Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 17:12

Η Τεχεράνη πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία εδώ και μισό αιώνα

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Τεχεράνη είναι αντιμέτωπη με τη χειρότερη ξηρασία εδώ και μισό αιώνα, με τις βροχοπτώσεις να έχουν μειωθεί κατά 97% σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφερειακής υπηρεσίας υδάτων.

Οι βροχοπτώσεις στην ιρανική πρωτεύουσα είχαν φτάσει στις 23 Σεπτεμβρίου τα 4 χιλιοστά, έναντι 14,3 χιλιοστά την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθυντή υδάτων και υδροηλεκτρικής ενέργειας Μοχαμάντα Σαριαρί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Τα υπόγεια και τα εδαφικά ύδατα βρίσκονται σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχη ξηρασία τα τελευταία 50 χρόνια», πρόσθεσε.

Τα πέντε φράγματα που τροφοδοτούν με νερό την Τεχεράνη είναι γεμάτα μόλις κατά το ένα τρίτο.

Αντίθετα η κατανάλωση νερού για τη γεωργία και τη βιομηχανία αυξήθηκε κατά 14% και 8% αντίστοιχα στα τέλη Σεπτεμβρίου σε σχέση με το 2020.

Στην επαρχία της Τεχεράνης ζουν 13,5 εκατομμύρια κάτοικοι, το 16,5% του πληθυσμού του Ιράν, σε μια περιοχή που δεν ξεπερνά το 1,1% της συνολικής επιφάνειας της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 11:02

Σχετικά Άρθρα

  • Ερντογάν: Δεν μας δεσμεύουν οι όροι της αμερικανικής Βουλής για τα F-16 και τον ελληνικό εναέριο χώρο
    Ερντογάν: Δεν μας δεσμεύουν οι όροι της αμερικανικής Βουλής για τα F-16 και τον ελληνικό εναέριο χώρο

    Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από την Τεχεράνη για το «φρένο» στην πώληση και αναβάθμιση των τουρκικών F-16

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο όρος που τέθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σύμφωνα με τον οποίο, τα F-16 τα οποία ενδεχομένως θα πωληθούν στην Αγκυρα, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, δεν είναι δεσμευτικός, σύμφωνα με κείμενο δηλώσεων που έκανε κατά την πτήση της επιστροφής του από την Τεχεράνη και δόθηκε στην δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία.
    Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έθεσε όρους για την πώληση των αεροσκαφών όταν οι δύο τους συναντήθηκαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη τον περασμένο μήνα. Επαναλαμβάνοντας την απειλή του βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, αν οι δύο χώρες δεν τηρήσουν τα υπεσχημένα, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι βορειοευρωπαϊκές χώρες έχουν μετατραπεί σε «φωλιές τρομοκρατίας» και πρόσθεσε ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία επιτρέπουν επίσης σε οργανώσεις που η Τουρκία θεωρεί ότι αποτελούν τρομοκρατικές οργανώσεις να δρουν ελεύθερα.
    Πηγή: protothema.gr
  • Ιράν: Η Τεχεράνη εκτόξευσε τρεις ερευνητικές συσκευές στο διάστημα
    Ιράν: Η Τεχεράνη εκτόξευσε τρεις ερευνητικές συσκευές στο διάστημα

    Το Ιράν χρησιμοποίησε έναν πύραυλο εκτόξευσης δορυφόρων προκειμένου να στείλει τρεις συσκευές έρευνας στο διάστημα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να διευκρινίζει αν ο πύραυλος τέθηκε σε τροχιά.

    Το Ιράν, που διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα πυραύλων στη Μέση Ανατολή, έχει αποτύχει αρκετές φορές στην εκτόξευση δορυφόρων τα τελευταία χρόνια λόγω τεχνικών θεμάτων. Ο εκπρόσωπος Αχμάντ Χοσεΐνί δήλωσε πως ο πύραυλος μεταφοράς δορυφόρων "Simorgh" εκτόξευσε τρεις ερευνητικές συσκευές σε ύψος 470 χλμ. "Οι ερευνητικοί στόχοι που είχαν τεθεί για αυτή την εκτόξευση επιτεύχθηκαν", δήλωσε ο Χοσεΐνί, σε σχόλια που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. "Αυτό έγινε ως προκαταρκτική εκτόξευση.. Θεού θέλοντος, θα έχουμε μια λειτουργική εκτόξευση σύντομα".

    Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα αυτού που, όπως είπε, ήταν η πυροδότηση του πυραύλου εκτόξευσης. Οι ΗΠΑ επικρίνουν τις προσπάθειες εκτόξευσης δορυφόρων από το Ιράν, υποστηρίζοντας πως η βαλλιστική τεχνολογία μεγάλου βεληνεκούς που χρησιμοποιείται για να τεθούν σε τροχιά δορυφόροι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση πυρηνικών κεφαλών. Η Τεχεράνη αρνείται πως αυτή η δραστηριότητα είναι ένα πρόσχημα για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

  • Ουάσινγκτον: Δεν απομένουν παρά "μερικές εβδομάδες" για τη διάσωση της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
    Ουάσινγκτον: Δεν απομένουν παρά

    Δεν απομένουν παρά «μερικές εβδομάδες» για να σωθεί η διεθνής συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αν η Τεχεράνη συνεχίσει να αναπτύσσει τις πυρηνικές της δυνατότητες με τους τρέχοντες ρυθμούς, προειδοποίησε χθες Τρίτη ο Αμερικανός διαπραγματευτής Ρομπ Μάλεϊ, κάνοντας λόγο για μια «κρίση» σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας.

    Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, που ξεκίνησαν εκ νέου τον Νοέμβριο έπειτα από πέντε μήνες διακοπής, όμως έχουν ανασταλεί εκ νέου. Ερωτηθείς από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο Μάλεϊ δήλωσε ότι ελπίζει πως θα επαναληφθούν «σχετικά σύντομα».

    Εδώ και πολλές εβδομάδες η Ουάσινγκτον προειδοποιεί ότι σύντομα θα είναι αργά για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 –γνωστή και ως Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ)-- που σύναψε η Ομάδα 5+1 (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) με το Ιράν με στόχο να εμποδιστεί η Τεχεράνη να αποκτήσει ατομική βόμβα.

    Οι Δυτικοί κατηγορούν την Τεχεράνη ότι εξακολουθεί να προωθεί το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ παράλληλα καθυστερεί τις συνομιλίες που διεξάγονται στη Βιέννη.

    Όμως οι ΗΠΑ προς το παρόν δεν δίνουν τελεσίγραφο στο Ιράν.

    «Δεν θα δώσω μια καταληκτική ημερομηνία», επανέλαβε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι το περιθώριο γίνεται «πολύ, πολύ, πολύ στενό».

    «Σε μια δεδομένη στιγμή, σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι το ΚΟΣΔ έχει τελειώσει και θα πρέπει να διαπραγματευθούμε μια εντελώς διαφορετική συμφωνία, περνώντας μια περίοδο κρίσης και κλιμάκωσης», σημείωσε ο Μάλεϊ.

    Όταν ρωτήθηκε από το CNN πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, απάντησε: «Αν σταματήσουν τις πυρηνικές τους δραστηριότητες, θα έχουμε λίγο περισσότερο χρόνο. Αν συνεχίσουν με τον τρέχοντα ρυθμό, δεν θα έχουμε παρά μερικές εβδομάδες, πραγματικά όχι περισσότερο, προκειμένου να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να αναβιώσουμε» το ΚΟΣΔ.

    Ο Μπλίνκεν επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει «ενεργητικά» «εναλλακτικές» και άλλες «επιλογές» σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

    Οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν μονομερώς το 2018 από τη διεθνή συμφωνία επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ και επανέφεραν τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν, το οποίο σταδιακά άρχισε να απομακρύνεται από τις δεσμεύσεις του.

    Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει δηλώσει έτοιμος να επαναφέρει τη χώρα του στη συμφωνία, αν η Τεχεράνη αρχίσει να τηρεί και πάλι τις δεσμεύσεις της, αλλά οι συνομιλίες προσκρούουν στο εύρος των κυρώσεων που θα πρέπει να άρει η Ουάσινγκτον.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/PETER KLAUNZER / POOL

  • Η Τεχεράνη θέλει την αφαίρεση ενός όρου της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμά του
    Η Τεχεράνη θέλει την αφαίρεση ενός όρου της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμά του

    Η Τεχεράνη θέλει να αφαιρεθεί από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα η ρήτρα που προβλέπει την επαναφορά των κυρώσεων του ΟΗΕ εναντίον του Ιράν, και θα ήταν έτοιμη να διαπραγματευθεί για αυτό το σημείο, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Ιρανό αξιωματούχο.

    Το 2015, η Ισλαμική Δημοκρατία και η Ομάδα των Έξι (Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία) κατέληξαν στη Βιέννη σε ένα Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης που είχε σκοπό τη διευθέτηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος έπειτα από δώδεκα χρόνια εντάσεων.

    Η συμφωνία (από την οποία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τη χώρα του το 2018) επικυρώθηκε με το ψήφισμα 2231 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Προσφέρει στο Ιράν μια ελάφρυνση των διεθνών κυρώσεων με αντάλλαγμα τον δραστικό περιορισμό του πυρηνικού προγράμματός του και εγγυήσεις ότι δεν επιδιώκει να αποκτήσει ατομική βόμβα.

    Το κείμενο περιλαμβάνει επίσης μια ρήτρα ("snapback" στα αγγλικά) που επιτρέπει την επανεργοποίηση όλων των κυρώσεων που έχει λάβει ο ΟΗΕ εναντίον του Ιράν από το 2006 έως το 2015 για το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμά του.

    Ο μηχανισμός αυτός, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα να εκκινήσουν το 2020 στο Συμβούλιο Ασφαλείας, διανοίγει την πιθανότητα, έπειτα από μια διαδικασία διαιτησίας περισσότερο ή λιγότερο μακρά, να επανεργοποιηθούν οι κυρώσεις αυτές (μετά την άρση τους όταν τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία), σε περίπτωση "πρόδηλου μη σεβασμού των δεσμεύσεων" του Ιράν.

    "Εξαρχής ο (ανώτατος ηγέτης) Αλί Χαμενεΐ δεν ήταν σύμφωνος με αυτόν τον όρο [όμως αυτός] περιελήφθη ενάντια στη θέλησή του" δήλωσε ο Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, σύμβουλος του Χαμενεΐ, σε συνέντευξη με χθεσινή ημερομηνία που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ανώτατου ηγέτη.

    "Στις προσεχείς διαπραγματεύσεις αυτός ο μηχανισμός πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλειφθεί γιατί πρόκειται για μια παράλογη αρχή", πρόσθεσε ο Βελαγιατί, ο οποίος είναι σύμβουλος διπλωματικών θεμάτων του Χαμενεϊ.

    Η συμφωνία της Βιένης κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά την καταγγελία της από τις ΗΠΑ. Από τότε η Ουάσινγκτον επιδιώκει μια πολιτική "μέγιστης πίεσης" εναντίον της Τεχεράνης επιβάλλοντας κυρώσεις που έχουν βυθίσει το Ιράν σε βίαιη ύφεση.

    Απαντώντας, και, όπως υποστηρίζει, όπως της επιτρέπει η συμφωνία, η Ισλαμική Δημοκρατία έχει αποδεσμευθεί από το 2019 από το μεγαλύτερο μέρος των κρίσιμων υποχρεώσεων τις οποίες ανέλαβε στη Βιέννη.

    Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, που θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου, λέει ότι θέλει να επανεντάξει τις ΗΠΑ στη συμφωνία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : ΑΡΧΕΙΟ ΑΠΕ/EPA/HANDOUT

  • Κοροναϊός: Η Τεχεράνη αφήνει προσωρινά ελεύθερους 54.000 κρατούμενους στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της νόσου
    Κοροναϊός: Η Τεχεράνη αφήνει προσωρινά ελεύθερους 54.000 κρατούμενους στο πλαίσιο των προσπαθειών καταπολέμησης της νόσου

    Το Ιράν, στο οποίο τουλάχιστον 77 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, απελευθέρωσε προσωρινά περισσότερους από 54.000 κρατούμενους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την εξάπλωση της νόσου στις φυλακές της χώρας, στις οποίες υπάρχει υπερπληθυσμός, σύμφωνα με το BBC.

    Στους εγκλείστους επετράπη να βγουν από την φυλακή αφού εξετάστηκαν και βγήκαν αρνητικοί στο τεστ για τον νέο κοροναϊό και αφού κατέβαλαν εγγύηση, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Γολαμχοσεΐν Εσμαϊλί.

    Στους κρατούμενους για θέματα ασφαλείας που έχουν καταδικαστεί σε περισσότερα από πέντε χρόνια κάθειρξης δεν θα επιτραπεί να βγουν από τη φυλακή, πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα σύμφωνα με Βρετανίδα βουλευτή που επικαλείται το BBC, η Βρετανοϊρανή Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, που βρίσκεται φυλακισμένη στο Ιράν, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη σύντομα.

    Σύμφωνα με τη βουλευτή Τούλιπ Σίντικ, ο Ιρανός πρεσβευτής στη Βρετανία δήλωσε ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ "μπορεί να αφεθεί ελεύθερη παίρνοντας άδεια απουσίας σήμερα ή αύριο".

    Ο σύζυγός της δήλωσε το Σάββατο ότι πιστεύει πως η σύζυγός του προσβλήθηκε από τον νέο κοροναϊό στην φυλακή και ότι οι αρχές αρνούνται να της κάνουν εξετάσεις.

    Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Δικαιοσύνης Εσμαϊλί υπογράμμισε τη Δευτέρα ότι η Ζαγαρί-Ράτκλιφ επικοινώνησε στη συνέχεια με την οικογένειά της και "τους είπε ότι είναι καλά στην υγεία της".

    Στη Ναζανίν επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών το 2016 στο Ιράν μετά την καταδίκη της για κατασκοπεία, κατηγορία την οποία αρνείται.

    Πηγή: BBC - ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Συντριβή Boeing στο Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι εναντίον του αεροπλάνου
    Συντριβή Boeing στο Ιράν: Η Τεχεράνη επιβεβαίωσε ότι εκτοξεύθηκαν δύο πύραυλοι εναντίον του αεροπλάνου

    Σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, «δύο πύραυλοι (...) TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια»

    Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον του Boeing 737 των Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε στις 8 Ιανουαρίου από λάθος του ιρανικού στρατού πάνω από την Τεχεράνη, σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα της Ιρανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAO).

    "Οι ερευνητές (...) απέκτησαν πρόσβαση στις πληροφορίες (του γενικού επιτελείου στρατού) και ανακάλυψαν ότι δύο πύραυλοι (...) TOR-M1 εκτοξεύθηκαν εναντίον του αεροπλάνου από τα βόρεια", αναφέρει η έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον ιστότοπο της CAO.
    "Οι επιπτώσεις που είχε η εκτόξευση των πυραύλων στο δυστύχημα και η ανάλυση της ενέργειας αυτής εξετάζονται", πρόσθετε η ανακοίνωση, η οποία επιβεβαιώνει τις πληροφορίες των New York Times ότι το βίντεο που δείχνει δύο πυραύλους να εκτοξεύονται εναντίον του αεροπλάνου είναι αυθεντικό.

    Ο ιρανικός στρατός παραδέχθηκε στις 11 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την τραγωδία, ότι ευθύνεται για την κατάρριψη του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 176 άνθρωποι.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ροχανί: Η Τεχεράνη εμπλουτίζει τώρα περισσότερο ουράνιο απ' ό,τι πριν από τη συμφωνία του 2015
    Ροχανί: Η Τεχεράνη εμπλουτίζει τώρα περισσότερο ουράνιο απ' ό,τι πριν από τη συμφωνία του 2015

    «Οι πιέσεις στο Ιράν έχουν αυξηθεί, αλλά συνεχίζουμε να προοδεύουμε», σημείωσε o Ιρανός πρόεδρος σε διάγγελμά του

    Tο Ιράν εμπλουτίζει τώρα περισσότερο ουράνιο από αυτό που εμπλούτιζε προτού συνάψει τη συμφωνία με τις διεθνείς δυνάμεις το 2015, δήλωσε σήμερα ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

    «Εμπλουτίζουμε περισσότερο ουράνιο από (αυτό που εμπλουτίζαμε) προτού καταλήξουμε στην συμφωνία (...) Οι πιέσεις στο Ιράν έχουν αυξηθεί, αλλά συνεχίζουμε να προοδεύουμε», σημείωσε.

    Η Τεχεράνη υποχωρεί σταδιακά από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει της συμφωνίας του 2015 με τις διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα αντιδρώντας στην αποχώρηση της Ουάσινγκτον το 2018 από την συμφωνία αυτή και την εκ νέου επιβολή από τις ΗΠΑ κυρώσεων στο Ιράν, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της χώρας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Κατάρριψη ουκρανικού Boeing: Συλλήψεις ανακοίνωσε η Τεχεράνη - Δεν θα ξαναγίνει λέει ο Ροχανί
    Κατάρριψη ουκρανικού Boeing: Συλλήψεις ανακοίνωσε η Τεχεράνη - Δεν θα ξαναγίνει λέει ο Ροχανί

    Ο Χασάν Ροχανί χαρακτήρισε «ένα πρώτο καλό βήμα» την παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων

    Τη σύλληψη «ορισμένων ανθρώπων» για τον ρόλο που διαδράματισαν στην κατάρριψη του ουκρανικού Boeing 737-800 λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης ανακοίνωσαν οι ιρανικές αρχές.

    Την ανακοίνωσε έκανε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Γκολαμχουσείν Εσμαϊλί χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί είχε διαμηνύσει ότι η Τεχεράνη θα τιμωρήσει όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για την κατά λάθος κατάρριψη του αεροσκάφους που προκάλεσε το θάνατο και των 176 επιβαινόντων σε αυτό.

    Όπως είπε σε τηλεοπτικό μήνυμά του «το τραγικό αυτό περιστατικό θα διερευνηθεί εξονυχιστικά».

    «Ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος... ένα άτομο δεν μπορεί να είναι μόνο υπεύθυνο για την συντριβή» πρόσθεσε ο Ροχανί.

    Χαρακτήρισε, δε, «ένα πρώτο καλό βήμα» την παραδοχή του «λάθους» των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάρριψη του αεροσκάφους..

    «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώους ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί» είπε ακόμα ο Ροχανί προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη στους Ιρανούς και τα άλλα κράτη που έχασαν πολίτες τους σε αυτό τη συντριβή».
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch