Η ΚΑΕ Κόροιβος ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Κώστα Σορώτο.
Όπως αναφέρει "... η ομάδα μας με τη συμφωνία της με τον πολύπειρο τεχνικό αλλάζει σελίδα και ξεκινά και επίσημα τον προγραμματισμό για τη συμμετοχή της στην Α2.
Η συμφωνία με τον Κώστα Σορώτο έγινε με γνώμονα την αποδεδειγμένη και πολύχρονη εμπειρία του και την επιτυχημένη διαδρομή του, όπως και το γεγονός ότι πρόκειται για έναν προπονητή που γνωρίζει πώς να δημιουργήσει από την αρχή μια ομάδα υψηλού επιπέδου, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην «παραγωγή» νέων αθλητών.
Με το νέο μας προπονητή, αλλά και με το ισχυρό brand name που ο Κόροιβος απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια και ιδίως κατά την τελευταία τετραετία στην Α1, θέτουμε εξαρχής τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, στο τέλος της οποίας θα κάνουμε τον απολογισμό για το τι θα έχει πετύχει η ομάδα.
Καλωσορίζουμε τον Κώστα Σορώτο στην οικογένεια του Κόροιβου και του ευχόμαστε να έχει υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!"
Η διαδρομή του Κώστα Σορώτου
Ο Κώστας Σορώτος είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας του Κοροίβου και έχει καταγράψει μια μακρά διαδρομή στους πάγκους.
Ο γεννημένος στις 22 Ιουνίου 1957 Κώστας Σορώτος έχει ένα όνομα ευρέως γνωστό στο χώρο του μπάσκετ. Και μπορεί να μην έχει εργαστεί ποτέ μέχρι σήμερα ως πρώτος προπονητής στη «βιτρίνα» του ελληνικού μπάσκετ, την Α1, ωστόσο κουβαλά στις πλάτες του τεράστια εμπειρία από όλες τις κατηγορίες στα σχεδόν 40 χρόνια που κοουτσάρει, ιδιαίτερα την Α2, όπου και θα αγωνιστεί τη σεζόν 2018-2019 ο Κόροιβος.
Και την ίδια στιγμή είναι ένας μαχητής, με διακριτή μπασκετική κουλτούρα, στοιχείο που τον καθιστά απόλυτα ταιριαστό στη φιλοσοφία που διακρίνει το σύλλογο.
Ως αθλητής ο Κώστας Σορώτος «ανθρώθηκε» στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού (1971-1976), στη συνέχεια αγωνίστηκε για 8 χρόνια (1976-1984) στον Πειραϊκό, για να ολοκληρώσει την καριέρα του στον Φαληρικό το 1987.
Ήδη, όμως, από το 1979, με το «μικρόβιο» του προπονητή μέσα, ξεκίνησε να εργάζεται στα τμήματα υποδομής του Πειραϊκού, κατακτώντας, μάλιστα, δύο πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων. Στην πορεία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα ΕΣΚΑ με την ομάδα, ενώ το 1989 με το εφηβικό τμήμα του Πειραϊκού πανηγύρισε την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων, που διεξήχθη εκείνη τη χρονιά στη Λυών της Γαλλίας.
Ταυτόχρονα, ήταν βοηθός στο ανδρικό τμήμα του Πειραϊκού, που από την Β’ ΕΣΚΑ έφτασε μέχρι την Α1 ΕΣΚΑ στηριζόμενη αποκλειστικά σε παιδιά των ακαδημιών του. Η δουλειά του στα τμήματα υποδομής συνεχίστηκε από το 1989 ως το 1992 στον Πανιώνιο, με απολογισμό δύο πρωταθλήματα Ελλάδος Παίδων με τους «κυανέρυθρους».
Σαν πρώτος προπονητής ανέλαβε το 1990 το ανδρικό τμήμα του Αμύντα. Έμεινε εκεί για 8 χρόνια και οδήγησε την ομάδα από τη Γ’ Εθνική ως την Α2 κατηγορία.
Το Φάληρο αποτέλεσε τον επόμενο «σταθμό» της προπονητικής του διαδρομής και πολύ σημαντικό, αφού στη δεύτερη θητεία του, τη σεζόν 2002-2003, με μια θαυμάσια πορεία κόντρα στα προγνωστικά και τα φαβορί, κατόρθωσε με τους παίκτες του να πετύχουν την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας. Τελικά, όμως, το Φάληρο δεν μπόρεσε να δηλώσει κανονικά συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και το όνειρο του Κώστα Σορώτου έμεινε… μισό! Παρόλα αυτά, παίχτες που στα χρόνια του Φαλήρου πέρασαν από τα «χέρια» του, όπως ο Καλαμπόκης, ο Στεφανίδης, ο Γκαγκαλούδης, ο Αγαδάκος και άλλοι, διέγραψαν μετέπειτα σπουδαία πορεία στο ελληνικό μπάσκετ.
Η συνέχεια για τον ίδιο περιλάμβανε τη θητεία του στο Δούκα, ξανά τον Αμύντα (2004-05) και το Φάληρο (2005-07), τη Δάφνη (2007-09) και την 3η θέση στην Α2 για δύο συνεχόμενες χρονιές, τον Πιερικό (2010-11), το Πέραμα (2011), το Παγκράτι (2012), τον Φάρο (2012-2013), τον Εθνικό (2013 και 2014) για ενάμισι χρόνο και δύο ανόδους, τον Ηλυσιακό (2014-15), τον Πανιώνιο (2015), τον Ίκαρο Καλλιθέας (2016), Παπάγου (2016 και 2017), ενώ η τελευταία του ομάδα ήταν η Δάφνη Δαφνίου.