Στίβος

Πανελλήνιο Ανδρών - Γυναικών: έλαμψαν τα «παιδιά» της Ηλείας

Πανελλήνιο Ανδρών - Γυναικών: έλαμψαν τα «παιδιά» της Ηλείας

Καραλής: Χρυσός στο επί κοντώ - Χρυσαειδή: Ασημένια στα 3000 steeple - Χρυσανθόπουλος: Ασημένιος στο επί κοντώ - Καψής: Χάλκινος στο μήκος

Ανάλυση-σχολιασμός: Θέμης Μαντάς

Οι Ηλείοι πρωταθλητές κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια, απ’ όλα τα χρώματα, στον Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών. Το μεγάλο πρωτάθλημα ήταν συνδεδεμένο και με το Πανελλήνιο Κ-23 και ο Καραλής πήρε και το χρυσό αυτής της κατηγορίας. Οι φίλοι του στίβου στην Ηλεία, είδαν με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των πρωταθλητριών και πρωταθλητών που κατάγονται από την περιοχή που αγωνίστηκαν με τις φανέλες Ηλειακών σωματείων ή άλλων ομάδων. Στο κορυφαίο πρωτάθλημα κλασσικού αθλητισμού της χώρας που διεξήχθη στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, υπήρξαν και άλλες διακρίσεις από Ηλείους αθλητές και αθλήτριες αλλά η ατυχία ή η λάθος εκτίμηση της στιγμής στέρησε και κάτι παραπάνω. Παρά την πανδημία με κάθε τρόπο και θυσίες τα σωματεία πάλεψαν να ετοιμάσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες που έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους για μια καλή επίδοση και τα κατάφεραν. Ήταν η πολυπληθέστερη συμμετοχή Ηλείων αθλητών όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα κλασικού αθλητισμού της χώρας και αυτό οφείλεται στους προπονητές, στα σωματεία και στις οικογένειές τους. Πέραν του ΣΕΓΑΣ που υποχρηματοδοτείται, ουδείς έχει συμβάλλει στις προσπάθειές αυτών των παιδιών. Εξαίρεση κατά καιρούς αποτελούν οι χορηγοί που συνεισφέρουν λόγω διαφήμισης και φυσικά οι προπονητές, τα σωματεία και οι οικογένειές τους.

Αναλυτικά:

Μανόλης Καραλής: Χρυσό στο άλμα επί κοντώ

karalis2 eu

Ο 21χρονος Μανόλης Καραλής (Απόλλων Πύργου) στο άλμα επί κοντώ διεκδίκησε το χρυσό μετάλλιο και το κατέκτησε άνετα με επίδοση 5μ. 55 εκ. Εκείνο που επιθυμούσε ο Εμμανουήλ, ένα άλμα πιο ψηλό που θα του άνοιγε το δρόμο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, δεν ήρθε. Ο γιος των Πυργιωτών του Χάρη Καραλή και Σάρας Μουλούγκα είναι σε άριστη κατάσταση, έχει κάνει 5μ.70 εκ. πρόσφατα και έδειξε ότι θα πετύχει το όριο που θα τον στείλει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Θοδωρής Χρυσανθόπουλος: ασημένιο στο άλμα επί κοντώ

xrusanthopoulos2 eu

Ο 28χρονος Θοδωρής Χρυσανθόπουλος από την Αμαλιάδα (Πανιώνιος) με επίδοση στα 5μ.45 εκ. ήταν φιναλίστ στο επί κοντώ και με το σπαθί του πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Ο αθλητής προσπάθησε και για παραπάνω αλλά δεν τα κατάφερε.

Σταυρούλα Χρυσαειδή: ασημένιο μετάλλιο στα 3000 steeple

xrusaidi patra

Η 26χρονη γυμνάστρια Σταυρούλα Χρυσαειδή (Πανιώνιος), με καταγωγή απ’ το Καταράχι Πύργου, όπως ήταν αναμενόμενο πρωταγωνίστησε στα 3000 με φυσικά εμπόδια και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 10’42’’19 (καλύτερη φετινή επίδοση,παλιό: 10’52’’34). Η αθλήτρια κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν άτυχη γιατί ένιωσε αδιαθεσία αλλά παρόλα αυτά με σταθερό τέμπο πέτυχε να τερματίσει πετυχαίνοντας να πάρει το ασημένιο μετάλλιο.

Νίκος Καψής: Χάλκινο στο άλμα σε μήκος

kapsis patra

Ο 30χρονος Πυργιώτης γυμναστής Νίκος Καψής με 7 μέτρα και 60 εκατοστά πήρε την τρίτη θέση πίσω από τον Τεντόγλου που έκανε ένα παγκόσμιο άλμα (8μ.48 εκ.) και τον Ξεκινάκη 7μ.80 εκ. Ο παλιός αθλητής του Σάκη Καίσαρη θα προσπαθήσει να κάνει ψηλότερες επιδόσεις στους προσεχείς αγώνες.

Μαργαρίτα Τσουκαλά: Ακοντισμός

Η 20χρονη φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Μαργαρίτα Τσουκαλά (Απόλλων Πύργου) κατέκτησε την 8η στο τελικό στον ακοντισμό με επίδοση 44 μέτρα και 92 εκατοστά. Η Τσουκαλά στο αγώνισμα κατέχει την 2η στην ηλικία της και την 4η στα U-23. Σήμερα η πρωταθλήτρια ξεκινά στο Πανελλήνιο εφτάθλου και σημαδεύει τους 5.250 βαθμούς. Δύσκολος στόχος, ωστόσο η αθλήτρια που προετοιμάστηκε με την προπονήτρια Πάκου αν βελτιώσει πάνω στον αγώνα τις επιδόσεις της στα 100 μ. εμπόδια, στη σφαιροβολία και στον ακοντισμό, ίσως το πετύχει. Η Τσουκαλά εκτός απροόπτου έχει τις περισσότερες πιθανότητες για το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας U-23.

Ζωή Τραγουστή: 100 μ.

tragousti patra

Η 19χρονη φοιτήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ζωή Τραγουστή (Αίολος Μακεδονίας) από την Αμαλιάδα διεκδίκησε θέση στον τελικό. Με 12’’16 πέρασε στον μικρό τελικό των 100 μέτρων όπου με την ίδια επίδοση κατετάγη 11η ανάμεσα στις ελληνίδες γυναίκες. Στην κατηγορία της παραμένει Νο2 πίσω από την Εμμανουηλίδου και 5η στην κατηγορία των U-23 πρωτάθλημα που διεξήχθη μαζί με αυτό των Ανδρών-Γυναικών.

Αλέξης Αργυρόπουλος: Άλμα σε μήκος

Ο 21χρονοςΑμαλιαδίτης Αλέξης Αργυρόπουλος στο άλμα σε μήκος κατάφερε να περάσει στον τελικό και με 7μ.07 εκ. Χτες το απόγευμα ο Αμαλιαδίτης αθλητής πραγματοποίησε ένα μόνο έγκυρο άλμα στα 7μ. 13 εκατοστά και ήταν 10ος γενικής και 7ος U-23. Ο αθλητής της Πυγμής Ευόσμου θα προσπαθήσει σε άλλους αγώνες για καλύτερες επιδόσεις.

Μαρία-Ανθή Βυθούλκα:1500 μ.
Δέκατη θέση στον τελικό των 1.500 μέτρων με επίδοση 4’50’’ 51 πέτυχε η 17χρονη Μαρία-Ανθή Βυθούλκα από τα Λεχαινά που αγωνίζεται με τη φανέλα του Πέλοπα Πατρών. Επίδοση που την φέρνει στη 2η θέση στα U-18 και 5η στα U-23.

Γεωργία Δεσπολλάρη: 400-800 μ.

despolari patra

Η 18χρονη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου Γεωργία Δεσπολλάρη στα 400 μέτρα έκανε τρεις επιτυχημένες κούρσες. Με επίδοση 58’’64 πέρασε στον μικρό τελικό των 400 μέτρων και με 57’’ 36 (παλιό 57’’93) κατετάγη συνολικά στην 13η θέση. Στα 400 μέτρα είναι η 2η πιο γρήγορη αθλήτρια στα U-18, 5η στα U-20 και 7η στα U23. Στα 800 μέτρα κατετάγη 12η με επίδοση 2’16’’ 45 που πέτυχε στον προκριματικό την Κυριακή το πρωί. Δεύτερη καλύτερη 800άρα στην ηλικία της , 5η στα U-20 και 6η στα U-23 με επίδοση 2’16’’45. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Σάκη Καίσαρη θα μπορούσε να πετύχει επίδοση κάτω από 2’16’’00 αν στα τελευταία 5 μέτρα της κούρσας δεν χαλάρωνε την προσπάθειά της.

Παναγιώτης Μάντης:110 μ. εμπόδια
Ο 26χρονος ψυχολόγος Παναγιώτης Μάντης (Πανιώνιος) παλιός πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο συμμετείχε στα 110 εμπόδια και πέτυχε επίδοση 16’’27 (καλύτερο φετινό 16’’89) και κατετάγη στην 13η θέση.

Βασιλική Ντούση: Άλμα τριπλούν
Η 25χρονη Πυργιώτισσα γυμνάστρια Βασιλική Ντούση δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό. Η αθλήτρια του ΓΑΣ Αλεξάνδρεια που γυμνάζεται με τον Πάντο είχε άκυρα άλματα, ένα εξ αυτών στο απειροελάχιστο που ο κριτής χωρίς περιστροφές είπε σωστά και άμεσα out.

Δήμητρα Κυριαζή: Άλμα τριπλούν
Η 20χρονη Δήμητρα Κυριαζή του Κόροιβου Αμαλιάδας με 11μ.64 εκ. δεν κατάφερε να κάνει νέα ατομική επίδοση αλλά έχει το χρόνο μπροστά της. Κατετάγη στην 16η θέση, πήρε εμπειρίες σ’ ένα αγώνισμα που συμμετείχαν οι κορυφαίες άλτριες της χώρας.

Ηλίας Κελεσίδης: Άλμα σε μήκος
Ο 20χρονος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Ηλίας Κελεσίδης στο άλμα σε μήκος πάλεψε στον προκριματικό, έκανε καλά άλματα, με καλύτερο 7μ. 3εκ. Θα περνούσε στον τελικό αν στο καλό άλμα δεν κρατούσε πίσω το πόδι του με αποτέλεσμα να μετρηθεί 50 πόντους λιγότερο. Ο νεαρός πρωταθλητής είναι στους κορυφαίους Έλληνες αθλητές οριζόντων αλμάτων ωστόσο βελτιώνει την τεχνική του, που φροντίζει ο προπονητής Γιώργος Πομάσκι που γυμνάζει και τον παγκοσμίου φήμης άλτη Μιλτιάδη Τεντόγλου.

Νίκη Ποϊραζίδη: Άλμα σε μήκος

poirazidi patra

Η 17χρονη φερέλπιδα πρωταθλήτρια Νίκη Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου στο άλμα σε μήκος με φετινή επίδοση 6 μέτρα, που έχει πετύχει πολλές φορές φέτος δεν κατάφερε να πιάσει το προκριματικό όριο των 5μ.80 εκ. Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου είχε καλύτερο άλμα 5μ. 60 εκ. και κατετάγη 14η. Βεβαίως είναι κορυφαία στην κατηγορία των U-18 και σε υψηλή θέση στα U-23 ωστόσο πρέπει να σταθεροποιηθεί για να κάνει άλματα προκειμένου να σφραγίσει το διαβατήριό της. Από σήμερα μπαίνει στο Πανελλήνιο εφτάθλου U-18 (4691 βαθμοί) είναι η καλύτερη αλλά πρέπει να το πιστοποιήσει με τις επιδόσεις της για να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Βασιλική Μαρκοπούλου: Άλμα σε μήκος
Η 26χρονη γιατρός από την Αμαλιάδα Βασιλική Μαρκοπούλου (Ολυμπιάς Πατρών), χάρηκε τον αγώνα της ξεφεύγοντας για λίγες ώρες από το δύσκολο έργο των εφημεριών. Η έμπειρη πρωταθλήτρια με μεγάλες επιτυχίες στο έφταθλο σ’ έναν αγώνα με απαιτήσεις έκανε καλύτερο άλμα 5μ. 47 εκ. και κατετάγη στην 18η θέση. Η γιατρός αποτελεί παράδειγμα για τους νεαρότερους και τις νεαρότερες που ως sportswoman συνεχίζει ν’ αγωνίζεται στους στίβους.

Δημητράκης Μεϊντή: 800 μ.
Σταθερότατος αθλητής της ημιαντοχής, μαχητής και λάτρης του στίβου, ο 27χρονος Δημητράκης Μεϊντή (Κόροιβος Αμαλιάδας) κατετάγη 13ος . Πάλεψε να μπει στον τελικό των 800 μέτρων και πέτυχε στον προκριματικό γύρο - το πρωί της Κυριακής- επίδοση 1’56’’88. Ωστόσο το αγώνισμα είχε υψηλές απαιτήσεις. Στον τελικό χώρεσαν αθλητές που πέτυχαν μέχρι 1’55’’18.

Αλέξανδρος-Αστέριος Καστανάς: Ακοντισμός

kastanas patra

Στον ακοντισμό ο 19χρονος φοιτητής Αλέξανδρος-Αστέριος Καστανάς (Κόροιβος Αμαλιάδας), έψαξε τη συμμετοχή του στον τελικό. Ο αθλητής που γυμνάζεται στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, έριξε 57μ. 45 εκ. και κατετάγη 13ος. Ο Καλύτερος 19χρονος ακοντιστής στη χώρα υπερέβαλε στην τρίτη βολή για να μπει στον τελικό αλλά ήταν άκυρος. Είναι 3ος στην κατηγορία U-20 και 8ος στα U-23.

Σωτήρης Καραμουσάλης: Ακοντισμός

karamousalis patra

Για περισσότερη εμπειρία πάλεψε το πρωί της Κυριακής ο 21χρονος Σωτήρης Καραμουσάλης (ΑΕ Λεχαινών) στον προκριματικό. Πέτυχε 54μ.91 εκ. και ήταν 22ος σ’ ένα άθλημα ιδιαίτερων απαιτήσεων και 14ος στα U-23

Δήμητρα Φραγκοπανάγου: 400 μ. εμπόδια

fragkopanagou patra

Η 17χρονη μαθήτρια Δήμητρα Φραγκοπανάγου (ΑΕ Λεχαινών) στα 400 μέτρα με εμπόδια με επίδοση 71’’38 κατετάγη στην 18η θέση το πρωί στις προκριματικές σειρές , 5η στα U-20 και 11η στα U-23.

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Vendras