Στίβος

Τεντόγλου:Έκανα 8,41 για μένα και γι' αυτούς, ήθελα να το δουν και να ξέρουν ότι δεν επηρεάζουν τα παπούτσια

Τεντόγλου:Έκανα 8,41 για μένα και γι' αυτούς, ήθελα να το δουν και να ξέρουν ότι δεν επηρεάζουν τα παπούτσια

Ο Μίλτος Τεντόγλου έτυχε μεγάλης υποδοχής στο "Ελ. Βενιζέλος", όπου ξέχασε τη βαλίτσα του και τη θυμήθηκε όταν μιλούσε στο SPORT 24, έξω από το αεροδρόμιο. Είπε τι θα έκανε αν δεν είχε πετύχει το 8,41μ. στο τέταρτο άλμα και αποκάλυψε ποιου Έλληνα το σχόλιο τού άρεσε περισσότερο.

Το αεροπλάνο που έφερνε τον Μίλτο Τεντόγλου και τον Γιώργο Πομάσκι από το Παρίσι έφτασε στο αεροδρόμιο στις 6.05 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης. "Θα χρειαστεί να μείνω;", έγραφε το μήνυμα του κορυφαίου Έλληνα άλτη προς τον μάνατζέρ του, Βασίλη Σίμο. Το έστειλε μετά την προσγείωση και πριν την παραλαβή της αποσκευής του. Κρατήστε την αποσκευή, θα επιστρέψουμε παρακάτω σε αυτή.

Στην πραγματικότητα με αυτό το SMS, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ρωτούσε αν είχε κόσμο στην υποδοχή και αν θα έπρεπε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ή αν θα μπορούσε να πάει απ' ευθείας σπίτι του να ξεκουραστεί. Ωστόσο, δεν φανταζόταν ότι ο ΣΕΓΑΣ είχε δεχθεί περισσότερα τηλεφωνήματα από τους δημοσιογράφους, απ' όσα όταν κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Τόκιο.

Η ανάρτησή του για τα παπούτσια, για την ακύρωση της επίδοσης στα 8,40μ. και ο σπουδαίος αγώνας που έκανε στο Λιεβέν ήταν το θέμα των ημερών, στην Ελλάδα. Ωστόσο, μπορούσε να καταλάβει το κλίμα που επικρατούσε στη χώρα μας, από τα χιλιάδες επαινετικά σχόλια, από τα αστεία και από τη συμπαράσταση που είχε λάβει από τα social media.

Οι followers του αυξήθηκαν κατά 25.000 μέσα σε μία μέρα!

Μια σειρά από κάμερες είχαν στηθεί σε παράταξη και τον περίμεναν. Μια Αγγλίδα τουρίστρια σταμάτησε μπροστά σε αυτές, έβγαλε το πλεκτό πολύχρωμο σκουφάκι της και είπε "ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή", έκανε μια μικρή πασαρέλα και θέλησε να κάνει δηλώσεις. "Τι; Δεν είμαι εγώ η διάσημη που περιμένετε;".

"Τελικά ποιον περιμένετε, ρε παιδιά;", ρωτούσαν επίμονα οι Έλληνες τους δημοσιογράφους. Μικροί και μεγάλοι. Στο άκουσμα του ονόματος του Μίλτου Τεντόγλου έλεγαν "Μπράβο!". "Και λίγοι είμαστε εδώ. Όλη η Ελλάδα έπρεπε να έρθει για το παιδί μας", είπε μια μεγάλη κυρία. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους που έχει κάνει γκελ στις καρδιές όλων, θα μπορούσε να είναι εγγονός της.

Σαν τον μύθο του Braveheart

"Μα καλά έχει κάνει παγκόσμιο ρεκόρ το παιδί και δεν έχει έρθει κάποιος από την Πολιτεία;", αναρωτήθηκε κάποιος. Το πρώτο πρόσωπο που σκέφτομαι σε τέτοιου είδους παρανοήσεις, για τα κατορθώματα που γιγαντώνονται στο μυαλό του απλού κόσμου, ο οποίος μεταφράζει τις πληροφορίες σε συνάρτηση με την έντασή τους είναι o William Wallace, o "Braveheart" και το αμφιλεγόμενο ύψος του.

Οι μάχες του Σκωτσέζου ευγενή και αγωνιστή για την ανεξαρτησία της πατρίδας του προκαλούσαν δέος στους χωρικούς που δεν τον γνώριζαν και μάθαιναν από στόμα σε στόμα τα κατορθώματά του. Τον φαντάζονταν ως ένα γίγαντα δύο μέτρων, που κρατούσε ένα πράγματι τεράστιο σπαθί (1,62μ.). Βέβαια, ο μέσος όρος ύψους κατά τον Μεσαίωνα ήταν περίπου 1,70μ..

Ο Μίλτος είναι Braveheart και έχει πετύχει σπουδαία κατορθώματα, αλλά όχι ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Τουλάχιστον, ακόμα. Όταν βγήκε από την αίθουσα των αφίξεων απάντησε με ένα νεύμα, ένα χαμόγελο και ένα ψιθυριστό "ευχαριστώ" στα χειροκροτήματα και τις φωνές. Μίλησε στις κάμερες μαζί με τον προπονητή του και έπειτα είπε στους εκπροσώπους των καναλιών ότι δεν θα κάνει ξεχωριστές δηλώσεις.

"Αν κάνω δηλώσεις σε έναν - έναν ξεχωριστά, θα πρέπει μετά να μιλήσω σε όλους για να είμαι δίκαιος", εξήγησε κατάκοπος στους εκπροσώπους των καναλιών και έδειξε ότι θέλει να επιστρέψει σπίτι του για να ξεκουραστεί. Ωστόσο, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν και μεταξύ αυτών ήταν πολλοί ξένοι τουρίστες που τον γνώριζαν και έκθαμβοι στέκονταν δίπλα του για μια selfie.

Αν δεν έκανα το 8,41 μ. στην τέταρτη, θα δοκίμαζα και πέμπτη και έκτη προσπάθεια

Αποτέλεσμα του χαμού; Ξέχασε τη βαλίτσα του στο σημείο όπου έκανε τις δηλώσεις και τη θυμήθηκε έξω από το αεροδρόμιο την ώρα που μιλούσε στο SPORT 24. "Ωχ! Πού είναι η τσάντα μου; Την ξέχασα μέσα; Έχω μόνο τα παπούτσια μου σε αυτή". Όχι τα παπούτσια που προκάλεσαν το χαμό και την ακύρωση, τα άλλα με τα οποία πέτυχε το 8,41μ. στη Γαλλία.

"Αν δεν έκανα το 8,41 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, θα δοκίμαζα και πέμπτη και έκτη", παραδέχθηκε στο SPORT24 και εξήγησε το λόγο: “Επειδή το είχα γράψει στην ανάρτησή μου (“όποτε θέλω πηδάω 8,40μ.") ήθελα να κάνω ένα άλμα στα 8,40μ.. Και για μένα ήθελα να το κάνω, αλλά και γι' αυτούς! Ήθελα να το δουν, να είναι στο 8,40μ. και να ξέρουν ότι δεν επηρεάζουν τα παπούτσια".

Όμως, γίνεται κάθε μέρα ένα άλμα στα 8,40μ.; "Πλάκα, πλάκα είπα ότι το κάνω όποτε θέλω, αλλά δεν είναι ένα άλμα που όντως μπορείς να το κάνεις κάθε φορά. Θα πάθουν τα πόδια μου κοκομπλόκο. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν κάθε μέρα. Δεν είναι εύκολο να πηδάς συνέχεια 8,40μ.!".

Παραδέχθηκε ότι ο μεγάλος αγώνας που έκανε ήταν πολύ κουραστικός. "Είχα τέσσερα άλματα πάνω από 8,30μ. στο Λιεβέν. Κουράστηκα, επειδή είναι πολλή η ένταση. Μπορεί να μην τρέχω αρκετή ώρα, να μην έχει διάρκεια αυτό που κάνω. Όμως, συσσωρεύεται πολλή ένταση σε τόσο μικρό χρόνο και αυτό είναι αρκετά κουραστικό.

Επίσης, στον αγώνα ήμασταν επτά άτομα. Αυτό σημαίνει ότι η σειρά σου για το επόμενο άλμα έρχεται πιο γρήγορα και δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς από την προηγούμενη προσπάθειά σου. Πότε μού είπες δεν σας έκανε ανανέωση στα αποτελέσματα; Πριν από το μεγάλο άλμα;".

Η επίσημη σελίδα του Λιεβέν καθυστέρησε πολύ να δείξει ποια ήταν η επίδοση του Μίλτου Τεντόγλου στην τέταρτη προσπάθεια με αποτέλεσμα, όσοι παρακολουθούσαμε live τα αποτελέσματα στην Ελλάδα να πιστέψουμε ότι είτε κόλλησε το site είτε ότι κάτι έγινε.

"Πριν από το 8,41μ., όταν μπήκα στο διάδρομο για να ξεκινήσω έπεσε ένα κοντάρι από το επί κοντώ. Έπεσε το κοντάρι και πήγα και τούς είπα χρειάζομαι πέντε λεπτά. Επειδή είχα τρέξει, είχα φτάσει στο τέλος και τούς είπα 'θέλω πέντε λεπτά να κάτσω, δεν μπορώ να χάσω την προσπάθεια. Δεν φταίω εγώ'. Έκατσα τέσσερα λεπτά; Ούτε πέντε. Γι' αυτό άργησε η ανανέωση και δεν σας έδειχνε το αποτέλεσμα. Έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις και να κάνεις την προσπάθεια ξανά αν συμβεί κάτι τέτοιο. Τούς είπα “θέλω να την κάνω τώρα".

Παραδέχθηκε ότι γέλασε πολύ με τα μηνύματα των Ελλήνων στα social media και ότι τα διάβασε σχεδόν όλα. "Γέλασα πολύ με όσα μού έγραφαν. Το πιο αστείο σχόλιο απ' όσα έλαβα ήταν του Γιάννη Σπαλιάρα. Τον π... Ήταν ωραίο! Ήταν ωραίο αυτό που έγραψε", είπε γελώντας.

Το 8,70μ. εξακολουθεί να είναι ο στόχος

Ο επόμενος αγώνας του Μίλτου είναι την Κυριακή, εντός συνόρων. "Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι το Σαββατοκύριακο, στο ΣΕΦ. Εγώ αγωνίζομαι την Κυριακή το απόγευμα. Είναι ωραία να αγωνίζεσαι με κόσμο. Εγώ δεν είμαι από τους αθλητές που παίζουν πολύ με τον κόσμο την ώρα του αγώνα, αλλά είναι ωραία να είναι εκεί. Αν δεν μπορούν να είναι στο ΣΕΦ ή δεν θέλουν να έρθουν, μπορούν να δουν τους αγώνες από την τηλεόραση. Είναι ΟΚ και αυτό".

Στόχος της χρονιάς, όπως λέει πάντα είναι το χρυσό σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και μια μεγάλη επίδοση. "Εξακολουθεί να ισχύει αυτό που είχαμε πει, ότι είμαι για ένα άλμα στα 8,70 μ. μέσα στη χρονιά. Όχι τώρα ,στον κλειστό. Για τον ανοιχτό όμως αυτός είναι ο στόχος, τα 8,70μ.

Είναι δύσκολο να γίνει στον κλειστό. Μια τέτοια επίδοση θα ήταν η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Είναι μεγάλα άλματα αυτά. Όμως, πάντα προσπαθώ για το καλύτερο. Βασικά, αυτό που κάνω είναι να κρατάω τα μεγάλα άλματα για το μεγάλο αγώνα της χρονιάς".

Ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνει το καλοκαίρι στη Βουδαπέστη και ο πιο άμεσος μεγάλος στόχος του πρωταθλητή του μήκους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

Πηγή: Sport24.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις