Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 11:05

ΕΣΠΑ-ΔΑΜ: Δύο Εκδηλώσεις Ενημέρωσης Νέων σε Κοζάνη και Τρίπολη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργανώνει δύο σημαντικές εκδηλώσεις συνάντησης με τους νέους των περιοχών που αφήνουν πίσω τους τις ρυπογόνες πηγές ενέργειας στο πλαίσιο του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 (ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη και στις 23 Οκτωβρίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Τρίπολη από τις 11.00 έως και τις 15.00.

Στις εκδηλώσεις αυτές, φοιτητές των Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου αλλά και όλοι οι νέοι ηλικίας 16 έως και 29 χρονών που είναι κάτοικοι των περιοχών δίκαιης μετάβασης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους εκπρόσωπους του Προγράμματος για τη Δίκαιη Μετάβαση για το αντικείμενό του, να εξοικειωθούν με την ορολογία των χρηματοδοτικών προγραμμάτων αλλά και να συμμετέχουν ενεργά σε Εργαστήρια Δημιουργίας Ιδεών ανταλλάσσοντας ιδέες και εντοπίζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης γύρω από τα σύγχρονα θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας, πράσινης καινοτομίας και οικονομίας σε τοπικό επίπεδο κ.ο.κ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Μένουμε στον τόπο μας, Ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι βέλτιστοι τομείς απασχόλησης των νέων στις περιοχές δίκαιης μετάβασης;» με ομιλητές του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και του Green Tank.

Οι εκδηλώσεις, που είναι ανοιχτές για το ευρύ κοινό, στόχο έχουν να ξεκινήσει μία ουσιαστική επικοινωνία με τους νέους των περιοχών ενεργειακής μετάβασης δημιουργώντας αφετηρίες για το μέλλον τους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του GREEN TANK και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 10:40

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα
    Δήμος Ζαχάρως: Τιμή στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 από την μαθητική Κοινότητα

    Με την κατάθεση των στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές των σχολείων της Ζαχάρως, της Φιγαλείας, του Κακοβάτου και του Γιαννιτσοχωρίου, ξεκίνησαν οι επετειακές εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο του Ηρωικού «όχι» της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ζαχάρως.

    Το πρωί της Παρασκευής 25ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο στολισμένο Μνημείο των Ηρώων.

    Το πρόγραμμα του εορτασμού της «28ης Οκτωβρίου 1940» περιλάμβανε επετειακές εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης, ενώ αργότερα έγινε η κατάθεση των στεφάνων και η προσφερόμενη τιμή στους Ήρωες του Έπους του 40, από τους μαθητές των σχολικών μονάδων της περιοχής. Η εκδηλώσεις έκλεισαν με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

    Το παρόν έδωσαν, ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γεώργιος Τριγάζης, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Ιωάννης Μπάμης, η Δημοτική σύμβουλος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ζαχάρως Παναγιώτης Γκόγκας, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και φορέων. Οι επετειακές εκδηλώσεις, σε όλο το Δήμο, θα κορυφωθούν την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με τις μαθητικές Παρελάσεις.

    dimos zax 28i mathites 2

    dimos zax 28i mathites 3

    dimos zax 28i mathites 4

    dimos zax 28i mathites 5

    dimos zax 28i mathites 6

    dimos zax 28i mathites 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων - Τιμή στους ήρωες του «ΟΧΙ»

    Κατάθεση στεφάνων έγινε την Παρασκευή 25/10 στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων

    Με την τιμή που αρμόζει στους ήρωες του «ΟΧΙ», ξεκίνησαν την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

    Τις πρωινές ώρες έγιναν τιμητικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, ενώ ακολούθησε προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, Σχολικές Μονάδες και Φορείς της πόλης στο Μνημείο Ηρώων Κρεστένων.

    Κατάθεση στεφάνων έγινε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, καθώς επίσης και άλλους εκπροσώπους της Τ.Α., των εργαζομένων, των σωμάτων ασφαλείας, της Ν.Μ. Κρεστένων, των τοπικών κοινοτήτων και των σχολείων της περιοχής, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά έκλεψαν την παράσταση με την απαγγελία επίκαιρων ποιημάτων, αλλά και όλη την ελπιδοφόρα παρουσία τους!

    Ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής

    Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» εξάλλου ολοκληρώνονται την Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, με το πρόγραμμα στην έδρα του Δήμου να περιλαμβάνει τα εξής:

    -Ώρα 10.15: Θα τελεστεί η δοξολογία από τον Ιερό Κλήρο της πόλης στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Κρεστένων. Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κρεστένων κα Τέρψη Πολυχρονίδου .

    -Ώρα 11.00: Θα πραγματοποιηθεί παρέλαση από τμήματα Μαθητών των Σχολικών Μονάδων προ των Αρχών και του Λαού της πόλης επί της οδού «Ξενοφώντος» Κρεστένων.

    Τελετάρχης στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ο Δημοτικός Υπάλληλος κ. Διονύσιος Παπαφωτόπουλος.

    Παρόμοιες εορταστικές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατάρτισε ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα γίνουν ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής και στις υπόλοιπες Δ.Ε. και τοπικές κοινότητες, όπου τις προηγούμενες ημέρες έγιναν οι κατάλληλες προετοιμασίες από μαθητές, εκπαιδευτικούς καθώς και εργαζόμενους του Δήμου.

    dimos andr 28i 24 2

    dimos andr 28i 24 3

    dimos andr 28i 24 4

    dimos andr 28i 24 5

    dimos andr 28i 24 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ήλιδας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την Εθνική Επέτειο  της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με, σχολικές γιορτές, απαγγελίες ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μαθητές στο Μνημείο Ηρώων, ξεκίνησαν στην πόλη της Αμαλιάδας την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, οι επετειακές εκδηλώσεις για το Έπος του 40’.

    Ο Δήμος Ήλιδας διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο την κεντρική εκδήλωση των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους σημαιοφόρους και τους παραστάτες να παρατάσσονται στο Μνημείο Ηρώων, όπου τη μικρή γιορτή επιμελήθηκαν από κοινού το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.

    Εκτός από τα ποιήματα με θέμα την 28η Οκτωβρίου 1940 και το Έπος των Ελλήνων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής και συγκεκριμένα από το αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιάννη Αθανασόπουλο, τους εκπροσώπους των δύο σχολείων εκ μέρους της Α’/βάθμιας και της Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αμαλιάδας και της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Καραπιπέρης.

    ilida 28i sxol sftef 2

    ilida 28i sxol sftef 3

    ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

    Νωρίτερα, ο εκπαιδευτικός κόσμος του Δήμου Ήλιδας τίμησε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο κάθε σχολείο ξεχωριστά.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Άκη Χουζούρη βρέθηκαν στην γιορτή που προετοίμασαν με πολύ μεράκι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας.

    Την εκδήλωση του σχολείου τίμησε με την παρουσία του και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ενώ η διευθύντρια του 2ου Λυκείου κα Άννα Γεωργακοπούλου παρέδωσε και τους επαίνους στους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους κατά τη σχολική χρονιά 2023 – 2024.

    ilida 28i sxol sftef 4

    ilida 28i sxol sftef 5

    ilida 28i sxol sftef 6

    ilida 28i sxol sftef 7

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας
    ΕΥΔΑM: Ηχηρό «παρών» από τους νέους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υοuth Summit Aρκαδίας

    Η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ) διοργάνωσε την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο Υουth Summit Aρκαδίας στο γεμάτο από κόσμο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024.

    Όπως και κατά την προηγούμενη, επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου στην Κοζάνη, νέοι 16 έως 29 ετών, φοιτητές και κάτοικοι της περιοχής είχαν την ευκαιρία να παραθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ενώ παράλληλα συμμετείχαν σε συζητήσεις εκφράζοντας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Πτωχός, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος καθώς και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιος Κατσής. Χαιρετισμό απηύθυνε διαδικτυακά από τις Βρυξέλλες ο κ. Αθανάσιος Σοφός, Στέλεχος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης.

    Ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, εξαίροντας την πρωτοβουλία της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για την εκδήλωση επισήμανε: «Θα διασφαλίσουμε ότι οι νέες ευκαιρίες θα είναι προσβάσιμες σε όλους τους νέους. Όλοι οι φορείς θα είναι δίπλα σας με όλες μας τις δυνάμεις. Η ανάπτυξη πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη, περιβαλλοντικά πράσινη και κοινωνικά δίκαιη».

    eudam neoi tripoli 2

    Ο Διοικητής της ΕΥΔΑΜ κ. Πελοπίδας Καλλίρης εστίασε στον χαιρετισμό του στα νευραλγικά έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως ο συνεργατικός χώρος εργασίας στην πόλη της Τρίπολης, ARK – CO WORKING, o οποίος υποστηρίζει νέους και νέες με καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Επιπλέον, τόνισε: «Σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των επιχειρήσεων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην περιοχή και σύμφωνα με τα αιτήματά τους αναμένεται να δημιουργηθούν πάνω από 1.300 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με την αγαστή συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προχωράμε εντατικά με την ανάπτυξη του εμβληματικού έργου του Κόμβου Βιο-Οικονομίας. Στα επόμενα δύο χρόνια, η οικονομική φυσιογνωμία της Μεγαλόπολης, της Τρίπολης, της Οιχαλίας και της Γορτυνίας θα αλλάξει προς ένα νέο και πιο σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο».

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι έλαβαν επίσης μέρος σε ανοιχτή συζήτηση με συντονιστή τον αρχισυντάκτη της LiFO κ. Γιάννη Πανταζόπουλο και ομιλητές την κα. Ιωάννα Θεοδοσίου από το Green Tank, τον κ. Δημήτρη Γεωργίου, υπότροφο του Ιδρύματος Ωνάση και τον κ. Γιώργο Παπαδόπουλο, υποψήφιο διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Στη συζήτηση έγινε αναφορά στα παρεχόμενα κίνητρα για την παραμονή των νέων στον τόπο τους, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νεολαία στις λιγνιτικές περιοχές, στους αναδυόμενους τομείς απασχόλησης καθώς και σε αντίστοιχες καλές πρακτικές ανά τον κόσμο.

    Το Υοuth Summit Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή Εργαστηρίου Δημιουργίας Ιδεών κατά το οποίο ήρθαν στο προσκήνιο έννοιες όπως η συνείδηση, η ατομική ευθύνη, η παιδεία, η αφοσίωση, η κοινωνική ευαισθησία, η τεχνολογία και η διορατικότητα. Συζητηθήκαν επίσης θεματικές όπως η αποδοτικότητα των κρατικών μηχανισμών, η επαρκής ή μη περιβαλλοντική εκπαίδευση των νέων καθώς και οι δυσκολίες στην εφαρμογή της Δίκαιης Μετάβασης.

    Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Green Tank, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη - 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Εργατικό ατύχημα στην Κοζάνη - 22χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Ο νεαρός τραματίστηκε από μεταλλικό αντικείμενο και υπεβλήθη σε επέμβαση

    Eργατικό ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό 22χρονου σημειώθηκε το μεσημέρι σε εργασιακό χώρο της ΔΕΗ, στην Κοζάνη.
    Ο 22χρονος αλλοδαπός, σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενος σε εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών φέρει σοβαρό τραύμα στο πόδι από μεταλλικό αντικείμενο και μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
    Ελεγχόμενη και σταθερή είναι η κατάσταση του τραυματία, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Γιάννη Κετικίδη.
    Ο 22χρονος υπεβλήθη σε αξονική για να αξιολογηθεί η κατάστασή του, καθώς διαπιστώθηκε βαθύ τραύμα στον μηρό και στη συνέχεια αποφασίστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε επέμβαση και αφαίρεση του ξένου αντικειμένου.

    Πηγή: ΕΡΤ - Protothema.gr
  • Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους
    Τρίπολη: Αδέλφια εξύβρισαν, απείλησαν και χτύπησαν ανήλικο σε σχολείο  - Συνελήφθησαν μαζί με τον πατέρα τους

    Στη σύλληψη δύο αδελφών και του πατέρα τους προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης αστυνομικοί του τμήματος ασφαλείας Τρίπολης για επίθεση σε ανήλικο.

    Σύμφωνα με το arcadia938, τα δύο παιδιά φέρονται να εξύβρισαν, να απείλησαν και να χτύπησαν τον ανήλικο σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος το μεσημέρι της ίδια ημέρας, με τις Αρχές να προχωρούν και στη σύλληψη του πατέρα τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

    Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου
    Νέα Αριστερά: 150 εκδηλώσεις στο δρόμο προς το ιδρυτικό συνέδριο του Νοεμβρίου

    Σε σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων και συνεδριάσεων οργανώσεων με επίκεντρο το Κείμενο των Θέσεών της προχωρά η Νέα Αριστερά, η οποία θα πραγματοποιήσει το ιδρυτικό της συνέδριο το διάστημα 7 με 10 Νοεμβρίου.

    Προσυνεδριακές εκδηλώσεις με συμμετέχοντες από την ευρύτερη Αριστερά

    Με το συνέδριο η Νέα Αριστερά θα συγκροτηθεί πλέον ως κόμμα, με ανανεωμένα όργανα και δομές, ευελπιστώντας να επεκτείνει τις δραστηριότητές της πιο συγκροτημένα και πέρα από τον ήδη υπάρχοντα κοινοβουλευτικό σχηματισμό. Ήδη προγραμματίζονται πάνω από 150 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος, ενώ σε αυτές τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις συμμετέχουν και πρόσωπα εκτός του κόμματος, γεγονός που «αποδεικνύει τον ανοιχτό χαρακτήρα της διαδικασίας». Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα καθώς και μια «συνάντηση» του Πέτρου Παπακωνσταντίνου και του Κώστα Παπαδάκη με τον Κωστή Καρπόζηλο στην Κυψέλη.

    Κριτική για τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτοκριτική για την Αριστερά στο Κείμενο Θέσεων

    Μέσα από το Κείμενο των Θέσεων η Νέα Αριστερά στοχεύει να προχωρήσει σε μια κριτική και αυτοκριτική αποτίμηση της πορείας της Αριστεράς τόσο για την περίοδο 2014-2024, όσο και πιο συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κρίση που πέρασε το 2023. Τότε, όπως λένε κομματικές πηγές, «αποχώρησαν βουλευτές, στελέχη και μέλη που αντιτάχθηκαν στα συμπτώματα εκφυλισμού και πολιτικής παρακμής του κόμματος», ενώ «ο απεγκλωβισμός από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε αναγκαίος, ηθικά επιβεβλημένος και στρατηγικά ορθός για την προοπτική της Αριστεράς».

    Στο Κείμενο επισημαίνεται μάλιστα πως «η συμμαχία που συγκροτήθηκε γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη επικράτησε υπέρ μιας διεύρυνσης προς ένα ασαφές “κέντρο” και αποκόπηκε από τα ριζοσπαστικά τμήματα της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα η τοξικότητα και οι συκοφαντίες προς όσους επέκριναν την ηγεσία εντάθηκαν».

    Τέλος, το κείμενο επιρρίπτει ευθύνες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν έθεσε τους απαραίτητους ελέγχους και αντίβαρα πριν από την αποδοχή της υποψηφιότητας Κασσελάκη. «Η εκλογή του θεωρείται το ακραίο σύμπτωμα μιας υποβόσκουσας κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το λάθος της προτεραιότητας στην εκλογή προέδρου πριν από το συνέδριο υπογραμμίζεται ως κρίσιμο σημείο αποτυχίας του κόμματος» αναφέρουν πηγές της Νέας Αριστεράς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κοζάνη: Συνελήφθη 20χρονος για επίθεση και χτυπήματα στη 17χρονη φίλη του - Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Κοζάνη: Συνελήφθη 20χρονος για επίθεση και χτυπήματα στη 17χρονη φίλη του - Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Στη σύλληψη ενός 20χρονου προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία στη Κοζάνη, καθώς φέρεται να επιτέθηκε με χτυπήματα στην ηλικίας 17,5 ετών φίλη του.

    Οπως αναφέρουν πληροφορίες του kozanimedia.gr, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη ΖΕΠ Κοζάνης, ενώ η νεαρή κοπέλα μετέβη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και την καταγραφή των ελαφρών τραυμάτων της.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 20χρονος κρατείται στο Α.Τ. Κοζάνης και συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο