Στίβος

Μίλτος Τεντόγλου: Αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - Έχασε το χρυσό στην τελευταία προσπάθεια

Μίλτος Τεντόγλου: Αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - Έχασε το χρυσό στην τελευταία προσπάθεια
την έκτη προσπάθεια ο Μίλτος Τεντόγλου έχασε το χρυσό μετάλλιο από τον Κινέζο Τζιανάν Γουάνγκ στον τελικό του μήκους, κατά το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, και έτσι πήρε το αργυρό.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε, τα ξημερώματα της Κυριακής (17/07, ώρα Ελλάδας), δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου που γίνεται Γιουτζίν, αφού «πέταξε» στα 8,32 μ. και έτσι πήρε το αργυρό μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκων ανδρών.

Συγκεκριμένα, ο Μίλτος Τεντόγλου άρχισε τον αγώνα του με άκυρη προσπάθεια, αλλά το δεύτερο άλμα του μετρήθηκε στα 8,30 μ.. Εν συνεχεία, η τρίτη απόπειρά του ήταν στα 8,29 μ., η τέταρτη στα 8,24 μ. και η προτελευταία προσπάθειά του ήταν στα 8,32 μ..

Όλα έδειχναν πως δεν υπήρχε ικανός αντίπαλος που θα μπορούσε να «κλέψει» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου, αλλά στην έκτη προσπάθεια ο Κινέζος Τζιανάν Γουάνγκ πήδηξε μέχρι τα 8,36 μ., προσπερνώντας κατά 4 εκατοστά τον Έλληνα πρωταθλητή. Δυστυχώς, όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να απαντήσει στο τελευταίο άλμα του (8,20 μ.) και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση.

Μάλιστα, ο Τζιανάν Γουάνγκ στέρησε από τον Μίλτο Τεντόγλου τη δυνατότητα να κάνει το λεγόμενο «Quantuple», δηλαδή να είναι ο ταυτόχρονος κάτοχος του χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού στίβου. Για την ιστορία, το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Σιμόν Εχάμερ από την Ελβετία με καλύτερη προσπάθεια στα 8,16 μ..

Μίλτος Τεντόγλου: «Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32 μ.»

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τον τελικό, ο Μίλτος Τεντόγλου είπε ότι είχε πολύ κακές προσγειώσεις παρότι έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και παραδέχθηκε ότι «δεν έπρεπε να κερδίσει με 8,32 μ.».

Ειδικότερα, ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε στην ΕΡΤ: «Ο αγώνας ήταν από τους καλύτερους από άποψη επιδόσεων, αλλά δεν μου ξέφυγε ένα άλμα. Δεν ξέρω τι πήγε λάθος, ήταν κοντά όλα τα άλματά μου. Το χειρότερό μου άλμα ήταν στα 8,20 μ. Ήμουν σταθερός, αλλά ένα δεν ξέφυγε. Νομίζω ότι οι προσγειώσεις μου ήταν αυτές που μου στέρησαν το χρυσό μετάλλιο. Πάντα είναι κακές. Αν κάνεις κακή προσγείωση, χάνεις περισσότερα εκατοστά. Είναι κρίμα που το έχασα έτσι το χρυσό. Δε πειράζει που έχασα με 8,32 μ.. Δεν πέτυχα ούτε ένα άλμα. Είπα ότι έπρεπε να κάνω 8,50μ.. Δεν έπρεπε να κερδίσω με 8,32 μ.».

Ερωτηθείς σχετικά με τη φόρα του στον τελικό σε σχέση με τον προκριματικό, ο Μίλτος Τεντόγλου απάντησε: «Η φόρα μου αυτή τη φορά δεν ήταν το πρόβλημα. Σχεδόν όλα τα πατήματά μου ήταν καλά. Απλά το έχανα στον αέρα. Δεν ξέρω γιατί. Κρίμα και είχα καλό σερί».

Η κατάταξη του τελικού

Τζιανάν Γουάνγκ (Κίνα) - 8,36 μ.
Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) - 8,32 μ.
Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) - 8,16 μ.
Μάικελ Μασό (Κούβα) - 8,15 μ.
Στέφιν ΜακΚάρτερ (ΗΠΑ) - 8,04 μ.
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) - 8,02 μ.
Μουράλι Σρίσανκαρ (Ινδία) - 7,96 μ.
Εουθέμπιο Κάθερες (Ισπανία) - 7,93 μ.
Γουέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) - 7,88 μ.
Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) - 7,86 μ.
Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) - 7,81 μ.
Χένρι Φρέιν (Αυστραλία) - 7,80 μ.

Πηγή: ieidiseis.gr - Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup