Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 08:32

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινήσεις στρατηγικής για την διάσωση της αγοράς της πόλης – “Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα”

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ευρεία έρευνα για τους καταναλωτές – “Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο” τονίζει ο Ηλίας Ξανθούλης

Της Δήμητρας Βέλμαχου

Με την επικείμενη ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, και την πρόσβαση σε άλλες μεγαλύτερες αγορές να γίνεται ταυτόχρονα ευκολότερη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο πρόεδρος Ηλίας Ξανθούλης, προσπαθούν όσο ακόμα είναι καιρός όχι απλώς να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα" της αγοράς του Πύργου, προκειμένου να κρατήσουν τους καταναλωτές εντός των ορίων τις πόλης αλλά και γιατί όχι να προσελκύσουν και νέους, από άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα δημοσιευτεί ένα ερωτηματολόγιο για τους καταναλωτές, το οποίο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Στόχος της έρευνας είναι να δώσει στο αγοραστικό κοινό την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του για την αγορά του Πύργου, να προτείνει βελτιώσεις αλλά και να εξηγήσει τους λόγους που το ωθούν να ψωνίζει εκτός πόλης.

Οι καταναλωτές που το επιθυμούν, θα μπορούν μέσω ενός link να έχουν πρόσβαση σε ένα ερωτηματολόγιο με καίριες ερωτήσεις για την αγορά και τον εμπορικό κόσμο και απαντώντας, να δίνουν το δικό τους στίγμα για όλα αυτά που επιθυμούν και δεν βρίσκουν στην αγορά του Πύργου, για τους λόγους που τους οδηγούν στην αναζήτηση άλλων καταστημάτων αλλά να κάνουν επιπλέον τις δικές τους προτάσεις ή σχόλια.

Παράλληλα, η έρευνα θα επιτρέψει στους εμπόρους. να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς και να λάβουν αποφάσεις για τις μελλοντικές τους δράσεις.

Ο κ. Ξανθούλης από την πλευρά του, μιλώντας στο ilialive.gr απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα, μόλις αυτή ανακοινωθεί, τονίζοντας τη σημασία της για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Xanthoulis

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε μεταγενέστερη συνάντηση των επαγγελματιών, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και να διορθωθούν τα όποια λάθη και αστοχίες. Στόχος, είναι αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η τοπική αγορά θα παραμένει ανταγωνιστική και ελκυστική.

«… Εμείς θέλουμε να δούμε τις τάσεις της αγοράς, τι σκέφτεται ο καταναλωτής για την πόλη μας, τι θέλει, τι τον προβληματίζει και γενικότερα τι ακριβώς συμβαίνει. Καλώ όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα αυτή, η οποία μόνο καλό θα επιφέρει στον τόπο και την οικονομία του. Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι ήδη “τρέχει” μία ακόμα έρευνα που αφορά τους επαγγελματίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της αγοραστικής κίνησης το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε, το αποτύπωμα της Λευκής Νύχτας αλλά και να εκφράσουν οι επαγγελματίες την σύμφωνη ή μη γνώμη τους για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον στην συνάντηση αυτή θα αποφασιστεί και το πλάνο των δράσεων για τη νέα χρονιά.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024 09:40

Σχετικά Άρθρα

  • Τι ξόδεψαν οι Έλληνες καταναλωτές σε στέγαση και διατροφή - Αύξηση 5,3% στις δαπάνες στα νοικοκυριά
    Τι ξόδεψαν οι Έλληνες καταναλωτές σε στέγαση και διατροφή - Αύξηση 5,3% στις δαπάνες στα νοικοκυριά

    Περίπου 1.685 ευρώ χρειάστηκε να ξοδέψουν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα για κάθε μήνα του 2023, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε στέγαση, διατροφή και υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ.

    Ειδικότερα, η μέση ετήσια δαπάνη των νοικοκυριών της χώρας για αγορές ανήλθε στα 20.223,36 ευρώ καταγράφοντας αύξηση 5,3%, σε τρέχουσες τιμές σε σχέση με το 2022.

    Μάλιστα, το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του μέσου προϋπολογισμού των νοικοκυριών, σε τρέχουσες τιμές, φαίνεται πως αφορά:

    • στα είδη διατροφής και μη οινοπνευματώδη ποτά (20,7%),
    • στη στέγαση (14,1%) και
    • στις μεταφορές (13,1%),

    Ενώ το μικρότερο μερίδιο των δαπανών (3,4%) αντιστοιχεί στην εκπαίδευση και τα οινοπνευματώδη ποτά και καπνό.

    1.jpg

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.315 ευρώ το μήνα.

    Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία δαπανούν το 16,8% του προϋπολογισμού τους, κατά μέσο όρο, για ενοίκιο.

    Αναφορικά με τις μεταβολές στη μέση μηνιαία κατανάλωση ειδών διατροφής, οινοπνευματωδών ποτών και καπνού, μεταξύ 2022 και 2023, σε όλες τις κατηγορίες της ομάδας ειδών διατροφής και οινοπνευματωδών ποτών παρατηρούνται μειώσεις, ως παρακάτω:

    • ελαιόλαδο 13,6%
    • οινοπνευματώδη ποτά 12,7%
    • ψάρια 11,8%
    • ρύζι 10,7%,
    • τυρί 6,1%
    1727434207079-293613102-11.jpg
    Ο χάρτης των δαπανών

    Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε αγροτικές περιοχές φαίνεται πως δαπανούν κατά μέσο όρο, 21,6% λιγότερο από τα νοικοκυριά που διαμένουν σε αστικές περιοχές.

    • Αγροτικές περιοχές: 1.386 ευρώ /μήνα
    • Αστικές περιοχές: 1.769 ευρώ /μήνα

    Τα νοικοκυριά που διαμένουν στην περιφέρεια Αττικής δαπανούν, κατά μέσο όρο, το 115,3% της μέσης μηνιαίας δαπάνης των νοικοκυριών της χώρας, ενώ αυτά που διαμένουν στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος το 69,5% αυτής.

    Το 2023, σε σύγκριση με το 2022, τα νοικοκυριά που διαμένουν στην περιφέρεια Πελοποννήσου αύξησαν τις δαπάνες τους κατά μέσο όρο 13,6%, ενώ αυτά που διαμένουν στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατά 12,6%. Μείωση κατά 2,9% παρατηρήθηκε στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

    1727434408919-285743290-1.jpg
    Αυξήθηκε η κατανάλωση ενέργειας

    Η μέση μηνιαία ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται στην κύρια κατοικία παρουσίασε αύξηση σε:

    • υγραέριο 11,7%
    • φυσικό αέριο 7,2%,

    και μείωση σε:

    • ηλεκτρική ενέργεια 9,2%
    • υγρά καύσιμα 4,2%
    • στερεά καύσιμα (καυσόξυλα, πελλέτες, πυρήνας κ.λπ.) 3,8%.

    Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα νοικοκυριά χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.) ως κύρια πηγή θέρμανσης σε ποσοστό 57,8%.

    Το 39,9% των νοικοκυριών χρησιμοποιούν καλοριφέρ πετρελαίου για θέρμανση και το 17,9% φυσικό αέριο, ενώ το 0,4% των κατοικιών των νοικοκυριών δεν διαθέτει θέρμανση.

    Το 75,8% των νοικοκυριών χρησιμοποιεί συσκευή κλιματισμού (για ψύξη, ενώ το 19% των κατοικιών των νοικοκυριών δεν διαθέτει ψύξη.

    O κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,7% του πληθυσμού

    O κίνδυνος φτώχειας απειλεί το 18,7% του πληθυσμού της χώρας, όταν στον υπολογισμό του δείκτη λαμβάνεται υπόψη μόνο η ισοδύναμη δαπάνη με τρόπο κτήσης την αγορά (17,4% το 2022), ενώ ο δείκτης μειώνεται στο 13,8% του πληθυσμού (13,4% το 2022), όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι καταναλωτικές δαπάνες, ανεξάρτητα από τον τρόπο κτήσης (τεκμαρτό ενοίκιο από ιδιοκατοίκηση, ιδιοπαραγόμενα αγαθά, αγαθά και υπηρεσίες παρεχόμενες δωρεάν από τον εργοδότη, άλλα νοικοκυριά, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, κράτος κ.λπ.).

    Η μέση μηνιαία ισοδύναμη δαπάνη των φτωχών νοικοκυριών εκτιμάται στο 31,9% των δαπανών των μη φτωχών νοικοκυριών.

    Τα φτωχά νοικοκυριά δαπανούν το 33,8% του μέσου προϋπολογισμού τους σε είδη διατροφής και μη οινοπνευματώδη ποτά, ενώ τα μη φτωχά το 19,6%.

    Πηγή: cnn.gr

  • Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10
    Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από Τρίτη 1/10/2024 το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

    emporikos amal xeim

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών για Άπορες Οικογένειες
    Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών για Άπορες Οικογένειες

    Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί μαθητές και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια των απαραίτητων σχολικών ειδών.

    Για να στηρίξουμε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη ,οργανώνουμε μια δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για άπορες οικογένειες.

    Μία δράση που Διοργανώνει ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Καταραχίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου.

    Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

    Δωρεά σχολικών ειδών: Μπορείτε να προσφέρετε σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια, κασετίνες, ντοσιέ, χαρτί Α4, και άλλα σχολικά είδη

    Πού και πότε:

    Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Πύργου επί της 28ης Οκτωβρίου (εμπρός της Εθνικής Τράπεζας ) στις 10 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

    Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελο.

    Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη!

    sxolika aster 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέλος εκπτώσεων: Οικονομικά προβλήματα και καύσωνας «έκαψαν» την αγορά της Ηλείας
    Τέλος εκπτώσεων: Οικονομικά προβλήματα και καύσωνας «έκαψαν» την αγορά της Ηλείας

    Πτώση τζίρου έως και 30%

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με ανησυχητικά αρνητικό πρόσημο κλείνουν οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις στην Ηλεία. Τα εμπορικά καταστήματα είδαν το ταμείο τους να βγαίνει… μείον και σε σημαντική πτώση συγκριτικά με την περσινή σεζόν που αγγίζει και το 30%. Η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά αλλά και ο παρατεταμένος καύσωνας, δημιούργησαν ένα απαγορευτικό… κοκτέιλ που απέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, με μοναδική εξαίρεση τον Αύγουστο που και πάλι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά των προηγούμενων μηνών.

    Ηλίας Ξανθούλης - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου: «Ελπίζουμε να μην δούμε πολλά λουκέτα»

    Ksanthoulis 2Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης (φωτογραφία αρχείου)

    «Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ήταν μια από τις πολύ κακές και δυστυχώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δίνουν ότι η ζημιά που σημειώθηκε αγγίζει το 30%» δηλώνει στο ilialive.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης. «Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση των καταναλωτών, η αβεβαιότητα που υπάρχει αλλά και ο καύσωνας δεν βοήθησαν καθόλου την αγορά. Ειδικά ο παρατεταμένος καύσωνας ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Ως Σύλλογος προσπαθήσαμε μέσα από τις δράσεις μας, την παράταση του ωραρίου, τις εκδηλώσεις κάποιες Παρασκευές και τη Λευκή Νύχτα να βοηθήσουμε στην τόνωση της αγοράς. Αλλά δεν βοήθησαν όσο περιμέναμε γιατί η θερμοκρασία ήταν στα ύψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη Λευκή Νύχτα ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στην αγορά μετά τις 22.00» συμπληρώνει ο κ. Ξανθούλης.

    Ο ίδιος ευελπιστεί σε ένα καλύτερο διάστημα αγοραστικής κίνησης, διαφορετικά όπως τονίζει, τα λουκέτα είναι αναπόφευκτα. «Αναμένουμε να δούμε πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα και πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα δούμε πολλά λουκέτα, γιατί θα δούμε σίγουρα επιχειρήσεις να κλείνουν, να μην αντέχουν τα βάρη και τις υποχρεώσεις. Δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα…»

    Φώτης Νικολόπουλος - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας: «Ευελπιστούμε να κλείσει θετικά η χρονιά»

    Amaliada Agora 2Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Φώτης Νικολόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

    «Η αγορά κινήθηκε σε μέτριους ρυθμούς και σίγουρα όχι όπως περιμέναμε. Η γενικότερη ακρίβεια και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την αγοραστική κίνηση. Τον Αύγουστο με την έλευση των ετεροδημοτών αυξήθηκε κατά πολύ η κίνηση και ο τζίρος των καταστημάτων. Ήταν ένας πολύ καλός μήνας που όμως δεν καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, Ιουνίου και Ιουλίου» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Φώτης Νικολόπουλος. Τονίζει ότι οι επαγγελματίες ευελπιστούν σε έναν Σεπτέμβριο με ανοδική τάση ώστε η χρονιά να κλείσει με θετικό πρόσημο. «Παρ’ όλα αυτά παραμένουμε αισιόδοξοι. Ευελπιστούμε να έχει ανοδική τάση ο Σεπτέμβρης και το τελευταίο τετράμηνο για να κλείσει θετικά η χρονιά. Προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε και να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές στους καταναλωτές».

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ωράριο Λειτουργίας από 01-09-2024 εως 31-10-2024
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ωράριο Λειτουργίας από 01-09-2024 εως 31-10-2024

    Η επέκταση ωραρίου που είχε πάρει ο εμπορικός σύλλογος Πύργου για τους μήνες Ιούλιο , Αύγουστο έφτασε στο τέλος της και το απογευματινό ωράριο μας επανέρχεται Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από ώρα 18:00 έως και ώρα 21:00

    (ΑΠΟ 01-09-2024 ΕΩΣ 31-10-2024)

    ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

    ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ (9:00-14:30) / ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΚΛΕΙΣΤΑ)

    ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (9:00-14:00) / ΑΠΟΓΕΥΜΑ (18:00-21:00)

    ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΛΕΙΣΤΑ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Μείωση στις τιμές των καυσίμων: “Μουδιασμένοι” οι καταναλωτές μέσα στον κυκεώνα των ανατιμήσεων στα άλλα αγαθά - Βάζουν όσο έβαζαν λένε οι πρατηριούχοι του Πύργου
    Μείωση στις τιμές των καυσίμων: “Μουδιασμένοι” οι καταναλωτές μέσα στον κυκεώνα των ανατιμήσεων στα άλλα αγαθά - Βάζουν όσο έβαζαν λένε οι πρατηριούχοι του Πύργου

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Μικρή ανακούφιση για οδηγούς και επαγγελματίες αποτελεί η πρόσφατη μείωση της τιμής της βενζίνης στην ελληνική αγορά, ύστερα από την πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

    Παρά τις θετικές εξελίξεις όμως, οι καταναλωτές, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων φαίνεται να παραμένουν επιφυλακτικοί και να μην αυξάνουν τις δαπάνες τους για καύσιμα, αφού η οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί και η αβεβαιότητα εξακολουθεί να τους κρατά “μουδιασμένους”.

    Σημαντική εξήγηση για την στάση των καταναλωτών απέναντι στην πτώση της τιμής της βενζίνης αποτελούν οι πρόσφατες ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες οι οποίες όπως είναι αναμενόμενο έχουν μειώσει την αγοραστική δύναμη κατά πολύ.

    Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Πύργο Σάκης Κωτσάκης μιλώντας στο ilialive.gr δεν είναι λίγοι οι οδηγοί αυτοί που βάζουν μόλις 10€ βενζίνη ακόμα και 5€ ποσότητα ικανή να φτάσουν στον προορισμό τους.

    kotsakis

    «Η μικρή μείωση της βενζίνης δεν φαίνεται τόσο πολύ στην αγορά. Ο κόσμος είναι σφιγμένος γενικά σε όλες τους τις κινήσεις αφού τα καύσιμα ακόμα για τα οικονομικά δεδομένα των πολιτών είναι ακριβά.

    Θα έπρεπε να είναι πολύ πιο φθηνά και ο μόνος τρόπος για να μειωθεί το καύσιμο αφού οι διεθνείς τιμές έπεσαν λίγο είναι να μειωθεί ο ειδικός φόρος και το ΦΠΑ αφού τα 2/3 από αυτά που πληρώνει ο καταναλωτής πάνε στο κράτος. Οπότε το κράτος πρέπει να μειώσει τον ειδικό φόρο για να φανεί η διαφορά στον καταναλωτή. Το καύσιμο στα 1,80 € είναι ακριβό. Ο κόσμος βάζει και έβαζε περιορισμένες ποσότητες για να καλύψει τις ανάγκες του. Υπάρχουν οδηγοί που βάζουν 10€ βενζίνη ακόμα και 5€. Κάνουν ταξίδι και βάζουν ακριβώς όσο χρειάζεται για να φτάσουν στον προορισμό τους. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και η βενζίνη αλλά και ειδικά το πετρέλαιο κίνησης που αφορά τους επαγγελματίες πρέπει αν πέσει κι άλλο» επεσήμανε ο κ. Κωτσάκης.

    Από την πλευρά του ο Πάνος Σπυρογιάννης από το πρατήριο υγρών καυσίμων silk oil στον Πύργο, τόνισε ότι έως τώρα οι περισσότεροι οδηγοί είχαν περιορίσει τις μετακινήσεις τους στις εντελώς αναγκαίες ενώ τώρα ίσως με μεγαλύτερη ευκολία αποφασίσουν να κάνουν λίγα χιλιόμετρα παραπάνω.

    Spirogiannis

    «Παρατηρούμε ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων είναι πτωτικές. Αυτό είναι κάτι που στην καρδιά του καλοκαιριού βοήθησε και τους καταναλωτές κι εμάς σαν επαγγελματίες. Ευελπιστούμε σε περεταίρω πτώση για να μπορεί ακόμα ο κόσμος να βάζει καύσιμα πιο άνετα, γιατί μέχρι τώρα ας μην ξεχνάμε ότι έκανε μόνο τις απαραίτητες μετακινήσεις. Αυτό οφείλεται στο ότι διεθνώς έπεσε η τιμή του βαρελιού αλλά εμείς είμαστε οι τελευταίοι αποδέκτες και αργεί να φτάσει στην Ελλάδα γιατί αναλογικά σύμφωνα με τις τιμές του βαρελιού οι τιμές μας θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο χαμηλές.

    Ο κόσμος εξακολουθεί να βάζει το ίδιο ποσό βενζίνη που έβαζε και πριν αλλά τώρα παρατηρούμε ότι δεν το σκέφτεται τόσο πολύ να μετακινηθεί και να πάει να κάνει και ένα μπάνιο στην θάλασσα» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Σπυρογιάννης εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του να συνεχίσει η πτώση των τιμών.

    Ανάλογη εικόνα σε ότι αφορά την κατανάλωση από τους οδηγούς έχει και ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων Ηρακλής Διονυσόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι αναλογικά με τις πτώσεις που σημειώνονται στην διεθνή αγορά η τιμή της βενζίνης θα έπρεπε να πολύ πιο χαμηλή αλλά οι αυξημένοι φόροι την κρατούν σε αυτά τα επίπεδα.

    Dionusopoulos

    «Έχει πέσει το βαρέλι περίπου στα 75 δολάρια που σημαίνει ότι η βενζίνη θα έπρεπε να είναι στα 1,50€ τώρα. Αλλά αφού το 75% είναι φόροι πως θα γίνει αυτό; Δεν ξέρουμε αν συνεχίσουν οι καθοδικές τάσεις, όμως αφού οι φόροι είναι υψηλοί, οι βενζίνη δεν πρόκειται να πέσει πολύ χαμηλά. Ο κόσμος εξακολουθεί να βάζει όση βενζίνη έβαζε και πριν αφού δεν έχει χρήματα».

  • Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
    Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις - Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

    Μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της χώρας, με τους καταναλωτές και τις καταναλώτριες να σπεύδουν για τις τελευταίες αγορές της σεζόν.

    Πρόκειται για μια περίοδο, όπου οι πολίτες χρειάζεται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους.

    Τι θα πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

    Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
    • Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
    • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
    • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
    • Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
    • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
    • Οι καταναλωτές θα πρέπει να ζητάνε απόδειξη. Εκτός από λόγους φορολογικής εντιμότητας, σε περίπτωση αγοράς ελαττωματικού προϊόντος η απόδειξη είναι απαραίτητη για την επιστροφή των χρημάτων στους καταναλωτές.
    • Οι εκπτώσεις συνήθως αφορούν τα προϊόντα της θερινής σεζόν ενώ οι προσφορές είθισται να αφορούν μη εποχικά είδη αφορούν συνήθως είδη παρωχημένης εποχής.
    • Στις προσφορές, οι καταστηματάρχες είναι υποχρεωμένοι να έχουν αναρτημένη πινακίδα που να αναφέρει ότι πραγματοποιούνται προσφορές και στα προϊόντα που πωλούν θα πρέπει να αναγράφεται ξεκάθαρα η αρχική τιμή και η τελική τιμή προσφοράς και σε καμία περίπτωση το ποσοστό έκπτωσης.
    • Οι καταναλωτές, όπως ορίζεται από το άρθρο 1 του ν. 2251/94, έχουν κάθε δικαίωμα να ρωτούν για την προέλευση και την ποιότητα του προϊόντος και οι έμποροι έχουν την υποχρέωση να απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα.
    Στη Θεσσαλονίκη

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής. Συμπληρωματικά να χρησιμοποιείται ποσοστό π.χ. «20% έκπτωση».

    Ως προγενέστερη τιμή νοείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος των 30 ημερών πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.

    Πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση των διατάξεων περί εκπτώσεων και μειωμένων τιμών, καθώς οι κυρώσεις είναι βαριές. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 21 ν. 4177/2013, σε όσους παραβαίνουν το νόμο επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

    Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις αποδειχτεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο των 20.000 ευρώ..

    Πηγή: cnn.gr

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου : Υπόσχεται μια αξέχαστη «Λευκή νύχτα» - Με πολλές δράσεις εκπλήξεις και…Έλλη Κοκκίνου!
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου : Υπόσχεται μια αξέχαστη «Λευκή νύχτα» - Με πολλές δράσεις εκπλήξεις και…Έλλη Κοκκίνου!

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μια αξέχαστη «Λευκή Νύχτα» με πολλές δράσεις για τα παιδιά, καινοτόμες ιδέες, διαγωνισμούς και δώρα, μεγάλες εκπτώσεις σε ποιοτικά προϊόντα και διασκέδαση μέχρι πρωίας, υπόσχεται να χαρίσει στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, το Σάββατο 17 Αυγούστου.

    Η διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου περιλαμβάνει τοπικά συγκροτήματα, Ροκ σχήματα, παραστάσεις καραγκιόζη και κλόουν, καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαία τη συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του Αναστάσιου Ράμμου. Από το βράδυ στις 20.00 έως τα ξημερώματα της Κυριακής στις 05.00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψωνίσει με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, να περιηγηθεί στην πόλη, να γνωρίσει τα καταστήματα και τους ανθρώπους τους, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί.

    Η συναυλία των δημοφιλών τραγουδιστών θα ξεκινήσει στις 23.30 και θα διαρκέσει έως τις 03.00 τα ξημερώματα.

    Ο καύσωνας «έκαψε» την αγορά

    «Όλα είναι έτοιμα για την φετινή «Λευκή Νύχτα» και ελπίζουμε να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μας διοργανώσεις» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξσνθούλης. «Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για την αγορά. Λόγω ζέστης αλλά και οικονομικής δυσχέρειας των καταναλωτών η αγοραστική δύναμη μειώθηκε αρκετά και δεν ήταν όπως ευελπιστούσαμε. Ακόμη και η μισή ώρα παραπάνω λειτουργίας των καταστημάτων που δόθηκε δεν βοήθησε όσο ελπίζαμε γιατί η θερμοκρασία ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα. Και όλο αυτό διήρκησε πολλές ημέρες. Ελπίζουμε σε μια ανάκαμψη της κίνησης , η διοργάνωση να δώσει μια «ανάσα» στους επαγγελματίες, γιατί πραγματικά ο καύσωνας φέτος έκαψε την αγορά!»

    «Συμμετέχω και εγώ»

    Ακόμη μια καινοτόμο δράση οργανώνει για την Λευκή Νύχτα ο Εμπορικός σύλλογος με τίτλο «Συμμετέχω και εγώ». Οι καταναλωτές που θα αγοράσουν τουλάχιστον ένα προϊόν από πέντε διαφορετικά καταστήματα που έχουν συνεισφέρει στη διοργάνωση και φέρουν την συγκεκριμένη σήμανση, θα μπούνε σε κλήρωση για ένα κλιματιστικό.

    Η κλήρωση θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ 02.00-.2.30 και όπως τονίζει στο o κ. Ξανθούλης η όλη δράση γίνεται στο πλαίσιο επιβράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν στηρίξει οικονομικά την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» αλλά και των καταναλωτών.

    Τέλος ο κ. Ξανθούλης ευχαριστεί για την βοήθεια προκειμένου να υλοποιηθεί η διοργάνωση την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργ , το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων .

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο