Διάφορα

Στην 3η θέση το Βέλγιο, 2-0 την Αγγλία

Στην 3η θέση το Βέλγιο, 2-0 την Αγγλία

Το Βέλγιο επιβλήθηκε της Αγγλίας με 2-0 χάρη στα γκολ του Τομά Μενιέ και του Εντέν Αζάρ στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τερμάτισε στην πιο ψηλή θέση στην ιστορία του.

Ένα γκολ του Τομά Μενιέ στην αρχή κι ένα του Εντέν Αζάρ στο τέλος έγραψαν την ιστορία του μικρού τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018. Το Βέλγιο νίκησε με 2-0 την Αγγλία στην Αγία Πετρούπολη και τερμάτισε στην 3η θέση της διοργάνωσης, πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά.

Οι δύο ομάδες είχαν ορισμένες καλές στιγμές, ωστόσο η ποιότητα των "κόκκινων διαβόλων" ήταν εμφανής και δη όταν βρήκαν χώρους στο 2ο ημίχρονο. Ο Ρομελού Λουκακού αντικαταστάθηκε λόγω κακής απόδοσης κι έχασε την ευκαιρία να φτάσει τον Χάρι Κέιν στη μάχη του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης.

Τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε:

1. ΑΥΤΟΣ Ο ΑΖΑΡ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ

Ο Εντέν Αζάρ ήταν για ακόμα μία φορά ο "ζογκλέρ" του Βελγίου, που απέφευγε κάθε μαρκάρισμα με "αέρινο" τρόπο, που κανείς αντίπαλος δεν μπορούσε να τον ανακόψει, που ντρίμπλαρε διαρκώς και την κατάλληλη στιγμή έδινε σε συμπαίκτες του για να συνεχίσουν μια φάση.

Ο Βέλγος έμοιαζε τελείως διαφορετικός σε σχέση με μία σεζόν που περιορίστηκε σε ρόλο "ψευδοεννιαριού" από τον Αντόνιο Κόντε, σε μία αμυντική Τσέλσι. Με ένα φορ μπροστά του και ορισμένους ποιοτικούς επιθετικογενείς παίκτες γύρω του, ο Αζάρ εκτόξευσε ξανά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, τη στιγμή που οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο δείχνουν σημάδια ποδοσφαιρικής... θνησιμότητας. Με τον Μαουρίτζιο Σάρι πλέον στο "τιμόνι" της Τσέλσι, ενδέχεται να δούμε αυτόν τον Αζάρ και τη νέα σεζόν.

2. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ

Μέχρι τη σέντρα του μικρού τελικού, η Αγγλία είχε 0,9 εύστοχα σουτ ανά 90λεπτο σε ροή παιχνιδιού, τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα της διοργάνωσης, πλην του Ιράν (0,7). Ενδεικτικά, η Βραζιλία είναι στην κορυφή με 6,4, το Βέλγιο στην 3η θέση με 4,7, ενώ η Τυνησία που απέκλεισαν οι Άγγλοι στον όμιλο είναι 7η με 3,3.

Για ακόμα έναν αγώνα, τα "τρία λιοντάρια" εμφάνισαν τρανταχτά προβλήματα στην καλή τελική πάσα ή στο καλό τελείωμα των φάσεων σε ροή παιχνιδιού. Παρότι βρέθηκαν αρκετές φορές σε επικίνδυνη θέση, τα έκαναν... θάλασσα στο τέλος, απόδειξη της χτυπητής αδυναμίας τους σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που δεν βρήκαν γκολ από τα στημένα, ήταν καταδικασμένα.

3. ΧΑΡΙ ΚΕΙΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΟΜΕΛΟΥ ΛΟΥΚΑΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ Χ

Ο Χάρι Κέιν, πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στη διοργάνωση με 6 τέρματα, είχε μόλις μία τελική που κατέληξε σε γκολ σε επτά προσπάθειες, μέχρι το ημίχρονο του αγώνα με το Βέλγιο, αν εξαιρεθούν τα πέναλτι. Χωρίς τον Ντέλε Άλι σε αυτό το παιχνίδι, δεν υπήρχε παίκτης για να του βγάλει κάποια καλή μπαλιά στην περιοχή και χωρίς να επωφεληθεί από κάποια στημένη φάση, έμεινε "άσφαιρος" ξανά.

Ο βασικός ανταγωνιστής του για το "Χρυσό Παπούτσι" της διοργάνωσης, ο Ρομελού Λουκακού των 4 γκολ, ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά σκοράροντας μόλις σε δύο από τα έξι παιχνίδια όπου αγωνίστηκε. Μάλιστα, τα τέρματα αυτά ουσιαστικά δεν χρειάστηκαν στην ομάδα του, το σκορ ήταν ευνοϊκό ούτως ή άλλως απέναντι σε Τυνησία και Παναμά. Ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, ο Λουκακού δεν κατάφερε να αποτινάξει από πάνω του τη "ρετσινιά" του επιθετικού που δεν μπορεί να σκοράρει απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους και όσο δεν βελτιώνει το απαράδεκτο κοντρόλ του, δεν θα καταφέρει ποτέ να δικαιολογήσει το hype του επιθετικού παγκόσμιας κλάσης.

4. ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΝ

Μετά από το πρώτο παιχνίδι στην 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων, όπου οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με 17 αλλαγές, αλλά και μετά από τον μικρό τελικό όπου οι δύο προπονητές προτίμησαν σε κάποιες περιπτώσεις παίκτες με μικρότερο χρόνο συμμετοχής, είδαμε ποδοσφαιριστές νεαρής ηλικίας, που έχουν μπροστά τους ακόμα μερικές μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Παίκτες όπως ο Έρικ Ντάιερ, Γιούρι Τίλεμανς και ο Ρούμπεν Λόφτους Τσικ έδειξαν ότι μπορούν να συνεχίσουν μαζί με τους συμπαίκτες του που είχαν δώσει διαπιστευτήρια ήδη, ώστε να στηρίξουν τις επόμενες προσπάθειες των δύο χωρών για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου τους στη σύγχρονη εποχή. Εξάλλου, η Αγγλία είχε τον 2ο μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην αποστολή με 26 έτη, οι παίκτες του Βελγίου έχουν 27,6 μέσο όρο ηλικίας κι έτσι θα τα... ξαναπούν κάποια στιγμή στο επόμενο Euro ή στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Γήπεδο: Γήπεδο Αγίας Πετρούπολης

Διαιτητής: Αλιρεζά Φαγκανί (Ιράν)

Βοηθοί: Ρεζά Σοκαντάν (Ιράν), Μοχαμαντρεζά Μανσουρί (Ιράν)

Τέταρτος διαιτητής: Μαλάνγκ Ντεντιού (Σενεγάλη)

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς (78' Ντεμπελέ), Βίτσελ, Σαντλί (39' Βερμάλεν), Ντε Μπράινε, Λουκακού (60' Μέρτενς), Ε. Αζάρ

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ντάιερ, Τρίπιερ, Λόφτους Τσικ (84' Άλι), Ντελφ, Ρόουζ (46' Λίνγκαρντ), Κέιν, Στέρλινγκ (46' Ράσφορντ)

Γκολ: 4' Μενιέ, 82' Αζάρ

Κίτρινη κάρτα: 90+3' Βίτσελ / 52' Στόουνς, 76' Μαγκουάιρ

Κόκκινη κάρτα: -

Photo credits: AP Photo/Petr David Josek, Natacha Pisarenko, Dmitri Lovetsky

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup