Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA)
Τα είδη των ζυμαρικών
Η πλειοψηφία τους είναι φτιαγμένα από σιμιγδάλι και νερό. Ωστόσο, ζυμαρικά όπως οι ταλιατέλες και οι χυλοπίτες περιέχουν και άλλα συστατικά, όπως αβγά και γάλα.
Τα ζυμαρικά έχουν κυρίαρχη θέση στην Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής.
Μαζί με τα δημητριακά, το ρύζι και το ψωμί κατατάσσονται στο πρώτο και σημαντικότερο σκαλοπάτι της. Ανήκουν στην ομάδα των υδατανθράκων οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον οργανισμό. Οι υδατάνθρακες έχουν πρωταρχική θέση στη διατροφή μας, καθώς αποτελούν το 55% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης. Μας δίνουν λοιπόν μία καλή ευκαιρία να εντάξουμε τα ζυμαρικά στην εβδομαδιαία μας διατροφή! Τα τελευταία χρόνια έχουν διαδοθεί ιδιαίτερα και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι μία εξαιρετική επιλογή καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και προκαλούν ταχύτερο κορεσμό. Εμπνευστείτε και δημιουργείστε καινούριες γεύσεις με βάση τα ζυμαρικά. Κόκκινες σάλτσες με λαχανικά, άσπρες με κρέμα, συνδυασμένα με κρέας, κοτόπουλο ή θαλασσινά. Όπως και να τα προτιμάμε είναι απλά υπέροχα!