Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 14:52

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες μετά το διαζύγιο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι λόγοι είναι τέσσερις, σύμφωνα με μία σύμβουλο σχέσεων

Kατά τη διάρκεια οποιασδήποτε σημαντικής αλλαγής στη ζωή, είναι αναμενόμενη μια διακύμανση της διάθεσης. Εξάλλου, οι άνθρωποι είναι πλάσματα της συνήθειας και η αλλαγή των καθιερωμένων ρουτινών δεν είναι ποτέ εύκολη.

Ωστόσο, μια συγκεκριμένη αλλαγή φαίνεται να ωφελεί περισσότερο τις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες, καθώς αναφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση συνολικής ικανοποίησης από τη ζωή τους μετά το διαζύγιο.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου εξέτασε 10.000 άτομα ηλικίας 16 έως 60 ετών σε διάστημα είκοσι ετών, ζητώντας τους να αξιολογήσουν τα επίπεδα ευτυχίας τους πριν και μετά από σημαντικά ορόσημα στη ζωή τους.

Οι διαζευγμένες γυναίκες ανέφεραν ότι αισθάνονταν σημαντικά πιο ευτυχισμένες από το κανονικό για έως και πέντε χρόνια μετά το τέλος του γάμου τους.

Οι λόγοι για την ευτυχία των γυναικών μετά το διαζύγιο

@mindfullyready The Unexpected Gifts of Divorce ✨ #divorce #divorcetok ♬ original sound - Coach Leah Marie

Η Leah Marie Mazur είναι σύμβουλος σχέσεων, που ειδικεύεται στο να βοηθά τους ανθρώπους να ανακάμψουν μετά την αναστάτωση που προκαλεί ο τερματισμός ενός γάμου. Σε ένα πρόσφατο video στο TikTok αναφέρθηκε στο γιατί οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο χαρούμενες μετά τον χωρισμό και ανέλυσε τους τέσσερις λόγους, για τους οποίους μπορεί αυτό να συμβαίνει.

1. Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια

Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε και η έρευνα του πανεπιστημίου του Kingston. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται στα διάφορα στίγματα που περιβάλλουν την ψυχική υγεία. Σε έναν κόσμο όπου οι άνδρες δεν εκφράζουν τα όσα νιώθουν, για να μην δείξουν αδυναμία, μπορεί να διστάζουν να επεξεργαστούν τον όποιο πόνο βιώνουν. Η Mazur τόνισε ότι το να ζητάτε βοήθεια μετά από ένα διαζύγιο είναι μια πράξη αυτοφροντίδας και αγάπης. «Οι άντρες διδάσκονται να μην είναι ευάλωτοι, αλλά το να αγνοούν ή να καταπνίγουν τα συναισθήματά τους δημιουργεί μόνο μεγαλύτερη ζημιά. Το να μην απευθυνθείτε για υποστήριξη παρατείνει τον πόνο σας».

Οι γυναίκες δημιουργούν θετικά δίκτυα υποστήριξης στη ζωή τους μετά το διαζύγιο. Εκτός από τη θεραπευτική υποστήριξη, αυτά τα δίκτυα συναισθηματικής ασφάλειας περιλαμβάνουν την καλλιέργεια σχέσεων με άτομα που έχουν παρόμοιες εμπειρίες. Οι γυναίκες που έχουν πάρει διαζύγιο είναι πιο πιθανό να στηριχτούν στους ανθρώπους που τις αγαπούν, ζητώντας βοήθεια όταν χρειάζεται.

Το διαζύγιο είναι μια τεράστια αλλαγή, και όχι μόνο επειδή επηρεάζει την κατάσταση της σχέσης σας. Το διαζύγιο αλλάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητας ενός ατόμου. Οι πρακτικές επιπτώσεις ενός διαζυγίου μπορεί να πληγώσουν τόσο πολύ όσο και οι συναισθηματικές πτυχές του τερματισμού ενός γάμου.

Η ύπαρξη φίλων με τους οποίους μπορείτε να αποσυμπιεστείτε, να ξεσπάσετε ή να στηριχτείτε σε αυτούς είναι όλοι τρόποι για να θεραπευτείτε. Καταβάλλοντας προσπάθεια σε άλλες σχέσεις που τις τρέφουν, οι γυναίκες δημιουργούν έναν προστατευτικό κλοιό, ο οποίος σιγά σιγά τις γιατρεύει και τις βοηθά να προχωρήσουν μπροστά.

Η Mazur μοιράστηκε ένα άλλο μέρος της μελέτης του Kingston, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες στρέφονται σε ουσίες, όπως τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, λιγότερο συχνά από ό,τι οι άνδρες.
Μια ερευνητική εργασία του 2017 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of American Epidemiology εξέτασε τη σχέση μεταξύ διαζυγίου και κατάχρησης ναρκωτικών. Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι τα ποσοστά κατάχρησης ναρκωτικών είναι υψηλότερα μεταξύ των ατόμων που έχουν πάρει διαζύγιο από ό,τι μεταξύ των παντρεμένων.

Αξιολογώντας τους δεσμούς μεταξύ διαζυγίου και κατάχρησης ουσιών, η μελέτη διαπίστωσε ότι το διαζύγιο είναι ισχυρός παράγοντας κινδύνου για τη χρήση ναρκωτικών, με τον κίνδυνο να είναι «σημαντικά χειρότερος» για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

Η αντιμετώπιση όλων των συναισθηματικών επιπτώσεων ενός διαζυγίου δεν είναι ποτέ ένας εύκολος δρόμος, γι’ αυτό και το να ζητάτε επαγγελματική βοήθεια είναι μια ασφαλής και θεραπευτική μέθοδος.

4. Οι γυναίκες δίνουν προτεραιότητα στις συναισθηματικές τους ανάγκες περισσότερο από τους άνδρες

Έπειτα από ένα διαζύγιο, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναζητήσουν εμπειρίες που εμπλουτίζουν τη ζωή τους από ό,τι οι άνδρες. Η συμμετοχή σε δραστηριότητες που σας γεμίζουν είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία επούλωσης.

Παρόλο που το διαζύγιο μπορεί να έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις στις γυναίκες, εξακολουθεί να τις κάνει σημαντικά πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες.

Μια πιθανή εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες που φεύγουν από έναν δυστυχισμένο γάμο αισθάνονται πολύ πιο απελευθερωμένες μετά το διαζύγιο από τους άνδρες. Ενώ πολλοί περίπλοκοι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε διαζύγιο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ακόμη και στη σύγχρονη εποχή, οι γάμοι μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ίσοι, ιδίως όταν πρόκειται για τις εργασίες στο σπίτι. Όταν οι γυναίκες γίνονται σύζυγοι, κάνουν επτά επιπλέον ώρες δουλειάς στο σπίτι την εβδομάδα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει το αίσθημα απελευθέρωσης που φέρνει το διαζύγιο.

Πηγή: marieclaire.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024 11:23

Σχετικά Άρθρα

  • Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο
    Ινδία: Αγανακτισμένη σύζυγος χώρισε τον άντρα της επειδή δεν έκανε μπάνιο

    Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνήθιζε να πλένεται με νερό τοπικά

    Σε έναν γάμο μπορεί να προκύψουν διάφορα προβλήματα και το ζευγάρι να οδηγηθεί μοιραία στο διαζύγιο. Τι συμβαίνει όμως όταν μπαίνει στη μέση η υγιεινή;

    Μία γυναίκα στην Ινδία ζήτησε διαζύγιο, μετά από μόλις 40 ημέρες γάμου, επειδή ο άντρας της δεν έκανε μπάνιο.

    Η γυναίκα διαμαρτυρήθηκε στο τοπικό συμβουλευτικό κέντρο, λέγοντας ότι ο σύζυγός της έχει πλυθεί μόλις έξι φορές τις τελευταίες 40 ημέρες κι αυτό επειδή επέμενε η ίδια, φοράει βρώμικα ρούχα και η αναπνοή του μυρίζει άσχημα.

    Παραδέχτηκε ότι πλένεται… τοπικά

    Όταν ο σύζυγος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, παραδέχθηκε ότι κάνει μπάνιο μία με δύο φορές τον μήνα και ότι συνηθίζει να πλένεται με νερό τοπικά.

    Ένας από τους συμβούλους του οικογενειακού κέντρου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι νεόνυμφοι άρχισαν να τσακώνονται λίγες εβδομάδες μετά το γάμο. Τελικά, η γυναίκα εγκατέλειψε τη συζυγική στέγη και επέστρεψε στο σπίτι των γονιών της. Λίγο αργότερα, η οικογένειά της υπέβαλε καταγγελία για παρενόχληση λόγω προίκας.

    Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνo

    Μαθαίνοντας για την απόφασή της συζύγου του να τον χωρίσει, ο άνδρας υποσχέθηκε να βελτιώσει την υγιεινή του και να κάνει μπάνιο σε καθημερινή βάση, αλλά η οικογένεια της νύφης δεν ήταν πρόθυμη να συμφιλιωθεί μαζί του.

    Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό, δεν είναι η πρώτη φορά που η κακή υγιεινή οδηγεί ζευγάρι στο διαζύγιο. Ένας άνδρας στην Ταϊβάν χώρισε τη σύζυγο του, επειδή εκείνη έκανε μπάνιο μόνο μία φορά το χρόνο, ενώ ένας Ινδός υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, επειδή η σύζυγος του έκανε μπάνιο μόνο μία φορά κάθε δέκα ημέρες.

    Πηγή: in.gr

  • Φωτογράφος...διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ανθίζει στην Κίνα
    Φωτογράφος...διαζυγίων: Το νέο επάγγελμα που ανθίζει στην Κίνα

    Καθώς οι γάμοι φθίνουν σταθερά στην Κίνα σε αντίθεση με τα ποσοστά των διαζυγίων, η Ταν Μενγμενγκ, φωτογράφος στο επάγγελμα, αποφάσισε να το εκμεταλλευτεί. Εκτός από φωτογράφος γάμου έγινε και φωτογράφος διαζυγίων.

    Σύμφωνα με το CNN, τώρα, εκτός από τους εραστές που ανταλλάσσουν όρκους, φωτογραφίζει ζευγάρια που θέλουν να τιμήσουν την κοινή ζωή τους γιορτάζοντας το τέλος του γάμου τους.

    Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά γάμου στην Κίνα πέφτουν κατακόρυφα. Από περίπου 13 εκατομμύρια που ήταν το 2013 έπεσαν σε κάτω από 7 εκατομμύρια το 2022, το χαμηλότερο από το 1985 όταν ξεκίνησε η επίσημη καταγραφή, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας.

    Η χώρα σημείωσε ελαφρά άνοδο πέρυσι, στα 8 εκατομμύρια, αλλά οι αρχές εξακολουθούν να ανησυχούν για την πτωτική τάση.

    Στο μεταξύ, ο αριθμός των διαζυγίων έχει αυξηθεί, αγγίζοντας το υψηλό ρεκόρ των 4,7 εκατομμυρίων το 2019, τέσσερις φορές υψηλότερο από ό,τι πριν από δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τα στοιχεία.

    Η κυβέρνηση προσπάθησε να αναστρέψει την άνοδο, επιβάλλοντας έναν νέο νόμο το 2021 που απαιτεί από τα ζευγάρια να περάσουν μια περίοδο 30 ημερών πριν χωρίσουν. Αυτό, οδήγησε σε προσωρινή μείωση, αλλά ο αριθμός των διαζυγίων εκτοξεύτηκε ξανά, αυξημένος κατά 25% το 2023 σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με στοιχεία.

    Η Ταν λέει ότι έστρεψε τις φωτογραφικές της υπηρεσίες στους διαζευγμένους αφού είδε τις μεγάλες ουρές έξω από τα κυβερνητικά γραφεία που διαχειρίζονται υποθέσεις διαζυγίων.

    Από πέρυσι, η Ταν έχει φωτογραφίσει περίπου 30 ζευγάρια, απαθανατίζοντας στιγμές χαράς καθώς διακόπτουν τους συζυγικούς δεσμούς.

    «Αυτή είναι μια καλή επιχείρηση. Άλλωστε, η χαρά και η λύπη αξίζει να καταγραφούν», είπε η Ταν.

    Οι φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης Xiaohongshu δείχνουν μερικά ζευγάρια να υπογράφουν τα χαρτιά διαζυγίου τους, ενώ άλλα ποζάρουν με το πιστοποιητικό διαζυγίου τους.

    «29 ετών. Ευτυχισμένο διαζύγιο», έγραψε ένας χρήστης δίπλα σε μια φωτογραφία με τα πιστοποιητικά γάμου και διαζυγίου της δίπλα δίπλα.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ ανήμερα της επετείου του γάμου τους
    Η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Μπεν Άφλεκ ανήμερα της επετείου του γάμου τους

    Οριστικό το τέλος στη σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ με τον Μπεν Άφλεκ.

    Τίτλοι τέλους μπαίνουν και επίσημα στην σχέση της Τζένιφερ Λόπεζ και του Μπεν Άφλεκ με την τραγουδίστρια να καταθέτει αίτηση διαζυγίου.

    Όπως αναφέρει το TMZ η Τζένιφερ Λόπεζ κατέθεσε τα έγγραφα διαζυγίου στο Λος Άντζελες την Τρίτη (20.08.2024) χωρίζοντας από μια σχέση που είχε διάρκεια δυο δεκαετίες με τον Μπεν Άφλεκ και μέσα σε αυτή υπήρξαν δύο αρραβώνες και δύο γάμοι.

    Ο δεύτερος γάμος του ζευγαριού κράτησε μόλις δύο χρόνια και αποφάσισαν να του βάλουν ένα τέλος. Η Τζένιφερ Λόπεζ, κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μάλιστα στην επέτειο των δύο ετών από τη δεύτερη γαμήλια τελετή του ζευγαριού που είχε γίνει στη Τζόρτζια.

    Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η Λόπεζ ανέφερε την ημερομηνία χωρισμού ως τις 26 Απριλίου 2024 γεγονός που αποδεικνύει εδώ και τέσσερις μήνες δεν είναι ζευγάρι.

    Τζένιφερ Λόπεζ και Μπεν Άφλεκ γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στις αρχές του 2000 για να χωρίσουν το 2004.

    Στη συνέχεια η Λόπεζ παντρεύτηκε τον Μαρκ Άντονι και ο Άφλεκ την Τζένιφερ Γκάρνερ. Πριν από τρία χρόνια ξεκίνησαν και πάλι να έχουν σχέσεις για να φτάσουν λίγο αργότερα ξανά στον γάμο.

    Πηγή: zappit.gr

  • Gov.gr: Με ένα κλικ η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου
    Gov.gr: Με ένα κλικ η έκδοση άδειας γάμου, βάπτισης και λύσης διαζυγίου

    Διαδικασίες εξπρές μέσω ψηφιοποίησης της έκδοσης άδειας γάμου, βάπτισης, λύσης διαζυγίου επεξεργάζεται το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις …ευλογίες μάλιστα της Εκκλησίας, η οποία φαίνεται πως μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο προκειμένου να εξυπηρετήσει άμεσα και χωρίς κόπο τους πολίτες, οι οποίοι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν την δυνατότητα να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με την Εκκλησία της Ελλάδος και να ολοκληρώνουν χωρίς γραφειοκρατία όλες τις σχετικές διαδικασίες για την τέλεση ενός μυστηρίου από τον υπολογιστή τους μέσω του gov.gr.

    Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου «μια πολύ φιλόδοξη και αναγκαία προσπάθεια για περαιτέρω απλοποίηση διαδικασιών ξεκινά από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Εκκλησία της Ελλάδας. Οι διαδικασίες όπως εκείνες που αφορούν σε θρησκευτικούς γάμους και βαπτίσεις, διαδικασίες που σήμερα γίνονται μόνο με επίσκεψη σε κάποιο Ιερό Ναό, έως το τέλος του χρόνου θα γίνονται ψηφιακά. Προφανώς με τον ίδιο τρόπο θα μπορεί κάποιος να πιστοποιεί και την τέλεση των παραπάνω. Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ακολουθώντας το όραμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και συνεργαζόμενοι καθημερινά με όλη την κοινωνία, φέρνουμε λύσεις, για μια πιο ψηφιακή, αποτελεσματική Ελλάδα για όλους».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται μια εφαρμογή, την οποία θα διαχειρίζονται οι Μητροπόλεις, μέσω της οποίας θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποδοχή και διεκπεραίωση των απαιτούμενων αιτήσεων για το μυστήριο του γάμου και βάπτισης. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μελετά μετά την τέλεση του μυστηρίου όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια των δήμων να εκτελούνται αυτόματα και οι ενδιαφερόμενοι να ειδοποιούνται είτε μέσω SMS στο κινητό τους ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση σχετικά με το πιστοποιητικό που έχουν ζητήσει.

    Συγκεκριμένα, τα μέχρι τώρα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία αναμένεται να απλοποιηθούν και να ψηφιοποιηθούν ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους είναι η έκδοση άδειας γάμου και βάπτισης, η αίτηση τέλεσης γάμου, η καταχώριση τελεσθέντος γάμου και βάπτισης, η δήλωση στο ληξιαρχείο και για τα δυο μυστήρια, ενώ ψηφιακά θα γίνεται και η ενημέρωση μερίδας στο δημοτολόγιο για γάμο και βάπτιση, αντίστοιχα. Σε αυτά, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, θα προστεθεί και η έκδοση πιστοποιητικού τέλεσης θρησκευτικού γάμου και βάπτισης, ενώ ψηφιακά και με ένα κλικ προβλέπεται να γίνεται και η έκδοση πιστοποιητικού λύσης γάμου (αντικατάσταση του σημερινού διαζευκτηρίου).

    Την ικανοποίησή τους για αυτήν την εξέλιξη εκφράζουν στελέχη της Ιεράς Συνόδου. Η ψηφιοποίηση των ιερών κειμηλίων η υποστήριξη των προγραμμάτων εικονικών περιηγήσεων θρησκευτικών ιστορικών τόπων και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με το κοινό είναι προτεραιότητα για την εκκλησία και αποτελεί ένα πεδίο αρίστης συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

    Προσθέτουν δε ότι η εκκλησία ήδη πιλοτικά κυρίως η αρχιεπισκοπή Αθηνών και κάποιες άλλες μητροπόλεις έχουν ψηφιοποιήσει ιστορικά κειμήλια και τον πολιτιστικό θησαυρό (κάνουν εικονικές περιηγήσεις σε ναούς και σημαντικά μοναστήρια). Η εκκλησία παρέχει στο κοινό σημαντικές ψηφιακές υπηρεσίες την τελευταία δεκαετία.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Μ. Δασκαλάκης, συνεχίζεται η δίκη της
    Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Μ. Δασκαλάκης, συνεχίζεται η δίκη της

    Εκδικάζεται σήμερα Παρασκευή, στην Πάτρα η αίτηση αγωγής διαζυγίου που έχει καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του και κατηγορουμένης για τον θάνατο των τριών παιδιών τους, Ρούλας Πισπιρίγκου.

    Οπως αναφέρει το Pelop.gr δεν είναι γνωστό αν ο ίδιος θα δώσει το παρών ή θα εκπροσωπηθεί διά του δικηγόρου του Δημήτρη Καράμπελα. Στην αγωγή εξηγεί αναλυτικά τους όρους υπό τους οποίους που επιθυμεί να λυθεί ο γάμος του, ενώ αναφέρεται και στο βαρύτατο κατηγορητήριο εναντίον της.

    Σήμερα στο Μικτό η Δίκη Πισπιρίγκου

    Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη της Πισπιρίγκου, η οποία και φθάνει στο τέλος της. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων, θα αγορεύσουν οι δικηγόροι, ο εισαγγελέας και θα εκδοθεί η απόφαση. Στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δεύτερη δίκη για τους θανάτους των παιδιών της, Ιριδας και Μαλένας.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Συζητείται η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Δασκαλάκης
    Ρούλα Πισπιρίγκου: Συζητείται η αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ο Δασκαλάκης

    Στην Πάτρα βρίσκεται ο Μάνος Δασκαλάκης καθώς αύριο συζητείται η αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει κατά της συζύγου του Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τον θάνατο των τριών παιδιών της.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το pelop.gr, ο Μάνος Δασκαλάκης πήρε άδεια από την εργασία του στην Αθήνα, καθώς αύριο συζητείται η αίτηση διαζυγίου που έχει καταθέσει σε βάρος της «συζύγου» του ενώ φαίνεται αποφασισμένος να κόψει κάθε σχέση μαζί της.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σίγουρη για την αθώωσή της δηλώνει σε άτομα μέσα στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κάνει, μάλιστα, σχέδια επανασύνδεσης με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ενώ δεν μιλά καθόλου για τα 3 νεκρά παιδιά της.

    Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της μητέρας των τριών παιδιών συνεχίζεται.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • O γάμος σε αυτή την ηλικία οδήγησε το 45% των ζευγαριών σε διαζύγιο, ισχυρίζεται έρευνα
    σε Plus +
    O γάμος σε αυτή την ηλικία οδήγησε το 45% των ζευγαριών σε διαζύγιο, ισχυρίζεται έρευνα

    Σε μία μελέτη με διαζευγμένους ανθρώπους, η ηλικία αποδείχθηκε σοβαρός παράγοντας χωρισμού.

    Στη διάρκεια των τελευταίων δύο περίπου ετών, ίσως ο γάμος σας να είχε περισσότερα σκαμπανεβάσματα από ό,τι συνήθως. Αλλά ακόμα και πριν την πανδημία, ο χρόνος που εσείς και ο σύζυγός σας ήσασταν μαζί – είτε παντρευτήκατε πριν τα 30 είτε μετά – μπορεί να φανερώσει πολλά για τη σχέση σας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει ότι ο χρόνος στον οποίο παντρεύεστε μπορεί να προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό το αν θα χωρίσετε. Για ορισμένα ζευγάρια, ο γάμος σε μια συγκεκριμένη ηλικία ήταν προμήνυμα για την αποτυχία του.

    Ενώ το πότε θα παντρευτεί ένα ζευγάρι δεν ορίζει το αν θα είναι ευτυχισμένο ή όχι, έρευνα αποδεικνύει ότι η ηλικία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη σχέση. Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Couple and Family Psychology, διαπίστωσε ότι η ηλικία ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους παράγοντες διαζυγίου. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν πάρει διαζύγιο και απάντησαν σε ερωτήσεις για το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στον χωρισμό τους. Τους δόθηκε μία λίστα με συνηθισμένα προβλήματα στις σχέσεις και έπρεπε να απαντήσουν με ένα «ναι» ή ένα «όχι». Ο μέσος όρος που παντρεύτηκαν οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν τα 23 τους έτη, ενώ στο σύνολό τους ήταν 52.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι περισσότεροι θεωρούσαν την ηλικία σοβαρή αιτία διαζυγίου. Το 45% απάντησε «ναι» όταν ρωτήθηκε αν αυτή ήταν σημαντικός παράγοντας για τη διάλυση του γάμου τους. Σε ποσοστό 61,1% το ένα μέλος κάθε ζευγαριού το θεώρησε σοβαρό λόγο, ενώ σε 23.7% και οι δύο έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στην ηλικία για τον χωρισμό τους.

    Στα σχόλια που άφησαν ορισμένοι από τους διαζευγμένους τόνισαν πως ήξεραν για λίγο το ταίρι τους πριν πάρουν την απόφαση για μια τόσο μεγάλη δέσμευση, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι που πίστευαν πως αν έδιναν λίγο χρόνο στη σχέση θα έπαιρναν μια ωριμότερη απόφαση για τον σύντροφο που θα επέλεγαν για τη ζωή τους.

    Η αντίθετη άποψη

    Μία άλλη έρευνα, ωστόσο, έδειξε ότι οι πιθανότητες για διαζύγιο μειώνονται όταν παντρεύεσαι στην δεκαετία των 20 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 30. Σύμφωνα πάντα με τον ερευνητή οι πιθανότητες για διαζύγιο αυξάνονται όταν παντρεύεσαι στο τέλος της δεκαετίας των 30 μέχρι τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας των 40. Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Utah, Nicholas Wolfinger,συγκέντρωσε στοιχεία για τους γάμους και τα διαζύγια στις ΗΠΑ, μεταξύ του 2006 και του 2010, με την έρευνά του να δημοσιεύεται διαδικτυακά στο Ινστιτούτο Μελετών Οικογένειας των ΗΠΑ. «Γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι εκείνοι που παντρεύονται αφού κλείσουν τα 30 τους χρόνια, χωρίζουν πιο εύκολα από εκείνους που παντρεύονται μεταξύ 25 και 29 ετών. Πρόκειται για νέα εξέλιξη», επεσήμανε ο καθηγητής.

    Πάντως, όπως τονίζουν οι ειδικοί και οι καθηγητές, το ότι ισχύουν σε έναν βαθμό τα παραπάνω στις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι έχουν και καθολική ισχύ σε όλες τις χώρες ή όλες τις σχέσεις στον κόσμο.

    Πηγή: marieclaire.gr

  • Γυναικοκτονία στη Δράμα: 4 μέρες πριν την δολοφονήσει με καραμπίνα είχαν υπογράψει συναινετικό διαζύγιο
    Γυναικοκτονία στη Δράμα: 4 μέρες πριν την δολοφονήσει με καραμπίνα είχαν υπογράψει συναινετικό διαζύγιο

    Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την τραγωδία στη Δράμα, με τη δολοφονία 59χρονης από τον 64χρονο σύζυγό της, ο οποίος στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

    Όπως αποκάλυψε το OPEN, σύμφωνα με γνωστούς του ζευγαριού, μόλις λίγα 24ωρα πριν ο 64χρονος πυροβολήσει δύο φορές τη σύζυγό του, είχαν υπογράψει συναινετικό διαζύγιο και η άτυχη γυναίκα θα μετακόμιζε σε άλλο σπίτι. Το προσύμφωνο του διαζυγίου, μάλιστα, βρέθηκε στο σαλόνι του σπιτιού, εκεί όπου εντοπίστηκε νεκρή η 59χρονη.

    Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση για τρία χρόνια, ωστόσο πρόσφατα αποφάσισαν να πάρουν επισήμως διαζύγιο και η γυναίκα να φύγει από το σπίτι όπου συζούσαν.

    «Το διαζύγιο το πήρε, ξεκίνησε, νοίκιασε σπίτι για να φύγει από κει. Τι μπορεί να μεσολάβησε…», αναρωτήθηκε η ξαδέλφη του 65χρονου, ενώ ο αδελφός του είπε ότι πρόσφατα μεταβίβασαν ένα ακίνητο στη μεγάλη τους κόρη, ενώ ο 64χρονος της έδωσε αποζημίωση 20.000 ευρώ στην 59χρονη γυναίκα, η οποία θα έπαιρνε κάποια πράγματα από το σπίτι και θα μετακόμιζε.

    Με σκάγια για αγριογούρουνα πυροβόλησε 2 φορές την 59χρονη - Δεν είχε προηγηθεί πάλη», λέει στο ethnos.gr ο ιατροδικαστής

    Ακαριαίοι ήταν οι θάνατοι και της 59χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε από το σύζυγό της στην Προσοτσάνη Δράμας αλλά και του 64χρονου δράστη και αυτόχειρα. Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφνίδης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση, ο 64χρονος πυροβόλησε δύο φορές τη σύζυγό του, στο σαλόνι του σπιτιού τους. Την πρώτη φορά στην πλάτη και τη δεύτερη στη θωρακική χώρα, ενώ χρησιμοποίησε για την κυνηγετική καραμπίνα του δράμια. Τα τελευταία είναι χοντρά σκάγια και χρησιμοποιούνται για το κυνήγι αγριογούρουνων και άλλων μεγάλων θηραμάτων.

    Στη συνέχεια ο 65χρονος πήρε την τσιμπίδα από το τζάκι, η οποία χρησιμοποιείται για να ανακατεύουμε τα κάρβουνα και κατευθύνθηκε προς το μπάνιο. Στήριξε την καραμπίνα στον μπιντέ, έβαλε την κάνη της στην κοιλιακή του χώρα και αυτοκτόνησε. Χρησιμοποίησε την τσιμπίδα για να πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, αφού δεν την έφτανε με το χέρι του.

    Κατά τον κ. Κιφνίδη, δεν είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ του ζευγαριού, αφού σε καμία από τις δύο σορούς δεν βρέθηκαν εκδορές, εκχυμώσεις ή μώλωπες. Σε ό,τι αφορά την ώρα θανάτου, ο ιατροδικαστής τον προσδιορίζει τα ξημερώματα της Τρίτης 7 Ιουνίου.

    Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής το ζευγάρι είχε προβλήματα στο γάμο του και βρισκόταν αρκετό καιρό σε διάσταση, αν και έμεναν στο ίδιο σπίτι. Ο 64χρονος φρόντισε να αφήσει τα κλειδιά έξω από την πόρτα του σπιτιού. Τις δύο σορούς βρήκε η κόρη του ζευγαριού στις 8:30 το πρωί. Η τελευταία έπαιρνε τηλέφωνο τους γονείς της, αλλά δεν απαντούσαν και αποφάσισε να πάεισ το σπίτι τους. Όταν τους βρήκε νεκρούς, ειδοποίησε την αστυνομία.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο