Σε επανάληψη των εκλογών του περασμένου Φεβρουαρίου οδηγείτε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η πλευρά Κούβελου είχε προσφύγει κατά της νομιμότητας τους λόγω της μη παρουσίας των εκπροσώπων 13 Ομοσπονδιών.
Το ΣτΕ έκρινε ως βάσιμη τη συγκεκριμένη προσφυγή και έτσι θα οδηγηθούμε σε νέες εκλογές. Το πότε θα πραγματοποιηθούν αυτές παραμένει άγνωστο, όπως και το ποιες Ομοσπονδίες θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
Στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας του Τζούντο η οποία πλέον έχει διοίκηση, ενώ δεν είχαν ψηφίσει και εκείνες των νέων Ολυμπιακών αθλημάτων (καράτε και αναρρίχηση). Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο αυτές Ομοσπονδίες ήταν και ο λόγος που ακυρώθηκαν οι εκλογές.
Το ΣτΕ έκρινε ότι τόσο το καράτε όσο και η αναρρίχηση θα έπρεπε να ψηφίσουν κανονικά στις εκλογές και για αυτό αποφάσισε την ακύρωση τους και την επαναπραγματοποίηση τους. Βέβαια, ακόμα και μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει αλλαγή στους συσχετισμούς σε ό,τι αφορά την εκλογική διαδικασία.
Η πλευρά των δεκατριών Ομοσπονδιών (ανάμεσα στις οποίες είναι τόσο αυτή του καράτε όσο και εκείνη της αναρρίχησης) θα πιέσει ώστε να γίνουν γρήγορα οι εκλογές, ωστόσο υπάρχουν δύο υποθέσεις που αναμένεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία. Η οριστική απόφαση για την ποδηλασία εκκρεμεί με τον Ιάκωβο Φιλιππούση να στηρίζει την πλευρά Καπράλου, ενώ ο Θάνος Τερζής που διεκδικεί τη θέση έχει εκφράσει τη στήριξη του στον Ισίδωρο Κούβελο.
Το δεύτερο αγκάθι αφορά την Ομοσπονδία του τζούντο. Εκεί είχαμε επαναφορά της εκλεγμένης διοίκησης στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία αναμένεται ο Σπύρος Καπράλος να κερδίσει μία ακόμη ψήφο σε περίπτωση που ψηφίσει τελικά εκπρόσωπος της.
Γενικότερα, αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι στην ΕΟΕ!
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αν μη τι άλλο επεισοδιακή ήταν η εκλογική διαδικασία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ήταν ένας από τους δύο υποψήφιους, ένιωσε αδιαθεσία και εισήχθη στο "Ωνάσειο".
Η συγκεκριμένη εξέλιξη οδήγησε στον πρόεδρο της εκλογικής διαδικασίας, Λάμπη Νικολάου, να ζητήσει την αναβολή των εκλογών οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για το απόγευμα της Δευτέρας (6/2). Μάλιστα, είχε ενημερώσει σχετικά τα μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ ώστε να μην παρευρεθούν το απόγευμα της Δευτέρας (6/2) στα γραφεία.
Λίγο αργότερα όμως υπήρξε νέα ενημέρωση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή προς τα μέλη της να παρευρεθούν κανονικά στα γραφεία στις 17.00. Κατά την προσέλευση του ο Λάμπης Νικολάου επανέλαβε ότι δεν θα γίνουν οι εκλογές, όμως σε αυτό ήταν αντίθετη η πλευρά του Σπύρου Καπράλου.
Βασιζόμενη στο καταστατικό το οποίο δεν προβλέπει αναβολή των εκλογών τόνισε ότι υπεύθυνη για την απόφαση αναβολής ή μη της εκλογικής διαδικασίας είναι μόνο η Ολομέλεια. Εκείνη την ώρα στα γραφεία βρίσκονταν εκπρόσωποι από 14 Ομοσπονδίες, από το σύνολο των 25, προσκείμενες όλες στην πλευρά Καπράλου και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να γίνουν οι εκλογές.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη έφερε την αντίδραση του Λάμπη Νικολάου ο οποίος αποχώρησε από την διαδικασία η οποία τελικά έγινε με τον Παύλο Κανελλάκη (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ) να αναλαμβάνει τη θέση του.
Το ντέρμπι είχε ξεκινήσει πάντως νωρίτερα σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα του Νίκου Τσώνη για τον εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ όσο και αυτά του Θάνου Τερζή για τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας απορρίφθηκαν.
Για την Ομοσπονδία του στίβου εκπρόσωπος είχε εκλεχθεί ο εκλιπών Γιάννης Σταματόπουλος και τη θέση του αναμενόταν να πάρει η Ξένια Αργειτάκη η οποία ήταν αναπληρωματική. Ωστόσο, ο τρίτος της ψηφοφορίας Νίκος Τσώνης προσέφυγε στα δικαστήρια όπου τελικά δεν δικαιώθηκε.
Μία από τα ίδια είχαμε και στην ποδηλασία. Ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θάνος Τερζής, έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του εκπρόσωπου της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, Ιάκωβου Φιλιππούση με τον συνεργάτη του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να δικαιώνεται.
Τα μέλη που παρευρέθηκαν και ψήφισαν στη διαδικασία:
Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης: Σπύρος Καπράλος
Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Βαγγέλης Γραμμένος
ΣΕΓΑΣ: Ξένια Αργειτάκη
Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία: Θανάσης Βασιλειάδης (πρόεδρος)
Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης: Μανώλης Κολυμπάδης (πρόεδρος)
Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας: Γιάννης Καρράς (πρόεδρος)
Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων: Βασίλειος Κατσώρας
Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ: Αντώνιος Νικολόπουλος (πρόεδρος)
Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας: Ιάκωβος Φιλιππούσης
Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας: Μανώλης Κατσιαδάκης (πρόεδρος)
Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πένταθλου: Γιώργος Αλικάκος (Γενικός Γραμματέας)
Ελληνική Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο: Μιχάλη Φυσεντζίδη (Γενικός Γραμματέας)
Ελληνικής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας: Αριστείδης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος)
Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος: Παύλος Κανελλάκης (πρώην πρόεδρος ΣΚΟΕ)