Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 11:04

Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους - Ποιες οι αλλαγές σε Κυλλήνη και Αρχ. Ολυμπία

Γράφτηκε από την
Ad Slot

«Ψαλίδι» στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων διεκδικούν 12 δήμοι της χώρας, οι οποίοι πέρασαν στην επόμενη φάση της επανεξέτασης από τους ιδιώτες εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για δήμους από όλη τη χώρα που είχαν υποβάλει ενστάσεις στην αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών με το επιχείρημα ότι οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στις περιοχές τους είναι υψηλότερες από τις εμπορικές τιμές ζητώντας τη μείωσή τους.

Οι δήμοι αυτοί είναι οι εξής: Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Γλυφάδας, Πειραιά, Ιθάκης, Καρπάθου, Λουτρακίου, Σύμης, Πύργου, Ρόδου και Αστυπάλαιας. Συνολικά, ένσταση για μείωση των αντικειμενικών τιμών είχε υποβληθεί από 169 δήμους της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων, αλλά εγκρίθηκαν μόνο αυτές για τους 12 δήμους.

Η επόμενη φάση της επανεξέτασης προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου όταν οι εκτιμητές του υπουργείου θα υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα λάβει τις αποφάσεις. Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις αυτές, από το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζουν ότι δεν θα ισχύσουν αναδρομικά. Δηλαδή, στους δήμους στους οποίους θα αποφασιστεί «κούρεμα» αντικειμενικών τιμών δεν θα επηρεαστεί ο φετινός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ.

Ο λόγος που η αρμόδια επιτροπή εκτιμητών του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε την πλειονότητα των ενστάσεων των δήμων είναι η σημαντική αύξηση, κατά τους τελευταίους μήνες, των εμπορικών τιμών στην κτηματαγορά. Το ράλι των τιμών υπερκάλυψε τη διαφορά - όπου υπήρχε - μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών τιμών με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι ενστάσεις των δήμων που ζητούσαν επαναξιολόγηση και μείωση των πρώτων.

Στο μεταξύ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών επεξεργάζονται τη σταδιακή επέκταση του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Αφορά 2.167 περιοχές, το 1,5% της Επικράτειας, οι οποίες παραμένουν ακόμη εκτός αντικειμενικου προσδιορισμού. Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθούν στο σύστημα 500 περιοχές και στη συνέχεια οι υπόλοιπες.

Σε ό,τι αφορά την Αττική μεταξύ των περιοχών που πρόκειται να ενταχθούν είναι: Βάρκιζα, Αγία Μαρίνα, Χάρακας, Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη, περιοχές σε Σαλαμίνα, Κύθηρα, Αίγινα. Στην υπόλοιπη Ελλάδα η ένταξη αφορά περιοχές στην Αχαΐα (Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος), στην Ηλεία (Κυλλήνη, Αρχαία Ολυμπία), στα Τρίκαλα (Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι) στη Φλώρινα (Αμύνταιο, Άγιος Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη) κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 19 Μαϊος 2024 11:46

Σχετικά Άρθρα

  • Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα
    Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα

    Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ

    Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Βάρδα υλοποιεί η 6η ΥΠΕ στην Ηλεία, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα:

    - στη Βάρδα μέχρι και σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας του ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εντός της δομής. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας.

    -Στην Αμαλιάδα, σήμερα οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 18.30 ενημερωτική δράση.

    -Στον Πύργο, οι Επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα κάνουν ανάλογη δράση στο χώρο της εισόδου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ώρες 09:00 έως 13:00.

    -Στην Αρχαία Ολυμπία, οι επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, θα ενημερώνουν το κοινό την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 13:00 π.μ.. στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 έως 13:00 στο Περιφερειακό ιατρείο Λάλα.

    Φωτογραφία: Freepik/shajeelahmed

  • Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη
    Αυγερινοπούλου: Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη

    Συνάντηση με τον Αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Αλεξανδράκη

    Η ενίσχυση του Λιμένος της Κυλλήνης, αλλά και θέματα επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, απασχόλησαν την συνάντηση που είχε η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γιώργο Αλεξανδράκη.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων για την γαλάζια ανάπτυξη, την ανάπτυξη υποδομών και εξωστρέφειας αλλά και την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας στους λιμένες μας, σε συνάφεια και με τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ενισχύεται εξοπλιστικά το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, καθώς άμεσα αναμένεται η αντικατάσταση του παλιού περιπολικού σκάφους με καινούριο, πνευστό περιπολικό κλειστού τύπου, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων. Η Βουλευτής είχε θέσει το αίτημα στο Υπουργείο ήδη από την αρχή της χρονιάς στηρίζοντας το αίτημα του Λιμενικού Σώματος και πλέον εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται να παραδοθεί στην υπηρεσία της Κυλλήνης ένα σκάφος Viking 12μετρο με 2 μηχανές και 50 κόμβους ταχύτητα. Η κα. Αυγερινοπούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, για την εξοπλιστική ενίσχυσή τους σχετικά με την ασφάλειας της ναυσιπλοΐας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρχ. Ολυμπία: Παρουσιάστηκαν τα τρία εναλλακτικά σενάρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου
    Αρχ. Ολυμπία: Παρουσιάστηκαν τα τρία εναλλακτικά σενάρια του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου

    «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Ενοτήτων με κέντρο την Ολυμπία

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Τα τρία εναλλακτικά σενάρια της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας, Λασιώνος, Φολόης και Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσιάστηκαν με όλες τις παραμέτρους, σε ειδική εκδήλωση, στο Δημαρχείο της πόλης.

    Οι μελετητές παρουσίασαν τα εναλλακτικά σενάρια, με επικρατέστερο εκείνο της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωση (σενάριο3), αναλύοντας διεξοδικά τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

    Για τη διατύπωση των εναλλακτικών σεναρίων είχαν ληφθεί υπόψη όλα τα στοιχεία που διαμορφώνουν την σημερινή εικόνα του Δήμου, καθώς δεσμεύσεις και κατευθύνσεις που προκύπτουν από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τις προτάσεις που υπάρχουν σε υπό μελέτη θεσμικά κείμενα.

    Τα εναλλακτικά σενάρια

    -Το πρώτο σενάριο είναι το λεγόμενο «Σενάριο Τάσεων» (do nothing), που χαρακτηρίζεται από την διατήρηση των υφιστάμενων πολιτικών και την απουσία παρεμβάσεων.

    Το Σενάριο τάσεων (do nothing), έχει αρνητικές ή ουδέτερες επιπτώσεις στις εξεταζόμενες παραμέτρους της βιώσιμης ανάπτυξης (οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική και κλιματική) και δεν υποστηρίζει την ισόρροπη χωρική οργάνωση του Δήμου.

    -Το δεύτερο σενάριο, είναι το «Σενάριο μονοκεντρικής χωρικής οργάνωσης/ανάπτυξης». Το συγκεκριμένο χαρακτηρίζεται από την ανάδειξη του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας ως διοικητικού – οικονομικού και τουριστικού πόλου με την υλοποίηση σειράς παρεμβάσεων για τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος, και βελτίωση της λειτουργικής διασύνδεσης του οικιστικού με τον αρχαιολογικό χώρο αίροντας τις υφιστάμενες δυσλειτουργίες.

    Το Σενάριο μονοκεντρικής χωρικής οργάνωσης, έχει θετικές επιπτώσεις για τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά αρνητικές ή ουδέτερες επιπτώσεις στους υπόλοιπους οικισμούς και στην εδαφική συνοχή του Δήμου.

    -Το τρίτο, και επικρατέστερο σύμφωνα με τους μελετητές, σενάριο είναι το «Σενάριο πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης/ανάπτυξης», το οποίο χαρακτηρίζεται από την οργάνωση ενός πολυκεντρικού οικιστικού δικτύου αλλά και με την ανάληψη διακριτών ρόλων στους οικισμούς των ορεινών και αγροτικών Δημοτικών Ενοτήτων.

    Προβλέπει:

    -Λειτουργική διασύνδεση οικιστικού χώρου Αρχαίας Ολυμπίας με τον αρχαιολογικό χώρο, παράλληλη αναβάθμιση αστικού χώρου και εξοπλισμού

    - Διασυνδεδεμένη και αλληλοτροφοδοτούμενη παραγωγική δομή όλων των τομεακών κλάδων της τοπικής οικονομίας

    - Δικτυώσεις και συνδέσεις με άλλους αξιόλογους πόρους φύσης, πολιτισμού, άυλης κληρονομιάς, τοπικής ιστορίας, τοπικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πχ αγροτουρισμός, περιηγητικός τουρισμός κ.ά.)

    - Υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών – ευφυείς πόλεις

    Οι πόλοι ανάπτυξης του 3ου σεναρίου αφορούν σε μορφές στις εξής περιοχές:

    • Αρχαία Ολυμπία: πολιτιστικός πόλος διεθνούς ακτινοβολίας-επισκεψιμότητας / πρωτεύων δημοτικός πόλος / συλλειτουργία με Πελόπιο & Πλάτανο / ενίσχυση της τοπικής οικονομικής βάσης με έμφαση στον τουρισμό και στη διασύνδεσή του με ποιοτικά τοπικά αγροτικά προϊόντα
    • Πανόπουλος: δυτική πύλη Δήμου από/προς όμορους ΟΤΑ και άλλα δημοτικά – διαδημοτικά και περιφερειακά κέντρα της χωρικής αναπτυξιακής ενότητας Π.Ε. Ηλείας – αξιοποίηση δυνατοτήτων για δημιουργία εκθεσιακού χώρου αγροτικών προϊόντων
    • Λάλας σε συνέργεια με τον Κούμανη: αγροτικός πόλος ανάπτυξης και οργάνωσης δραστηριοτήτων του πρωτογενή τομέα
    • Λάμπεια: πόλος ειδικού σκοπού – ανάπτυξης ήπιων μορφών τουρισμού
    • Άλλοι οικισμοί: οργανώνονται σε θεματικές περιοχές – τοπία (πχ διαδρομές νερού, ορεινών όγκων και τοπίου, κρασιού κλπ). Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται μικρότερα πλέγματα οικισμών συναρθρωμένα σε θεματικές ενότητες τουρισμού φύσης πχ με έντονο στοιχείο νερού σε Κακοτάρι-Κρυόβρυση (Πηνειός), Βασιλάκι-Νεμούτα (Ερύμανθος) κ.ά

    Το επικρατέστερο σενάριο πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης, επιλέχθηκε, δεδομένου ότι έχει το θετικότερο αντίκτυπο στην μελλοντική ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου διαχέοντας σε μεγάλο βαθμό τις θετικές επιδράσεις του σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

    Poleodomiko Olympia 2

    Poleodomiko Olympia 3

    Poleodomiko Olympia 4

    Poleodomiko Olympia 5

  • Κυλλήνη: Σε εξέλιξη η ανέλκυση του αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι (photos & video)
    Κυλλήνη: Σε εξέλιξη η ανέλκυση του αυτοκινήτου που έπεσε στο λιμάνι (photos & video)

    Ολοκληρώνεται αυτή την ώρα η ανάσυρση του αυτοκινήτου που νωρίτερα το απόγευμα έπεσε μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο και "κύλησε" προς τη θάλασσα καταλήγοντας σε αυτή.

    Επειδή δεν ήταν σαφές αν υπήρχαν άτομα μέσα στο αυτοκίνητο, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τους περίοικους και το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, αλλά και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

    Άμεσα έπεσε μέσα στο νερό ο δύτης Γιώργος Δραγώνας, για να εντοπίσει και να ελέγξει το όχημα.

    Όπως αποδείχθηκε σε αυτό δεν υπήρχαν επιβάτες, ενώ η ιδιοκτήτρια εμφανίστηκε σχεδόν την ίδια ώρα, λέγοντας πως το είχε σταθμεύσει κανονικά στο σημείο.

    Η ιδιοκτήτρια και μια φίλη της επέβαιναν στο αυτοκίνητο και σύμφωνα με πληροφορίες στάθμευσαν και κατέβηκαν για να αγοράσουν τα εισιτήρια τους.

    Τότε το αυτοκίνητο κινήθηκε μόνο του, πέφτοντας στη θάλασσα καταλήγοντας σε απόσταση 30 μέτρων από το ντόκο του λιμανιού σε βάθος πέντε μέτρων...

    Δείτε φωτογραφίες και video:

    Killini auto anelkisi 2

    Killini auto anelkisi 3

    Killini auto anelkisi 5

    Killini auto anelkisi 6

    Killini auto anelkisi 7

    Killini auto anelkisi 8

  • Κυλλήνη: Αυτοκίνητο "τσούλησε" στο λιμάνι και έπεσε στη θάλασσα
    Κυλλήνη: Αυτοκίνητο

    Αναστάτωση επικράτησε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα στο λιμάνι της Κυλλήνης, όταν αυτοκίνητο κύλησε από το χώρο του αλιευτικού καταφυγίου που ήταν σταθμευμένο στην προκυμαία και έπεσε στη θάλασσα.

    Την πρώτη στιγμή οι αυτόπτες μάρτυρες δεν γνώριζαν αν υπήρχαν άνθρωποι μέσα σε αυτό και επικράτησε πανικός για να σώσουν τους πιθανούς επιβάτες.

    Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης και δύτης, για τις αναζητήσεις στο λιμάνι.

    Γρήγορα όμως όλοι ανακουφίστηκαν όταν έγινε γνωστό πως η ιδιοκτήτρια του οχήματος, βρισκόταν σε κατάστημα της περιοχής, και το όχημα είχε κινηθεί προς τη θάλασσα μόνο του.

    Αυτή την ώρα οι δύτες αναζητούν το ακριβές σημείο που έχει καταλήξει το όχημα για την ανάσυρσή του.

    Killini auto 2

    Killini auto 3

  • Έργο - διαμαρτυρία από τον γλύπτη Αλέξανδρο Παπαλάμπρο για το Ολυμπιακό Κίνημα
    Έργο - διαμαρτυρία από τον γλύπτη Αλέξανδρο Παπαλάμπρο για το Ολυμπιακό Κίνημα

    Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί και διαμένει και εργάζεται μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία, ο γλύπτης Αλέξανδρος Παπαλάμπρος, ως καλλιτέχνης δεν μπορεί να κρύψει τα συναισθήματά του. Και πολύ περισσότερο να μην τα εκφράσει, όταν μάλιστα αφορούν τον τόπο του την Ολυμπία και την ιστορία της…

    Το θέμα που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου η Μεσσηνία επελέγει αντί της Αρχαίας Ολυμπίας, η οποία αποτελεί σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα, μόνο τόπο επίσκεψης, τον ενέπνευσε να δημιουργήσει ένα έργο που απεικονίζει την πτώση των Ολυμπιακών Κύκλων.

    Ένα έργο - διαμαρτυρία απέναντι στην μεγάλη αυτή προσβολή που έγινε απέναντι στην Αρχαία Ολυμπία, την ιστορία και το ρόλο της στο Ολυμπιακό Κίνημα.

    Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Smili Workshop στην Αρχαία Ολυμπία που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγό του Κατερίνα Αηδόνη, δούλεψε για την υλοποίηση - αποτύπωση της αγανάκτησης που προκάλεσε και στον ίδιο, αυτή η απρέπεια.

    papalampros3

    “Η δική μου διαμαρτυρία, η δική μου οπτική αυτή τη στιγμή για το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι η κατάρρευση των Ολυμπιακών Κύκλων. Αυτό ήθελα να δείξω στο έργο μου. Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα ότι το οικονομικό συμφέρον είναι πάνα από όλα. Πάνω από τον πολιτισμό, πάνω από την ιστορία, πάνω από την ιδέα… Όταν αποκατασταθεί η τάξη, οι κύκλοι θα επανέλθουν στην αρχική τους θέση” ανέφερε σε δήλωσή του, σχολιάζοντας ότι κάθε διαμαρτυρία δεν συνεπάγεται με σύγκρουση, αλλά με διεκδίκηση.

    Papalampros 2

  • Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις
    Υ.Α. Πύργου: Εξιχνίασε την απόπειρα διάρρηξης του ΑΤΜ στην Κυλλήνη - Στην Αττική τρεις συλλήψεις

    Ένας 27χρονος αλλοδαπός και δύο Έλληνες ηλικίας 26 και 33 ετών συνελήφθησαν στην Αττική χθες ως κατηγορούμενοι στην εμπλοκή τους σε εγκληματική ομάδα που είχε ως στόχο ΑΤΜ στην επαρχία. Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από την εξιχνίαση της περίπτωσης απόπειρας διάρρηξης ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας σε χώρο καταστήματος στην Κυλλήνη τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου 2024, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Οι έρευνες συνεχίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "... συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες χθες (1-10-2024) σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 27χρονος αλλοδαπός και -2- ημεδαποί, ηλικίας 26 και 33 ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πλαστογραφία, απείθεια και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

    Ειδικότερα, από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, προέκυψε ότι πρόκειται για ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

    Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μεταφορές τους, ενώ φαίνεται να είχαν στοχοποιήσει μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ), σε περιοχές της επαρχίας.

    Σχετικά με τους ρόλους του κάθε μέλους, ο 27χρονος διέθετε καθοριστικό ρόλο, φροντίζοντας για το σχεδιασμό της δράσης και τη διαχείριση των μεταφορικών τους μέσων, ενώ τα άλλα δύο μέλη είχαν υποστηρικτικό ρόλο.

    Μετά από έρευνα στις οικίες και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    • 2,5 γραμμ. ακατέργαστης και 1 γραμμ. κατεργασμένης κάνναβης,
    • το χρηματικό ποσό των -2.145- ευρώ,
    • αυτοκίνητο,
    • αναδιπλούμενο μαχαίρι,
    • 9 φυσίγγια,
    • πλήθος εργαλείων και
    • πλήθος συσκευών τηλεφωνίας και καρτών SIM.

    Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής, κλοπή οχήματος από την περιοχή της Μεταμόρφωσης και απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ που έλαβε χώρα 8-3-2024 στην Κυλλήνη Ηλείας.

    Το ανωτέρω αφαιρεθέν όχημα χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο των δραστών στην εν λόγω απόπειρα διάρρηξης και εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας σε περιοχή της Ηλείας.

    Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια κατασκευή περιέχουσα εκρηκτική ύλη, πλαστικό δοχείο περιέχων βενζίνη, -0,5- γραμμ. κοκαΐνης και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

    Σημειώνεται ότι ο 27χρονος και ο 33χρονος είχαν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ η έρευνα για την εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".

    Kullini ATM 2

    Kullini ATM 3

    Kullini ATM 5

    Kullini ATM 6

    Kullini ATM 7

    Kullini ATM 8

  • Κυλλήνη: Απαγορεύθηκε ο απόπλους στο «Mare di Levante», λόγω βλάβης
    Κυλλήνη: Απαγορεύθηκε ο απόπλους στο «Mare di Levante», λόγω βλάβης

    Βλάβη υπέστη το πλοίο «Mare di Levante» κατά τον κατάπλου στην Κυλλήνη, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη μεταφέροντας 223 επιβάτες, 50 Ι.Χ., 32 φορτηγά και τρία λεωφορεία.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας "Levante Ferries", "... λόγω τεχνικού προβλήματος του πλοίου 'ΜARE DI LEVANTE' το δρομολόγιο 24/09/2024 από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο 17:15 θα εκτελεστεί από το πλοίο 'ΚEFALONIA' στις 18:30. Καθώς και το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη 19:30 θα εκτελεστεί 20:15 με το πλοίο 'ΚEFALONIA'".

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο