, όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης , καθώς γίνονται σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη του τόπου. «Είμαστε μια Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη, που εκφράζει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ηλεία. Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από όλους τους κλάδους, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Είμαστε όλοι άνθρωποι της αγοράς» τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» και συνέχισε: «Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας. Γνωρίζουμε τί χρειάζεται η επιχείρηση, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον.

    Leventis 9

    Θέλουμε το Επιμελητήριο Ηλείας να είναι ο χρήσιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Με αναβαθμισμένη λειτουργία, με περισσότερες και σύγχρονες υπηρεσίες. Με δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια. Με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα από άσκοπες αντιπαραθέσεις. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να διεκδικήσουμε από κοινού τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να βγει από την απομόνωση. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με τις Επιχειρήσεις Μπροστά. Για εμάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να στεκόμαστε ενώπιον των επαγγελματιών του τόπου μας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη για την αναγέννηση του Επιμελητηρίου της Ηλείας».

    «Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για το καλό όλων»

    Ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε ότι, σε μια εποχή ταχύτατων αλλαγών, οι επιχειρήσεις καλούνται καθημερινά να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να ξεπερνούν εμπόδια και να καινοτομούν. Σε μια τέτοια εποχή, το Επιμελητήριό Ηλείας δεν μπορεί να είναι απλά ένας παρατηρητής, αλλά οδηγός μιας συλλογικής προσπάθειας διάνοιξης νέων δρόμων, σημειώνοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητά του.
    «Υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας όχι μόνο επειδή έχουμε την εμπειρία, αλλά γιατί έχουμε το πάθος και τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων μας. Οι επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και πρέπει να έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει.

    Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τις μάχες με τη γραφειοκρατία, την ανάγκη για χρηματοδότηση, αλλά και το πώς η αγορά μας αναγκάζει να αλλάζουμε για να επιβιώσουμε. Έχουμε δει την προσπάθεια, το άγχος αλλά και τη χαρά της επιτυχίας. Και ακριβώς επειδή είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, νιώθουμε ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τις ανάγκες των συναδέλφων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
    Τόνισε δε, ότι στόχος του είναι να εργαστεί με «Σύνεση, Συναίνεση, Συνεργασία», με την βοήθεια των τριών «Σ» όπως δανείστηκε τη φράση του αείμνηστου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου.

    Leventis 12

    «Να συμβάλλουμε την αναγέννηση της οικονομίας του τόπου μας»

    Παρουσιάζοντας το όραμα της παράταξης για το Επιμελητήριο Ηλείας, ο κ. Λεβέντης τόνισε κατηγορηματικά: «Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας. Ένα Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, έμπειρο ή νέο και θα τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που δεν φοβάται να δώσει λύσεις, να αντιμετωπίσει το κατεστημένο και να προωθήσει τις επιχειρήσεις μας μπροστά» και υπογράμμισε ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, θα καταφέρει να συμβάλλει στην αναγέννηση της οικονομίας του τόπου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της οικονομίας και του τόπου μας».

    Οι κύριοι στόχοι της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Με τη δέσμευση, ο ίδιος και τα μέλη της παράταξή του, να εργαστούν μεθοδικά για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των επιχειρήσεων και να γίνουν η «φωνή» όλων των επιχειρηματιών, αναλύθηκαν οι κύριοι στόχοι και ο τρόπος επίτευξης αυτών:

    • Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Πρέπει να παρέχουμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.
    • Ενίσχυση της εξωστρέφειας: Είναι η ώρα να δούμε τη αγορά, εσωτερική ή διεθνή, όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία. Θα δημιουργήσουμε νέες γέφυρες με τις αγορές και θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σε διεθνή fora, εκθέσεις και δικτυώσεις.
    • Προώθηση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού: Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούμε και πρέπει να την αγκαλιάσουμε. Στόχος μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα και εκπαιδεύσεις.
    • Δημιουργία ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος: Θα διεκδικήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν χωρίς τα περιττά εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία.

    Leventis 10

    Συνεργασία με συναίνεση

    Ειδική μνεία στον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος Κώστας Λεβέντης υπογραμμίζοντας ότι δίδαξε σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου το πιο δυνατό στοιχείο στη συνεργασία και την επιχειρηματικότητα, τη συναίνεση, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

    Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νικολούτσος, μίλησε με τα πιο θετικά λόγια για την συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια με τον κ. Λεβέντη, σημειώνοντας «Τα χρόνια που πέρασαν, λειτουργήσαμε με τον Κώστα Λεβέντη και με άλλους συναδέλφους αποτελεσματικά, συναινετικά με την κατεύθυνση της προόδου, χωρίς να έχουμε κραδασμούς από αντίθετες απόψεις. Βγάλαμε μια καλή εικόνα του Επιμελητηρίου προς τα έξω, και νομίζω ότι αυτό είναι αναγνωρίσιμο απ’ όλη την επιχειρηματική κοινωνία της Ηλείας. Θα είμαι πάντα κοντά στο Επιμελητήριο, έναν θεσμό που υπηρέτησα, εξακολουθώ να αγαπώ και εκτιμώ ότι έχουμε πολλά θέματα που πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να τα δούμε σε καινούργια βάση και να δώσουμε στην Ηλεία τα στοιχεία που της λείπουν» τόνισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλη την παράταξη.

    Leventis 11

    Διακήρυξη Αρχών της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2024, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας θα κληθεί να αναδείξει τη νέα διοίκηση του τοπικού Επιμελητηρίου.

    Οι εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

    Ο τόπος μας διαθέτει προνομιακή γεωμορφολογία, περιβαλλοντικό πλούτο, μοναδικούς πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς πόρους. Διαθέτει δραστήριο επιχειρηματικό δυναμικό και εργατικούς ανθρώπους.

    Ωστόσο, παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση σε σύγκριση με το μέσο όρο της χώρας.

    Η υστέρηση αυτή οφείλεται σε προβλήματα, με κυριότερα την έλλειψη μεταφορικών υποδομών, τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και του 2021, την έλλειψη πανεπιστημιακών σχολών, την αδυναμία προσέλκυσης μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων κ.ά.

    Οι επιχειρήσεις του τόπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ μικρές και ουσιαστικά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

    Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις ελλείψεις. Μοιραζόμαστε τον προβληματισμό και την αγωνία των μικρών επιχειρήσεων, για το παρόν και το μέλλον της τοπικής οικονομίας.

    Ωστόσο πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών μας υποδομών και οι πόροι που μπορούν να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης διαμορφώνουν ένα παράθυρο ελπίδας για την Ηλεία.

    Επιλέγουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να απαντήσουμε δημιουργικά.

    Πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να αντιστρέψουμε την πορεία οικονομικού μαρασμού, που βιώνει η Ηλεία. Ήρθε η στιγμή ο τόπος μας να βγει από την απομόνωση και να δημιουργήσει τους όρους για δυναμική ανάπτυξη.

    Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας.

    Είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Ηλείας.

    Για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε, επιτέλους, λύσεις στα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

    Για να ενδυναμώσουμε τις επιχειρήσεις της Ηλείας, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, αλλά και στις ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο της σύγχρονης οικονομίας.

    Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, το μέλλον που αξίζει και μπορεί να έχει ο τόπος μας.

    Το όραμά μας για την ανάπτυξη της Ηλείας

    Πιστεύουμε στην ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τους πόρους της Ηλείας με έξυπνο, βιώσιμο τρόπο. Θα στηρίζεται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Θα δημιουργεί για όλους τους πολίτες – και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους – ευκαιρίες για προκοπή και ευημερία, στον τόπο τους.

    Θέλουμε μια ανάπτυξη, στην οποία ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος του τόπου μας, θα λειτουργεί ως καταλύτης οικονομικής προόδου και κοινωνικής ευημερίας.

    Θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ισχυρές τοπικές αλυσίδες αξίας, με πρωταγωνιστή τον τομέα της αγροδιατροφής.

    Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες: στην παροχή αυθεντικών εμπειριών, στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

    Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε σύγχρονες, εξωστρεφείς τοπικές επιχειρήσεις.

    Ο κατάλληλος χρόνος για ξεκινήσει η νέα προσπάθεια είναι τώρα.

    Οι προτεραιότητές μας

    • Ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της περιοχής και να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που προκύπτουν από την γεωγραφική της θέση.
    • Εξειδίκευση μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας με βάση την φυσιογνωμία και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων.
    • Σύγχρονες, οργανωμένες υποδομές επιχειρηματικότητας.
    • Στήριξη της ανθεκτικότητας και της ορθολογικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Έγκαιρη προσαρμογή στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και αύξηση της προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων.
    • Ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών που αξιοποιούν – με ορθολογικό και βιώσιμο τρόπο – το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
    • Αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Ηλείας και της οικουμενικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε ο τόπος μας να αναδειχθεί σε κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού παγκόσμιας εμβέλειας και να προσελκύσει ποιοτική ερευνητική, εκπαιδευτική, αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα.
    • Ενίσχυση της καινοτομίας. Στενότερη σύνδεση με τη δραστηριότητα, που αναπτύσσεται στα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας και δημιουργία ενός ισχυρού περιφερειακού οικοσυστήματος το οποίο θα λειτουργεί σε σύζευξη με την παραγωγική διαδικασία, στο σύνολο της Περιφέρειας.

    Ισχυρό Επιμελητήριο, καθημερινός σύμμαχος της τοπικής επιχείρησης

    Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από το σύνολο των κλάδων της οικονομίας, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

    Γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας.

    Γνωρίζουμε τι χρειάζεται ένας μικρός επιχειρηματίας, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον: για την επιχείρηση και για την οικογένειά του, αλλά και για τον τόπο μας.

    Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε και μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σύμμαχοι.

    Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το τοπικό Επιμελητήριο σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο, για κάθε ένα από τα μέλη του.

    Δεν μας αρκεί η διαχείριση μιας διοικητικής καθημερινότητας.

    Θέλουμε να είμαστε ο συνδετικός κρίκος των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

    Θέλουμε να είμαστε ο κύριος εκφραστής ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου. Ενός οράματος, που θα συγκεντρώνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο με ενεργό ρόλο και ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο, το οποίο θα παρέχει στήριξη, ενημέρωση και καθοδήγηση στις τοπικές επιχειρήσεις.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά.

    Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για το τι πρέπει να αλλάξει στο Επιμελητήριο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά του.

    Έχουμε σχεδιάσει, παράλληλα, μια σειρά νέων δράσεων και υπηρεσιών που απαντούν στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων.

    Μεταξύ άλλων, προγραμματίζουμε:

    • Σταδιακή ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών μας
    • Αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίας του Επιμελητηρίου, ώστε να λειτουργεί ως δυναμική πύλη ενημέρωσης, υποστήριξης, δικτύωσης και εξωστρέφειας
    • Τακτική συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους και τους κλαδικούς φορείς της Ηλείας, για την προώθηση κοινών διεκδικήσεων και δράσεων.
    • Δημιουργία help desk για την ενημέρωση και την τεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων, με σκοπό την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης.
    • Ειδικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης επιχειρηματιών και στελεχών, σε θέματα όπως η ψηφιακή μετάβαση, η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων προώθησης, η ένταξη σε διεθνείς αλυσίδες αξίας.
    • Προγραμματικές συμφωνίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της ευρύτερης Περιφέρειας, για την διευκόλυνση της πρόσβασης των τοπικών επιχειρήσεων στην καινοτομία.

    Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπές αντιπαραθέσεις, για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

    Τα υλικά για να χτίσουμε το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της περιοχής μας υπάρχουν. Είναι η φύση και ο πολιτισμός μας. Είναι η θέληση και οι ικανότητες των ανθρώπων της Ηλείας.

    Είναι ώρα, επιτέλους, να δώσουμε τέλος στη στασιμότητα και στο μαρασμό. Και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

    Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο Ηλείας, με φρέσκες ιδέες και νέα γνώση, με συνένωση δυνάμεων και διάθεση συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε.

    Leventis 4

    Leventis 6

    Leventis 5

    Leventis 7

    Leventis 3

    Leventis 2

  • Κ. Λεβέντης: Την Τρίτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΕΒΕ Ηλείας
    Κ. Λεβέντης: Την Τρίτη ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του ΕΒΕ Ηλείας

    Παρουσίαση στην Π.Ε. Ηλείας

    Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, στις προσεχείς εκλογές για τη ανάδειξη της νέας διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηλείας κάνει αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024, ο Κώστας Λεβέντης, στο μικρό συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας στις 11.00 π.μ.

    Ο κ. Λεβέντης, ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, θα παραχωρήσει αύριο, συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα της Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά».

  • Ηλεία: «Ανάσα» για όσους έχουν πάρει «πυροδάνεια»
    Ηλεία: «Ανάσα» για όσους έχουν πάρει «πυροδάνεια»

    Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που προβλέπει ρύθμιση δανείων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου

    Νέα ρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση για τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας του Υπουργείου Οικονομικών, προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισής τους χωρίς να καταπίπτει η κρατική εγγύηση στην Εφορία, καθώς και η διαγραφή μέρους της οφειλής δίχως η εγγύηση να μετατρέπεται σε χρέος εις βάρος του οφειλέτη.

    H προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει πως οι χρηματοδοτικοί φορείς (τράπεζες ή servicers) δικαιούνται να ρυθμίζουν δάνεια ή πιστώσεις οποιουδήποτε είδους προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τα οποία τους έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και πως, ανεξαρτήτως της ρύθμισης, οι παρασχεθείσες εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου διατηρούν την ισχύ τους στο σύνολό τους.

    Εάν προβλέπεται ποσό διαγραφής, οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ζητήσουν από το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγυητή την εφάπαξ πληρωμή του εγγυημένου μέρους του ποσού αυτού ως συνόλου, με αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που υποβάλλεται άμεσα μετά τη θέση σε ισχύ της Σύμβασης Αναδιάρθρωσης.

    Με τη σειρά του το Ελληνικό Δημόσιο θα προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεών του ως εγγυητής ως προς το ποσό της κύριας οφειλής που διαγράφεται πλήρως, χωρίς τη βεβαίωση του ποσού αυτού, ως εσόδου του Ελληνικού Δημοσίου, σε βάρος του φυσικού προσώπου, στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία και με αναλογική εφαρμογή της διαδικασίας.

    Ανδρέας Νικολακόπουλος: Θα δώσει «ανάσα» στους οφειλέτες που παρέμεναν εγκλωβισμένοι από τις Τράπεζες.

    Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την θετική κατεύθυνση και θεωρείται δεδομένο ότι θα δώσει «ανάσες» στους δανειολήπτες και ειδικότερα στους πυρόπληκτους της Ηλείας που είχαν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
    Με την ανωτέρω δήλωση σχολίασε αρχικώς το νομοσχέδιο που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, αφού προβλέπεται εκεί το επιδιωκόμενο εδώ και πολύ καιρό «κούρεμα» των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου.

    Για τα συγκεκριμένο θέμα εξάλλου ο κ. Νικολακόπουλος είχε πάρει αρκετές πρωτοβουλίες με διαδοχικές συναντήσεις στο πρόσφατο παρελθόν με την τελευταία να είναι εκείνη με τον Υφυπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, όπου υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για την ανάγκη απεμπλοκής πολλών δανειοληπτών από την περιπέτεια των οφειλών τους.

    Πρόκειται για μια ρύθμιση ευνοϊκή που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των πυρόπληκτων δανειοληπτών μας αφού οι ίδιοι θα επωφεληθούν από το «κούρεμα» χωρίς να έχουν απέναντί τους ζητήματα από τις τράπεζες οι οποίες παραλλήλως δεν θα χάνουν το δικαίωμά τους να εισπράττουν την κρατική εγγύηση. Δηλαδή – τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος – με την συγκεκριμένη διάταξη στο Νομοσχέδιο το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, χωρίς πλέον να χρεώνεται το ποσό αυτό ο οφειλέτης.

    Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το απολύτως δικαιολογημένο αίτημα και είναι έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν τον επιχειρηματικό μας κόσμο και την ίδια την κοινωνία, ειδικά της Ηλείας που έχει υποστεί τόσα πολλά από τις φυσικές καταστροφές, δήλωσε επιπρόσθετα ο Υφ. Προστασίας του Πολίτη

    Δ. Αυγερινοπούλου: «Δρομολογείται ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια των Ηλείων πυροπλήκτων

    Ευνοϊκή ρύθμιση στο ζήτημα των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, που είχε θέσει με ερώτησή της η βουλευτής Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας προβλέπει «κούρεμα» στα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, δίχως η εγγύηση να μετατρέπεται σε οφειλή προς την Εφορία και να οδηγεί σε πλειστηριασμό ακινήτου.

    Όπως τονίζει η βουλευτής Ηλείας, στην εισηγητική έκθεση της νέας διάταξης αναφέρεται ρητά ότι στην περίπτωση που προβλεφθεί ποσό διαγραφής, αυτό μπορεί να ζητηθεί εφάπαξ από τους πιστωτές σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο το εξοφλεί ως εγγυητής και δεν το αναζητεί σε βάρος του ωφελούμενου φυσικού προσώπου. Επιπλέον, στην προτεινόμενη ρύθμιση τονίζεται πως οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ρυθμίζουν δάνεια ή πιστώσεις οποιουδήποτε είδους προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τα οποία τους έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς περιορισμό ως προς όλους τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτών, ιδίως δε ως προς τη διάρκεια, το επιτόκιο, το ποσό της δόσης και την περιοδικότητα των δόσεων, ενώ ανεξαρτήτως της ρύθμισης, οι ως άνω παρασχεθείσες υπέρ των χρηματοδοτικών φορέων εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου διατηρούν την ισχύ τους στο σύνολό τους, χωρίς να επέρχεται ποσοτική αύξηση της εγγυητικής του ευθύνης. Υπενθυμίζεται πως η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου στην ερώτησή της είχε υπογραμμίσει την ανάγκη ευνοϊκής νομοθετικής ρύθμισης για τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων, διότι επί της ουσίας αφορούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που είχαν πληγεί από την καταστροφή του 2007, σημειώνοντας ότι οι απανωτές κρίσεις έχουν επιβαρύνει τη θέση των δανειοληπτών.

    «Η ρύθμιση που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών στο νέο σ/ν για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, δείχνει πως η κυβέρνηση έχει κατανοήσει τις ιδιαιτερότητες του ζητήματος των δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου και δρομολογεί μια νομοθετική διάταξη που παρέχει σημαντική διευκόλυνση στους πυρόπληκτους δανειολήπτες της Ηλείας. Αναμένουμε και την τελική διαμόρφωση του νόμου όταν κατατεθεί στη Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση», δήλωσε η Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

    Κ. Λεβέντης: “ Οι συστηματικές και μεθοδικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας αποδίδουν καρπούς»

    Θετική χαρακτηρίζει τη διάταξη για “κούρεμα” των δανείων με την εγγύηση του δημοσίου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Λεβέντης
    Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη διάταξη του νέου σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται «κούρεμα» στα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, καθώς επιτρέπει στους χρηματοδοτικούς φορείς, στις τράπεζες και στους servicers να ρυθμίζουν τα συγκεκριμένα δάνεια χωρίς να χάνουν το δικαίωμα να εισπράττουν και τις κρατικές εγγυήσεις.

    Όπως επισημαίνει ο Κώστας Λεβέντης, η προτεινόμενη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, προβλέπει ότι «οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ρυθμίζουν δάνεια ή πιστώσεις οποιουδήποτε είδους προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τα οποία τους έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς περιορισμό ως προς όλους τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτών, ιδίως δε ως προς τη διάρκεια, το επιτόκιο, το ποσό της δόσης και την περιοδικότητα των δόσεων» και πως «ανεξαρτήτως της ρύθμισης, οι ως άνω παρασχεθείσες υπέρ των χρηματοδοτικών φορέων εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου διατηρούν την ισχύ τους στο σύνολό τους, χωρίς να επέρχεται ποσοτική αύξηση της εγγυητικής του ευθύνης».

    Παράλληλα, σημειώνει ότι «στην περίπτωση που προβλεφθεί ποσό διαγραφής, αυτό μπορεί να ζητηθεί εφάπαξ από τους πιστωτές σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο το εξοφλεί και δεν το αναζητεί σε βάρος του ωφελούμενου φυσικού προσώπου», επικαλούμενος την εισηγητική έκθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία για τις καταπτώσεις εγγυήσεων προβλέπει πως το Δημόσιο πληρώνει μεν τον πιστωτή, αλλά στη συνέχεια βεβαιώνει ως φορολογική οφειλή την κατάπτωση της εγγύησης εις βάρος του οφειλέτη και ακολούθως την εισπράττει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που φθάνουν ως τον πλειστηριασμό ακινήτου. Εν προκειμένω, όμως, με τη νέα ρύθμιση το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, αλλά ΔΕΝ θα χρεώνει το ποσό στον οφειλέτη.

    Ο Κώστας Λεβέντης επισήμανε ότι με βάση τη νέα διάταξη, εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς και τεθεί σε ισχύ η καταρτισθείσα Σύμβαση Αναδιάρθρωσης, κατά την υλοποίηση η οφειλή μπορεί να παρακολουθείται σε νέο λογαριασμό, στον οποίο θα αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης. Εάν προβλέπεται ποσό διαγραφής, οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ζητήσουν από το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγυητή την εφάπαξ πληρωμή του εγγυημένου μέρους του ποσού αυτού ως συνόλου, με αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Με τη σειρά του το Ελληνικό Δημόσιο προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεών του ως εγγυητής ως προς το ποσό της κύριας οφειλής που διαγράφεται πλήρως, χωρίς τη βεβαίωση του ποσού αυτού σε βάρος του φυσικού προσώπου, στην αρμόδια ΔΟΥ.

    «Οι συστηματικές και μεθοδικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια αποδίδουν καρπούς, καθώς η κυβέρνηση δείχνει ότι κατανοεί την κατάσταση των Ηλείων πυρόπληκτων δανειοληπτών. Η πρόβλεψη για “κούρεμα” των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς η οφειλή να μετατρέπεται σε χρέος προς την Εφορία, είναι μια σαφέστατα θετική εξέλιξη. Θα περιμένουμε και την οριστική διαμόρφωση του νέου νόμου για να τοποθετηθούμε εκ νέου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης.

    Ηλίας Ξανθούλης «Στη σωστή κατεύθυνση»

    Προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει πως κινείται το νομοσχέδιο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης, σημειώνοντας και ο ίδιος ότι οι χρόνιες προσπάθειες του ΕΒΕ Ηλείας είχαν αποτέλεσμα. «Είναι κάτι που το Επιμελητήριο Ηλείας ζητούσε καιρό. Να μπορούν όσοι έχουν δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου να τα ρυθμίσουν. Το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και φυσικά οι δανειολήπτες θα πάρουν μια πολύ σημαντική ανάσα. Θα υπάρχει μια ισότιμη μεταχείριση σε όσους έχουν πάρει δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και όσους χωρίς».

  • Λεβέντης: Αποδίδουν καρπούς οι παρεμβάσεις μας για τα “πυροδάνεια”
    Λεβέντης: Αποδίδουν καρπούς οι παρεμβάσεις μας για τα “πυροδάνεια”

    Θετική χαρακτηρίζει τη διάταξη για “κούρεμα” των δανείων με την εγγύηση του δημοσίου ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας

    Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει τη διάταξη του νέου σχεδίου νόμου για τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται «κούρεμα» στα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, καθώς επιτρέπει στους χρηματοδοτικούς φορείς, στις τράπεζες και στους servicers να ρυθμίζουν τα συγκεκριμένα δάνεια χωρίς να χάνουν το δικαίωμα να εισπράττουν και τις κρατικές εγγυήσεις.

    Όπως επισημαίνει ο Κώστας Λεβέντης, η προτεινόμενη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, προβλέπει ότι «οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ρυθμίζουν δάνεια ή πιστώσεις οποιουδήποτε είδους προς φυσικά ή νομικά πρόσωπα, για τα οποία τους έχει παρασχεθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς περιορισμό ως προς όλους τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτών, ιδίως δε ως προς τη διάρκεια, το επιτόκιο, το ποσό της δόσης και την περιοδικότητα των δόσεων» και πως «ανεξαρτήτως της ρύθμισης, οι ως άνω παρασχεθείσες υπέρ των χρηματοδοτικών φορέων εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου διατηρούν την ισχύ τους στο σύνολό τους, χωρίς να επέρχεται ποσοτική αύξηση της εγγυητικής του ευθύνης».

    Παράλληλα, σημειώνει ότι «στην περίπτωση που προβλεφθεί ποσό διαγραφής, αυτό μπορεί να ζητηθεί εφάπαξ από τους πιστωτές σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο το εξοφλεί και δεν το αναζητεί σε βάρος του ωφελούμενου φυσικού προσώπου», επικαλούμενος την εισηγητική έκθεση.

    Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία για τις καταπτώσεις εγγυήσεων προβλέπει πως το Δημόσιο πληρώνει μεν τον πιστωτή, αλλά στη συνέχεια βεβαιώνει ως φορολογική οφειλή την κατάπτωση της εγγύησης εις βάρος του οφειλέτη και ακολούθως την εισπράττει με τις προβλεπόμενες διαδικασίες που φθάνουν ως τον πλειστηριασμό ακινήτου. Εν προκειμένω, όμως, με τη νέα ρύθμιση το Δημόσιο θα πληρώνει τον χρηματοδοτικό φορέα, αλλά ΔΕΝ θα χρεώνει το ποσό στον οφειλέτη.

    Ο Κώστας Λεβέντης επισήμανε ότι με βάση τη νέα διάταξη, εφόσον η διαδικασία ολοκληρωθεί επιτυχώς και τεθεί σε ισχύ η καταρτισθείσα Σύμβαση Αναδιάρθρωσης, κατά την υλοποίηση η οφειλή μπορεί να παρακολουθείται σε νέο λογαριασμό, στον οποίο θα αποτυπώνονται τα χαρακτηριστικά της ρύθμισης. Εάν προβλέπεται ποσό διαγραφής, οι χρηματοδοτικοί φορείς δικαιούνται να ζητήσουν από το Ελληνικό Δημόσιο ως εγγυητή την εφάπαξ πληρωμή του εγγυημένου μέρους του ποσού αυτού ως συνόλου, με αίτημα προς την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Με τη σειρά του το Ελληνικό Δημόσιο προβαίνει σε εξόφληση των υποχρεώσεών του ως εγγυητής ως προς το ποσό της κύριας οφειλής που διαγράφεται πλήρως, χωρίς τη βεβαίωση του ποσού αυτού σε βάρος του φυσικού προσώπου, στην αρμόδια ΔΟΥ.

    «Οι συστηματικές και μεθοδικές παρεμβάσεις του Επιμελητηρίου Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια αποδίδουν καρπούς, καθώς η κυβέρνηση δείχνει ότι κατανοεί την κατάσταση των Ηλείων πυρόπληκτων δανειοληπτών. Η πρόβλεψη για “κούρεμα” των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, χωρίς η οφειλή να μετατρέπεται σε χρέος προς την Εφορία, είναι μια σαφέστατα θετική εξέλιξη. Θα περιμένουμε και την οριστική διαμόρφωση του νέου νόμου για να τοποθετηθούμε εκ νέου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Λεβέντης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χαιρετισμός Κώστα Λεβέντη στην Ενημερωτική Ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
    Χαιρετισμός Κώστα Λεβέντη στην Ενημερωτική Ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

    Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου Π.Ε Ηλείας

    Κυρίες και Κύριοι

    Βρισκόμαστε στο κατώφλι μιας εποχής αλλαγών στον κόσμο της εργασίας, μιας εποχής που κινείται από την ψηφιακή καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο.

    Στο επίκεντρο αυτού του μετασχηματισμού, βρίσκεται η έννοια της ψηφιακής κάρτας εργασίας – ενός εργαλείου που είναι έτοιμο να αναδιαμορφώσει το τοπίο της διοίκησης και της διαχείρισης εργασίας

    Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι σίγουρα μια μεταρρύθμιση προς όφελος των εργαζομένων, γιατί καταπολεμά την υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία, προς όφελος των επιχειρήσεων, γιατί συμβάλει στην αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού

    Ο επιχειρηματικός κόσμος με ωριμότητα λέει ναι στη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας γιατί έτσι ενισχύουμε τον υγιή ανταγωνισμό και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.

    Ταυτόχρονα όμως ως Επιμελητηριακή Κοινότητα ζητάμε οι επιχειρήσεις να μην επωμιστούν αχρείαστο γραφειοκρατικό φόρτο και λειτουργικό κόστος

    Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν την πιο έγκυρη επιστημονική ενημέρωση για το νέο πλαίσιο που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

    Αυτό το στόχο υπηρετεί η συγκεκριμένη ημερίδα που διοργανώνουν όλοι οι φορείς της Ηλείας μαζί με την ΕΣΕΕ, και σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο Όμιλο Πληροφορικής EPSILON NET

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης στην 87η ΔΕΘ και στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ
    Ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης στην 87η ΔΕΘ και στην Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

    Το Επιμελητήριο Ηλείας είχε, για ακόμη μία χρονιά, δυναμική παρουσία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε φέτος το διάστημα 9 – 17 Σεπτεμβρίου 2023.

    Το Επιμελητηριο συμμετείχε στην 87η ΔΕΘ τόσο με δικό του περίπτερο, στο οποίο φιλοξενήθηκαν και προβλήθηκαν προϊόντα από τις επιχειρήσεις-μέλη του όσο και με κοινό περίπτερο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας .

    Το Επιμελητηριο Ηλείας εκπροσώπησε ο Ά Αντιπρόεδρος, κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης , ο οποίος παρευρέθηκε στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης και των περιπτέρων των Επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, όταν και υποδέχθηκε πληθώρα επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων τους κ.κ. Ιωάννη Μασούτη, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Παναγιώτη Αγνιάδη, Γραμματέα της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και τον κ. Ιορδάνη Τσώτσο, Ά Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρο Επιμελητηρίου Πέλλας.

    epimel deth levent 3

    Aπό αριστερά διακρίνονται ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, Β. Αποστολόπουλος, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς , ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπας Μάρκος

    epimel deth levent 2

    Aπό αριστερά διακρίνονται ο Γραμματέας ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Ά Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Λεβέντης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Ιωάννης Μασούτης, και ο Ά Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο