Σπορ

Top Dog: Οι πιο σκληροί αγώνες πυγμαχίας που πλακώνονται με γυμνά χέρια (photos-videos)

Top Dog: Οι πιο σκληροί αγώνες πυγμαχίας που πλακώνονται με γυμνά χέρια (photos-videos)

Οι αγώνες «Top Dog» στην Ρωσία, ξεκίνησαν στις αρχές του 2020 και πλέον έχουν κερδίσει το κοινό των μαχητικών σπορ.

Όταν ακούς για πυγμαχικούς αγώνες, το μυαλό σου πάει σε ρινγκ, γάντια και ξύλο με κανόνες, προκειμένου να αποφευχθούν οι σοβαροί τραυματισμοί και τα αίματα. Υπάρχει όμως ένα τουρνουά, στο οποίο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά...

Ή μάλλον για να το θέσουμε με ακρίβεια, πολύ διαφορετικά, καθώς δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι πιο σκληροί πυγμαχικοί αγώνες του κόσμου από τη στιγμή που γίνονται με γυμνά χέρια. Μιλάμε φυσικά για το Top Dof Fighting Championship που μήνα με το μήνα έχει κερδίσει όλο και περισσότερο κόσμο.

Και να σκεφτεί κανείς, πως δεν έχει συμπληρώσει ούτε δύο χρόνια ζωής, καθώς ξεκίνησε να προβάλλεται στις αρχές του 2020 από την Ρωσία. Οι πρώτες αγώνες έγιναν σε πάρκινγκ, όμως η ανταπόκριση του κόσμου στην ιδέα αυτή, είχε ως αποτέλεσμα πλέον να διεξάγονται σε αθλητικές αρένες της Μόσχας και την παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι. Τι χιλιάδες; Εκατομμύρια, όπως μαρτυρά το πιο δημοφιλές βίντεο στο Youtube που έχει 13 εκατομμύρια προβολές.

Που οφείλεται αυτή η δημοφιλία τους; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό, έδωσε ένας εκ των διοργανωτών των αγώνων, δείχνοντας τον εκνευρισμό και την επιθετική διάθεση που έχει ο κόσμος λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Κάτι στο οποίο συμφωνεί και ένας εκ των διαγωνιζόμενων. «Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους. Είναι θυμωμένοι. Ζουν σε ένα περιβάλλον γεμάτο άγχος και πίεση και δεν μπορούν να ξεσπάσουν κάπου. Όταν βλέπουν κάτι τέτοιο, τους μειώνει την ένταση», είπε ο Danil Andreev.

Στους αγώνες αυτούς λοιπόν μετέχουν και άνδρες και γυναίκες και χωρίζονται σε τρία δίλεπτα και συνήθως γίνονται σε ένα χώρο που είναι περιφραγμένος και μετά τους πρώτους γύρους το έδαφος γεμίζει με αίματα.

Σχετικά με τους κίνδυνους σοβαρού τραυματισμού, οι διοργανωτές υποστηρίζουν πως επειδή γίνονται με γυμνά χέρια, οι τραυματισμοί περιορίζονται σε πληγές που κλείνουν μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Αντιθέτως, με τους άλλους αγώνες που χρησιμοποιούν γάντια και μπορούν να δημιουργήσουν άλλα προβλήματα που δεν φαίνονται κατευθείαν.

Πηγή: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup