Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 09:35

Επιδοτούμενη κατάρτιση για πάνω από 34.000 εργαζόμενους- «Γκάζι» στην αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Την ευκαιρία να εφοδιαστούν με ψηφιακές δεξιότητες οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς θέλουν να αξιοποιήσουν 17 φορείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» 2021-2027 του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 31 Ιουλίου).

Στόχος του προγράμματος με τίτλο την «Υλοποίηση προγραμμάτων αναβάθμισης επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων (upskilling) σε θέματα αξιοποίησης και διαχείρισης καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών» συνολικού προϋπολογισμού 62,5 εκατομμυρίων ευρώ, είναι η κατάρτιση τουλάχιστον 34.722 εργαζομένων, από τους οποίους θα πρέπει τουλάχιστον το 25% να είναι γυναίκες.

Η πρόσκληση αφορά σε εργαζόμενους (όχι αυτοαπασχολούμενους), τουλάχιστον μέσου επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν νέες προχωρημένες ψηφιακές δεξιότητες.

«Η ψηφιακή μετάβαση της χώρας προϋποθέτει και παράλληλα, δημιουργεί συνεχώς νέες ανάγκες για ψηφιακές δεξιότητες. Ως υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξασφαλίζουμε μέσω του ΕΣΠΑ τους κατάλληλους πόρους και λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση των πολιτών με ψηφιακές δεξιότητες» δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Το reskilling και το upskilling των πολιτών είναι απαραίτητο ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας. Σε αυτή τη λογική σχεδιάσαμε και τη νέα πρόσκληση του προγράμματος "Ψηφιακός Μετασχηματισμός" για την αναβάθμιση του ψηφιακού επιπέδου χιλιάδων εργαζομένων σε τεχνολογίες αιχμής όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη»

Έρχεται reskilling και στο Δημόσιο

«Μας γεμίζει ικανοποίηση το γεγονός ότι 17 φορείς ασχολήθηκαν με σοβαρότητα και υπέβαλαν την πρόταση τους για δράσεις ψηφιακής κατάρτισης των εργαζομένων». Επισημαίνει μάλιστα, ότι υπάρχει σχεδιασμός να καθίσουν στα «θρανία» και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. «Άμεσα θα προχωρήσουμε σε ανάλογο πρόγραμμα και στο Δημόσιο. Θέλουμε όλοι οι πολίτες, όλοι οι εργαζόμενοι τόσο του δημόσιου όσο και ιδιωτικού, τομέα να είναι συμμέτοχοι στο ψηφιακό άλμα που συντελείται. Η επόμενη μέρα της Ελλάδας είναι ψηφιακή και θα συμμετέχουμε ενεργά όλοι, σε αυτή».

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε για υλοποίηση στους θεσμικούς κοινωνικούς εταίρους (συμπεριλαμβανομένων των Ινστιτούτων/φορέων αυτών), τα Επιμελητήρια και Ενώσεις Επιμελητηρίων Εθνικής Εμβέλειας και τους Συνδέσμους Επιχειρήσεων Πληροφορικής Εθνικής Εμβέλειας και περιλαμβάνει κριτήρια αποδοτικότητας στην αξιολόγηση της, καθώς και κίνητρα επιβράβευσης για τους φορείς που υλοποιούν ποιοτικά και ταχύτερα.

Πού απευθύνονται τα προγράμματα κατάρτισης

Τα προγράμματα κατάρτισης αποτελούν σε ποσοστό τουλάχιστον 75% επιλεγμένες προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που στοχεύουν στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων όπως προβλέπονται στην ευρωπαϊκή πολιτική για την Ψηφιακή Δεκαετία 2030 και προσδιορίστηκαν με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τρέχουσες τάσεις των ΤΠΕ.

Ενδεικτικά αφορούν σε :

  • AI /ΑΙ ethics/AI & Enterprises/AI chatbots
  • Cybersecurity/ Cybersecurity με έμφαση σε SMEs /IoT & Cybersecurity/Data Protection Policy
  • Cloud & SMEs
  • Big Data/ Big Data at IoT/Βig Data & Enterprises/Data Visualization/Data Analysis Tools/Big Data Analytics
  • Data Analytics/Data Analysis
  • Blockchain
  • Project Management με έμφαση σε έργα IT
  • 3D printing
  • e-Invoicing
  • Ρομποτική υπηρεσιών

Παράλληλα, οι δικαιούχοι με βάση την ανίχνευση αναγκών που πραγματοποιούν και τη εμπειρία των μελών τους, δύνανται να προτείνουν μέχρι το ποσοστό 25% προγράμματα προχωρημένων δεξιοτήτων ΤΠΕ.

Η πιστοποίηση του επιπέδου ψηφιακών δεξιοτήτων για την επιλογή των συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας του ΥΨΗΔ που χρησιμοποιεί ΑΙ και έχει αναπτυχθεί από το ΕΔΥΤΕ. Επίσης, περιλαμβάνονται δράσεις συμβουλευτικής στους συμμετέχοντες.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2024 10:16

Σχετικά Άρθρα

  • ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων
    ΟΑΕΔ-ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

    Οι πάροχοι που ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες των καταρτιζομένων στα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες», καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

    Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης προσώπων για την ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

    Συγκεκριμένα, οι πάροχοι που ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες των καταρτιζομένων στα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες», καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, gov.gr, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναγράφονται στη σχετική πρόσκληση, για ένταξη στο μητρώο.

    Η Δημόσια Πρόσκληση είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

    Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση εδώ

    Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ειδικό Μητρώο Φορέων Πιστοποίησης προσώπων της ΔΥΠΑ εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο Μητρώο.

    Τα νέα προγράμματα σηματοδοτούν την αναβάθμιση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των ανέργων, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη την διαδικασία και τους εμπλεκόμενους φορείς (πάροχοι κατάρτισης, πάροχοι πιστοποίησης, καταρτιζόμενοι, κλπ.).

    Πηγή: Alfavita.gr

  • ManPower: Οι 5 δεξιότητες που θα έχουν ζήτηση την επόμενη τριετία
    ManPower: Οι 5 δεξιότητες που θα έχουν ζήτηση την επόμενη τριετία

    Η ψηφιοποίηση έχει αλλάξει – και θα αλλάζει όλο και περισσότερο τα πάντα. Η βιομηχανία της παραγωγής χρειάζεται το κατάλληλο εργατικό δυναμικό για να επιβιώσει στο νέο απαιτητικό τοπίο που διαμορφώνεται.

    Οι αλλαγές στην Τεχνολογία και οι νέες θέσεις εργασίας έχουν αντίκτυπο στη βιομηχανία της Παραγωγής, επηρεάζοντας όλο το οικοσύστημα και φυσικά και τους εργασιακούς ρόλους όπως αυτός του "Πολύ-μηχανικού". Για τις μικρές και τις μεγάλες επιχειρήσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνιστά μια αναγκαιότητα επιτάσσοντας την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

    Η ManpowerGroup και η MxD (πρώην Ινστιτούτο Ψηφιακής Βιομηχανίας και Σχεδιασμού Καινοτομίας) απευθύνθηκαν σε περισσότερους από 30 ακαδημαϊκούς, κυβερνητικούς και βιομηχανικούς εταίρους όπως η Siemens, η Microsoft, η Caterpillar και η General Electric με στόχο να διαμορφώσουν από κοινού μια αναγνωρισμένη από τη βιομηχανία ταξινόμηση που καθορίζει τους ψηφιακούς ρόλους του μέλλοντος.

    165 νέοι και εξελισσόμενοι ρόλοι

    Λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού, σχεδόν το 1/2 του συνόλου των ρόλων στον τομέα της Παραγωγής (49%) θα χρειαστεί να αλλάξουν μέσα στα επόμενα 3 έως 5 χρόνια. Μέσα από την ανάλυση της, η ManpowerGroup προσδιόρισε 165 νέους και εξελισσόμενους ρόλους σε επτά επιμέρους τομείς τεχνικής εξειδίκευσης. Οι συγκεκριμένοι εργασιακοί ρόλοι θα αποτελέσουν τη "γέφυρα" μεταξύ του σημερινού και του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού. Με τον όρο "ρόλος" αποτυπώνεται ένα σύμπλεγμα συναφών καθηκόντων, δεξιοτήτων ή γνώσεων που συγκλίνουν στις ανάγκες μιας συγκεκριμένης θέσης εργασίας.

    Οι θέσεις εργασίας απαιτούν έναν ή και περισσότερους ρόλους, "δεμένους" ωστόσο μεταξύ τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στην ανάγκη και τον σκοπό ενός οργανισμού με τις θέσεις αυτές να καλύπτουν 1 ή περισσότερα άτομα. Οι οργανισμοί μπορούν να "συναρμολογήσουν" ρόλους σε θέσεις εργασίας, ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε φορά.

    Η Generation Three

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 2020 η Generation Three, η οποία θα επικεντρωθεί στα ευφυή συστήματα, θα αποτελέσει την «καρδιά» του εργασιακού δυναμικού στον τομέα της Παραγωγής: Η τεχνολογία θα γίνει σύντομα ευρύτερα διαθέσιμη και οι μηχανές θα καταστούν πιο έξυπνες, διαμορφώνοντας έτσι μια νέα γενιά ρόλων για να διαχειριστούν τα νέα έξυπνα βιομηχανικά συστήματα.

    Δεσπόζουσα θέση στην κατάταξη αυτή κατέχει ο ρόλος του "Πολύ-Μηχανικού" ο οποίος συνδέεται με πάνω από 12 ρόλους όπως ο Μηχανικός Διαδικασίας Παραγωγής, Μηχανικός Αυτοματισμών, Εργοστασίων, Συστημάτων Πληροφορικής & Επικοινωνιών, Ολοκληρωμένης Τεχνολογίας, Συστημάτων-Παραγωγής - Πληροφοριακών Συστημάτων, Βελτιστοποίησης Επιδόσεων Παραγωγής, Διευθυντής Προγράμματος Ψηφιακής Παραγωγής, Διευθυντής Επιχειρήσεων Παραγωγής-Συστημάτων Παραγωγής, Μηχανικός Δεδομένων Ποιότητας Δικτύων Εφοδιασμού, κ.ά. Στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο Πολύ-Μηχανικός λειτουργεί ως ένας σύγχρονος τεχνολογικός "homo universalis", ως μέντορας και "σοφός οδηγός" αλλά και ως "περιπετειώδης ταξιδευτής". Οι σύγχρονοι Πολύ-Μηχανικοί έχουν πολύ-παραμετρική ειδίκευση στα συστήματα και διαθέτουν ποικίλες σφαιρικές και ειδικές γνώσεις βιομηχανικών, τεχνολογικών και ανθρώπινων περιοχών για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

    Είναι γεγονός πως οι εργασιακοί ρόλοι που απαιτούν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες, όπως η αυτοματοποίηση, η διαχείριση του εξοπλισμού παραγωγής και η ρομποτική, αυξάνονται κατά 45% ετησίως από το 2015, με τους ρόλους που θα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση να είναι: οι Τεχνικοί Εξοπλισμού Παραγωγής, οι Τεχνικοί Αυτοματισμών και οι Μηχανικοί Συντήρησης Εξοπλισμών.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι όλο και περισσότερες εταιρείες αποφασίζουν να επενδύσουν στους τομείς του αυτοματισμού και της Τεχνητής Νοημοσύνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων ρόλων και αναγκών.

    Οι δεξιότητες με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Παραγωγή

    Ποιες όμως θα είναι οι 5 δεξιότητες που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κλάδο της Παραγωγής τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με την έρευνα της ManpowerGroup;

    1. Πιστοποίηση μεθοδολογίας SixSigma (ποσοτική προσέγγιση που συνδυάζει συστήματα και διαδικασίες για τη βελτίωση των μετρήσεων στη βιομηχανία και τις οικονομικές διαδικασίες)

    2. Ψηφιακά καθοδηγούμενες εργαλειομηχανές (μηχανές ελέγχου CNC)

    3. Γεωμετρική Διαστασιολόγηση και ανοχές διαστάσεων

    4. Αυτοματισμοί κεντρικού πύργου ελέγχου (τερματικού σταθμού ελέγχου ραντάρ αεροδρομίου)

    5.Συστήματα PLC (προγραμματιζόμενων λογικών ελεγκτών)

    Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενσωματώνεται σε όλα τα μέρη ενός οργανισμού, όπως η στρατηγική, η κουλτούρα και οι διαδικασίες, καθιστώντας πιο κρίσιμη από πότε την ανάγκη συνεργασίας με επαγγελματίες που να μπορούν να υποστηρίξουν κάθε πτυχή του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Ανθρώπινου Δυναμικού. Οι επενδύσεις σε ταλέντα και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των υπαρχόντων εργαζομένων είναι κρίσιμης σημασίας πρώτον για τη διακράτηση και αλληλεπίδραση των εργαζομένων και δεύτερον ώστε οι οργανισμοί να μπορέσουν να εξισορροπήσουν τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες τους. Όλη αυτή η ανάγκη για εύρεση των κατάλληλων ταλέντων, μεταφράζεται και σε μισθολογική αύξηση η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αγγίξει το 5,2% στον κλάδο της Παραγωγής τα τελευταία τρία χρόνια.

    Πηγή: economistas.gr - Photo by Macau Photo Agency on Unsplash
  • Υστερεί η Ελλάδα σε ψηφιακές δεξιότητες, οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους
    Υστερεί η Ελλάδα σε ψηφιακές δεξιότητες, οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους

    Οι κυβερνήσεις πρέπει, επειγόντως, να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να βελτιώσουν την εκπαίδευση και τις άλλες πολιτικές που θα βοηθήσουν τους πολίτες τους να καρπωθούν τα οφέλη του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάτι που θα μειώσει τον κίνδυνο να διευρυνθούν οι ανισότητες και να αυξηθεί η ανεργία εξαιτίας της αυτοματοποίησης ολοένα περισσότερων παραγωγικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας.

    Αυτό είναι το βασικό μήνυμα μιας νέας έκθεσης του ΟΟΣΑ (OECD Skills Outlook 2019), σχετικά με τις ψηφιακές δεξιότητες σε κάθε χώρα μέλος και τις επιπτώσεις της τεχνολογικής αλλαγής στην αγορά εργασίας και γενικότερα στην οικονομία. Η έκθεση επισημαίνει ότι μερικές χώρες είναι καλύτερα προετοιμασμένες, ενώ άλλες λιγότερο (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) λόγω των ελλιπών ψηφιακών δεξιοτήτων του πληθυσμού τους.

    Μόνο λίγες χώρες (Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Σουηδία) θεωρούνται ότι έχουν τις αναγκαίες ψηφιακές δεξιότητες και τα κατάλληλα συστήματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, που τους επιτρέπουν να αξιοποιήσουν ευρέως και έγκαιρα τις δυνατότητες και προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.

    Από την άλλη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολλές χώρες κρίνονται ότι υστερούν και μένουν πίσω. Ακόμη και χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ν.Κορέα, που έχουν μεγάλο ψηφιακό δυναμικό, προτρέπονται από τον ΟΟΣΑ να κάνουν μεγαλύτερες προσπάθειες για να διασφαλίσουν ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας εργαζόμενοι δεν θα χάσουν το «τρένο» της νέας ψηφιακής επανάστασης.

    Μεγαλύτερο θεωρείται ότι είναι το πρόβλημα σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Χιλή, η Ιταλία, η Λιθουανία, η Σλοβακία και η Τουρκία, οι οποίες συχνά δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες που είναι αναγκαίες για να αναπτυχθούν, ούτε τα κατάλληλα εκπαιδευτικά συστήματα που θα τους επιτρέπουν να αναβαθμίζουν συνεχώς τις δεξιότητες των πολιτών τους.

    «Στο σημερινό ταχέως ψηφιοποιούμενο κόσμο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος παρουσίασε την έκθεση στο Παρίσι, «οι δεξιότητες κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στο να οδηγεί κανείς τις εξελίξεις και να δυσκολεύεται να τις ακολουθήσει. Για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, οι κυβερνήσεις είναι ανάγκη να βρουν τη σωστή ισορροπία ανάμεσα σε πολιτικές που ενισχύουν την ευελιξία, την κινητικότητα των εργαζομένων και τη σταθερότητα των θέσεων εργασίας. Οι επιχειρήσεις επίσης έχουν να παίξουν ρόλο-κλειδί στο να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα αναβαθμίζουν τις δεξιότητες και θα αποκτούν καινούριες, προσαρμοζόμενοι στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, πράγμα που θα διασφαλίσει ότι η σημερινή τεχνολογική επανάσταση θα βελτιώσει τις ζωές όλων».

    Η έκθεση θεωρεί κρίσιμης σημασίας τα παραδοσιακά εκπαιδευτικά συστήματα να εξελιχθούν σε συστήματα δια βίου μάθησης και οι ενήλικες να επανεκπαιδεύονται στη διάρκεια όλης της καριέρας τους. Όμως σήμερα στις χώρες του ΟΟΣΑ η επανεκπαίδευση των ενηλίκων με χαμηλές δεξιότητες (των κατ' εξοχήν ευάλωτων στις τεχνολογικές αλλαγές) παραμένει 40% μικρότερη από εκείνη των εργαζομένων με ήδη υψηλές δεξιότητες. Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι είναι ζωτικό να καταπολεμηθεί η έλλειψη κινήτρων, η οποία φαίνεται να εμποδίζει πολλούς ενήλικες με χαμηλές ψηφιακές δεξιότητες από το να κάτσουν ξανά στα θρανία.

    Ο Οργανισμός εκτιμά ότι οι εργαζόμενοι σε περισσότερα από τα μισά επαγγέλματα (το 54%) που θεωρούνται υψηλού κινδύνου για αυτοματοποίηση, θα χρειαστούν είτε μέτρια (λιγότερο από ένα έτος), είτε εντατική επανεκπαίδευση (πάνω από ένα έτος) για να μπορέσουν να διατηρήσουν τη δουλειά τους ή να βρουν ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη. Μόνο έτσι, τονίζει η έκθεση, οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να αποφύγουν την αντικατάσταση τους με πιο ικανούς εργαζόμενους ή -χάρη στις νέες ψηφιακές δεξιότητες τους- να μετακινηθούν σε άλλες πιο ποιοτικές θέσεις εργασίας.

    Πηγή: Newsbeast.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο