Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 09:53

Ξεκινά αύριο η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Πού διαμορφώνονται οι τιμές, τι ισχύει για το επίδομα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η εξέλιξη της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης θεωρείται αβέβαιη λόγω των γεγονότων στη Μέση Ανατολή - Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες καταβολής του επιδόματος.

Ξεκινά αύριο 15 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή έναρξης να είναι χαμηλότερη από πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εταιρείες εμπορίας, η τιμή έναρξης φέτος διαμορφώνεται γύρω στο 1,11 με 1,12 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,35 ευρώ πέρσι.

Τα μηνύματα από την αγορά αποτυπώνουν αμελητέα ζήτηση, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, ενώ αβέβαιη είναι η εξέλιξη της τιμής λόγω του πολέμου στη Μ. Ανατολή.

Το επίδομα θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 800 ευρώ -έως και 1.000 στις παραδοσιακά πολύ πιο κρύες περιοχές της χώρας

Το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανιούσα, επηρεάζοντας και την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 71 δολάρια το βαρέλι που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου εκτοξεύτηκε την Παρασκευή κοντά στα 80 δολάρια στη σκιά της κλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ για το επίδομα

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση της ΚΥΑ για τις λεπτομέρειες καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και την έναρξη των αιτήσεων.

Το επίδομα θα κυμανθεί μεταξύ 100 και 800 ευρώ -έως και 1.000 στις παραδοσιακά πολύ πιο κρύες περιοχές της χώρας, όπου που οι ανάγκες για θέρμανση είναι μεγαλύτερες και άρα και η κατανάλωση πετρελαίου ή άλλων πηγών θέρμανσης είναι μεγαλύτερες.

Το τελικό ποσό του επιδόματος προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της βάσης του 350 με τον λεγόμενο συντελεστή βαθμοημέρας ο οποίος είναι διαφορετικός για κάθε περιοχή της επικράτειας. Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί.

Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί με βάση τα εξής εισοδηματικά κριτήρια:

  • 16.000 ευρώ για τον άγαμο
  • 24.000 ευρώ για τον έγγαμο με αύξηση του κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Για μονογονεϊκή οικογένεια -χωρίς την προσαύξηση τέκνου- το όριο τίθεται στις 26.000 ευρώ
  • Προβλέπεται και όριο ακίνητης περιουσίας, 200.000 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους. Η πρόβλεψη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού κάνει λόγο για δαπάνη 250 εκατ. ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν για τους νέους δικαιούχους, όσους, δηλαδή, υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος αίτηση, τα όρια θα είναι χαμηλότερα ήτοι 14.000 για τον άγαμο και 20.000 για τον έγγαμο χωρίς παιδιά, όπως ίσχυσε πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται και όριο ακίνητης περιουσίας , 200.000 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους και 300.000 ευρώ για τους έγγαμους. Το δημοσιονομικό κόστος για την επιδότηση θα κοστίσει 237 εκατ. ευρώ, λιγότερο από τα 280 εκατ. πέρσι.

Επιπλέον, φέτος μπαίνει και ένας κόφτης για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε αν έχουν πάνω από 80.000€ ετήσιο τζίρο να μην είναι δικαιούχοι.

Πηγή: ΟΤ - In.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 09:38

Σχετικά Άρθρα

  • Μειωμένες οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης τον Νοέμβριο
    Μειωμένες οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και πετρελαίου θέρμανσης τον Νοέμβριο

    Μείωση των τιμολογίων του ρεύματος αναμένεται τον Νοέμβριο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σε συνέχεια της αποκλιμάκωσης των τιμών στο Χρηματιστήριο ενέργειας ενώ 16 % φθηνότερη σε σχέση με πέρυσι ήταν η τιμή εκκίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης η οποία κινήθηκε στο περιθώριο των προβλέψεων της αγοράς.

    Πτώση στην τιμή του ρεύματος

    Σε ό,τι αφορά το ρεύμα, η μέση τιμή χονδρικής διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στα 87 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 112 το Σεπτέμβριο, 129 τον Αύγουστο και 135 τον Ιούλιο.

    Οι προμηθευτές θα ανακοινώσουν τις χρεώσεις για τα "πράσινα" τιμολόγια Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, οι οποίες αναμένεται να αντανακλούν την αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής. Η εξέλιξη των τιμών ακολουθεί μέχρι στιγμής την αναμενόμενη πορεία συγκράτησης τις περιόδους που η ζήτηση είναι σχετικά χαμηλή λόγω καιρικών συνθηκών (άνοιξη και φθινόπωρο) και την ανοδική πορεία όταν ανεβαίνει η ζήτηση (καλοκαίρι και χειμώνα). Στις περιόδους αυξημένης ζήτησης, όταν οι ανανεώσιμες πηγές δεν επαρκούν για την κάλυψη του φορτίου, οι τιμές ορίζονται από τις ακριβότερες θερμικές μονάδες με αποτέλεσμα την αύξηση του μέσου όρου. Αντίθετα σε περιόδους χαμηλής ζήτησης όταν μεγάλο μέρος του φορτίου καλύπτεται από ΑΠΕ οι τιμές υποχωρούν.

    Είναι ενδεικτικό ότι τα τρία πρώτα Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου (όταν η ζήτηση είναι ακόμα χαμηλότερη από τις καθημερινές) η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας κινήθηκε κάτω από τα 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα και έπεσε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στα 44 ευρώ ενώ για 18 ώρες συνολικά η τιμή του ρεύματος κινήθηκε κοντά στο μηδέν. Πηγές της αγοράς ανέφεραν σχετικά ότι με την πάροδο του χρόνου και την περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ηλεκτρικό ισοζύγιο το φαινόμενο των πολύ χαμηλών ή και μηδενικών τιμών στη διάρκεια του 24ώρου θα επεκτείνεται, δημιουργώντας σε ορισμένες περιπτώσεις και ζητήματα βιωσιμότητας για τους παραγωγούς που δεν έχουν εξασφαλίσει τη διάθεση της ενέργειας που παράγουν με κάποιας μορφής συμβόλαια. Πίεση των τιμών της ενέργειας προς τα κάτω αναμένεται - σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις που θα πρέπει βέβαια να επιβεβαιωθούν - και από τον πολλαπλασιασμό, διεθνώς, του δυναμικού παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου.

    Πού κινείται το πετρέλαιο θέρμανσης

    Σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης οι πρώτες μετρήσεις του παρατηρητηρίου τιμών έδειξαν ότι η μέση τιμή στην Αττική διαμορφώθηκε κατά την έναρξη της διάθεσης του καυσίμου στο 1,165 ευρώ το λίτρο (από 1,4 ευρώ πέρυσι) και πανελλαδικά στο 1,194 ευρώ (από 1,425 ευρώ πέρυσι).

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Υποτονική η ζήτηση - Τι θα ισχύσει με το επίδομα
    Πετρέλαιο θέρμανσης: Υποτονική η ζήτηση - Τι θα ισχύσει με το επίδομα

    Γιατί οι καταναλωτές δεν αγοράζουν ακόμη πετρέλαιο θέρμανσης

    Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι κινείται η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η μέση πανελλαδική τιμή είναι περίπου 0,20 ευρώ πιο φθηνή συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, οι καταναλωτές δεν προχωρούν σε μεγάλες αγορές.

    Η καλοκαιρία αλλά και το γεγονός ότι οι τιμές όλων των καυσίμων (κίνησης και θέρμανσης) παραμένουν σταθερά ή παρουσιάζουν τάσεις μικρής αποκλιμάκωσης αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που συγκρατούν τους Έλληνες από το να προχωρήσουν σε παραγγελίες.

    Τι προβλέπεται για το επίδομα θέρμανσης

    Σύμφωνα με όσα έχει εξαγγείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδότηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ηλεκτρικό. Φέτος, θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση και σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο υπουργός ΠΕΝ, Θόδωρος Σκυλακάκης, η διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρέλαιο θα είναι στο 25%. Το τελικό ποσό θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

    Οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας, ότι το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.200 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

    Όσον αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνει σε δύο δόσεις, μια μεγάλη δόση (περίπου το 60%) στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και μία μικρότερη (το 40%) η οποία θα δοθεί στο τέλος ενώ για πρώτη φορά θα ληφθεί υπόψη πόσο κρύο έκανε στη διάρκεια του χειμώνα σε κάθε περιοχή.

    Πηγή: newsbomb.gr

  • Έξτρα επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
    Έξτρα επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

    Μέχρι και τα 1.000 ευρώ θα φτάσει φέτος το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους που μένουν σε οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, ενώ αυξημένο έως και 25% θα είναι το επίδομα για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση τους.

    Ωστόσο, στην πλειοψηφία τους οι δικαιούχοι θα λάβουν από 100 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την κατανάλωση και τα εισοδηματικά κριτήρια.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη δόση θα είναι της τάξεως του 60% του συνολικού ποσού και θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ η εξόφληση του υπόλοιπου 40% θα γίνει τον Απρίλιο.

    Έξτρα επίδομα θέρμανσης για το ηλεκτρικό ρεύμα

    Για έως 25% υψηλότερο επίδομα σε όσους έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος εξήγησε πως το τελικό ποσό θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

    «Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρελαίο», διευκρίνισε ο ΥΠΕΝ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις.

    Όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυλακάκης, «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφή η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδοτηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικο αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

    Τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί το 60%

    Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς.

    Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί τον Απρίλιο.

    Τα εισοδηματικά κριτήρια

    Το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι κριτήρια για να καθοριστούν οι δικαιούχοι.

    Υπενθυμίζεται πως για τη λήψη του επιδόματος οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν:

    • ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ / άγαμοι,
    • έως 24.000 ευρώ / έγγαμοι

    Ενώ το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

    Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά:

    • τα 200.000 ευρώ / άγαμοι
    • τα 300.000 ευρώ / έγγαμοι και μονογονεϊκές οικογένειες.

    Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα καταβάλλεται ύστερα από αίτηση στην πλατφόρμα «myΘέρμανση» της ΑΑΔΕ.

    Πηγή: cnn.gr

  • Επίδομα θέρμανσης: Έως 25% υψηλότερο σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα
    Επίδομα θέρμανσης: Έως 25% υψηλότερο σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα

    Για έως 25% υψηλότερο επίδομα σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για την θέρμανση, έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης 17/10.

    Το τελικό ποσό, όπως εξήγησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

    «Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρελαίο», διευκρίνισε ο ΥΠΕΝ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις.

    Όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυλακάκης, «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφή η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδοτηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικο αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

    Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

    Τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί το 60%

    Το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για να καθοριστούν οι δικαιούχοι, σημειώνοντας ότι «ειδικά στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια από οποιοδήποτε άλλο επίδομα και αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια».

    Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς.

    Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί στο τέλος και για πρώτη φορά θα λάβουμε υπόψη πόσο κρύο έκανε στην διάρκεια του χειμώνα σε κάθε περιοχή».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Έως 25% υψηλότερο επίδομα θέρμανσης σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα
    Έως 25% υψηλότερο επίδομα θέρμανσης σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα

    Για έως 25% υψηλότερο επίδομα σε όσους χρησιμοποιούν ρεύμα για την θέρμανση, έκανε λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του το πρωί της Πέμπτης 17/10.

    Το τελικό ποσό, όπως εξήγησε ο Θόδωρος Σκυλακάκης θα προκύψει από τον υπολογισμό όλων των δεδομένων, βάσει και του ισχύοντος από πέρσι συστήματος χωρισμού της Ελλάδας σε 12.000 σημεία και τον ορισμό του πόσο κρύο ή ζέστη έκανε σε κάθε περιοχή.

    «Θα υπάρχει περίπου 25% διαφορά μεταξύ του επιδόματος για ηλεκτρισμό και πετρελαίο», διευκρίνισε ο ΥΠΕΝ, ενώ σε ότι αφορά την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης τόνισε ότι θα γίνει σε δύο δόσεις.

    Όπως αποσαφήνισε ο κ. Σκυλακάκης, «τις επόμενες ημέρες θα υπογραφή η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης. Θα περιλαμβάνει επιδοτηση για όλες τις μορφές θέρμανσης: πετρέλαιο, φυσικο αέριο, ηλεκτρικό. Θα υπάρχει μεγαλύτερη επιδότηση σε όσους χρησιμοποιιούν ηλεκτρικό ρεύμα για την θέρμανση».

    Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε πως οι δικαιούχοι θα κάνουν αίτηση μέσω της ίδιας πλατφόρμας.

    Τον Δεκέμβριο θα πληρωθεί το 60%

    Το ποσό της επιδότησης θα κυμαίνεται από 100 έως 1.000 ευρώ και θα ισχύσουν τα ίδια με πέρσι εισοδηματικά και άλλα κριτήρια για να καθοριστούν οι δικαιούχοι, σημειώνοντας ότι «ειδικά στο επίδομα θέρμανσης έχουμε πολύ μεγαλύτερα εισοδηματικά κριτήρια από οποιοδήποτε άλλο επίδομα και αυτά διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια».

    Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «θα υπάρξει μια μεγάλη δόση στην αρχή, εντός του Δεκεμβρίου και όχι νωρίτερα, διότι ειδικά στο πετρέλαιο πρέπει να έχουμε και κάποιους λογαριασμούς.

    Τον Δεκέμβριο θα δοθεί περίπου το 60% του ποσού όλης της περιόδου. Η άλλη δόση, το άλλο 40% θα δοθεί στο τέλος και για πρώτη φορά θα λάβουμε υπόψη πόσο κρύο έκανε στην διάρκεια του χειμώνα σε κάθε περιοχή».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης
    Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

    Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

    Μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα της AAΔΕ ( https://www.aade.gr/mythermansi) για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2024-2025.

    Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ για περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες. Βασική προϋπόθεση παραμένει η αγορά καυσίμων διπλάσιας αξίας από το δικαιούμενο επίδομα έως τις 31 Μαρτίου 2025.

    Επίδομα θέρμανσης: Οι δικαιούχοι και τα εισοδηματικά κριτήρια

    Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

    Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί φέτος σε όσους θα πληρούν:

    Για το ετήσιο εισόδημα είναι τα εξής:

    • Έως και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους άγαμους.
    • Έως και 24.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους έγγαμους. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.

    Το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με 1 παιδί θα πρέπει να ανέρχεται στα 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με 2 παιδιά θα πρέπει να είναι στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με 3 παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος στα 39.000 ευρώ

    Για την ακίνητη περιουσία ισχύουν τα εξής:

    • Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες
    Επίδομα θέρμανσης 2024: Τα δικαιολογητικά για αίτηση

    Αφού κάνετε την αίτηση στο MyΘέρμανση (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ) Θα πρέπει απλά να καταχωρίσετε στην εφαρμογή ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ τις αγορές σας. Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι:

    • ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων
    • το ποσό/αξία της συναλλαγής
    • ο ΑΦΜ της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης
    • η επωνυμία της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης.

    Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε καταχωρούνται, επιπρόσθετα των ανωτέρω και τα εξής:

    • ο αριθμός της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά ο αριθμός που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών (αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης)
    • ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας
    • το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.

    Σε αντίθεση με τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, στα λοιπά είδη καυσίμων δεν έχει σημασία ο ΑΦΜ και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Ηλεία: Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Χαμηλότερη η τιμή, μεγαλύτερη η ανησυχία
    Ηλεία: Ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Χαμηλότερη η τιμή, μεγαλύτερη η ανησυχία

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Ξεκινά από σήμερα, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με τιμή χαμηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κυμαινόμενη γύρω στο 1,20€ ανά λίτρο. Παρά τις ήπιες καιρικές συνθήκες που επικρατούν, οι καταναλωτές φαίνεται να αντιδρούν γρήγορα, ανησυχώντας για ενδεχόμενες αυξήσεις της τιμής λόγω των διεθνών εξελίξεων, και συγκεκριμένα της αστάθειας που προκύπτει από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

    Οι πρατηριούχοι παρατηρούν αυξημένη κινητικότητα, με αρκετούς καταναλωτές να προχωρούν σε παραγγελίες προκειμένου να επωφεληθούν από την υπάρχουσα τιμή, υπό τον φόβο πάντα μιας ενδεχόμενης αύξησης.

    Ωστόσο, μια σημαντική μερίδα πολιτών, όπως επισημαίνουν στο ilialive.gr οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, ενώ εκδηλώνει ενδιαφέρον, περιορίζεται σε τηλεφωνικές επικοινωνίες, για να ενημερωθεί χωρίς να προβεί άμεσα σε αγορά.

    Η αναμονή φαίνεται να αποδίδεται τόσο στην επιθυμία να διαπιστώσουν πώς θα εξελιχθεί η αγορά και αν θα υπάρξουν αλλαγές στην τιμή, όσο και στο γεγονός ότι

    η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών εξακολουθεί να είναι δύσκολη, γεγονός που επηρεάζει την κατανάλωση.

    Spirogiannis

    Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στον Πύργο, Πάνος Σπυρογιάννης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε πως: «Ενδιαφέρον υπάρχει από τον κόσμο έντονο, πολύ ρωτούν να ενημερωθούν για την τιμή και άλλοι πάλι έχουν αρχίσει τις παραγγελίες αν και ο καιρός ακόμα είναι καλός καθώς φοβούνται μήπως ανέβει λόγω του πολέμου. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο».

    Kotsakis Sakis

    Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης πρατηρίων υγρών καυσίμων στον Πύργο, Σάκης Κωτσάκης επεσήμανε ότι: «Έχουμε αρκετά τηλέφωνα, ρωτάει ο κόσμος για να ενημερωθεί, φοβάται μήπως ανέβει η τιμή λόγω της κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Είναι ουσιαστικά χρηματιστηριακό είδος και συνήθως κάθε τέτοια αναστάτωση ανεβάζει την τιμή. Η τιμή θα ξεκινήσει περίπου στο 1,20€ ενώ πέρυσι ξεκίνησε γύρω στο 1,35€. Εμείς είμαστε έτοιμοι …».

    Dionusopoulos Iraklis

    Τέλος, ο πρατηριούχος Ηρακλής Διονυσόπουλος, σημείωσε πως: «Δεν υπάρχει ακόμα ζήτηση γιατί και ο καιρός το ευνοεί αυτό. θα δούμε πως θα πάει γιατί υπάρχει και οικονομική δυσχέρεια. Παρακολουθούμε κι εμείς διεθνώς τις τιμές και βλέπουμε ότι λόγω του πολέμου οι τάσεις είναι ανοδικές».

  • «Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Χαμηλότερες από πέρσι αναμένονται οι τιμές
    «Πρεμιέρα» σήμερα για το πετρέλαιο θέρμανσης – Χαμηλότερες από πέρσι αναμένονται οι τιμές

    Με τιμές χαμηλότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα

    Όπως επισήμανε στο CNN Greece, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, οι τιμές στα μεγάλα αστικά κέντρα εκτιμάται πως θα κυμανθούν από 1,16 έως 1,19 ευρώ το λίτρο, τιμές ελαφρώς «τσιμπημένες» σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που γίνονταν στα τέλη του Σεπτεμβρίου καθώς από τότε μεσολάβησε νέα κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή. Σε κάθε περίπτωση, στην έναρξη της διάθεσης του καυσίμου, οι τιμές αναμένονται χαμηλότερες σε σχέση με πέρσι, όπως σημειώνει ο κ. Κιούσης, προσθέτοντας παράλληλα πως το τελευταίο διήμερο παρατηρούνται στην εγχώρια αγορά σταθεροποιητικές και πτωτικές τάσεις.

    Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα μιλώντας στο CNN Greece, εκτιμά πως οι τιμές στο λεκανοπέδιο θα κυμανθούν από 1,16 ευρώ έως 1,20 ευρώ το λίτρο. «Πολύ χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι που ξεκινήσαμε στο 1,38-1,40 ευρώ το λίτρο» προσθέτει η κ. Ζάγκα. Η ίδια εξηγεί πως κατά τη λήξη της περιόδου θέρμανσης, οι τιμές κυμαίνονταν στο 1,30- 1,32 ευρώ το λίτρο ενώ λόγω του ήπιου χειμώνα που προηγήθηκε, πολλές δεξαμενές στις πολυκατοικίες είναι άδειες καθώς οι καταναλωτές δεν τις γέμισαν εκ νέου.

    Σε ό,τι αφορά τις παραγγελίες, στελέχη της αγοράς δεν αναμένουν έντονη κινητικότητα στην «πρεμιέρα» διάθεσής του, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζουν να επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα. Η κ. Ζάγκα σημειώνει πως έως τώρα, περιορισμένο ενδιαφέρον προκειμένου να προμηθευτούν πετρέλαιο, παρατηρείται μόνο από κατοίκους μονοκατοικιών στα Βόρεια και τα Ανατολικά προάστια της Αττικής, οι οποίοι «παραδοσιακά» κάθε χρόνο είναι και εκείνοι που κάνουν την αρχή στις παραγγελίες στο λεκανοπέδιο.

    Σημειώνεται πως σχετικά με τις τιμές των καυσίμων συνολικά, με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων (13/10), η απλή αμόλυβδη φτάνει πανελλαδικά το 1,783 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο, το diesel κίνησης, το 1,550 ευρώ το λίτρο και το υγραέριο κίνησης το 0,904 ευρώ το λίτρο.

    Πηγή: Cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο