Στοίχημα

Τα δύο πρωταθλήματα χωρίς… πρωταθλήτρια στη Γερμανία

Τα δύο πρωταθλήματα χωρίς… πρωταθλήτρια στη Γερμανία

Η αναδρομή στα πρωταθλήματα που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, συνεχίζεται. Μετά την Αγγλία με τις δύο αναβολές και τις ισάριθμες μεγάλες διακοπές, σειρά παίρνει η Γερμανία.

Πλην των περιόδων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, όπου σε αμφότερους η χώρα ήταν με την πλευρά των ηττημένων, τα εθνικά πρωταθλήματα δεν ολοκληρώθηκαν δύο φορές.

Η πρώτη το 1904, με νοκ άουτ από τα προημιτελικά ως τέλους και στην οκτάδα προκρίνονταν οι ισάριθμοι νικητές από τα πρωταθλήματα των κρατιδίων. Στον τελικό έφτασαν τότε VfB Λειψίας και Μπριτάνια Βερολίνου αλλά, προ της διεξαγωγής του, στην –αποκλεισμένη στους «8»- Καρλσρούη ανακάλυψαν κανονισμό που απαγόρευε τα ματς να διεξάγονται στην έδρα μιας εκ των δύο. Η ίδια είχε αποκλειστεί με 6-1 από την Μπριτάνια στ0 Βερολίνο. Έγιναν συσκέψεις, καταγγελίες και εντέλει τελικός δεν ορίστηκε ποτέ.

Το δε 1922 έφτασαν στον τελικό η Νυρεμβέργη και το Αμβούργο. Ο πρώτος τελικός στο Βερολίνο τις βρήκε ισόπαλες 2-2 μετά από αγώνα… 189 λεπτών και απανωτές παρατάσεις! Δεν υπήρχαν πέναλτι τότε και ο αγώνας τελείωσε μόνο και μόνο επειδή είχε… νυχτώσει. Ορίστηκε ρεβάνς σχεδόν δύο μήνες μετά, ήρθαν 1-1 στη Λειψία αλλά ούτε αυτό το παιχνίδι τελείωσε μιας και η Νυρεμβέργη έμεινε με επτά παίκτες! Η Λίγκα ανέδειξε πρωταθλητή το Αμβούργο, που αρνήθηκε εντέλει τον τίτλο.

Βεβαίως, υπάρχει και η ματωμένη περίοδος του Γ’ Ράιχ (1933-45) στη Γερμανία, όπου ποδόσφαιρο παίχτηκε κανονικά και, δη, με την «απορρόφηση» ομάδων των κατακτημένων χωρών (Αυστρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία κλπ), που είχαν γίνει επαρχίες και οι περισσότερες «έστελναν» τις πρώτες στο εθνικό πρωτάθλημα. Συνεπώς, μην ξενίζεστε αν βλέπετε τη Ραπίντ Βιέννης πρωταθλήτρια Αυστρίας για το 1941 αλλά και πρωταθλήτρια Γερμανίας για το… 1941. Η Ραπίντ πήρε την πρωτιά στο μίνι πρωτάθλημα, που ήταν τότε… επαρχιακό αλλά αργότερα αναγνωρίστηκε ως εθνικό, και συνάμα την πρόκριση για το… πανγερμανικό!

Οσο τις σχέσεις του Αδόλφου Χίτλερ με το ποδόσφαιρο; Ανύπαρκτες, απλώς η προπαγάνδα του Γιόζεφ Γκέμπελς εκμεταλλεύτηκε και τον αθλητισμό. Ως είχαν γράψει γράψει χιουμοριστικά οι «Times» προ ετών στον κατάλογο με τους 50 χειρότερους διάσημους οπαδούς, «ο Αδόλφος Χίτλερ μπορεί να βομβάρδισε το “Ολντ Τράφορντ”, αλλά δεν ήταν οπαδός της… Μάντσεστερ Σίτι».

Δες όλα τα προγνωστικά μου στο Foxbet.gr

Νίκος Μποζιονέλος

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup