Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 19:36

Πώς να έχεις πρόσβαση στο Internet στις διακοπές σου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

H εποχή που αναρωτιόσουν αν στο ξενοδοχείο που θα πας για τις διακοπές σου υπάρχει WiFi προκειμένου να συνδεθείς στο Internet έχει περάσει ανεπιστρεπτί καθώς κανένα κατάλυμα δεν νοείται να μην προσφέρει ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το θέμα είναι ότι πλέον δεν είναι λίγοι εκείνοι που είτε θέλουν να έχουν γρήγορη και απεριόριστη πρόσβαση όπου και αν βρίσκονται. Και σε πολλές περιπτώσεις το ζήτημα είναι πως θα έχεις πρόσβαση ακόμη και όταν βρίσκεσαι στο εξοχικό σου.

Προκειμένου να έχεις Internet οπουδήποτε και αν είσαι, η μία λύση είναι να χρησιμοποιείς το smartphone σου προκειμένου να έχεις πρόσβαση και από τις υπόλοιπες συσκευές σου, ήτοι το tablet, το laptop ή ακόμη και την τηλεόραση του εξοχικού σου ή της παραθεριστικής κατοικίας που είσαι. Σε αυτό το «σενάριο» το smartphone γίνεται mobile wifi hotspot, ενεργοποιώντας την επιλογή «Σημείο Πρόσβασης» που έχουν όλες οι συσκευές. Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη λύση που πολλοί την προτιμούν και για να έχουν πρόσβαση από το laptοp τους όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού ή γραφείου και θέλουν κάτι πιο αξιόπιστο από το WiFi ενός καφέ ή ενός ξενοδοχείου.

Στην περίπτωση αυτή, οι τρεις πάροχοι (Cosmote, Vodafone, Nova) έχουν ανακοινώσει κάποιες αρκετά καλές προσφορές που θα καλύψουν τις ανάγκες των χρηστών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η Cosmote προσφέρει απεριόριστα δεδομένα για διάστημα 30 ημερών με το κόστος να φθάνει στα 10,90 ευρώ. Την ίδια προσφορά κάνει και η Nova, ήτοι απεριόριστα δεδομένα για 30 ημέρες έναντι 10,90 ευρώ. Όσον αφορά στη Vodafone, ακολουθεί μία διαφορετική πρακτική καθώς προσφέρει απεριόριστα δεδομένα για διάστημα 15 ημερών έναντι 5,90 ευρώ.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα αυτής της πρότασης είναι ότι ο χρήστης μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ταχύτητες των 5G δικτύων του, εφόσον η συσκευή το υποστηρίζει και υπάρχει κάλυψη 5G από τον πάροχο του στην περιοχή που βρίσκεται.

Το μειονέκτημα είναι πως αφενός η μετατροπή του smartphone σε hotspot έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερα κατανάλωση της μπαταρίας, ενώ, φυσικά, αν υπάρχουν και άλλοι χρήστες που θέλει να «καλύψει» δεν μπορεί να φύγει τo smartphone από το σπίτι.

Internet μέσω εξειδικευμένης συσκευής

Σε περίπτωση λοιπόν που η σύνδεση θα πρέπει να καλύψει τις ανάγκες μίας οικογένειας ή μίας πολυπληθούς παρέας ή λύση είναι η χρήση μίας εξειδικευμένης συσκευής. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται η αγορά είτε ενός 4G/4G+ WiFi router, το οποίο μοιάζει με ένα κλασικό router αλλά η σύνδεση γίνεται μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, είτε μίας μικρής MiFi (mobile WiFi) συσκευής. Στην πρώτη περίπτωση το κόστος ενός τέτοιου router κυμαίνεται μεταξύ 100 και 150 ευρώ, ενώ σε εκείνη ενός MiFi είναι μεταξύ 40 και 80 ευρώ.

Το πρόβλημα και στις δύο περιπτώσεις είναι πως ακόμη δεν υπάρχουν -τουλάχιστον όσον αφορά τους οικιακούς καταναλωτές- 5G προτάσεις. Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μία ιδανική λύση για όσους έχουν εξοχικά ή νοικιάζουν το σπίτι τους μέσω πλατφορμών και δεν θέλουν να έχουν μόνιμη σύνδεση με το Internet αλλά να μπορούν να την ενεργοποιούν όποτε το επιθυμούν.

Όσον αφορά το κόστος χρήσης, οι πάροχοι ακολουθούν διαφορετικά μοντέλα. Στην περίπτωση της Cosmote ο χρήστης αγοράσει είτε ένα 4G WiFi router είτε ένα pocket WiFi και μαζί παίρνει μία SIM κάρτα. Μετά αγοράζει πακέτα με data, οι τιμές των οποίων είναι αρκετά προσιτές, ενώ υπάρχουν και προσφορές για το καλοκαίρι, όπως αυτή των απεριόριστων δεδομένων για 2 μήνες έναντι 25 ευρώ. Η έτερη επιλογή είναι 10 GB έναντι 10 ευρώ για 30 ημέρες, ενώ υπάρχει και το πακέτο που προσφέρει απεριόριστα δεδομένα για 3 μήνες συν 200GB για 9 μήνες έναντι 80 ευρώ.

Στην περίπτωση της Vodafone, ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει μία σύνδεση συμβολαίου με μηδενικό πάγιο και ενεργοποιεί πακέτα. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί μία MiFi συσκευή, την οποία η Vodafone πωλεί σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, και μετά τα πακέτα στο πακέτο Giga Wifi on the spot, όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη πρόταση, είναι στα 4,95 ευρώ τα 10 GB ή στα 9,95 ευρώ τα 40 GB ή στα 19,95 ευρώ για 200 GB για 30 ημέρες στην κάθε περίπτωση. Η Vodafone πάντως έχει και την πρόταση Giga Wifi on home που δίνει δωρεάν ένα 4G+ router αλλά υπάρχει μηνιαίο πάγιο 19,90 ευρώ για 300 GB.

Τέλος, η πρόταση της Nova είναι το Mobile Internet on the Go με Κάρτα που ο χρήστης παίρνει μία κάρτα SIM και έχει 20 GB για 60 ημέρες έχοντας πληρώσει 18 ευρώ. Η κάρτα μπαίνει σε όποια συσκευή έχει ο χρήστης, ενώ στη συνέχεια τα προσφερόμενα πακέτα παρέχουν 10 GB έναντι 10 ευρώ για 30 ημέρες είτε 15 GB έναντι 15 ευρώ για 60 ημέρες είτε 30 GB έναντι 25 ευρώ για 60 ημέρες.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 15:12

Σχετικά Άρθρα

  • Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο
    Λάρισα: 45χρονος βιντεοσκοπούσε ερωτικές στιγμές με τη σύντροφό του και τις «ανέβαζε» εν αγνοία της το διαδίκτυο

    Σε κάποιες περιπτώσεις, προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου

    Χειροπέδες σε έναν 45χρονο από τον Βόλο πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς φέρεται πως για τέσσερα χρόνια βιντεοσκοπούσε τις ερωτικές τους πράξεις, εν αγνοία συντρόφου του και στη συνέχεια τις πουλούσε στο διαδίκτυο.
    Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», διατάχθηκε η σύλληψη και προσαγωγή του για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που αφορούν «τη σεξουαλική ζωή προσώπου, μέσω επεξεργασίας, μετάδοσης και διάδοσης σε μη δικαιούμενα πρόσωπα, τελεσθείσας κατεξακολούθηση από υπαίτιο που είχε σκοπό προσπορισμού περιουσιακού οφέλους».
    Ειδικότερα, η διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου άσκησε δίωξη σε βάρος του 45χρονου, για τις πράξεις του από το 2016 και για τέσσερα χρόνια.
    Έχοντας τοποθετήσει στο σπίτι του τρεις κάμερες ασφαλείας, αλλά και με το κινητό του τηλέφωνο, κατέγραφε τις σεξουαλικές επαφές, τις οποίες αρχικά αποθήκευε και στη συνέχεια τις αναρτούσε σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου.

    Μάλιστα, είχε δημιουργήσει και σχετικό λογαριασμό, μέσω του οποίου φέρεται να είχε αναρτήσει εκατοντάδες βίντεο ερωτικού περιεχομένου σε διάφορες ιστοσελίδες που περιγράφονται αναλυτικά στο Ένταλμα Σύλληψης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προχωρούσε και σε πώληση σχετικού περιεχομένου.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο
    Πάτρα: Εφιάλτης για ανήλικη, είδε γυμνές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο

    Έναν εφιάλτη ζει μια ανήλικη μαθήτρια από την Πάτρα, καθώς διαπίστωσε -εντελώς τυχαία- πως στο διαδίκτυο κυκλοφορεί μια παραποιημένη φωτογραφία της με ροζ περιεχόμενο.

    Το κορίτσι έπεσε θύμα κακόβουλης ενέργειας όταν άγνωστος δράστης «ψάρεψε» μια φωτογραφία της από σελίδα που διατηρούσε στα social media και μέσω διαδικασίας μοντάζ εμφάνισε την ανήλικη γυμνή και την προώθησε σε ιδιωτικές συνομιλίες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», οι φωτογραφίες διοχετεύθηκαν σε φιλικά πρόσωπα της ανήλικης και το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην ίδια, η οποία δεν πίστευε αυτό που της συνέβη…

    Πήγε στο σπίτι της, ξέσπασε σε κλάματα και είπε στους γονείς της πως από μια φίλη της έμαθε πως κυκλοφορεί μια γυμνή φωτογραφία με το πρόσωπό της στο διαδίκτυο, η οποία επ’ ουδενί δεν είναι αληθινή αλλά προϊόν επεξεργασίας. Αμέσως, η μητέρα της ανήλικης πέρασε το κατώφλι της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κατήγγειλε το γεγονός και υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστου, με τους αστυνομικούς να αναζητούν άμεσα τα ίχνη του διακινητή του εν λόγω υλικού και φέρεται να προέβησαν στην ταυτοποίησή του.

    Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως αφού έγινε ο ενδελεχής έλεγχος και αναζητήθηκαν τα ψηφιακά ίχνη της κοπέλας, διαπιστώθηκε ότι από τις σελίδες της δεν είχε διακινηθεί τέτοιο υλικό και ούτε βρέθηκαν στη συλλογή της αντίστοιχες φωτογραφίες.

    Το αδίκημα της διακίνησης παράνομου και ψεύτικου υλικού παιδικής πορνογραφίας είναι αυτεπάγγελτα διωκόμενo. Από την Αστυνομία θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του δράστη και η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Διαστάσεις μάστιγας παίρνει το διαδικτυακό bullying - Τι δείχνει δημοσκόπηση στη Γερμανία
    Διαστάσεις μάστιγας παίρνει το διαδικτυακό bullying - Τι δείχνει δημοσκόπηση στη Γερμανία

    «Ποιος θα μας προστατέψει από τον κυβερνοεκφοβισμό;» Ρητορικό μοιάζει το ερώτημα, τουλάχιστον για τους Γερμανούς πολίτες, καθώς η πλειονότητα θεωρεί μείζον ζήτημα το διαδικτυακό bullying - ιδιαίτερα μεταξύ των εφήβων.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση, στα αποτελέσματα της οποίας αναφέρεται η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle στη Γερμανία, η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν προστατεύεται επαρκώς από το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

    Η «Συμμαχία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού» στην Καρλσρούη θεωρεί ότι στη Γερμανία απαιτείται ένας ειδικός νόμος κατά του διαδικτυακού bullying, όπως υπάρχει ήδη σε πολλές άλλες χώρες, όπως στην Αυστρία και τη Γαλλία.

    Ο επικεφαλής της «Συμμαχίας» Ούβε Λέεστ δηλώνει στο dpa ότι πολλοί δεν έχουν καν επίγνωση ότι διαπράττουν ποινικό αδίκημα όταν αναρτούν δυσφημιστικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο και σχολιάζουν κακόβουλα.

    Σαρώνει στις ηλικίες 10 -18 ετών

    Κατά την εκτίμηση του Ούβε Λέεστ «ο καθένας μπορεί να πέσει θύμα διαδικτυακού εκφοβισμού». Οι νεότεροι πλήττονται ωστόσο περισσότερο: Στην ηλικιακή ομάδα των 10 έως 18 ετών, μπορεί να θεωρηθεί ότι ένα ποσοστό 16% έως 18% ενδέχεται να πέσει θύμα κυβερνοεκφοβισμού.

    Ιδιαίτερα συχνές είναι οι εμπειρίες διαδικτυακού εκφοβισμού στην εφηβεία, στην οποία ένα 25% έως 30% έχει υπάρξει θύμα.

    Ο κυβερνοεκφοβισμός έχει πλήθος επιπτώσεις, όπως άγχος, απόσυρση, απουσία από το σχολείο, οργή, διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη, ακόμα και τάσεις αυτοκτονίας, λέει ο Ούβε Λέεστ: «Στον διαδικτυακό εκφοβισμό βιώνουμε κυρίως ψυχολογικά τραύματα. Δεν βρίσκονται διέξοδοι από τέτοιου είδους επιβαρύνσεις».

    Ο Λούκας Πόλαντ, από κοινού με συνομήλικους, αλλά και νεότερους ομοϊδεάτες (ηλικίας 16-21 ετών), δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια μια διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής συμβουλών σε παιδιά και νέους που έχουν υποστεί διαδικτυακό εκφοβισμό. «Αποδεικνύεται ότι όταν συνομήλικοι αναλαμβάνουν συμβουλευτικό ρόλο, τότε οι προσπάθειές μας είναι επιτυχείς», δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Λούκας Πόλαντ.

    Ο ρόλος γονέων και σχολείων

    Ο Λούκας Πόλαντ δεν μπορεί πάντως να αποδεχθεί ότι ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν απέρριψε τον Ιούλιο τον καθορισμό ενός ξεχωριστού αδικήματος για τον διαδικτυακό εκφοβισμό παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης των κρατιδίων είχαν υποστηρίξει την πρόταση.

    Αιτιολογώντας τη στάση του ο φιλελεύθερος υπουργός Μάρκο Μπούσμαν δήλωσε ότι το κράτος δικαίου διαθέτει ήδη αρκετά μέσα και πως το ζητούμενο είναι η συνεπής διερεύνηση τέτοιων αδικημάτων καθώς και η παραπομπή των θυτών στα δικαστήρια.

    Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου έχουν οι γονείς, αλλά και τα σχολεία. Η «Συμμαχία κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού» στην Καρλσρούη δραστηριοποιείται σε περίπου 200 σχολεία κάθε χρόνο.

    Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Ούβε Λέεστ θεωρεί ότι η αποβολή παραβατών από το σχολείο στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «Είναι καιρός πια το διαδίκτυο να σταματήσει να είναι άντρο ατιμωρησίας».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Eπιστρέψατε από τις διακοπές; 7 τρόποι για να μην σας κυριεύσει το άγχος στη δουλειά με το «καλημέρα»
    Eπιστρέψατε από τις διακοπές; 7 τρόποι για να μην σας κυριεύσει το άγχος στη δουλειά με το «καλημέρα»

    Με το που επιστρέψουμε από τις διακοπές, το άγχος για τη δουλειά είναι εκεί και μας περιμένει. Όχι όμως, εάν ακολουθήσουμε τις συμβουλές ενός ψυχολόγου

    Όσες βουτιές κι αν κάνατε, όσα ηλιοβασιλέματα κι αν είδατε και σας έκαναν να χαλαρώσετε, όσα γεύματα κι αν απολαύσατε δίπλα στο κύμα μπορούν να εξανεμιστούν μέσα σε δευτερόλεπτα, εάν σας κυριεύσει το άγχος της δουλειάς με την επιστροφή σας.

    Επειδή οι περισσότερες εργασίες είναι πλέον αγχωτικές, με τις ειδοποιήσεις πραγματικά να μην σταματούν, είναι απαραίτητες οι περίοδοι ανάπαυλας και σοβαρής ξεκούρασης, χαλάρωσης και ανάκαμψης. Ο Δρ Cary Cooper, Καθηγητής Οργανωτικής Ψυχολογίας και Υγείας, Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με άρθρο του στο The Conversation, συνιστά να ακολουθήσουμε τις στρατηγικές του, προκειμένου να διατηρήσουμε κάποια από τα οφέλη που προσφέρουν τα διαλείμματα από την εργασία και να αποφύγουμε την παγίδα του άγχους μετά τις διακοπές.

    Επανασυνδεθείτε με τους συναδέλφους σας

    Με το που μπείτε στο γραφείο, χρησιμοποιήστε τα πρώτα λεπτά για να επανασυνδεθείτε κοινωνικά με τους συναδέλφους σας, ανταλλάσσοντας τις εμπειρίες σας από τις διακοπές. Όπως εξηγεί, η εργασία μπορεί να προσφέρει και θετικές και ουσιαστικές σχέσεις, επομένως η κοινωνική σύνδεση είναι απαραίτητη.

    Ελέγξτε τον φόρτο εργασίας

    Μην απαντήσετε μονομιάς στα email σας. Η μεγάλη πληθώρα των εισερχομένων σας θα προκαλέσουν άμεση αντίδραση στρες και η επιθυμία σας να διαβάσετε όλα τα email σας την πρώτη μέρα όχι μόνο θα σας υπερφορτώσει και θα σας εξαντλήσει, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε προβληματικές απαντήσεις που ενδεχομένων μετανιώσετε στη συνέχεια. Γι’ αυτό, διαβάστε με χαλαρό ρυθμό όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, επισημάνετε και απαντήστε μόνο στα επείγοντα και αφήστε τα υπόλοιπα για μια άλλη μέρα.

    Κάντε μικρά διαλείμματα

    Βεβαιωθείτε ότι κάνετε ένα διάλειμμα για καφέ ή τσάι και ένα μεσημεριανό γεύμα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας της επιστροφής σας. Ιδιαίτερα βοηθητικά είναι και τα διαλείμματα σε εξωτερικούς χώρους, όπως σε ένα πάρκο.

    Πηγαίνετε στο σπίτι σας στην ώρα σας και αποφύγετε τις υπερωρίες

    Όταν γυρίσετε σπίτι, παραμείνετε σε κίνηση, κάνοντας λίγη γυμναστική ή απολαύστε ένα γεύμα έξω με την οικογένεια ή τους φίλους σας. Αφήστε το κλίμα των διακοπών να μεταφερθεί και στο περιβάλλον του σπιτιού σας.

    Μην κανονίζετε πολλές συναντήσεις

    Αποφύγετε να πέσετε στην παγίδα των πολλών meetings για να δείξετε στους άλλους ότι επιστρέψατε και ότι είστε σε εγρήγορση, διότι γρήγορα θα εξαντληθείτε.

    Να είστε υπομονετικοί με τους συναδέλφους σας

    Προσπαθήστε να είστε ανεκτικοί και να ακούτε τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων σας, που υποσυνείδητα θα μπορούσαν να σας μεταδώσουν το άγχος τους, ενώ είσαστε πιο χαλαροί.

    Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

    Αποφύγετε τις ανέφικτες προθεσμίες για τη δουλειά σας ή να κλείνετε περιττά ραντεβού και πείτε ευγενικά όχι σε πράγματα που δεν θα μπορέσετε να επιτύχετε την πρώτη εβδομάδα της επιστροφής σας.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε
    σε Plus +
    Τι κάνουν οι 7 στους 10 πριν φύγουν για διακοπές – Θα εκπλαγείτε

    Σας αγχώνει η σκέψη του βρόμικου σπιτιού κατά την επιστροφή από τις διακοπές; Κι όμως, δεν είστε οι μόνοι

    Ανατριχιάζετε στη σκέψη ότι σας περιμένει ένα βρόμικο σπίτι μετά τις διακοπές; Φρίττετε με τη γρατζουνιά που «χάρισε» στην αγαπημένη σας βαλίτσα η τελευταία σας απόδραση; Φαντάζουν υπερβολικά αλλά δεν είστε μόνοι. Τρεις στους τέσσερις Αμερικανούς νιώθουν ότι πρέπει να αφήσουν το σπίτι να αστράφτει πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα με τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας με 2.000 συμμετέχοντες, την οποία πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Talker Research για λογαριασμό μεγάλης εταιρείας με προϊόντα και συστήματα καθαρισμού.

    Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις για τις δουλειές του σπιτιού πριν τις διακοπές έδειξαν ότι:

    • πάνω από το 75% των ερωτηθέντων προτιμούν να καθαρίσουν ολόκληρο το σπίτι πριν φύγουν
    • ο μέσος Αμερικανός προετοιμάζεται για το ταξίδι του πάνω από δύο εβδομάδες νωρίτερα.

    Ως προς την καθαριότητα, όσοι φροντίζουν για τις δουλειές του σπιτιού εστιάζουν κυρίως:

    • στο πλύσιμο ρούχων (77%)
    • στα πλύσιμο πιάτων (66%)
    • στο καθάρισμα του μπάνιου (58%)
    • στο σκούπισμα και σφουγγάρισμα (56%).

    Αν και για το 66% το επερχόμενο ταξίδι θα γίνει κίνητρο να καθαρίσουν το σπίτι, για έναν στους δύο (51%) θα αποτελέσει αιτία άγχους και πανικού, στη σκέψη μόνο ότι θα πρέπει να συμμαζέψουν μετά από μακρά απουσία λόγω των διακοπών.

    «Το νοικοκυριό πριν από το ταξίδι με βοηθά να χαλαρώσω και να απολαύσω τις διακοπές ακόμα περισσότερο, γνωρίζοντας ότι μπορώ να επιστρέψω σε ένα καθαρό σπίτι» σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Καθαρές αποσκευές

    Εκτός από τον τις δουλειές του σπιτιού, οι ταξιδιώτες θα αφιερώσουν χρόνο και για την περιποίηση και των αντικειμένων που χρησιμοποιούν συχνά κατά τις αποδράσεις τους, όπως αποσκευές και παπούτσια. Ειδικότερα:

    • 40% των ταξιδιωτών καθαρίζουν τις βαλίτσες τους πριν το ταξίδι.
    • οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν τις βαλίτσες τους σε επτά ταξίδια κατά μέσο όρο.
    • 26% καθάρισαν τις βαλίτσες τους την τελευταία εβδομάδα.

    Ο λόγος για τη φροντίδα των προσωπικών αντικειμένων είναι το αίσθημα «ντροπής» που τους προκαλεί συχνά η ταλαιπωρημένη όψη τους από τα χρόνια ή τη φθορά, και πρόκειται κυρίως για:

    Για να το αποφύγουν αυτό, το 55% των ταξιδιωτών θεωρούν «ύψιστη προτεραιότητα» να ελέγχουν την κατάσταση των παραπάνω αντικειμένων πολύ το ταξίδι τους. Αν και οι ερωτηθέντες φροντίζουν να καθαρίζουν τις βαλίτσες (40%) και τις χειραποσκευές (39%) πριν το ταξίδι τους, η έρευνα διαπιστώνει ότι ακόμη περισσότεροι ταξιδιώτες τις καθαρίζουν μόνο μετά την επιστροφή τους.

    Πηγή: Ygeiamou.gr

  • 300 εκατομμύρια νέοι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στο διαδίκτυο - Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας έκθεσης
    300 εκατομμύρια νέοι έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στο διαδίκτυο - Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας έκθεσης

    Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι σεξουαλικής φύσεως εικόνες ανηλίκων,16 έως 18 ετών, είναι ευρέως διαδεδομένες στο παγκόσμιο ιστό, με την ποσότητά τους να αυξάνεται ραγδαία

    Η έκθεση της Childlight Global Child Safety Institute, που εδρεύει στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, είναι σίγουρα σοκαριστική. Η ίδια, με όνομα Into the Light, (δλδ “στο φως”), προσπαθεί να καταδείξει το γεγονός ότι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο τα παιδιά αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης. “Πρόκειται για μια κρυφή πανδημία”, αναγράφεται στην ιστοσελίδα τους. Ο δείκτης Into the Light Index λοιπόν, που δημιούργησαν οι ερευνητές και αναλυτές του Childlight Global Child Safety Institute, δείχνει την επικράτηση αυτού προβλήματος της παιδικής εκμετάλλευσης, παρουσιάζοντάς το μέσα από παγκόσμια δεδομένα.

    Η πανδημία της παιδικής, σεξουαλικής εκμετάλλευσης

    Η έκθεση ξεκινάει επισημαίνοντας έναν πολύ τραγικό αριθμό. Σύμφωνα με την ίδια λοιπόν 300 εκατομμύρια νέοι έχουν βιώσει σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση στο διαδίκτυο σε διάστημα ενός έτους. Το νούμερο αυτό, το οποίο σχηματίστηκε έπειτα από συνεργασία του Ινστιτούτου με οργανώσεις επιτήρησης και αστυνόμευσης, όπως το Ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF), το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά (NCMEC), το Καναδικό Κέντρο Προστασίας Παιδιών (C3P), τη Διεθνή Ένωση Γραμμών Διαδικτυακής Εξυπηρέτησης (INHOPE) και τη Διεθνή βάση δεδομένων σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών της Ιντερπόλ (ICSE), φαίνεται πως αποτελεί μια ξεκάθαρη πλέον εικόνα για τους κινδύνους που διατρέχουν τα παιδιά και οι ανήλικοι στο διαδίκτυο.

    Η έκθεση πιο συγκεκριμένα εξηγεί ότι σχεδόν το 13% των παιδιών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής λήψης, κοινοποίησης και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο. Επιπλέον, λίγο πάνω από το 12% των παιδιών παγκοσμίως εκτιμάται ότι έχουν υποστεί διαδικτυακή παρενόχληση, όπως ανεπιθύμητη σεξουαλική συζήτηση που μπορεί να περιλαμβάνει μη συναινετικό sexting, ανεπιθύμητες σεξουαλικές ερωτήσεις και ανεπιθύμητα αιτήματα σεξουαλικών πράξεων από ενήλικες ή άλλους νέους. Η έκθεση δείχνει επίσης ότι λίγο πάνω από το 3% των παιδιών παγκοσμίως υπέστησαν σεξουαλικό εκβιασμό κατά το προηγούμενο έτος.
    Βασικός παράγοντας που επιδείνωσε το πρόβλημα φαίνεται να είναι ωστόσο και η πανδημία, η οποία κατόρθωσε να αλλάξει τις διαδικτυακές συνήθειες του κόσμου και να καθηλώσει μικρούς και μεγάλους μπροστά από μια οθόνη. Αυτή η ανάγκη των παιδιών για κοινωνικοποίηση και παιχνίδι, ήταν αυτό που εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι του διαδικτύου, για να εξαναγκάσουν περισσότερα παιδιά σε σεξουαλικές δραστηριότητες - μερικές φορές ακόμη και με τη συμμετοχή φίλων ή αδελφών μέσω webcams και smartphones. Αξιοσημείωτο παράδειγμα αποτελεί η Αγγλία. Εκεί λοιπόν, σύμφωνα με το Ίδρυμα Internet Watch Foundation (IWF), το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών με παιδιά δημοτικού ηλικίας, επτά έως δέκα ετών, που εκπαιδεύονται να εκτελούν σεξουαλικές πράξεις στο διαδίκτυο, αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1.000% από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο μπήκε σε καθεστώς lockdown.

    Οι μηχανισμοί της διαδικτυακής εκμετάλλευσης

    Οι τακτικές που χρησιμοποιούν τα διαδικτυακά “αρπακτικά” και που καταλήγουν στα παραπάνω ποσοστά είναι ποικίλες και ύπουλες, ενώ συχνά περιλαμβάνουν ψυχολογική χειραγώγηση, εξαναγκασμό και εξαπάτηση.
    Προσεκτική προσέγγιση: Τα αρπακτικά συχνά χρησιμοποιούν τεχνικές “grooming” για να οικοδομήσουν μια σχέση με τα θύματά τους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να είναι αργή, ξεκινώντας με φαινομενικά αθώες συζητήσεις, που όμως σταδιακά γίνονται πιο σαφείς και ξεκάθαρες. Ο groomer προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του νεαρού ατόμου, κάνοντάς τον να νιώθει ξεχωριστός και κατανοητός, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανταλλαγή προσωπικών πληροφοριών.
    Sextortion: Αυτή η μορφή εκβιασμού περιλαμβάνει τον εξαναγκασμό των θυμάτων να παράσχουν ρητές εικόνες ή βίντεο, συχνά μέσω απειλών για έκθεση ή βλάβη. Μόλις το αρπακτικό αποκτήσει συμβιβαστικό υλικό, το χρησιμοποιεί για να ελέγξει και να εκμεταλλευτεί περαιτέρω το θύμα.

    Catfishing: Οι επιτήδειοι δημιουργούν ψεύτικες ταυτότητες για να παρασύρουν νέους σε σχέσεις. Μπορεί να χρησιμοποιούν κλεμμένες φωτογραφίες και κατασκευασμένες ιστορίες για να φαίνονται αξιόπιστοι και ελκυστικοί. Μόλις εδραιωθεί η εμπιστοσύνη, χειραγωγούν το θύμα ώστε να μοιραστεί προσωπικό και σεξουαλικό περιεχόμενο.
    Τα παραπάνω μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στην ψυχοσύνθεση ενός παιδιού με τον αντίκτυπο της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης στους νέους να είναι βαθύς και εκτεταμένος. Πιο συγκεκριμένα, τα θύματα συχνά υποφέρουν από σοβαρά ψυχολογικά τραύματα, όπως άγχος, κατάθλιψη και διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). Η αίσθηση της προδοσίας και της παραβίασης μπορεί επιπλέον να οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα εμπιστοσύνης και σχέσεων, ενώ ο φόβος του στίγματος και της ντροπής μπορεί να αποτρέψει τα θύματα από το να αναζητήσουν βοήθεια, επιδεινώνοντας περαιτέρω τον πόνο τους, οδηγώντας ακόμα και σε τραγικά αποτελέσματα όπως την αυτοχειρία.

    Προστατεύοντας τα παιδιά

    Σε έναν κόσμο όπου η ψηφιακή συνδεσιμότητα είναι πανταχού παρούσα, η προστασία των ανηλίκων από τη διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση έχει καταστεί πρωταρχικό μέλημα. Με το διαδίκτυο λοιπόν να λειτουργεί ως δίκοπο μαχαίρι, προσφέροντας ταυτόχρονα τεράστιες ευκαιρίες και σημαντικούς κινδύνους, είναι ζωτικής σημασίας η εφαρμογή ολοκληρωμένων μέτρων για τη θωράκιση των νεαρών χρηστών από τη διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση.
    Συμμετοχή των γονέων: Οι γονείς πρέπει να είναι προληπτικοί στη συζήτηση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με τα παιδιά τους. Οι τακτικές συζητήσεις για τους κινδύνους και η καθιέρωση ανοιχτής επικοινωνίας μπορούν να ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναφέρουν τυχόν ύποπτες ή άβολες διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις.
    Λογισμικό γονικού ελέγχου: Τα εργαλεία που επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Αυτά περιλαμβάνουν φίλτρα περιεχομένου, όρια χρόνου οθόνης και εφαρμογές παρακολούθησης που παρακολουθούν τη χρήση και ειδοποιούν τους γονείς για δυνητικά επιβλαβείς αλληλεπιδράσεις.
    Γραμμές επικοινωνίας και μηχανισμοί αναφοράς: Η παροχή προσβάσιμων μηχανισμών αναφοράς, όπως τηλεφωνικές γραμμές και διαδικτυακές πύλες, μπορεί να ενθαρρύνει τα θύματα και τους μάρτυρες να καταγγείλουν την εκμετάλλευση. Τα συστήματα αυτά θα πρέπει να εγγυώνται εμπιστευτικότητα και ταχεία δράση.

    Υπηρεσίες υποστήριξης: Τα θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο διαδίκτυο χρειάζονται ολοκληρωμένη υποστήριξη. Αυτή περιλαμβάνει ψυχολογική συμβουλευτική, νομική συνδρομή και προγράμματα αποκατάστασης που θα τα βοηθήσουν να ανακάμψουν από το τραύμα τους και να επανενταχθούν στην κοινωνία.
    Η προστασία των ανηλίκων από τη διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση δεν είναι κάτι εύκολο, είναι όμως αναγκαίο, ειδικότερα αν σκεφτούμε ότι πίσω από κάθε αριθμό που αναφέραμε σε αυτό το κείμενο, κρύβεται ένας νέος άνθρωπος,
    Πηγή: protothema.gr
  • Εναλλακτικές διακοπές για το φετινό καλοκαίρι και “κρυφοί” προορισμοί
    Εναλλακτικές διακοπές για το φετινό καλοκαίρι και “κρυφοί” προορισμοί

    Όσο η πλειονότητα του κόσμου συνωστίζεται σε κάποιους πολύ δημοφιλείς προορισμούς, η αναζήτηση για λίγες μέρες διακοπών και μάλιστα on budget φαντάζει ουτοπικό σενάριο.

    Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική ακόμη και για τον πιο “δύσκολο” μήνα στην Ελλάδα, δηλαδή τον Αύγουστο. Όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, η χώρα μας διαθέτει πολλές δυνατότητες για να κάνει κάποιος τις διακοπές του και να απολαύσει τη φύση αλλά και τα μπάνια του, να χαλαρώσει και να ξεφύγει από την καθημερινότητα, χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσει πάρα πολλά χρήματα σε μια περίοδο που λόγω της υψηλής ζήτησης οι τιμές είναι αυξημένες.

    Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος υπάρχουν προορισμοί, που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα ή άλλες δραστηριότητες στη φύση και αποτελούν εξαιρετική επιλογή.
    Όπως υπογραμμίζει ο Άγγελος Καλλίας, Γενικός Γραμματέας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τα βουνά δίνουν την λύση για ξεκούραστες διακοπές και προσιτές τιμές που κυμαίνονται γύρω στα 50-100 ευρώ το δίκλινο. Υπάρχει η επιλογή της θάλασσας σε κοντινές αποστάσεις, τα ποτάμια και άλλου είδους εμπειρίες όπως η ποδηλασία, η γαστρονομία κτλ. Γενικότερα όμως υπάρχουν πολλές ευκαιρίες σε περιοχές όπως η Θράκη, η Πελοπόννησος, η Πιερία και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου»

    Το γεγονός ότι ο Έλληνας επιλέγει ακόμα να πηγαίνει διακοπές κυρίως τον Αύγουστο δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα, σύμφωνα με τον ΓΓ της ΠΟΞ, γιατί οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές και δυσκολεύεται. «Χρειάζεται να αλλάξουμε φιλοσοφία και γενικώς να εξετάζουν και άλλες λύσεις όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε δροσερά και οικονομικά».
    Σύμφωνα με τον κ.Καλλία, υπήρχαν ορεινοί προορισμοί που το καλοκαίρι οι πληρότητες ξεπερνούσαν το 70%, όπως τα Ζαγόρια, το Πήλιο, η Αρκαδία, και η Πελοπόννησος γενικότερα, φέτος όμως η κίνηση είναι κατά τι μειωμένη.

    zagoroxoria

    Να σημειωθεί ότι από τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία, μένουν ανοιχτά και τους θερινούς μήνες γύρω στο 40%, δηλαδή περίπου 800 μονάδες.
    «Φέτος, η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή γενικότερα, γιατί ενώ έχουμε αύξηση των αφίξεων περίπου 14% συνολικά, τα ξενοδοχεία θα “κλείσουν” τη χρονιά με πτώση του τζίρου περίπου 7%, καθώς παρόλο που ανέβηκαν οι τιμές, τα λειτουργικά κόστη είναι πάρα πολύ υψηλά και δεν αφήνουν περιθώριο κέρδους. Να προσθέσουμε εδώ, ότι την τελευταία 8ετια έγιναν 50.000 ξενοδοχειακές κλίνες ενώ τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης υπολογίζονται σε 800.000 και αυτό δημιουργεί ένα ακόμη ζήτημα για τον ξενοδοχειακό κλάδο», εξηγεί ο κ.Καλλίας.

    Στην Ήπειρο οι δυνατότητα να καταλήξει κάποιος σε μια επιλογή που θα τον “αποζημιώσει” είναι ακόμη μεγαλύτερη φέτος, καθώς όπως επισημαίνει ο Σπύρος Σουρέλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων ορισμένες παραδοσιακές αγορές χάθηκαν ή μειώθηκαν, όπως το Ισραήλ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης και έτσι οι πληρότητες κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 30% εκτός από ορισμένα Σαββατοκύριακα και φυσικά τον Δεκαπενταύγουστο που μέχρι στιγμής κυμαίνονται γύρω στο 60%. «Οι πιο τουριστικές περιοχές είναι το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, η Κόνιτσα και τα Ζαγοροχώρια όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει λίγες μέρες διακοπών σε τιμές που αρχίζουν από 50 ευρώ το δίκλινο. Είναι πολλοί επίσης εκείνοι που επιλέγουν τα Ιωάννινα και από εκεί κάνουν εξορμήσεις σε Σύβοτα, Πάργα, Πρέβεζα ενώ φυσικά υπάρχουν και τα last minute. Στο βουνό μπορεί να μην έχει θάλασσα αλλά έχει ποτάμια και δυνατότητες για rafting, πεζοπορίες κτλ που αποτελούν εξαιρετική επιλογή», σημειώνει ο κ.Σουρέλης.

    vikos

    Καταλύματα που ξεκινούν από 50 ευρώ και ξενοδοχεία από 80, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα μπορεί να βρει κανείς και στην περιοχή των Καλαβρύτων, όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Δαφαλιάς Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων & Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων.
    «Σε εμάς οι πληρότητες δεν είναι υψηλές αυτήν την περίοδο, εκτός από τα Σαββατοκύριακα που φτάνουν γύρω στο 60% και με δεδομένο ότι μόνο το 40% των καταλυμάτων παραμένουν ανοιχτά αυτήν την περίοδο. Ωστόσο η περιοχή αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή καθώς ο επισκέπτης μπορεί να κάνει το μπάνιο του σε κοντινή απόσταση και να κοιμηθεί το βράδυ στη δροσιά, χωρίς κλιματισμό. Η θάλασσα απέχει περίπου 30 χλμ, καθώς έχουμε κοντά τις παραλίες της Αιγιάλειας, όπως η Πούντα, η Ακράτα κτλ αλλά και το Διακοπτό. Επίσης μπορεί κανείς να πάρει τον οδοντωτό και να κατέβει Διακοπτό σαν εκδρομή. Επιπλέον, υπάρχει και η δυνατότητα για θρησκευτικό τουρισμό, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και το Μέγα Σπήλαιο την παλαιότερη μονή στην Ελλάδα.

    Συνδυαστικά μπορεί να επισκεφθεί το Σπήλαιο των λιμνών και τους καταρράκτες στον Ταξιάρχη, την Άνω Βλασιά, την περιοχή της Κλειτοριάς, όπως και τις πηγές του Αροάνιου ποταμού που βρίσκονται στο χωριό Πλανητέρο μέσα σε πλατανόδασος. Η Ζαρούχλα και η κάτω Ζαχλωρού είναι επίσης πολύ όμορφα παραδοσιακά χωριά. Εκτός όμως από την περιοχή των Καλαβρύτων και τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι παραλίες του Ξυλόκαστρου».

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για τους Έλληνες λόγω ακρίβειας - Το 25% θα μείνει... σπίτι
    Άπιαστο όνειρο οι διακοπές για τους Έλληνες λόγω ακρίβειας - Το 25% θα μείνει... σπίτι

    Άπιαστο όνειρο φαίνεται να είναι για αρκετούς Έλληνες οι διακοπές λόγω της ακρίβειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 1 στους 4 θα μείνει σπίτι.

    Διακοπές στο σπίτι για 1 στους 4

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, σχεδόν 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε μια εβδομάδα διακοπές λόγω της ακρίβειας. Σε δυσμενή θέση είναι οι Έλληνες με το 25% εξ αυτών φέτος να μένουν σπίτι και να κάνουν καλοκαίρια στην πόλη, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μαζί με την Κύπρο, όπου οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα κόστη.

    «Έχουμε καταγεγραμμένο ένα ποσοστό 55% που δηλώνει ότι το καλοκαίρι του 2024 δεν θα κάνει διακοπές και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν θα κάνει είναι κυρίως τα δύο βασικά κόστη. Πρόκειται για το υπέρογκο κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και το αυξημένο κόστος της διαμονής. Παράλληλα, όλο και περισσότερο αποφεύγουν οι Έλληνες τις οργανωμένες δομές με ένα ποσοστό του 10% να δηλώνει μόνο ότι θα πάει σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο OPEN ο Λευτέρης Κιοσές.

    Ακόμα πάντως και όσοι καταφέρνουν να κάνουν διακοπές, επιλέγουν κοντινούς προορισμούς και κυνηγούν τις προσφορές.

    Πάντως, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να κάνουν διακοπές κάτι που φαίνεται και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων που παρουσιάζουν μείωση.
    Πηγή: ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο